Cevat Yerli: Yeni Nesil Konsollar Gereksiz!

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Bu nasıl bir vizyonsuzluktur :) Bu adam hiç yıldan yıla konsol satışlarındaki artışı ve pc satışlarındaki düşüşü takip etmiyor mu? CryTek bile artık yeni oyunlarını ilk olarak konsollara hazırlamaya başladı, sonra pc ye portladı.
Bu savaşı PC oyunculuğu kaybedecektir, bunun nedeni ise KORSAN!!! . PC platformunun en büyük gücü olan korsan özgürlüğü, yine dönüp dolaşıp PC oyunculuğunu bitirecek. Oyun firmaları Konsollara oranla PC platformundan çok daha az kazandığından ilerki zamanlarda oyunlarını ağırlıklı olarak konsollara çıkartacaklardır. PC platformunda ise free2play olup aylık ücret yada içerik bazlı ödemeli online oyunlar dışında yakın gelecekte pek fazla oyun ayakta kalamayacaktır, tabi korsanın önüne geçilmediği taktirde :)

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
benim de bu konuda takıntılarım var şuan kullandığım bilgisayar yeni nesil oyunların bazılarına yetersiz kalıyor ve grafik olarak tatmin edici durumda değil oysa ki zamanında tam bir canavardı :D bende düşündüm ki konsol alayım nede olsa grafik nekadar iyi olursa olsun konsol her türlü çalıştırıyor zaten takip ettiğim birkaç tane oyun onları da parasını verir alırım hikaye modu biter online olarak devam ederim sonu olmaz diye düşündüm ama C.Yerli benim kafamı karıştırdı biraz siz akıl verin ey üyeler !!!

gagilo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bu adam daha geçen aylarda yeni konsollar arık çıkmalı mevcut konsollar bizi çok zorluyor diyodu şimdi ne diyor..çok entresan.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bence korsanın önüne hiç bir güç geçemez :)

windows7seven

Asistan
Reaksiyon puanı
6
benim de bu konuda takıntılarım var şuan kullandığım bilgisayar yeni nesil oyunların bazılarına yetersiz kalıyor ve grafik olarak tatmin edici durumda değil oysa ki zamanında tam bir canavardı :D bende düşündüm ki konsol alayım nede olsa grafik nekadar iyi olursa olsun konsol her türlü çalıştırıyor zaten takip ettiğim birkaç tane oyun onları da parasını verir alırım hikaye modu biter online olarak devam ederim sonu olmaz diye düşündüm ama C.Yerli benim kafamı karıştırdı biraz siz akıl verin ey üyeler !!!

Grafik kalitesi iyi olan konsollar değil :) Oyunlardan para kazanmak için tasarımlar konsollar üzerinde yapılır sonra pc'ye aktarılır. Grafiksel anlamda pek bir farklılık olmaması için uğraşılır. Senin aklın alıyormu 1000 liralık konsol ile 900 dolarlık ekran kartı olan bir pcnin gücünün aynı olabileceğine?

bu adam daha geçen aylarda yeni konsollar arık çıkmalı mevcut konsollar bizi çok zorluyor diyodu şimdi ne diyor..çok entresan.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bence korsanın önüne hiç bir güç geçemez :)

Cevat Yerli doğru diyor teknolojileri eski. Yeni teknolojileri adapte edemiyorlar eski konsollara bu nedenle bazı şeyler eksik kalıyor. Yeni konsol çıkmasını bir taraftan bu nedenle destekliyor. Çünkü kendisi gibi herkez bilirki konsollar piyasadan çıkmaz. Ucuz oyun oynamanın en pratik yoludur.

gagilo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yeni konsollar eski jenerasyon xbox360 dan ps3 den daha uzun piyasada kalıcak kanısındayım..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kalmaz. Teknoloji gelişme ivmesi zirvede şu an. Crysis2 ve 3 arasındaki farka yada BF3 ve BF4 arasındaki farka bak mesela. Intel her sene yeni işlemci çıkarıyor, NVIDIA/AMD her sene yeni gpu çıkarıyor. Alakasız ama MS bile bende her sene Windows çıkaracam bundan sonra diyor. Uzun süre dayanamaz yeni konsollar.

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
Grafik kalitesi iyi olan konsollar değil :) Oyunlardan para kazanmak için tasarımlar konsollar üzerinde yapılır sonra pc'ye aktarılır. Grafiksel anlamda pek bir farklılık olmaması için uğraşılır. Senin aklın alıyormu 1000 liralık konsol ile 900 dolarlık ekran kartı olan bir pcnin gücünün aynı olabileceğine?

.
aklım almıyor benim de haklısın ama maliyeti fazla oluyor işte orta yol bulmak gerek