Ram Takviyesi Öneriniz ?

alihasann

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar arkadaşlar bu konuda belirli bir bilgiye sahibim ama sizede danışmak istedim ilk önce sistem bilgilerimi yazıyım.

İntel Core i5 - 2450M 2.5GHZ with Turbo boost 3.1GHZ
Nvidia Geforce 630M Up to 2741 MB Turbocache
15.6HD led Lcd
4GB ddr3 ram
320gb HDD

Bellek yuvaları

Toplam bellek yuvası 4
Kullanılan bellek yuvası 1
Boş bellek yuvası 3

Bellek

Tip DDR3
Boyut 4096 MBayt
Kanal # Tek
DRAM Frekansı 665.2 MHz
CAS# Gecikmesi (CL) 9 Tik
RAS# ile CAS@ Gecikmesi(rRCD) 9 Tik
RAS# Öndoluluğu (tRP) 9 Tik
Tur Zamanı (tRAS) 24 Tik
Komut Sıklığı (CR) 1T

Physical Memory

Memory Usage 47 %
Total Physical 3.86 GB
Available Physical 2.02 GB
Total Virtual 7.71 GB
Available Virtual 4.77 GB

SPD

SPD Modülü Sayısı 1

Ram bilgileride bunlar ben extra 4 gb ram takıp 8gb a tamamlamak istiyorum sizce faydası olur mu ve de 8gb çıkartılabilir mi ? Çıkartılırsa bana önerebiliceğiniz 4gb ram var mıdır ?

koko20000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
SSD kullan derim pc daha rahat olması açısından leptopun modelini yazsan daha iyi olurdu
kaç GHZ desteklediğini anlardık.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Eğer RAM alacaksan aynı özelliklerde bir tane al. Yada mevcut olanı elden çıkarabilirim dersen 2 tane 4 GB al.
Bilgisayarın hızlanması için RAM almak istiyorsan önceliğin SSD olmalı.

alihasann

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
senin sorunun ne olduğunu araştirdim oyunda kasma yapiyor değilmi?

Piyasadaki bütün oyunları oynuyabiliyorum ama en son çıkan crysis 3'te fps düşüşü yaşıyorum ve diğer oyunlarıda düşük değilde biraz daha yüksek seviyede oynamak istiyorum bu nedenle takviye yapmak istiyorum :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Eğer RAM alacaksan aynı özelliklerde bir tane al. Yada mevcut olanı elden çıkarabilirim dersen 2 tane 4 GB al.
Bilgisayarın hızlanması için RAM almak istiyorsan önceliğin SSD olmalı.

Şu anki Ram modelimi nereden öğreniceğimi açıkcası bilmiyorum 3 tane daha boş yer mevcut sanırım aynısından alıp takabilirim 8gb desteklemesinde bi problem olmaz değil mi ? Ayrıca ne gibi bi artı sağlar +4gb ram ? :)

koko20000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Piyasadaki bütün oyunları oynuyabiliyorum ama en son çıkan crysis 3'te fps düşüşü yaşıyorum ve diğer oyunlarıda düşük değilde biraz daha yüksek seviyede oynamak istiyorum bu nedenle takviye yapmak istiyorum :)

Şu anki Ram modelimi nereden öğreniceğimi açıkcası bilmiyorum 3 tane daha boş yer mevcut sanırım aynısından alıp takabilirim 8gb desteklemesinde bi problem olmaz değil mi ? Ayrıca ne gibi bi artı sağlar +4gb ram ? :)

Oyuna sağ tıklayıp grafik işlemci ile çalıştırdan, nvidia'yı seçin.
Ya da nvidia denetim masasında, 3D ayarlar bölümünde, yüksek performanslı nvidia işlemcisini seçin.Aynı bölümde özelleştirilecek uygulamalar bölümü var,oraya oyunun exe'sini ekleyin.

alihasann

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Oyuna sağ tıklayıp grafik işlemci ile çalıştırdan, nvidia'yı seçin.
Ya da nvidia denetim masasında, 3D ayarlar bölümünde, yüksek performanslı nvidia işlemcisini seçin.Aynı bölümde özelleştirilecek uygulamalar bölümü var,oraya oyunun exe'sini ekleyin.

Sorunum veya sorum bu değil ?

alihasann

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anakart'in modelini yazarsan yardimci olabiliriz.

Dipnot: Ekran kartin cok zayif.

Motherboard
Üretici Acer
Model JE50_HR (CPU1)
Sürüm V1.21
Yonga Tedarikçisi Intel
Yonga Modeli Sandy Bridge
Yonga Revizyonu 09
Güneyköprüsü Tedarikçi Intel
Güneyköprüsü Modeli HM65
Güneyköprüsü Revizyon B2

Ekran kartının sizin dediğiniz kadar çok zayıf olduğunu düşünmüyorum her oyunu oynuyabiliyorum. :)

koko20000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Minimum Sistem Gereksinimleri
- İşletim Sistemi: Windows Vista, Windows 7 veya Windows 8
- İşlemci: Çift çekirdekli işlemci (Intel Core2 Duo 2.4 GHz ya da AMD Athlon X2 2.7 GHz)
- Ekran Kartı: DirectX 11 Destekli 1 GB Ekran Kartı (NVIDIA GTS450 ya da AMD Radeon HD5770)
- Bellek: 2 GB RAM
Tavsiye Edilen Sistem Gereksinimleri:
- İşlemci: Dört çekirdekli işlemci (Intel i3-530 ya da AMD Phenım II X2 565)
- Ekran Kartı: DirectX 11 Destekli 1 GB Ekran Kartı (NVIDIA GTX560 ya da AMD Radeon HD5870)
- Bellek: 4 GB RAM
Yüksek Performans Gerektiren Sistem Gereksinimleri:
- İşlemci: Yeni model dört çekirdekli işlemci (Intel Core i7 2600K ya da AMD Bulldozer FX4150)
- Ekran Kartı: Yeni model DirectX 11 destekli ekran kartı (NVIDIA GTX 680 ya da AMD Radeon HD7970)
- Bellek: 8 GB RAM

alihasann

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hangi cözünürlükte ve hangi ayarda oynadigini ögrenebilir miyim?

Çözünürlükte herhangi bir kısıtlama yapmıyorum 1366x768 di sanırım standart modda ama ayarlarda orta ve düşük seviyede oynuyorum bunun için ram takviyesi faydalı olur diye takviye amacındayım :)

koko20000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Anlaycağin bir 4 gb 1333 ghz ram alirsin

DİKKAT SAKIN BAK İÇİNDEKİ RAMİ ÇIKAR AYNISINDAN AL BELKİ FARKLIDIR GHZ LER UYUŞMAYA BİLİR

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
@alihasann

Oynadigin ayarlarin ramle pek alakasi yok. Ekran kartin kesinlikle zayif -> GT630M

4GB RAM suan bircok oyun icin yeterli. Dikkat edersen oyunlar daha yeni yeni 64 BIT olarak piyasaya sürülüyor. Cogu 64BIT destekli olmadigi icin 4GB'dan fazla kullanmiyor. GT 630M gibi bir kartdan fazla performans bekleme. Takilmadan anca düsük orta seviyede oynarsin. Rami yükseltmen sana avantaj saglamayacaktir.

alihasann

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@alihasann

Oynadigin ayarlarin ramle pek alakasi yok. Ekran kartin kesinlikle zayif -> GT630M

4GB RAM suan bircok oyun icin yeterli. Dikkat edersen oyunlar daha yeni yeni 64 BIT olarak piyasaya sürülüyor. Cogu 64BIT destekli olmadigi icin 4GB'dan fazla kullanmiyor. GT 630M gibi bir kartdan fazla performans bekleme. Takilmadan anca düsük orta seviyede oynarsin. Rami yükseltmen sana avantaj saglamayacaktir.

Yani şuan için olası bi ram yükseltmem durumunda hiçbir değişikliğin olmuyacağını mı belirtiyorsunuz ?

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
@alihasann

Aynen.

Neden diye sorarsan: Ben 4GB'dan 8GB gectigimde BF3'de ne fps farki gördüm nede baska birsey.

Ayarlarini düsürmen gerekiyor oynarken, daha fazlasini ekran kartin kaldirmaz.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Anlıyorum teşekkürler ilgiliniz alakasınız için :)

Ek olarak 4gb taksanda birsey kaybetmezsin. Demek istedigim sadece: Bunun oyunlara ( fps ) acisindan fazla etkisi olmayacaktir. Oyunlarin performansi genel olarak ekran kartina ve islemciye bagli.

alihasann

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ek olarak 4gb taksanda birsey kaybetmezsin. Demek istedigim sadece: Bunun oyunlara ( fps ) acisindan fazla etkisi olmayacaktir. Oyunlarin performansi genel olarak ekran kartina ve islemciye bagli.

Anlıyorum. Peki bir sorum daha olucak size oyunlarda performans artışı için overclock denilen birşey yapılıyormus biostan onun yararı zararı nedir bilginiz var mı acaba ?

koko20000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Anlıyorum. Peki bir sorum daha olucak size oyunlarda performans artışı için overclock denilen birşey yapılıyormus biostan onun yararı zararı nedir bilginiz var mı acaba ?
owerlock ramina göre otomatik oluyor ramı sakın bak üstündekileri 166ghz olanda var senin modelde 1333ghz de var bilen birine göstermeni öneririm aksi taktirde pc daha yavaş veya çakışmalardan sen sorumlusun

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
.......

Sorun anlaşıldı. RAM veya SSD yükseltmen isteklerini karşılamaz. İstersen 4 slotu dolsur 32 GB yap bir şey değişmez. Tek problem ekran kartın. Oda anakarta gömülü. Tek yapman gereken makinanı komple değiştirmek.

koko20000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1

NVIDIA GeForce GT 630M with NVIDIA Optimus™ technology, up to 2741 MB of TurboCache™ (1024 MB of dedicated DDR3 VRAM, up to 1717 MB of shared

1GB RAM ARASINDAKİ EKRANKARTI TEPKİSİ VE 2GB ARASINDAKİ EKRAN KARTI ARASINDAKİ FARKI ORTAYA ÇIKARIYOR

alihasann

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
NVIDIA GeForce GT 630M with NVIDIA Optimus™ technology, up to 2741 MB of TurboCache™ (1024 MB of dedicated DDR3 VRAM, up to 1717 MB of shared

1GB RAM ARASINDAKİ EKRANKARTI TEPKİSİ VE 2GB ARASINDAKİ EKRAN KARTI ARASINDAKİ FARKI ORTAYA ÇIKARIYOR

burdaki olay nedir hocam banada açıklayabilir misin ?