Ekran kartım çok ısınıyor

Nomad77

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkese merhaba ben 18 şubatta ati radeon hd 4850 1 gb 256 bit ekran kartı aldım bugüne kadar rahat rahat kullanıyordum.Bugün ekran kartım çok ısınmaya başladı ve çok ısınınca pc kapanıyor.Fanı biraz ağır gibi çalışıyor.
Yardımlarınızı bekliyorum herkese teşekkürler..

tsezer

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yeni aldıysan çok sıcaklık problemi yapmamalı ama, belki tozlanmıştır.

Nomad77

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Fön tuttum hertarafına şimdilik bişey yokta bi oyuna girince ateş gibi oluyor şimdiki sıcaklık 45C.

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
45 derece o kadar da büyüteecek bir sıcaklık oranı değil dostum.
Ama boşta 45 derece ise evet bir sorun olabilir.

Nomad77

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Boşta 45 oyunda 57 derece bide oyunun ayarları en low da ne yapmam lazım ?

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
Herkese merhaba ben 18 şubatta ati radeon hd 4850 1 gb 256 bit ekran kartı aldım bugüne kadar rahat rahat kullanıyordum.Bugün ekran kartım çok ısınmaya başladı ve çok ısınınca pc kapanıyor.Fanı biraz ağır gibi çalışıyor.
Yardımlarınızı bekliyorum herkese teşekkürler..

moralini bozmak istemem ama.almakla hata yapmışsın.hem driver desteği kalktı bildiğim kadarıyla.5 senelik ekran kartı.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
benim pc nin bulunduğu yer çok sıcak oluyor yazın oyun açmak imkansızdı özel soğutuculu 5770 aldım. boşta 49 derece oyun açtığımda sen düşün 3 yıldır hiçbir sorun yaşamadım. Senin belirttiğin ekran kartı sıcaklıkları normal. Ben ısındığı halde kasmıyorsa high yapıyorum. Başka bir sorundan resetlenmesin.

Nomad77

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eski ekran kartım kötüydü oyunlar hep kasıyordu bu ekran kartına baktım hoşuma gitti bütçemede uygundu aldım.2 aydan sonra ısınmaya başladı işte neden oldu anlamıyorum.

zafer.

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Boşta 45 oyunda 57 derece bide oyunun ayarları en low da ne yapmam lazım ?

ekran kartı için bu sıcaklıklar son derece normaldir. ekran kartlarında 95-100 dereceden sonra sorun çıkar ve pc kendini resetler. güç kaynağın yetmiyor olabilir. güç kaynağın kaç watt?

Nomad77

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
220watt

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Yani bu sıcaklık normalmi oyunda baktım 58C olmuştu.

zafer.

Doçent
Reaksiyon puanı
1
220watt

hemen bilgisayarı kapat ve o güç kaynağını çöpe at. sorun güç kaynağından kaynaklanıyor. hd 4850 için güç kaynağının en az sağlam 450 watt olması lazım. böyle kullanmaya devam edersen bilgisayar komple çöpe gider haberin olsun.

Nomad77

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Güç kaynağından diyorsunda ben bu konuyu sormuştum elektrikçi tanıdıklarım vardı bişey olmaz dediler onlardada benım karttan bide aynı power dan var bişey olmadı 2 aydırda kullanıyorum emin misin powerdan oldugundan ?

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Oyun oynarken ısınması normal. 70-80 hatta 90 bile olur. 90'ı geçiyor diyorsan başka tabi :)

Nomad77

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sabah oynarken kapanıyordu pc şimdi kapanmıyor ama speedfanla bakıyorum 58 C yazıyor bide yanda ateş işareti olunca korktum sizde programı ındırıp oyunda bakarmısınız kac C ?

zafer.

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Güç kaynağından diyorsunda ben bu konuyu sormuştum elektrikçi tanıdıklarım vardı bişey olmaz dediler onlardada benım karttan bide aynı power dan var bişey olmadı 2 aydırda kullanıyorum emin misin powerdan oldugundan ?

% 100 eminim. hatta bundan 2 yıl önce kuzenimde hd 4830 ekran kartı vardı 300 watt güç kaynağıyla kullanıyordu bir gün aradı beni güç kaynağım resmen alev aldı dedi. diğer parçaları test ettik anakarttan ekran kartına hepsi bozulmuştu. zaten senin ekran kartının üretici firması firması 450 watt sağlam güç kaynağı istiyor. adamlar boşuna istemiyorlar ya.
bak burda yazıyor:http://www.amd.com/tr/products/desk...s/ati-radeon-hd-4850-system-requirements.aspx

benim ekran kartım gtx 560 oyunda 75 dereceyi buluyor. sorun bu değilki. 80+ 600 watt güç kaynağı kullanıyorum. sen o güç kaynağını kullanmaya devam ederdsen sistemin kullanılamaz hale gelir. zaten sen şu anda sisteminden tam performans alamıyorsunki.

220watt

sen güç kaynağına tekrar baksana kaç watt olduğuna. unutma ''watt'' olarak soruyorum ''volt'' değil.

Nomad77

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
voltage da 220 alttada 139.2w yazıyor

Model no AG-P280

zafer.

Doçent
Reaksiyon puanı
1
voltage da 220 alttada 139.2w yazıyor

Model no AG-P280

güç kaynağın 280 watt. yetersiz o güç kaynağı. en az 450 watt sağlam güç kaynağı al sorun çözülür. şimdiye kadar o güç kaynağıyla o sistemi kullanman büyük hata zaten.

Nomad77

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sizin Kaç C oluyor oyunlarda ?

zafer.

Doçent
Reaksiyon puanı
1
benim kart oyunlarda 75 derece civarı geziyor. ama şimdiye kadar bir kapanma olmadı olmaz da zaten. çünkü yukarıda belirttiğim gibi ekran kartları 95 dereceden sonra hata verir. sen oyun oynadığında güç kaynağı yetmediği için pc kendini kapatıyor.

Nomad77

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1 defa kapattı büyütülecek bişey yok demekki bende 60-70 arası alıyorum elliyorum kartı çok sıcak oluyor endişeleniyorum boşuna endişilenmeme gerek yok demekki.

zafer.

Doçent
Reaksiyon puanı
1
1 defa kapattı büyütülecek bişey yok demekki bende 60-70 arası alıyorum elliyorum kartı çok sıcak oluyor endişeleniyorum boşuna endişilenmeme gerek yok demekki.
sıcaklık konusunda endişelenmene gerek yok ama güç kaynağını kesin değişmen gerek.

Nomad77

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Değiştiririmde ben 60 C de elliyorum ateşgibi oluyor kart yanmaz değilmi?

muhahmtok

Asistan
Reaksiyon puanı
0
hocam poweri değiştir demişler değiştirmelisin tavsiyeye uy :)

Nomad77

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tamam zaten en fazla 65C yi buluyor 60C ekran kartları için serinse sorun yok o zaman

wasp071

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Güç kaynağını mutlaka değistir , [MENTION=301569]zafer.[/MENTION] in dediği gibi bütün parçaları bozarsın

muhahmtok

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ya şimdi bu powerl aidare edersiin ama arkadaşların dediği gibi performans düşüklüy ve ileri de parça arızaları ile karşılaşabilirsin elektrikçinin bileceği iş değil bu ben de mühendisim ama mühendislik adına ne kadar bilgim var tartışılır :)
güzel bir power al keyfine bak hem ileriye dönük olur

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Elektrikciyim diyenlerin cogu bilgisayardan anlamiyor, buna sahsen taniklik ettim. Kendilerini "uzman" yerine koyup sacma sapan konusuyorlar. Iyi o zaman, bende bilgisayardan anliyorum diye gidip binalara tesisat dösemeye baslayayim. Nasil olsa bilgisayardan anliyorum ya o da aynisi :)

Kullandigin ekran karti HD 4850 yük altinda 110W cekiyor. Bunun yani sira islemci, ram, ivir zivir derken.. güc kaynagin yetersiz kaliyor.. Bize verdigin degerlere göre isinmayla alakasi yok. Bir kere kapandi diye "bos" verme, sonra daha cok masraf altina girersin. Arkadaslarin tavsiyelerine uymani tavsiye ediyorum :)

kılıç27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bir ekran kartı normal çalışması 40 ile 45 derece bu oyunlarda 55 ile 60 derece arası olur yükselirse bundan yukarı için biraz korkun

Nomad77

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aynen oyle oluyor normalde 40 C oyunda 60-65 arası