Windows 8 fiyaskoya mı dönüşüyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan eSa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Microsoft'un Windows 8 işletim sisteminin kilit uygulamalarında geri adım atarak son 30 yılın en büyük ürün fiyaskolarından birine gerçekleştireceği ifade edildi.

130507_w8.hlarge.jpg

Microsoft yeni yazılımının öğrenilmesi çok zor olduğundan bazı kilit noktalarını değiştirme kararı aldı.

Financial Times gazetesine konuşan Microsoft Pazarlama ve Finans Müdürü Tammy Reller, yeni sürümün güncellemelerinin açıklandığı zaman yeni işletim sisteminin nasıl kullanıldığını gösteren “kilit adımlar” kısmında değişikliğe gidileceğini belirtti.

Reller, kullanıcıların yeni işletim sistemini kullanırken ciddi sorunlar yaşadığını ve anlaşılmayan noktaların olduğunu da söyledi.

Uzmanlar ise yapılacak değişikliklerin Microsoft CEO’su Steve Ballmer için ciddi başarısızlık olarak kabul edileceğine işaret ediyor.

APPLE'A KARŞI EN BÜYÜK KOZDU
Ballmer, Ekim ayında Windows 8’i tanıttığında işletim sistemini Apple’ın iPad’ine karşı Microsoft’un kozu olarak göstermişti.

Bağımsız bir teknoloji analisti olan Mark Anderson, “Koz ürün olarak kabul ettiğiniz bir ürününüzün başına böyle bir şey gelmesi korkunç. Bütün sorumluluk Ballmer’a yüklenecek” dedi.

Bazı analistler ise Microsoft’un başına gelen bu gelişmeyi 30 yıl önce New Coke adıyla yeni bir marka çıkaran ancak yedi ay sonra bu markayı kapatan Coca-Cola şirketine benzetti.

PC’LERE DOKUNMATİK TEKNOLOJİSİ
Windows 8, her zaman masa üstü bilgisayarlar için yazılım ve işletim sistemleri geliştiren Microsoft’un dokunmatik ekran teknolojine yönelik en büyük kozuydu.

Windows 8, bilgisayarların gelişmişliğine bağlı olarak, masaüstü bilgisayarlara da dokunmatik ekran teknolojisi getiren bir sistem

http://www.ntvmsnbc.com/id/25440759/

serkay1578

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Zorlamacı politika bu kadar olur.Sen getir yeniliklerinide niye zorunlu tutuyorsun temel değişiklikleri ? Koy başlat menüsüde metroda isteyen istediğini kullansın.Bak şimdi tükürdüğünü yalıyorsun 8.1 ile daha kötü bir durum.

Benim en çok üzüldüğüm aero temasıydı o saydamlığı almayacaklardı arkadaş :D

levent26

Asistan
Reaksiyon puanı
1
wp de gümlerse nokia bu sefer toparlanamaz..

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Aero ve Başlat menüsü gibi bazı temel özellikleri kaldırmasaydı eminim 1 sene içinde Windows 7'yi yakalardı.

nagaracuga

Doçent
Reaksiyon puanı
494
Microsoft korsan kullanımlara karşı sıkı önlemler alsaydı (mesela WGA gibi bir program yükleyip açıktan çalıştırmak yerine korsan Windows kullananların IP adreslerini tespit ederek dava açmak gibi) bu durumda masaüstü piyasasında Windows'un kullanım oranı % kaç olabilirdi acaba?

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
Microsoft korsan kullanımlara karşı sıkı önlemler alsaydı (mesela WGA gibi bir program yükleyip açıktan çalıştırmak yerine korsan Windows kullananların IP adreslerini tespit ederek dava açmak gibi) bu durumda masaüstü piyasasında Windows'un kullanım oranı % kaç olabilirdi acaba?

:D yüzde 1.

ahmetfx

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Böyle bir durum olsa Linux patlardı sanırsam. Ama her yazılım yazılımla kırılır bu da bir gerçek. Sistemin korsan olduğunu sızdıran kodlar bir şekilde tesbit edilip silinebilir yine de..

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
Böyle bir durum olsa Linux patlardı sanırsam. Ama her yazılım yazılımla kırılır bu da bir gerçek. Sistemin korsan olduğunu sızdıran kodlar bir şekilde tesbit edilip silinebilir yine de..

Zaten hukuksal olarak'ta mümkün değil.bazı ülkeler.hiç bir uluslararası hukuku tanımıyor.hiç bir şey yapamaz microsoft.

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Windows 8'e geçmek için en ufak bir neden göremiyorum.Windows 7, XP'den sonra gelen en müthiş işletim sistemi.Microsoft bu durumu adet edinmiş bence.Her 2 işletim sisteminden biri fiyasko çıkıyor.Vista'da aynen böyleydi.Windows 8'den sonra gelen işletim sistemi daha güzel olur diye tahmin ediyorum.Windows 9'da görüşürüz...

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
Windows 8'e geçmek için en ufak bir neden göremiyorum.Windows 7, XP'den sonra gelen en müthiş işletim sistemi.Microsoft bu durumu adet edinmiş bence.Her 2 işletim sisteminden biri fiyasko çıkıyor.Vista'da aynen böyleydi.Windows 8'den sonra gelen işletim sistemi daha güzel olur diye tahmin ediyorum.Windows 9'da görüşürüz...

:D Bu resim herşeyi anlatıyor. microsoft'un işletim sistemi çıkarma politakası.

tumblr_mdtsuq9oQc1r35o90.jpg

nagaracuga

Doçent
Reaksiyon puanı
494
Şimdi korsan XP kullananlar bile hâlâ güncellemeleri almaya devam edebiliyor. WGA diye bir program işletim sisteminin korsan olup olmadığını kontrol etse bile öncelikle kullanıcıya bir uyarı mesajı gösteriyor; kullanıcı bir yolunu bulup bu uyarıyı ve programı silebiliyor. Buna rağmen Microsoft korsan XP kullananlara güvenlikle ilgili güncellemeleri vermeye devam ediyor. Halbuki kullanıcılara bir bildirimde bulunmadan aylarca korsan kullananların IP adreslerini bir veritabanında toplayıp dava açabilirlerdi.

django

Doçent
Reaksiyon puanı
0
vistayı geliştirip windows 7 yaptılar windows 8 'de geliştirip yeni bir şey sunarlar

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41

hepimiz linux biliyo olurduk o zaman :)

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
101

Ara sürümler kötü diye değerlendirilmiş ama çok yanlış bir düşünce bu. Bu sürümlerin hepsini kullandım. 95 sürümü gayet iyiydi aslında ama sonrasında 98 çok şey kattı. Windows ME ise harbiden milenyum etkisindeydi. Yeni pencere görünümleri vs ama çok yaygın bir kullanıma ulaşamadığı için ve peşine XP çıkınca sönük gibi kaldı ama aslında o da başarılıydı. Bu sürümler arasında tek başarısız olarak sayılabilecek sürüm Vista idi. O da aslında yenilik bazında çok şey katmasına karşın stabil bir sisteme oturtulamadığı için başarısız oldu. Windows 7 ilk çıktığında birçok kişi yeni aldığı Windows 7 yüklü bilgisayarları geri XP yapmıştı ama sonra ne oldu fiyasko olarak nitelendirenler dahi geri herkes W7 yükledi. Sistemler birilerinin söylemesiyle başarısız olmaz, olmamalı! Windows 8 şu ana kadarki en başarılı sistem çünkü herşeyi ile daha kararlı daha hızlı ve daha yenilikçi. Kötüleyenler yeniliklere açık olmayanlardan ibaret. Madem bu kadar iyi de niye geri adım atılıyor? Çünkü yeniliklerin bazıları zamana göre gereksiz kaldı tek sebebi bu.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Her zaman söylüyorum. Microsoft Windows ile bir ileri iki geri politikası izliyor ve bir sürümün kullanıma hazır hale gelmesi için en az bir service pack çıkması gerekiyor.

Win 3.1 den sonra Win 95 ve Win98 SE oldukça iyiydi, Me arada kaynadı. Win XP SP2 ile adam oldu Vista zaten felaketti, SP ler bile onu kurtaramadı. W7 daha yeni yeni oturdu. W8 XP'nin ilk sıkıntılarını yaşıyor yani oldukça geçimsiz ve uyumsuz bir işletim sistemi...Ubuntu Unity ile kan kaybetti, W8 de basit bir başlat menüsü ve uyumsuzluklar sebebi ile taraftar bulamıyor...Bir de kullanıcı tanımlaması ile hesapları ilişkilendirmişler, yok böyle bir saçmalık...W8 kendi başına güzel bir sisteme benziyor, hızlı akıcı ve kararlı görünümünde ama bu yeni donanımla birlikte geldiği için de olabilir.

Yenilikler ortam hazır olunca faydalı olur. 128 bit işletim sistemi çıkaracaklar daha 64 bit oturmadı. Sanat için sanat mı halk için sanat mı (teşbihte hata olmaz) kararını iyi vermeleri gerekiyor.

Kullanıcıları hiçe sayarsanız sonucuna katlanırsınız.

nagaracuga

Doçent
Reaksiyon puanı
494
Dünya sadece avrupa'dan mı ibaret.hem çözümü bulunur merak etme.o kadar hacker var.
Demek istediğim şey, mesela bunu yapabileceği Avrupa ülkeleri vardı, neden yapmadı? Zaten Avrupa'da bu kadar yaygın olmasa Avrupa'daki programcıların belki çoğu başka bir işletim sistemine yönelik programlar hazırlardı. ABD'de de aynı şeyi yapabilirdi...

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
taktınız başlat menüsüne farenizi en köşeye götürün sağ tıklayın başlat menüsü açılıyor

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Ara sürümler kötü diye değerlendirilmiş ama çok yanlış bir düşünce bu. Bu sürümlerin hepsini kullandım. 95 sürümü gayet iyiydi aslında ama sonrasında 98 çok şey kattı. Windows ME ise harbiden milenyum etkisindeydi. Yeni pencere görünümleri vs ama çok yaygın bir kullanıma ulaşamadığı için ve peşine XP çıkınca sönük gibi kaldı ama aslında o da başarılıydı. Bu sürümler arasında tek başarısız olarak sayılabilecek sürüm Vista idi. O da aslında yenilik bazında çok şey katmasına karşın stabil bir sisteme oturtulamadığı için başarısız oldu. Windows 7 ilk çıktığında birçok kişi yeni aldığı Windows 7 yüklü bilgisayarları geri XP yapmıştı ama sonra ne oldu fiyasko olarak nitelendirenler dahi geri herkes W7 yükledi. Sistemler birilerinin söylemesiyle başarısız olmaz, olmamalı! Windows 8 şu ana kadarki en başarılı sistem çünkü herşeyi ile daha kararlı daha hızlı ve daha yenilikçi. Kötüleyenler yeniliklere açık olmayanlardan ibaret. Madem bu kadar iyi de niye geri adım atılıyor? Çünkü yeniliklerin bazıları zamana göre gereksiz kaldı tek sebebi bu.

Windows 7 çıktığında hiçkimse fiyasko olarak nitelendirmedi.
Senin birkaç arkadaşın nitelendirdiyse bilemem. :mrgreen:
Bugüne kadar Vista dahil yeni çıkan bütün işletim sistemlerini çıkar çıkmaz kullandım ve geriye dönmedim.
Ama Windows 8'e gerçekten bir süre sonra katlanamadım ve Windows 7'ye döndüm, rahatladım.

Windows 8 fiyaskodur.
Bunu kabul etmek lazım.
Ama nedenlerini de iyi analiz etmek lazım.
Başlat menüsünün olmaması, aero gibi güzel bir temanın olmaması, sade görünüm uğruna konsantrasyon, okunabilirlik vb durumlardan feda etmeleri, dokunmatik ekran gelecek diye fareyi hiçe saymaları, PC oyuncularını hiçe saymaları, email ile işletim sistemini bağdaştırmaya çalışmaları, kurumsal kişilikten çıkıp sosyal medya tarzı şeylere önem vermeleri, modülerleşip uzmanlaşmak yerine her bir şeyi tek çatı altında toplamaya çalışmaları...

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
Windows 7 çıktığında hiçkimse fiyasko olarak nitelendirmedi.
Senin birkaç arkadaşın nitelendirdiyse bilemem. :mrgreen:
Bugüne kadar Vista dahil yeni çıkan bütün işletim sistemlerini çıkar çıkmaz kullandım ve geriye dönmedim.
Ama Windows 8'e gerçekten bir süre sonra katlanamadım ve Windows 7'ye döndüm, rahatladım.

Windows 8 fiyaskodur.
Bunu kabul etmek lazım.
Ama nedenlerini de iyi analiz etmek lazım.
Başlat menüsünün olmaması, aero gibi güzel bir temanın olmaması, sade görünüm uğruna konsantrasyon, okunabilirlik vb durumlardan feda etmeleri, dokunmatik ekran gelecek diye fareyi hiçe saymaları, PC oyuncularını hiçe saymaları, email ile işletim sistemini bağdaştırmaya çalışmaları, kurumsal kişilikten çıkıp sosyal medya tarzı şeylere önem vermeleri, modülerleşip uzmanlaşmak yerine her bir şeyi tek çatı altında toplamaya çalışmaları...

En basit örneği f8 tuşu güvenli mod özelliğini niye kaldırdın.

81AHMERT61

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Heryerden yukseliyo diye paylaşıyolardı yorumları okuyunca gene mıcrosoft bıldıgını okuyor

xanovera

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ben microsoftun yerinde olsam win 7 dışındaki tüm eski sürümlere desteği keserim ve hatta kullanıcıların başışa ciddi problem olacak küçük güncellemeler yaparım. Böylece lisanssız bile kullanıyorsa kullanıcı win 7 veya 8 kullansın ki piyasada donanım/yazılım için geri uyumluluk zırvasından kurtulalım. Ben win8 in işe yaramaz olduğuna inanmıyorum. Genellikle aykırı takılmaya çalışanlar başarısız buluyor fakat microsoft gelenekçiler için start butonu classic tutma seçeneği ekleseydi daha stratejik bir manevra yapmış olurdu. Bunun dışında microsoftun tüm başarısı bşlat butonundan mı ibaretti de bu kadar takıldınız bilemiyorum ?

Asıl bu denli yenilikçi bir geçiş yaptıktan sonra o buton tekrar oraya gelirse Microsoft ciddi geri adım atmış olur ki böyle bir şey olacağını sanmıyorum. Yinede çok takılanlar bir arkadaşın daha söylediği gibi sol alt köşeye gidip sol mouse klik yapsınlar.

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Ben microsoftun yerinde olsam win 7 dışındaki tüm eski sürümlere desteği keserim ve hatta kullanıcıların başışa ciddi problem olacak küçük güncellemeler yaparım. Böylece lisanssız bile kullanıyorsa kullanıcı win 7 veya 8 kullansın ki piyasada donanım/yazılım için geri uyumluluk zırvasından kurtulalım. Ben win8 in işe yaramaz olduğuna inanmıyorum. Genellikle aykırı takılmaya çalışanlar başarısız buluyor fakat microsoft gelenekçiler için start butonu classic tutma seçeneği ekleseydi daha stratejik bir manevra yapmış olurdu. Bunun dışında microsoftun tüm başarısı bşlat butonundan mı ibaretti de bu kadar takıldınız bilemiyorum ?

Asıl bu denli yenilikçi bir geçiş yaptıktan sonra o buton tekrar oraya gelirse Microsoft ciddi geri adım atmış olur ki böyle bir şey olacağını sanmıyorum. Yinede çok takılanlar bir arkadaşın daha söylediği gibi sol alt köşeye gidip sol mouse klik yapsınlar.

Böyle saçma düşünce tarzı olur mu ?
Bunları demek Ferrariden tekerini çıkarıp sonra da niye beğenilmiyor anlamıyorum, Ferrari demek motor süspanyansiyon aerodinamik bunları hiç düşünmüyorsunuz taktınız tekerleğe, tekeri de hacı murattan alıp takabilirsiniz(3. parti başlat programları) demekle aynıdır.
Aman kalsın, ben bir önceki Ferrariyi kullanırım.
Yapılan ciddi bütün anketler Windows 8'in beğenilmediğini gösteriyor.
Aykırı takılmaya çalışanlar başarılı buluyor.

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
101
[MENTION=195265]Ben Kenobi[/MENTION] yazımda belirttiğim gibi ben o sürümlerin tamamını kullandım. Windows 7 de geri dönüşler ise sadece senin etrafında olmamış anlaşılan. :)

xanovera

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Böyle saçma düşünce tarzı olur mu ?
Bunları demek Ferrariden tekerini çıkarıp sonra da niye beğenilmiyor anlamıyorum, Ferrari demek motor süspanyansiyon aerodinamik bunları hiç düşünmüyorsunuz taktınız tekerleğe, tekeri de hacı murattan alıp takabilirsiniz(3. parti başlat programları) demekle aynıdır.
Aman kalsın, ben bir önceki Ferrariyi kullanırım.
Yapılan ciddi bütün anketler Windows 8'in beğenilmediğini gösteriyor.
Aykırı takılmaya çalışanlar başarılı buluyor.

Bana ilk 5-6 ayında başarılı bulunan bir windows sürümü göstersene !
Tabiki istatistikler Win8 için iyi şeyler söylemeyecek.
Fakat önümüzdeki sene win 7 ile satılan laptop bulabilecek misin?
Herkes seve seve win8 almış olacak, böylece pay giderek artacak.
Jeton köşeli de olsa zamanla insanlar metro ya da alışacak...

Bu tarz firmalar piyasayı domine eder, kullanıcının başlat tuşunu sevip sevmemesi, win 7 ile daha mutlu olması, win7yi daha performanslı sanması esasında umrunda olmaz.
Demek istediğim net olarak senin ne düşündüğünü önemsemedikleri. Zamanla iş öyle bir hal alacak ki kullanıcılar
1. önceki sürümü bile kullansa yeni çıkan yazılımlar/donanımlar geri uyum sağlamayacak.

Son olarak neyi savunduğunu anlamadım. Win 8 performans açısından win7ye göre kötü mü örneğin?
Bu kafaya nasıl erişiyorsunuz ? Yani adam yenisini yapıyor ve eskisinden kötü oluyor öyle mi ?
Hem de milyar dolarlar yatırım ve R&D den sonra.

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Aynen katılıyorum.

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Bana ilk 5-6 ayında başarılı bulunan bir windows sürümü göstersene !
Tabiki istatistikler Win8 için iyi şeyler söylemeyecek.
Fakat önümüzdeki sene win 7 ile satılan laptop bulabilecek misin?
Herkes seve seve win8 almış olacak, böylece pay giderek artacak.
Jeton köşeli de olsa zamanla insanlar metro ya da alışacak...

Bu tarz firmalar piyasayı domine eder, kullanıcının başlat tuşunu sevip sevmemesi, win 7 ile daha mutlu olması, win7yi daha performanslı sanması esasında umrunda olmaz.
Demek istediğim net olarak senin ne düşündüğünü önemsemedikleri. Zamanla iş öyle bir hal alacak ki kullanıcılar
1. önceki sürümü bile kullansa yeni çıkan yazılımlar/donanımlar geri uyum sağlamayacak.

Son olarak neyi savunduğunu anlamadım. Win 8 performans açısından win7ye göre kötü mü örneğin?
Bu kafaya nasıl erişiyorsunuz ? Yani adam yenisini yapıyor ve eskisinden kötü oluyor öyle mi ?
Hem de milyar dolarlar yatırım ve R&D den sonra.

Savunduğum şey kullanıcıların isteklerini önemsemeyen bazı şeyleri dayatan ürünlerin başarısız olacağıdır.
Benim savunduğum bu şey bana hakaret etmeni gerektirmez. Edep ve terbiye sınırları içerisinde yaz.