Pardus Nedir?

atospatos

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar evde cd'lerime bakarken PARDUS diye bişey gördüm Turuncuydu herhalde işletim sistemi ama windows 7 kadar verimli olur mu? programlar açısından falan şu anda windows 7 kullanıyorum

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
kardeşim pardus linux tabanlı işletimsistemidir ve yanlış hatırlamıyorsam türk yapımı bir sistemdir elbette win 7 kadar iyi deği ama ondan hızlıdır sistemine göre..

HYuksel

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Pardus ne diye soruyorsan, bu sende soru olarak kalsın, bilgisayarındaki sistemi değiştirmeyi düşünme. İnternetten livecd formatında indirip bilgisayarına kurmadan deneyebilirsin pardusu

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Pardus ne diye soruyorsan, bu sende soru olarak kalsın, bilgisayarındaki sistemi değiştirmeyi düşünme. İnternetten livecd formatında indirip bilgisayarına kurmadan deneyebilirsin pardusu

evet doğru pardusu kurduğun zaman driverlarıda uyumlu olmalı yoksa kullanamassın

SincapHenry

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Çok eski bir sistem o. Ubuntu tavsiye ederim. Yada LİnuxMint yada PcLinuxOS...

metinali

Doçent
Reaksiyon puanı
49
Pardus kedidir kedi :P Şaka bir yana, Pardus linux tabanlı işletim sistemi.Eğer linuxu merak ediyorsan internette bir çok belge mevcut.Denemek istersen Linuxmint i tavsiye ederim. Driver, codec falan uğraşmazsın.Ister kurmadan canlı cd olarak, istersen Windows un yanına(Windows u silmeden, açılışta hangi sistemi kullanmak istediğini sorar.)kurup kullanabilirsiniz.

atospatos

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Pardus kedidir kedi :P Şaka bir yana, Pardus linux tabanlı işletim sistemi.Eğer linuxu merak ediyorsan internette bir çok belge mevcut.Denemek istersen Linuxmint i tavsiye ederim. Driver, codec falan uğraşmazsın.Ister kurmadan canlı cd olarak, istersen Windows un yanına(Windows u silmeden, açılışta hangi sistemi kullanmak istediğini sorar.)kurup kullanabilirsiniz.
Teşekkür ederim.Deneyeceğim...

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Arkdaşlar Cevaplarınız için de teşekkürler.Herhalde Linux bidiğim kadarıyla kodlarla çalışıyormuş doğru mu?

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Arkdaşlar Cevaplarınız için de teşekkürler.Herhalde Linux bidiğim kadarıyla kodlarla çalışıyormuş doğru mu?

Çaktırma aramızda kalsın ama seni çok pis kandırmışlar :D Linux tabanlı işletim sistemini yakın zamanda kullanmayanların uydurduğu bir hurafedir :D Çoğu zaman kod filan kullanmam ben :D

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Teşekkür ederim.Deneyeceğim...

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Hayır yanlış. Her şeyi grafik arayüzle yapabileceğin dağıtımlar olduğu gibi komutlarla yapabileceğin dağıtımlar da mevcuttur.
Kod dediğin Konsol komutlarından başka bir şey değildir. Onlarda
DIR, MKDIR, gibi Windows komutlarına benzerdir. Windows komutları için aşağıdaki linke bakabilirsin:
http://7.enpedi.com/2010/06/windows-7-tum-komut-satr-komutlar.html

Aşağıdaki link ise örnek Linux komutları:
http://tr.wikibooks.org/wiki/Linux_İşletim_Sistemi/Linux_Komutları/Dosya_ve_klasör_komutları

atospatos

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hayır yanlış. Her şeyi grafik arayüzle yapabileceğin dağıtımlar olduğu gibi komutlarla yapabileceğin dağıtımlar da mevcuttur.
Kod dediğin Konsol komutlarından başka bir şey değildir. Onlarda
DIR, MKDIR, gibi Windows komutlarına benzerdir. Windows komutları için aşağıdaki linke bakabilirsin:
http://7.enpedi.com/2010/06/windows-7-tum-komut-satr-komutlar.html

Aşağıdaki link ise örnek Linux komutları:
http://tr.wikibooks.org/wiki/Linux_İşletim_Sistemi/Linux_Komutları/Dosya_ve_klasör_komutları

Teşekkürler.

metinali

Doçent
Reaksiyon puanı
49
Rica ederiz.Linux ta işlemleri ister arayüzle istersen komut satırıyla yapabilirsin.
Örneğin: unrar isimli programı istersek Synaptic Paket Yöneticisi(Android Market gibi) ile,
istersek komut satırından: "sudo apt-get install unrar" komutu ile yapabiliriz.Daha başka seçeneklerde var.Paketi kaynak koddan kurmak,
paket dosyasını elle inrip kurmak gibi.
Linux kolaylık ve özgürlüktür.Kullanma şeklin sana kalmış.
Eğer aklına takılan sorular varsa cevaplamaktan mutluluk duyarım.