Sıfır 25bin veya ikinci el 20bin tl'ye sedan tipi araba - doktor için

Regionella

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Merhabalar.

Yeni mezun doktorum. Memleketim dışında başka bir ilin ilçesine atandım. 1 ay içinde göreve başlayacağım.

Elektronik alet eşya alırken 1 ay'a yakın araştırma yaparım.

1-2 ay içinde sedan tipi araba almayı düşünüyorum.

İkinci el arabaya max. 20bin, sıfır arabaya max 25bin tl. verebilirim.

Çok şoförlüğüm yoktur. Arabalar hakkında pek bilgim de yoktur.

Öncelikle ikinci el mi sıfır mı almalıyım bunun hakkında yorumlarınızı bekliyorum.

Ve hangi sedan tipi arabayı önerirsiniz? Yedek parça ucuzluğu, konforu, güvenilirliği, yakıt tüketim oranı vs. ve daha bilmediğim diğer yönlerden ufak yorumlar yazarsanız sevineceğim.

Bilgim olmadığı için şu arabalar arasından hangisini önerirsiniz diye bile soramıyorum :(

Yorum yapacaklara şimdiden teşekkürler.

:)

Hasan70

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hımm, tam olarak ne aradığınızı yazmayınca birçok seçenek çıkıyor. :) Sıfıra o paraya sedan araba sizi zorlar. O paralara A sınıfı kutu gibi Skoda Citigo felan veriyorlar. :) Piyasa bayağı yükseldi yani. :)

İkinci el olarak:

25.000 lira civarına çıkarsanız, 2007 model Ford Mondeo 2.0 TDCI(Hatta Ghia donanımlı - 100.000/150.000 km civarında), '05-'08 Skoda Octavia 1.6 MPI veya 1.6 FSI Elegance, '05-'06 Volkswagen Jetta 1.6 MPI veya 1.6 FSI(Mümkünse C.line), Alfa Romeo 156 1.6 TS veya 2.0 TS vs. vs. birçok araç alabilirsiniz; ama nasıl bir stiliniz olduğunu belirtiseniz(yılda kaç bin km yaparsınız, yakıt tüketimi önemli mi, sürüş zevki önemli mi, aldıktan sonra LPG sistemi uygulatacak mısınız, dizel mi alacaksınız? vs. gibi)

Size 20-25 civarında Accent Era, Linea gibi araçlar önerenler çıkar, bana kalırsa siz onlardan daha iyisini hakediyorsunuz. :) Kulak ardı etmeniz tavsiyemdir. :)

by_matrix

Doçent
Reaksiyon puanı
3
toyota grubu bir araç bakmanızı tavsiye ederim

Regionella

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Hımm, tam olarak ne aradığınızı yazmayınca birçok seçenek çıkıyor. :) Sıfıra o paraya sedan araba sizi zorlar. O paralara A sınıfı kutu gibi Skoda Citigo felan veriyorlar. :) Piyasa bayağı yükseldi yani. :)

İkinci el olarak:

25.000 lira civarına çıkarsanız, 2007 model Ford Mondeo 2.0 TDCI(Hatta Ghia donanımlı - 100.000/150.000 km civarında), '05-'08 Skoda Octavia 1.6 MPI veya 1.6 FSI Elegance, '05-'06 Volkswagen Jetta 1.6 MPI veya 1.6 FSI(Mümkünse C.line), Alfa Romeo 156 1.6 TS veya 2.0 TS vs. vs. birçok araç alabilirsiniz; ama nasıl bir stiliniz olduğunu belirtiseniz(yılda kaç bin km yaparsınız, yakıt tüketimi önemli mi, sürüş zevki önemli mi, aldıktan sonra LPG sistemi uygulatacak mısınız, dizel mi alacaksınız? vs. gibi)

Size 20-25 civarında Accent Era, Linea gibi araçlar önerenler çıkar, bana kalırsa siz onlardan daha iyisini hakediyorsunuz. :) Kulak ardı etmeniz tavsiyemdir. :)

yorumların için çok teşekkürler. :)

Ford Mondeo 2.0 TDCI ve Volkswagen Jetta 1.6 FSI'nin tipleri hoşuma gitti. ikinci el fiyat olarak sanırım aynı seviyedeler.
böyle yorumlarda verilen arabaları inceleyerek bir şeyler kapmaya çalışacağım arabalar hakkında hiç bilgim yok.

dizel kullanırım muhtemelen. yakıt tüketimi önemli olacak. 1 yıl boyunca 40 kmlik bir yolda gidiş geliş yapacağım. :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

toyota grubu bir araç bakmanızı tavsiye ederim

hangi modelleri önerirsin

S

SDN Okuru

SDN Okuru
honda civic 2001-2006 model arası vtec-es olan kasa geçer tavsiye ederim bende 2001 var memnunum sanayiye pek uğramaz yakıt olarak çok iyi geldi bana..

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
İlk araban 2. el olsun.

Hasan70

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Günde 40 km gidiş geliş yapacaksanız, ya LPG sistemi uygulatacaksınız, ya dizel alacaksınız demektir. :) 1.6 FSI motor için verimli bir LPG uygulaması yok, bundan dolayı MPI motor bir Jetta veya Octavia almanız gerekecek. :) (İlanlara bakarken kimse MPI diye belirtmez 102 bg olan motor)

Şöyle örnek bir ilan atayım; (bu arada ben bakmayalı Jetta fiyatları uçmuş, Octavia'da iyi bir tercih olur)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-bakimli-hatasiz-wolsvagen-113646822/detay

Misal bu araç 1.6 MPI motorlu, yani LPG sistemi takılabilen cinsten. :)

Octavia yada 156 niye düşünmezsiniz diye sormak isterim bu arada. :) Octavia zaten Volkswagen'in sadece logo bakımından değişmişi, 156 da Varyatör problemi hariç gayet iyi bir araç. :) Bunlar dışında gene Focus(ki Mondeo ile aynı fiyat aralığında bundan dolayı düşünmeyin bence :) ) veya arkadaşın dediği gibi Toyota olarak Corolla veya Avensis düşünebilirsiniz. :)

Bütçeyi 30.000 civarına çekebilirseniz eski kasa Audi A4'ün sadece adı değiştirilmiş olan Seat Exeo da alabirsiniz. :)

Birkaç favorimde duran ilanı da atayım, bakmak isterseniz;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...-satlik-mondeo-ghia-otomatik-113926941/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasi....6-fsi-elegance-deri-hatasizz-109951218/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-sahibinden-satilik-octavia-71811019/detay

Aretios

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Hocam ilk aracın ikinci el olsun
önce onda acemiliğini at motor bakımıydı falan filan tecrübe edinirsin. Araç önermicem ben Opel Astra kullanıyorum gayet memnunum. şunu söyleyebilirim sakın linea accent falan al derler yapma derim :D

şimdiden kazasız belasız.

Regionella

Profesör
Reaksiyon puanı
7
honda civic 2001-2006 model arası vtec-es olan kasa geçer tavsiye ederim bende 2001 var memnunum sanayiye pek uğramaz yakıt olarak çok iyi geldi bana..

evet güzel araba, salam bitanesine denk gelirsek alınabilir, teşekkürler yorum için

Günde 40 km gidiş geliş yapacaksanız, ya LPG sistemi uygulatacaksınız, ya dizel alacaksınız demektir. :) 1.6 FSI motor için verimli bir LPG uygulaması yok, bundan dolayı MPI motor bir Jetta veya Octavia almanız gerekecek. :) (İlanlara bakarken kimse MPI diye belirtmez 102 bg olan motor)

Şöyle örnek bir ilan atayım; (bu arada ben bakmayalı Jetta fiyatları uçmuş, Octavia'da iyi bir tercih olur)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-bakimli-hatasiz-wolsvagen-113646822/detay

Misal bu araç 1.6 MPI motorlu, yani LPG sistemi takılabilen cinsten. :)

Octavia yada 156 niye düşünmezsiniz diye sormak isterim bu arada. :) Octavia zaten Volkswagen'in sadece logo bakımından değişmişi, 156 da Varyatör problemi hariç gayet iyi bir araç. :) Bunlar dışında gene Focus(ki Mondeo ile aynı fiyat aralığında bundan dolayı düşünmeyin bence :) ) veya arkadaşın dediği gibi Toyota olarak Corolla veya Avensis düşünebilirsiniz. :)

Bütçeyi 30.000 civarına çekebilirseniz eski kasa Audi A4'ün sadece adı değiştirilmiş olan Seat Exeo da alabirsiniz. :)

Birkaç favorimde duran ilanı da atayım, bakmak isterseniz;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...-satlik-mondeo-ghia-otomatik-113926941/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasi....6-fsi-elegance-deri-hatasizz-109951218/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-sahibinden-satilik-octavia-71811019/detay

önerilerin için çok sağol, bunların hepsini listeye aldım jetta hariç :D

jettta bütçemi aşıyor.

ikinci el almak daha uygun sıfır almaktan vazgeçtim. inş şanslı olurum da temiz bir şey alabilirim.

daha bir kaç ayım var bunları sırayla inceleyeyim.

ben daha mpi nedir onu da bilmiyorum dostum :D

Hocam ilk aracın ikinci el olsun
önce onda acemiliğini at motor bakımıydı falan filan tecrübe edinirsin. Araç önermicem ben Opel Astra kullanıyorum gayet memnunum. şunu söyleyebilirim sakın linea accent falan al derler yapma derim :D

şimdiden kazasız belasız.

evet haklısın ikinci el almak mantıklı ilk arabada. linea accentin tipi hoşuma gitmedi dostum zaten sanki öylesine yapılmış gibi yahu :)

Regionella

Profesör
Reaksiyon puanı
7
chevrolet aveo'nun ikinci elleri de uygun gibi.

yedek parça fiyatları nasıl acaba?

Hasan70

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
MPI kısaca özetlersek düz motor, bir ayağı yok :D Tek olayı sorunsuz olması ve LPG sisteminin uygulanabilinmesi. :)

Chevrolet Aveo da gayet güzel bir tercih, güvenlik konusunda eksiği yok(bildiğim kadarıyla Yeni Aveo euro ncap'den en yüksek çocuk koruma puanını almıştı), tercih etmemek için bir sebep yok. :) Alırsanız memnun kalırsınız diye düşünüyorum. :)

Yedek parça olarak, Chevlolet'in bir sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum, bir sıkıntı olduğunda aradığınız parça Chevrolet'te yoksa bile aynı parçanın muadili mutlaka Opel'de bulunur, o konuda da sıkıntı çıkmaz bence. :)

Regionella

Profesör
Reaksiyon puanı
7
MPI kısaca özetlersek düz motor, bir ayağı yok :D Tek olayı sorunsuz olması ve LPG sisteminin uygulanabilinmesi. :)

Chevrolet Aveo da gayet güzel bir tercih, güvenlik konusunda eksiği yok(bildiğim kadarıyla Yeni Aveo euro ncap'den en yüksek çocuk koruma puanını almıştı), tercih etmemek için bir sebep yok. :) Alırsanız memnun kalırsınız diye düşünüyorum. :)

Yedek parça olarak, Chevlolet'in bir sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum, bir sıkıntı olduğunda aradığınız parça Chevrolet'te yoksa bile aynı parçanın muadili mutlaka Opel'de bulunur, o konuda da sıkıntı çıkmaz bence. :)

renault clio 1.2 de fiyat performans olarak sanırım iyi bir araç (sedan'dan vazgeçersem)

aveo'nun hangi modelini önerirsin? 1.3 lt olanı donanım olarak iyi geldi bana

Hyundai Accent olabilir.

accent'in çarpışma testleri yok sanırım güvenli bir araç mı bilemedim.

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
renault clio 1.2 de fiyat performans olarak sanırım iyi bir araç (sedan'dan vazgeçersem)

Fiyatına göre çok iyi,güvenlidir bu sürücüyede bağlı.

Hasan70

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Renault Clio elbette kötü değil ama ne bileyim benim hoşuna gitmiyor. :) Fransızlardan olabildiğince uzak durmak gerek bence. Kronik bir derdi tasası yok ama bence ona verilecek parayla daha iyi şeyler alınabilir. :)

Accent Era için yorumum, eğerki sadece arabam olsun, güvenlik felan boşverin, az da iyi gitsin/gidiyormuş gibi hissettirsin(Dizelleri için konuşuyorum) derseniz alınacak bir araç benim gözümde. Yol tutuş zaaflıkları, tek airbag, kağıttan bir kasa ile bence alınmaz. Alınmaz derken o paraya alınancak ne güzel Aveo var ne bileyim Polo var, Fabia var, hiç olmazsa kendinizi daha güvende hissedersiniz, daha iyi yol tutuş gibi şeylere kavuşursunuz. Ha ne bileyim 2 lira fazla verirsiniz belki ama değer. ;)

Aveo konusunda, LTZ en üst donanım oluyor, LT orta donanım ve LS en alt donanım. LT donanımdaki belki en büyük elzem sis farları olur başka bir sıkıntısı yok. :) Onun dışında LT bile gayet dolu. :)

Donanım listesi şöyle:

Aveo Sedan LS
Başlangıç fiyatı 33.111 TL

• 8 hava yastığı
  • ABS, EBD, ESC, Fren Destek Sistemi
  • Yokuşta kalkış desteği
  • Cruise Control
  • Radyo/CD/MP3 çalar
  • Uzaktan kumandalı merkezi kilit
  • 60/40 oranında katlanabilen arka koltuklar

Aveo Sedan LT
Başlangıç fiyatı 37.898 TL

LS Modeline ek olarak

• 15'' Hafif alaşımlı jantlar
  • 4 yönlü ayarlanabilir sürücü koltuğu
  • Elektrikli arka camlar
  • Bluetooth özellikli entegre müzik sistemi
  • Direksiyondan müzik sistemi kontrolü
  • Gözlük saklama gözü

Aveo Sedan LTZ
Başlangıç fiyatı 40.063 TL

LT Modeline ek olarak

• 16'' Hafif alaşımlı jantlar
  • Ön sis farı
  • Arka park sensörü
  • Otomatik farlar
  • 6 hoparlör
  • Ön yolcu koltuk altı eşya saklama gözü

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
memleket neresi bilmiyorum ama ankara dolayları falansa subaru impreza bulabilirsiniz yalnız yakıt ekonomisi kpnusunda biraz sıkıntı yaşatabilir size :) onun dışında boxer motor ve simrtrik 4 çeker sistemiyle mükemmel bir alet bence göz atmaya değer bir düşünün derüm ama yakıt konusu dediğim gibi tel sıkıntısı :)

antimatter

Profesör
Reaksiyon puanı
14
SEAT CORDOBA dizellere bak derim. Hem tasarım, hem geniş bagaj, hem wv polo motoru hemde az yakıt tüketimi... Daha ne olsun :)

Regionella

Profesör
Reaksiyon puanı
7
SEAT CORDOBA dizellere bak derim. Hem tasarım, hem geniş bagaj, hem wv polo motoru hemde az yakıt tüketimi... Daha ne olsun :)

yedek parça sıkıntısı oluyormuş ve araba aşırı ses alıyormuş içeri. :)

memleket neresi bilmiyorum ama ankara dolayları falansa subaru impreza bulabilirsiniz yalnız yakıt ekonomisi kpnusunda biraz sıkıntı yaşatabilir size :) onun dışında boxer motor ve simrtrik 4 çeker sistemiyle mükemmel bir alet bence göz atmaya değer bir düşünün derüm ama yakıt konusu dediğim gibi tel sıkıntısı :)

uzun yol gideceğim sürekli. yakıt beni yakar :)

Renault Clio elbette kötü değil ama ne bileyim benim hoşuna gitmiyor. :) Fransızlardan olabildiğince uzak durmak gerek bence. Kronik bir derdi tasası yok ama bence ona verilecek parayla daha iyi şeyler alınabilir. :)

Accent Era için yorumum, eğerki sadece arabam olsun, güvenlik felan boşverin, az da iyi gitsin/gidiyormuş gibi hissettirsin(Dizelleri için konuşuyorum) derseniz alınacak bir araç benim gözümde. Yol tutuş zaaflıkları, tek airbag, kağıttan bir kasa ile bence alınmaz. Alınmaz derken o paraya alınancak ne güzel Aveo var ne bileyim Polo var, Fabia var, hiç olmazsa kendinizi daha güvende hissedersiniz, daha iyi yol tutuş gibi şeylere kavuşursunuz. Ha ne bileyim 2 lira fazla verirsiniz belki ama değer. ;)

Aveo konusunda, LTZ en üst donanım oluyor, LT orta donanım ve LS en alt donanım. LT donanımdaki belki en büyük elzem sis farları olur başka bir sıkıntısı yok. :) Onun dışında LT bile gayet dolu. :)

Donanım listesi şöyle:

Aveo Sedan LS
Başlangıç fiyatı 33.111 TL

• 8 hava yastığı
  • ABS, EBD, ESC, Fren Destek Sistemi
  • Yokuşta kalkış desteği
  • Cruise Control
  • Radyo/CD/MP3 çalar
  • Uzaktan kumandalı merkezi kilit
  • 60/40 oranında katlanabilen arka koltuklar

Aveo Sedan LT
Başlangıç fiyatı 37.898 TL

LS Modeline ek olarak

• 15'' Hafif alaşımlı jantlar
  • 4 yönlü ayarlanabilir sürücü koltuğu
  • Elektrikli arka camlar
  • Bluetooth özellikli entegre müzik sistemi
  • Direksiyondan müzik sistemi kontrolü
  • Gözlük saklama gözü

Aveo Sedan LTZ
Başlangıç fiyatı 40.063 TL

LT Modeline ek olarak

• 16'' Hafif alaşımlı jantlar
  • Ön sis farı
  • Arka park sensörü
  • Otomatik farlar
  • 6 hoparlör
  • Ön yolcu koltuk altı eşya saklama gözü

araştırmalarımda fiyat/donanım+performans oranı en iyi renault 1.2 clio ve chevrolet aveo'yu gördüm.

1.3 lt'nin jantlar dışında ltz ile pek farkı yok. sitesinden donanım bilgilerini indirip baktım. en uygunu 1.3 lt görünüyor.

şu ana kadar gözüme takılan araçlar bunlar oldu.

clio'lar normalde tipsiz oluyor ama yeni clio modelleri gerçekten güzelmiş, sedan sevdiğim halde bana güzel geldi. :)

hasanyangel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
yedek parça sıkıntısı oluyormuş ve araba aşırı ses alıyormuş içeri. :)

uzun yol gideceğim sürekli. yakıt beni yakar :)

araştırmalarımda fiyat/donanım+performans oranı en iyi renault 1.2 clio ve chevrolet aveo'yu gördüm.

1.3 lt'nin jantlar dışında ltz ile pek farkı yok. sitesinden donanım bilgilerini indirip baktım. en uygunu 1.3 lt görünüyor.

şu ana kadar gözüme takılan araçlar bunlar oldu.

clio'lar normalde tipsiz oluyor ama yeni clio modelleri gerçekten güzelmiş, sedan sevdiğim halde bana güzel geldi. :)
Hocam konu için sağolasın hepsini okudum en son aveo almayı düşündüm düşünüyorum acaba yedek parça olayı nasıldır ki?

ihty

Asistan
Reaksiyon puanı
12
öncelikle meslegin hayırlı olsun kardeşim başarılar dilerim.
eşim için 1.5 yıl kadar önce 2.el 2011 model aveo sedan otomatik vites 22000 tl aldım.ilk acemlik aşamalarını otomatik oldugu için daha hızlı atlatırsın.biz çok memnunuz tavsiye ederim.

Regionella

Profesör
Reaksiyon puanı
7
aveo'nun servisinin pahalı olduğunu söylüyorlar, bakımlardan baya para kesiyorlarmış.

üst model 2. el aveo sedan 1.4 manuel vites dizelleri 20bin liraya bulabilir miyim acaba

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
Aveo nun servisi hem pahalı hem de sorunlu arkadaşım aracı artık balyozla parçalayacaktı :D sattı kurtuldu 1 yıl olmuştur herhalde :)