Ata'ya Böyle mi Sahip Çıkılacak?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Uranos

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Blogunda Atatürk’ün plajda çekilmiş bir fotoğrafını paylaşarak, “Atatürk eşcinsel (gay) miydi?” diye yazan vatandaş için savcılık “Hakaret yok” diyerek takipsizlik verdi.

ata-ya-boyle-mi-sahip-cikilacak--3307850.Jpeg

Kendisine ait blog ve Facebook sayfasında Atatürk’ün plajda çekilmiş fotoğrafını yayınlayıp “Eşcinsel miydi?” diye yazan ve Dr. Rıza Nur’un kitabından hakaret ve küfür sayılabilecek iddiaları paylaşan Tunçay Tokay, Atatürk’e hakaretten şikâyet edildi.

Habertürk'ün haberine göre, şikâyeti yapan Ali Tulum, Tokay’ın sürekli Atatürk’ün şahsına hakaret edildiğini ileri sürdü. Bakırköy mahSavcılığı soruşturma başlattı. Tokay, gay iddiasının kendisine ait olmadığını belirtti, ilk Sağlık ve Milli Eğitim Bakanı Dr. Rıza Nur’a ait kitaptan alındığını savundu. Bakırköy Savcısı Nevin Özkan, Dr. Rıza Nur’un kitabının en son 1992’de basıldığını ve kitapla ilgili soruşturmanın da takipsizlikle sonuçlandığını tespit etti.

Kitapla ilgili takipsizlik kararına atıfta bulunan savcı, ‘Atatürk gay miydi’ diye soran Tokay’ın hakaret etmediğine karar verdi. Ancak Tulum’un avukatları itiraz etti. İtirazı görüşen Anadolu Adliyesi 7. Ağır Ceza Mahkemesi, Tokay’la ilgili soruşturmaya verilen takipsizlik kararını hukuka aykırı buldu. Mahkeme heyetinin 2013/588 sayılı kararında, AİHS ve AİHM kararlarında ifade özgürlüğü ve hakaret arasındaki farka işaret eden örnekler de verilerek, özetle şöyle denildi:

‘SINIRI VARDIR’

“Demokratik toplumlarda ifade özgürlüğü toplumun ilerlemesi, bireyin gelişmesi için kaçınılmazdır. Çoğulculuk, hoşgörü ve açık fikirlilik ilkeleri barındıran demokratik toplumda ifade özgürlüğü ölçülü sınırlandırmalara tabidir. Kamuyu bilgilendirmede güncel menfaatin bulunmadığı, iyi niyet taşımaksızın, kötü niyetle, sırf hakaret, şerefe saldırı içeren beyanların ifade özgürlüğünden yararlanamayacağı açıktır. Ülkemiz ve Kara Avrupası Hukuk kültüründe hakaretin suç teşkil ettiği, soruşturmaya konu yazılar ve resimlere konu kişi Atatürk’tür. Haber verme hakkından yararlanabilmek için haberin gerçek olması, bilinmesinde kamu yararı bulunması ve haberde küçültücü değer yargılarının bulunmaması gerekir. ‘Atatürk eşcinsel miydi?’ yazan internet sitesindeki bilgilerle kitapta yazılanlar ile örtüşüp örtüşmediğinin tespiti gerektiği, ayrıca şüpheli savunmasında bu şikâyetin benzeri 5 soruşturmasının olduğunu beyan ettiğinden itirazın kabulüne karar verilmiştir.”

Kaynak

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Takipsizlik kararı bozulmuş diye biliyorum.

Artvincenter

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Atatürk'e laf söyleyecek hacimdemisin sen Doktor ? varmı iddian. boş keseden ipe dizip sallıyosun...

Shizo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Takipsizlik kararı verenlerin sahiplerine aynı hakaret yapılsaydı o şerefsiz hapisten çıkamazdı :hammer:

akrepzeus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Atatürk ve o kelimeyi yanyana kullanmak sadece emdiği sütün bozukluğundan kaynaklanıyor ki böyle bir düşünceyi aklında tasavvur etmiş.Muhtemelen kanındaki bozukluk sonucu idrak yeteneğini kaybetmiş.Bunlar aslında Atatürk e açıkça iftira atmaya korkup kalleş köpek gibi arkadan ısırmaya çalışanlardır.Allah a şükürler olsun ki Atatürk ü benim millletime ülkeme nasip etmiş.Dinimi kafirlerin ayaklarının altında olmaktan korkmadan yaşıyorum.Dilimi özgürce kullanabiliyorum.Gerçi bunların önemi sadece şerefli ve namuslu insanlar anlayabilir.Bugün böyle bir hakarete bile dili varabiliyorsa yine iftira attığı Atatürk ün o nu insan yerine koyan ülkesindeki özgürlük sayesindedir.Vatan Bayrak Atatürk.
Bugün siyasetçinin diğerine söylediği "adam değilsin." lafına bile ceza veren mahkeme Atatürk ve o kelimenin yanyana gelmesine göz yumarak acaba Atatürk ün şahsına hakaret edilmesine kapı mı açmaya çalışıyor? Bu millet ne salaktır ne de cahil.Sonuna kadar da Ata sının ve vatanının koruyucusudur.

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Bu iftira sürekli Türk büyüklerine atılıyor. Fatih Sultan Mehmet, Mevlâna ve hatırlayamadıklarım.
Değerlerimiz aşağılanıyor, kültürümüz yok ediliyor. Yazıklar olsun; iki cihanda hesabı sorulsun.

SincapHenry

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Peki Peygamber'e ağzı alınmayacak iftiralar atan o zengin züppeleri ve beyaz türkleri neden mahkemeye vermiyor kimse?

demirelemin

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Değerli forumdaşlar, bu konu son derece netameli,
Dünyanın en iyi organize tepki veren ve en iyi örgütlenmiş
yapısı (eşcinseller) ile ilgili yazarken-konuşuken dikkatli olun derim.
"Eşcinsellik" özellikle batı medyası tarafından çok iyi korunur.
Bunun hakaret olduğunu avrupa ve amerika forumlarında yazsanız
en hafif aforoz edilirsiniz.

Mesele Atatürkün böyle bir durumu varmı yok mu meselesi değil,
Eğer mahkeme "eşcinselliği" hakaret saysa Avrupa birliği ve amerika
demediğini bırakmaz.
Ayrıca memelekitimin bilimum eşcinsel sevenler dernekleri
konfedarasyonları ağzımıza biber sürer.
vay sizi gidi ayrımcılar diye,

Yüreğimiz kanasada "cumhuriyet-laiklil-batıcılık" ile birlikte hız kazanan avrupalılığın
neticesi bu.

Hamiş:kutsala, değerlere saygı derken bir piyanistin zırvalarını "özgürlük" kapsamına alan
bir kısım medyaya kapak olsun.
Başkasının "değerlerine" sövülürken ses çıkarmazsan başka biri de senin değerlerini
kendi kıt aklıyla alaya alır.

theley

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Padişahlarımıza edilen hakaretler nolacak?

levent26

Asistan
Reaksiyon puanı
1
mr_rain ne iş? ATATÜRK sevgimiz seni rahatsız mı ediyor?

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Şimdi değerleri birbirine çatıştırmaya gerek yok.
Manevî ya da millî önderlerimize yapılan hakaret ve iftiralar karşısında aynı duruşu sergilemek gerek.
Sevmiyorsanız da baltalamaya girişmemeniz lâzım.
Yok eğer ayırırsak bir şey söylemeye hakkımız olmaz.

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
mr_rain ne iş? ATATÜRK sevgimiz seni rahatsız mı ediyor?

Eder bu forum böyle çünkü... Aynı dertten neler çektik. Biri de demesin ki biz Atatürkçüyüz biz Ata'mıza sahip çıkıyoruz

ATATÜRK düşmanı kişileri bu ülkenin başına lider diye çıkarırsanız bunun gibi zibidilerde korkmadan istediğini söyler..hoca cemaat ilişkisi yani..bu tarz ezikler bu sitede de var..onlara mesajım klavye delikanlılığı yerine açık kimlikle özelde görüşelim!..

Yazdığın mesajla Atatürk sevgisinin ne alakası var. Forum kuralları belli. Atatürk'ü siyasetinize alet etmeyin.

levent26

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Eder bu forum böyle çünkü... Aynı dertten neler çektik. Biri de demesin ki biz Atatürkçüyüz biz Ata'mıza sahip çıkıyoruz
aynı sorunu wowturkey de de yaşadım..sadece malum partinin reklamı ve propagandası yapılan bir site,Atatürk ü seven insanlara tahammülleri yok..onların düşüncesine ters bir mesaj yazdığında dakika geçmeden siliniyordu..sanal ortam yapılabilcek fazla bişey yok maalesef :(

efehakan

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Siz ne derseniz diyin bu söz hukukta hakaret sayılmaz çünkü; Eşcinsel miydi? demiş yani soru sormuş eğer eş cinsel dese de hakaret olmazdı çünkü Atatürk şu an yaşamıyor ancak yaşarsa bunun aksini kanıtlayabilir ve hakaret sayılır. Misal mecliste söylenen "Adam değil" ithamı hakaret olur çünkü kesin bir şey söylemiştir ve söylediği insan hayattadır. Ama dediğim gibi burada öyle bir şey yok aksini kanıtlayamayacağın şeyler için birine ceza veremezsin. Yani hukuksal olarak yapılacak hiç bir şey yok.

Not: Lütfen yazdığım yanlış anlaşılmasın ben sadece hukuksal olarak olaya baktım şahsi fikrim bu değildir.

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Siz ne derseniz diyin bu söz hukukta hakaret sayılmaz çünkü; Eşcinsel miydi? demiş yani soru sormuş eğer eş cinsel dese de hakaret olmazdı çünkü Atatürk şu an yaşamıyor ancak yaşarsa bunun aksini kanıtlayabilir ve hakaret sayılır. Misal mecliste söylenen "Adam değil" ithamı hakaret olur çünkü kesin bir şey söylemiştir ve söylediği insan hayattadır. Ama dediğim gibi burada öyle bir şey yok aksini kanıtlayamayacağın şeyler için birine ceza veremezsin. Yani hukuksal olarak yapılacak hiç bir şey yok.

Not: Lütfen yazdığım yanlış anlaşılmasın ben sadece hukuksal olarak olaya baktım şahsi fikrim bu değildir.

Benim de sana çok güzel sorular sorasım geliyor ama forum yönetiminin hukuk anlayışı seninkinden farklı olabilir diye korkuyorum.

levent26

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Yazdığın mesajla Atatürk sevgisinin ne alakası var. Forum kuralları belli. Atatürk'ü siyasetinize alet etmeyin.
Atatürk e gay yakıştırılması yapılan bir haber okuyorum ve bunlara karşı savunma yapmaya çalışıyorum,alakası bu...bu Atatürk ü siyasete karıştırmaksa pardon...(konuyla ilgili son mesajımdır)

Aretios

Profesör
Reaksiyon puanı
3
bi şey tazardım da neyse şimdi ayar oldum bu blogu yazan hayvanata ....

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Böyle konulari niye aciyorsunuz ki? Bence hic geregi yok. Millet ister istemez birbirine giriyor sonra..

Naaa

Profesör
Reaksiyon puanı
3
şimdi ben internette bir haber sitesinde yazılan yorumu aynen size aktarıyorum .

Takipsizlik kararını veren savcı Hanım'a sorsak siz O****pumusunuz diye demekki suc olmayacak..Siz bunları yaptikca Atatürk sevgisi azalmaz,tersine artar..İnadina Atatürk....

efka_vasi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kimsenin kimseyi sevme gibi bir zorunluluğu yok ama bu saygı duymanı hakaret etmeni de meşru kılmaz. Merak ettiğim bir konu var. Malum bir piyanist büyük bir kısmı müslüman olan ülkemizin dini değerlerini aşağılarken, hakaret ederken düşünce özgürlüğü vs. gibi bahanelerin ardına saklanarak savunma durumunda olanlar Atatürk'e karşı neden aynı düşünce özgürlüğünü savunmuyorlar..

Atatürk'ün bu milleti kurtarmak için ne zor şartlar altında mücadele ettiğini herkez biliyor. Kendisini rahmetle anıyoruz.

Naaa

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Peki Peygamber'e ağzı alınmayacak iftiralar atan o zengin züppeleri ve beyaz türkleri neden mahkemeye vermiyor kimse?

sen ver o zaman elini ayağını tutan mı var ?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Takipsizlik kararını veren savcı Hanım'a sorsak siz O****pumusunuz diye demekki suc olmayacak..Siz bunları yaptikca Atatürk sevgisi azalmaz,tersine artar..İnadina Atatürk.... bu yorumu internetten kopyalayıpğ yapıştırdım. söyle bakalım bu da hukuka uygun mu sen çok biliyorsun ya bu tarz şeyleri aydınlat bizi?

Uranos

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Daha bu dedigi nedir ki , başka bir başlık içerigini paylaşmıcam merak eden araştırır bulur.

Dr.Rıza Nur Atatürk'e neler diyor neden diyor?Latife Hanım Abduş efendi Genelev ayyaş vs.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
levent26 o ne biçim bir avatar, ayıp ya oyle resim mi kullanılır?

efehakan

Doçent
Reaksiyon puanı
0
sen ver o zaman elini ayağını tutan mı var ?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Takipsizlik kararını veren savcı Hanım'a sorsak siz O****pumusunuz diye demekki suc olmayacak..Siz bunları yaptikca Atatürk sevgisi azalmaz,tersine artar..İnadina Atatürk.... bu yorumu internetten kopyalayıpğ yapıştırdım. söyle bakalım bu da hukuka uygun mu sen çok biliyorsun ya bu tarz şeyleri aydınlat bizi?

Burdakilerin hepsi benim yazdığımı alıntılayıp beni Atatürk'çü olmama ile mi suçlayacak? Yazdığım yazının altına şahsi fikrim değildir hukuksal olarak yapacak bir şey olmadığını söyledim. Eğer hukuksal olarak bir suç varsa biri çıksın söylesin ben yanıldığımı söleyeyim. Olayı nerelere getiriyosunuz anlamadım sanki hukuk benim elimde ben ceza vermedim. Eğer bu kadar atarla giderli insanlarsanız, klavyede yazdığınızı yapabilecek cesaretteseniz yazan adam belli gidin cezasını verin. Eğer hukuğun böyle olduğunu duymaya dahi tahamülünüz yoksa gidin illaki bulursunuz yazanı

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Edep hayya o kadar bozulmuş ki, herkes taraf tutar gubi padişahlarimza hakaret nolacak, peygamber efendimize nolacak falan moduna girmis. Bu tip şeylerde birakin bunları karşı komşumuz için bile iftira atilsa karşısında durmaliyiz. İşi saçma sapan yerlere cekmenin manası ne anlamıyorum ve benim gözümde bu ayrımı yapanları kınıyorum. İnsanların içinde fitnet fesat karıştıranlarin ilelebet cezası verilecektir.

finisterre

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu herifi alip sabahlara kadar ayiltip ayiltip sopalamak(kibarcasi), sonra da defetmek(kibarcasi) lazim. Soysuz, sopsuz, serefsiz. Demek ibne demek serbestmis. Artik ona gore herkes birbirine giydirmeye baslar. Bu tipler gunumuzde cok su ustune cikti. soyleyene degil soyletene bakmak lazim!!!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...