"YE-2000 CX Süper Plus" uydu alıcısının usb girişi yok! Peki nasıl güncelleyeceğim?

radyoaktif

Asistan
Reaksiyon puanı
31
Arkadaşlar iyi günler. Bi kaç senedir kullandığımız "YE-2000 CX Süper Plus" model uydu alıcısını güncellemeye karar verdim. Hem zaten görüntü bizim LCD televizyona sığmayıp kenarlara taşmıştı. Misal kanal D'nin amblemi ekranın sağ üst köşesinde gözükmüyordu daha yukarı kaymıştı. Bende scard kablosunu değiştirdim, fabrika ayarlarına aldım kurcaladım ettim ama nafile. Sonunda internette araştırdığımda bu uydu alıcısının USB'den güncellenebileceğini gördüm. Ama şöyle bir sorun varki: bu cihazın internetteki fotoğraflarında ön panelde USB girişi gözükmesine rağmen, benim cihazda USB girişi yok! Halbuki internette baktığım model de aynen bendeki "YE-2000 CX Süper Plus" olarak gözüküyor. Yani benimkide aynı model ama bende ne önde ne arkada USB girişi yok. Bendeki çin malımıdır nedir anlamadım diyicem de cihazın arkasında TRT barkodu felan var yani çin malı olamaz herhalde. Acaba bu cihazı yapanlar, usb girişini kasanın içine koyacak kadar angut olabilir mi? diyerekten cihazın kasasınıda açtım ama usb girişine rastlamadım [:)]

k9j4z.jpg

k9j50.jpg

k9j51.jpg

k9j53.jpg

İşte normalde bu ""YE-2000 CX Süper Plus" cihazının usb girişi aşşağıdaki gibi olmalı. Ama bende bu giriş yok.

k9j55.jpg

Bendeki cihaz eski revizyonmu arkadaşlar? Yoksa kazıklandık mı? Kazıklanmadıysak bile ben bu cihazı nasıl güncelleyeceğim? Hangi kablo ile, hangi girişten nasıl en son sürüm yazılımını indirip güncelleyeceğim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Mg.

Profesör
Reaksiyon puanı
24
cihazı Rs 232 kablosu ile güncelleyeceksin.. bende ki cihaz da Ye 2000 CX super plus va usb var :)
kazıklanmadın aynı modelin usb li ve usb siz olmak üzere iki çeşidi var.

ayeda

Asistan
Reaksiyon puanı
0
selam
cihazı Rs 232 kablosu ile güncelleyeceksiniz,bılgısayarcılarda rs232 kablo satılır
bu cihazın birçok versıyonu satıldı kımse kandırmamış aynı modelin usb li ve usb siz olmak üzere iki çeşidi var.

rs232 kabloyu aldıktan sonra şu sıteden marka modele gore yazılım ,yukleme loaderı ındırıp talımatı takıp et kendın yukluyebılırsın

http://www.nextservis.com/

sunuda belırteyım ekrandakı şişme-buyume uydu cıhazınla ılgısı yok tv goruntu ayarından degıstırmen lazım

radyoaktif

Asistan
Reaksiyon puanı
31
cihazı Rs 232 kablosu ile güncelleyeceksin.. bende ki cihaz da Ye 2000 CX super plus va usb var :)
kazıklanmadın aynı modelin usb li ve usb siz olmak üzere iki çeşidi var.

selam
cihazı Rs 232 kablosu ile güncelleyeceksiniz,bılgısayarcılarda rs232 kablo satılır
bu cihazın birçok versıyonu satıldı kımse kandırmamış aynı modelin usb li ve usb siz olmak üzere iki çeşidi var.

rs232 kabloyu aldıktan sonra şu sıteden marka modele gore yazılım ,yukleme loaderı ındırıp talımatı takıp et kendın yukluyebılırsın

http://www.nextservis.com/

sunuda belırteyım ekrandakı şişme-buyume uydu cıhazınla ılgısı yok tv goruntu ayarından degıstırmen lazım

İlginiz için teşekkürler arkadaşlar.

Bir tarafı Rs 232, diğer tarafı USB olan aşşağıdaki kablodan bahsediyorsunuz değil mi? Bu kablonun Rs 232 kısmına uydu alıcısına, usb kısmınıda PC'ye bağladıktan sonra ne şekilde yazılımını güncelleyeceğim? Bir program mı indirmem lazım? Mesela USB ile güncellemek gibi: "update dosyasını usb'ye tak ardından usb'yi uydu alıcısına tak ve uydu alıcısının arayüzüne girip USB'yi seç ve içindeki update dosyasını tıkla ve yükle" şeklinde Rs 232'den de güncellemek kolaydır umarım. Eğer varsa benim dişi uçlu almam lazım. Çünki cihazdaki RS 232 çıkışı erkek uç. Yani aşşağıdakinden almayacağım sanırım?

k9jz3.jpg

Kabloyu gider alırım o sorun değilde; bu "www.nextservis.com" sitesinde hangisi benim cihazın update'i? 2000'le başlayan birşey göremedim.

k9k21.jpg

Birde bu uydu alıcılarında da CFW olayı varmı? Hani bireysel programcıların, telefonlardaki yazılımı kırıp, cihaz üreticisinin geliştirdiği mevcut telefon yazılımının üzerine oynama yaparak kırması (sertifikasız oyun, program yükleyebilme) sonucu CFW çıkartması gibi bir olay var bilirsiniz. Aynı olay bu uydu alıcıları içinde geçerli mi? Yani mesela bireysel programcıların uğraşıp kırdıkları şifreli bir çok kanalı açma (Örn: national geographic, discovery channel vs) gibi bir durum söz konusumu? Yoksa sadece bu cihazın üreticisinin geliştirdiği güncellemeyimi yükleyebiliyoruz? O güncellemenin üstünde oynama yapıp şifreli kanalları açamıyormuyuz yani? Bu konuda da bilgi sahibiyseniz ve penimle paylaşırsanız sevinirim.

Mg.

Profesör
Reaksiyon puanı
24
bilgisiyarın Rs 232 takmak için yeri yoksa bir tarafı usb olan alacaksın.. eğer Com girişi varsa iki tarafı da Rs 232 olandan alacaksın. (erkek-erkek alacaksın elektronikçilerde var ben 2.5 liraya aldım) ..uyduyu bilgisayara bağladıktan sonra yazılım atma programını ve uydunun güncel yazılımını bulup yükleyeceksin çok zor değil.

radyoaktif

Asistan
Reaksiyon puanı
31
bilgisiyarın Rs 232 takmak için yeri yoksa bir tarafı usb olan alacaksın.. eğer Com girişi varsa iki tarafı da Rs 232 olandan alacaksın. (erkek-erkek alacaksın elektronikçilerde var ben 2.5 liraya aldım) ..uyduyu bilgisayara bağladıktan sonra yazılım atma programını ve uydunun güncel yazılımını bulup yükleyeceksin çok zor değil.

Bilgisayarımda Rs 232 portu yok sorun orda. O yüzden bir ucu Rs 232, diğer ucu USB'li kablo almam lazım. Tabi Rs 232 kablosunun ucunun dişi olması lazım çünkü cihazdaki Rs 232 portu erkek.

"www.nextservis.com"un sitesinden "Dosya" sekmesine tıklayarak benim cihazım için aşşağıdaki dosya seçimini gerçekleştirdim umarım seçimlerim doğrudur;
k9lhx.jpg

Üstteki SS'de sorduğum üzere yazılım modeli ve sürümü seçme konusunda da bilgin varsa yoruma açığım :)

radyoaktif

Asistan
Reaksiyon puanı
31

Lanet olası turkeyforum'da konulara link eklemek için en az 10 mesaj sınırı diye saçma sapan bir prosedür var. Zorla 10 konuya teşekkür ettikten sonra linkleri ekledim ama hala aynı uyarıyı verdi ve konuyu bir türlü açamadım. Bu durumu o forumun moderatorlerine mesaj çektim ve inanırmısın 1dk içinde beni banladılar! Lanet olsun öyle karaktersiz moderatörleri olan bir foruma. Adamlar saltanatlarını kurmuş babalarının çiftliği gibi forumda at koşturup kıl olduklarını banlıyor.

Ben burdan devam edeyim.

radyoaktif

Asistan
Reaksiyon puanı
31
Konu ile ilgili başka bilgisi olan yokmu arkadaşlar?

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
uydudan güncelle:Dhttp://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=495570#.UScy3P4t3xc

radyoaktif

Asistan
Reaksiyon puanı
31
Biss keyleri girdikten sonra cihazı kapatıp açmayı unutmuşum :) Çünkü bugün Az Tv ve diğer azeri kanallarının açılmış olduğunu farkettim.

Şu anda cihazıma sadece "Turk1C2A(ku)" uydusu ekli. Ve toplam 342 kanal var. Tabi 100 kadarı şifreliydi. Az Tv'yi felan açınca kaldı 95 :)

Peki bu Yeşilçam, akıllı tv, GS TV, national geographic, discovery channel vs gibi kanalları cihazım neden açamaz bunu öğrenirsem içim rahatlayacak? Sonuçta bunlarında biss keyleri mevcut değil mi? Ankara daki evimizde kablolu tv var ve çoğunu açıyor. Yani bu kanalları uydudan izleyemiyormuyuz yada izliyorsak nasıl izleyebiliriz? İllaha kablolu tv çektirip bide ona aylık paramı ödeyeceğiz?

Oturduğum binada merkezi uydu sistemi var. Yani şimdi bu bahsettiğim kanalları, bizim binadan kimse mi izleyemiyor? Bana has bir durum değil yani? Bu kablolu TV'nin mantığı da; mevcut merkezi sistemden direk kablo çekilerek cihazım kablolu TV'yemi döndürülüyor? İnternet hattı çeker gibi yani?

ayeda

Asistan
Reaksiyon puanı
0
GS TV, national geographic digiturk kanalı dt abonesı olman lazım o cıhazla olmaz
--------------------------------------------------------------------
Yeşilçam, anımal, discovery vs dsmart kanalıdır cıhazında modul gırısı varsa dsmart yasal modul abonesı olursan ızlersın

radyoaktif

Asistan
Reaksiyon puanı
31
GS TV, national geographic digiturk kanalı dt abonesı olman lazım o cıhazla olmaz
--------------------------------------------------------------------
Yeşilçam, anımal, discovery vs dsmart kanalıdır cıhazında modul gırısı varsa dsmart yasal modul abonesı olursan ızlersın

Cevap için teşekkürler dostum. O zaman şimdilik onları izlemesemde olur :)

Valla uydu alıcımın modeli bu: "Next YE-2000 CX Super Plus" ve özelliklerindeki şu 2 nokta, "modul girişi var mı?" sorusuna cevap veriyor sanırım;

• 1 Adet Modül Girişi
• Ülkemizde kullanılan tüm modüllere uyumlu

Neyse şimdilik bu şekilde izlemeye devam. Yardımlar için teşekkürler.