"Türkler Mesut Özil'i istemiyor"

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
image.jpg

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın rakibi olan Real Madrid'in Türk asıllı yıldızı Mesut Özil'in ülkemizde istenmediğini yazan İspanyol medyası, orta saha oyuncusunun Türkler tarafından "Persona non grata" ilan edildiğini ifade etti.

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Galatasaray'ın rakibi olan Mesut Özil, İspanyollar tarafından Türkiye'de "Persona non grata" yani istenmeyen adam olarak ilan edildi. Daha önce Türkiye'de herhangi bir maça çıkmayan Mesut Özil, büyük bir sürpriz olmazsa Türk Telekom Arena'ya rakip takım formasıyla gelecek ve Türkiye'de ilk maçına çıkacak.

18 yaşındayken Türkiye'yi reddererek Almanya milli takımında oynayacağını söyleyen Mesut Özil'in, ilk olarak Zonguldak'tan dedesi madenlerde çalışmak için Gelsenkirchen yakınlarındaki Essen'e 60'larda gitti. Futbola da Gelsenkirchen'in en büyük takımı Schalke'de başlayan Mesut, babası Mustafa Özil'in de etkisiyle Almanya'yı tercih etti. İspanyol medyasında yer alan ifadeye göre; bu tercih Hamit Altıntop tarafından; "Daha fazla para kazanabilmek için Almanya'yı seçti" denilerek yorumlandı.

Euro 2012 elemelerinde Türkiye'yle aynı grupta bulunan Almanya'da Mesut Özil Berlin'de oynanan maçta forma giydi. Burada stadın önemli bir kısmını dolduran gurbetçilerimiz, Mesut Özil'i hainlikle suçladı. İstanbul'da oynanan rövanş maçında ise Mesut, kas problemlerini neden göstererek maçta oynamadı.

Kaynak

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Huzur bozmaktan başka ne işe yarar ki bu ecnebiler.

MBrv

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Neden hainlik olsun ? Gerginlik yaratmaktan başka birşey değil. Ben kendim adına gurur duyuyorum. Türkiye'ye de gelmesin. Bizim dandik takımlarda kendini batırmaktan başka bir işe yaramaz.

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
İsminin ve menşeinin türk olmasıyla gurur duyduğum bir insandır... Tercihlerine de saygı duyuyorum...

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Almanya milli takımını seçtiğinde bir çok kişi kendisine kızmış olabilir ama şuan haberde bahsedildiği gibi bir durum yok. Tercihide birçok açıdan doğru.

efehakan

Doçent
Reaksiyon puanı
0
ben sadece adamın isminin türkçe olmasıyla o adama türk demem.sonuçta farklı bi kültürde büyümüş.pek tartışmaya gerek yok empati kurun aynı olayı yaşasanız hangi milli takımı seçerdiniz.ben ucunda ölüm olsada türk milli takımını seçerdim hiçbir açıklaması olamaz bence.düşünemiyorum almanlara veya başka ülkeler için ter dökeceğimi.he futbol kalitesi vs.bunlara katılıyorum realde oynaması güzel hangi türk oynamak istemez ama milli takım farklı.demekki türk değil bu adam en azından kendi şahsi fikrim olarak maçlarını izlediğimde benim için bi yabancı futbolcu ney ise bu adamda o

Reaksiyon puanı
10,315
ben sadece adamın isminin türkçe olmasıyla o adama türk demem.sonuçta farklı bi kültürde büyümüş.pek tartışmaya gerek yok empati kurun aynı olayı yaşasanız hangi milli takımı seçerdiniz.ben ucunda ölüm olsada türk milli takımını seçerdim hiçbir açıklaması olamaz bence.düşünemiyorum almanlara veya başka ülkeler için ter dökeceğimi.he futbol kalitesi vs.bunlara katılıyorum realde oynaması güzel hangi türk oynamak istemez ama milli takım farklı.demekki türk değil bu adam en azından kendi şahsi fikrim olarak maçlarını izlediğimde benim için bi yabancı futbolcu ney ise bu adamda o

o kadar değil ama...
bu adam eğer Türk milli takımını seçseydi Ream Madrid'de oynayamazdı.
bütün spor otoritelerinin ortak görüşü bu.
Alman Milli takımında büyük başarılara imza atınca aldı onu Real Madrid.
ayrıca bunu Türklükle izah etmek doğru olmaz.
Alman milli takımına seçtiği halde bizde yetişen çok türk futbolcudan daha türk ve müslümanlık bilinci olan futbolcu vardır.

aagkn

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Bence, Almanya'da doğup,büyümüş sonrada Türkiye'yi tercih etmiş olan bazı futbolculardan bile daha çok Türk gibi yaşıyor,Yaptığı doğrudur,yanlıştır ama en nihayetinde seçimdir.
Bana görede doğru seçimi yapmıştır,o da ayrı bir konu.

PatavatsiZ

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Doğduğu yer değil doyduğu yer mantığıyla hareket etmiş. Saygı duyarım ne diyim

romeoseyes

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bu adam ben türk deilim dedi. yani hiç biriniz bana şimdi çıkıp da bu bazı futbolculardan daha türk demesin. hepimiz ermeni olayına gider yoksa sonu.

efehakan

Doçent
Reaksiyon puanı
0
o kadar değil ama...
bu adam eğer Türk milli takımını seçseydi Ream Madrid'de oynayamazdı.
bütün spor otoritelerinin ortak görüşü bu.
Alman Milli takımında büyük başarılara imza atınca aldı onu Real Madrid.
ayrıca bunu Türklükle izah etmek doğru olmaz.
Alman milli takımına seçtiği halde bizde yetişen çok türk futbolcudan daha türk ve müslümanlık bilinci olan futbolcu vardır.

ben şahsi kanaatimi yazdım ucunda ölüm olsa ben başka bi takımın milli formasını giymem.realde oynamam bi türk takımında oynarım çok çok aşağı meblalar kazanırım ama çıkar milli takımımda aslanlar gibi oynarım.türklükle izah etmek neden doğru olmasın bence türk olan bi insan yapamaz bunu.ki adamda türk değilim demiş onuda şimdi okudum.neyse dediğim gibi benim şahsi düşüncem bu yönde

komoon

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Türkler derken ?

bizim niye haberimiz yok :)

geçin bu salak mevzuları, haberleri....

Türklüğü bir kağıt parçasında yazan bir kelimeye bağlıyorsanız.. tartışılacak biri de değilsiniz ...

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Türkiye'yi tercih etseydi eğer, şimdi bizler gibi dünya kupasına kalmak için andorra maçlarının hesabını yapıyor olacaktı. :)

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
Tercihe saygı duyulmalı.Böyle ithamlara gerek yok. :yes:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Belki türk milli takımında forma giyseydi real madrid de oynamazdı doğru, real madrid te oynayabilmek, daha fazla para kazanabilmek veya doğduğu büyüdüğü yere ihanet etmemek gibi sebepler, türk milli takımı formasını reddetmek gibi zorunluluklar getirmez, ben kendi adıma bu tercihe saygı duyma zorunluluğu da hissetmiyorum. türküm demesi zaten benim için bir şey ifade etmez..........

rtgrlndr

Profesör
Reaksiyon puanı
4
adam tercih etmiş saygı duymak lazım. çok da oynamaya gelmez bu konular...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Elinizde bir ölçü var galiba kimin Türk olup olmadığını ölçebiliyorsunuz.
Milli takım ile Türklük ölçenler size sorum?
Fatih Terim milli takım teknik patronuyken ayda 220.000 Tl kazanıyordu. Cumhurbaşkanı, Başbakan yılda kazanmıyor o parayı.
Futbolcular milli takımda dünyanın primini alıyorlar.
Milli Maç için yapılan prim pazarlıklarından haberiniz yok galiba.
Para için Türk Milli takımında yer alıp, ruhsuz ruhsuz maçlara çıkıp kaç yıldır doğru dürüst bir turnuvaya katılamayan milli takımın oyuncuları mı daha çok Türk
Yoksa kıvırmadan etmeden profesyonelliği seçerek Alman Milli takımında oynayan Mesut mu daha Türk?
Kusura bakmayın bizim milli takımda oynayanları siz Türk Milli Takımında oynadıkları için Türk zannediyorsanız size saf derler.
Prim vermeyin tek maça çıkmazlar hepsinin bir yerleri sakatlanır.

flood_77

Profesör
Reaksiyon puanı
4
protesto amaçsız. Bence de iyi yapmış. Real madrid'te 10 numara oynuyor adam. Ötesi yok..