Android Telefonlar İçin Rom Önerileriniz

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
ModNot: yükleme esnasında oluşabilecek hatalardan shiftdelete.net sorumlu değildir.

Android'li telefonlar hayatımızın bir parçası oldu neredeyse. Firmalar çeşit çeşit akıllı telefonlar çıkarıp, içerisine Android sistemini, telefonun özelliklerine uygun olarak düzenleyip koyuyorlar. Android aktif bir sistem; sürekli güncelleme çıkarıyor. Bazı firmalar, kendi telefonları için güncelleme konusunda daha aktifken, bazı firmalar işi ağırdan alıyor, hatta bazı modelleri için güncelleme bile yayınlamıyorlar.

İşte burada imdadımıza "Rom"lar yetişiyor. Bazı fedakar, yardımsever arkadaşlar, telefonlar için güncel android sürümleri düzenleyip, kullanıcıların beğenisine sunuyorlar. Biz de bazen beğeniyor, bazen de beğenmiyoruz; "hay senin yapacağın rom'un..." Evet, nankörüz biz...

Öhöm... Konumuza dönersek, nasıl rom yüklenir vs. bu başka konunun konusu. Anlatmak uzun iş, karışık falan. Google amcamıza bir danışın, o size öğretir.

Biz burada, kullandığımız, memnun kaldığımız veya kalmadığımız bu özel romları paylaşırsak, hayırlı bir iş yapmış oluruz diye düşünmekteyim.

image43.png

Ben ilk olarak, SonyEricsson Xperia X8 telefonlar için, şu an kullandığım ve gayet memnun olduğum romu paylaşmak istiyorum. Gayet stabil ve henüz önemli bir hatasına rastlamadım. Sadece pil göstergesi biraz sorunlu. Bazen dolu olduğu halde kırmızı olabiliyor, sonra düzeliyor. Şimdiye kadar 4-5 adet rom denedim, en iyisi bu şimdilik. Ekran görüntüsü veremiyorum. İndirip kullanın, ğişman olmayacağınızı umuyorum.
BURADAN İNDİREBİLİRSİNİZ

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Hımm... Konu güzelmiş, ellerine sağlık

Ben de geçenlerde test makinesi olarak kullandığım eşimin HTC Desire telefonuna ICS rom yüklemek istemiştim.

Biraz araştırdım genelde yolum hep Sandvold'un geliştirdiği rom'a çıktı. En yeni sürüm olan Beta 0.4.4'ü yüklemiştim.

Kamera ve USB Tether'in ( USB'den mobil ağ paylaşımı) ve SYNC çalışmayacağı yönünde uyarısı vardı. Henüz geliştirme aşamasında sanırım.

Ancak bir çok özelliği çalışmadı. Kamera ve USB Tethering dışında diğer uygulamalar ve işlemlerde sürekli hata veriyor, kapatıyordu.

Daha sonra sürüm düşürdüm ve Beta 0.3.2 sürümü indirdim.

Kurulum çok kolaydı, recovery ve root işlemlerini daha önce yapmış olduğumdan dolayı, bu dosyayı hafıza kartına attım iki vipe işlemini yaptıktan sonra sd karttan kurma seçeneği ile yükledim. Telefona kurulum ve ilk açılış toplam 5 -6 dakika sürdü.

Şu an 3. gün. Telefonda kamera çalışıyor, 3. parti kamera uygulamaları da sorunsuz çalışıyor. Galeri stabil olmasa da, zaman zaman kapansa da, bir çok özelliği ile çalışır durumda. USB den internet paylaşımı, Radyo ve SYNC henüz yok.

Diğer tüm özellikler inceleyebildiğim kadarıyla harika çalışıyor. Bir kaç kare ekleyeyim. İşte HTC Desire ICS ...

XDA forumlarında konu ile ilgili LİNK

Sandvold'da tüm sürümlerin bulunduğu ilgili SİTE ve Beta sürümlerin bulunduğu LİNK

sertwert

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
CiiixXx iyi günler benimde htc desire bravo telefonum var telefondan memnunum ama şarj çabuk bitiyo ve ics yüklemek istiyorum bende nasıl çalışıyor verimlimi yüklemekte yardımcı olurmusunuz veya önerebileceğiniz başka bi rom varmı ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
iyi günler telefonumun ekran kilidi model olusturmaydı şarja taktıgımda krdeşim şardan cıkarıp 15 kez yanlıs model çizmiş telefonu actıgımda yanlış model denemesi diyip google hesabı kullanıcı adı şifre soruyor ama ben kullanıcı adımı unuttum lütfen fabrika yarlarına dönmem için bana bir program ismi söyleyin

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
iyi günler telefonumun ekran kilidi model olusturmaydı şarja taktıgımda krdeşim şardan cıkarıp 15 kez yanlıs model çizmiş telefonu actıgımda yanlış model denemesi diyip google hesabı kullanıcı adı şifre soruyor ama ben kullanıcı adımı unuttum lütfen fabrika yarlarına dönmem için bana bir program ismi söyleyin

modelin ne peki?

NOTE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar galaxy note'a 4.1.2 romu yüklemiştim bu siteden ve 3-4 hafta kullanmıştım ve bir gün telefon kitlendi ve bir daha açılmadı şuan telefon açılırken telefonun markası yazıyor ve orada kalıyor bir servise götürmüştüm beceremediler ve anakart değişmesi lazım dediler gerçekten anakartlık mıdır.? Yardımcı Olursanız Çok Sevinirim..

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Arkadaşlar galaxy note'a 4.1.2 romu yüklemiştim bu siteden ve 3-4 hafta kullanmıştım ve bir gün telefon kitlendi ve bir daha açılmadı şuan telefon açılırken telefonun markası yazıyor ve orada kalıyor bir servise götürmüştüm beceremediler ve anakart değişmesi lazım dediler gerçekten anakartlık mıdır.? Yardımcı Olursanız Çok Sevinirim..

telefonda Download modu açılıyor mu?

NOTE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hayır.download moda girmiyor. sadece şarja takarsak pil işareti geliyor. bide açarsak telefonun markası yazan yerde kalıyor.