Nexus 4 yorumunuz nedir ?

CaglarOzy

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar herkese merhaba,iyi forumlar.çıktığı ilk hafta nokia n8 almıştım ve bugüne kadar onu kullandım.bugün tuvalete düştü :) sabahtan beri telefon araştırması yapmaktayım 1500 liraya kadar limitim var.tavsiye edeceğiniz telefon ne olur ve nexus 4 için ne dersiniz ?

50 dakikalık telefon incelemesi dahil olmak üzere ne​xus 4'ü çok araştırdım bugün az çok kafama da yattı ancak sizlere son bir sorayım istedim.laptop alırken de bu forum sayesinde doğru tercih yapmıştım.

telefonu genelde sosyal ağlar,mesajlaşma,whatsapp gibi şeyler ve arada oyun oynamak için kullanıyorum.2 3 sene kullanabileceğim bana ne önerirsiniz?

şimdiden teşekkürler

CaglarOzy

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Herkese merhaba,iyi forumlar.çok araştırdım çok inceleme yaptım son bir yorumu yine shiftdelete'den alayım dedim :) bugüne kadar hiç pişman etmediniz.1500 lira limitim var kafama nexus 4 yattı almayı düşünüyorum ama tele​fon için düşünceniz nedir ? alternatif önerebileceğiniz telefonlar var mı ?

şimdiden teşekkürler

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
arkasında LG ve Google'ın olduğu fiyat performans ürünü burada yazdığınız işleri fazlası ile yapar.

hasanistan44

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Nexus 4 gayet kullanışlı ve sade androide sahip 1 haftaya kalmaz bende alcam.
Dediğin özelliklerin hepsi var nexus 4 te android de calistirmadigi oyun yok ve 2 sene en güncel androidi ilk sen kullancan
Bu arada tuvalete düşen teline üzüldüm benim de windows Phone lu LG vardi tuvaleti boyladi

BthnYlmz09

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Bence biraz bekleyin.. Suan fiyati yuksek olan telefonlarin fiyati yeni telefonlar tanitildikca dusecektir ve daha fazla seceneginiz olacaktir.. Ama Nexus 4 cok iyi bir telefon yani direk alinabilir..

hasanistan44

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Bence biraz bekleyin.. Suan fiyati yuksek olan telefonlarin fiyati yeni telefonlar tanitildikca dusecektir ve daha fazla seceneginiz olacaktir.. Ama Nexus 4 cok iyi bir telefon yani direk alinabilir..

Ben düşeceğini sanmiyorum fiyat donanıma göre çok uygun?!!

BthnYlmz09

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Nexus icin demedim zaten diger ust segment telefonlar icin dedim..

BthnYlmz09

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Bana gore de yok ama arkadasin istekleri dogrultusunda daha az fiyata istediklerini yapacak telefon bulunabilir belki ama Nexus en iyi secim yine de..

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13
forumda şu ana kadar gördüğüm kadarıyla yazan görmedim ama nexuslara nasıl gelecek bilmediğimiz ubuntu incelemelere göre mükemmel olmuş ve sadece nexuslara gelecek olmasıda şu anlık bayağı bi artı katar bence... haa gelmeyecek olsaydı bile LG yi salla kenara cihaz mükemmel.. ısınma sorunu da gittiğine göre alınabilir

CaglarOzy

Asistan
Reaksiyon puanı
2

bir sorum olacaktı size.ürünün teknosa ve turkcell tekelinde olduğu ve bu yüzden fiyatının yüksek olduğu söyleniyor.1 ay içerisinde düşer mi sizce ve düşerse ne kadar düşer ? 50 100 lira için beklemeye değmez mesela

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Nexus 4 gayet kullanışlı ve sade androide sahip 1 haftaya kalmaz bende alcam.
Dediğin özelliklerin hepsi var nexus 4 te android de calistirmadigi oyun yok ve 2 sene en güncel androidi ilk sen kullancan
Bu arada tuvalete düşen teline üzüldüm benim de windows Phone lu LG vardi tuvaleti boyladi

forumda nexus ile ilgili bütün olumlu yorumlarını okudum.sonuna kadar katılıyorum :) hiç android telefon kullanmadım onun bi heyecanı var özellikle bugüne kadar hep symbian'ın altında ezildik.telefon konusunda sana da geçmiş olsun :(

arkasında LG ve Google'ın olduğu fiyat performans ürünü burada yazdığınız işleri fazlası ile yapar.

yorumunuz için teşekkür ederim.gönül rahatlığıyla 1400 lira eder ve al der misiniz ?

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Su geçirmez bir telefon al :) Birdaha böyle bir sorunla karşılaşmazsın.

xperia z !!

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
[MENTION=113497]CaglarOzy[/MENTION] bence o parayı fazlası ile hak ediyor. Bu telefonu almayı düşünüyordum, Benim açımdan tek eksiği orjinalin de FM radio olmaması belki geliştiriciler bu eksiği kapatabilir o da ayrı mesele.

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Yaklaşık bir haftadır kullanıyorum. Kutudan çıkardıktan hemen sonra ve 2 gün önce olmak üzere 2 güncelleme yaptım cihaza. Tasarım olarak çok hoş. Pili 4.2.2 sürümü ile harika gidiyor. Gece boyunca açık bırakıyorum ve %2-4 gibi bir azalma oluyor. Daha önce Samsung'un Android cihazlarını kullanmıştım ve benim önerim başka markaya yönelmemeniz olur. Nexus 4'teki hızı ve yazılım desteğini başka cihazda kolay kolay bulamazsınız. Telefonun tek kötü yanı var o da hassas olması. Çizilme ya da durduk yere aşınma/çizilmeden bahsetmiyorum. Düşürmekten bahsediyorum. Cihazı koruma ile kullanmak ve düşürmemeye özen göstermek şart. Diğer bütün özellikleri, donanımı kalite hissi uyandırıyor. Vereceğiniz 1400 liraya değer diye düşünüyorum. Özel bir sorunuz varsa seve seve cevaplarım.

CaglarOzy

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Yaklaşık bir haftadır kullanıyorum. Kutudan çıkardıktan hemen sonra ve 2 gün önce olmak üzere 2 güncelleme yaptım cihaza. Tasarım olarak çok hoş. Pili 4.2.2 sürümü ile harika gidiyor. Gece boyunca açık bırakıyorum ve %2-4 gibi bir azalma oluyor. Daha önce Samsung'un Android cihazlarını kullanmıştım ve benim önerim başka markaya yönelmemeniz olur. Nexus 4'teki hızı ve yazılım desteğini başka cihazda kolay kolay bulamazsınız. Telefonun tek kötü yanı var o da hassas olması. Çizilme ya da durduk yere aşınma/çizilmeden bahsetmiyorum. Düşürmekten bahsediyorum. Cihazı koruma ile kullanmak ve düşürmemeye özen göstermek şart. Diğer bütün özellikleri, donanımı kalite hissi uyandırıyor. Vereceğiniz 1400 liraya değer diye düşünüyorum. Özel bir sorunuz varsa seve seve cevaplarım.

yorumunuz için çok teşekkür ederim.herkes gibi bende gün içerisinde çok mesajlaşıyorum ve videolarda klavye hakkında pek bir yorum göremedim.klavyesi nasıl acaba kullanım rahatlığı sağlıyor mu ? birde ses kalitesini çok yerden yere vurdular abartılacak bir yanı var mı acaba ? son olarak tuşlar dokunmatik olarak ekrana dahil olduğu için pek kullanım alanı kalmıyor diye 1 2 forum da yazı gördüm.abartı mı ?

@CaglarOzy bence o parayı fazlası ile hak ediyor. Bu telefonu almayı düşünüyordum, Benim açımdan tek eksiği orjinalin de FM radio olmaması belki geliştiriciler bu eksiği kapatabilir o da ayrı mesele.

size sonuna kadar katılıyorum.o sorunu da artık geliştiricilerle vs kapatmaya çalışırız.yorumunuz için çok teşekkür ederim içim rahatladı :)

Su geçirmez bir telefon al :) Birdaha böyle bir sorunla karşılaşmazsın.

xperia z !!

x peria z'yi pek araştırma imkanı bulamadım.3 sorum var size ve cevaplarsanız memnun kalırım. ne zaman satışa çıkar,ortalama fiyatı ne olur ve nexus'dan üstün mü özellik olarak ?

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
@CaglarOzy

Cihazın klavyesi orjinal Android klavyesi. Tuşlar arasındaki boşluklar oldukça ideal. Daha önce Galaxy S2'de yazı yazarken yanlış tuşa dokunma çok olurdu bende. Bu cihazda eskisi kadar olmuyor. Kullanımı oldukça kolay. Zaten beğenmezseniz Swiftkey, Swipe gibi farklı klavye çeşitleri de mevcut.

Ses kalitesi oldukça iyi cihazın. Ben çok beğendim. Ses konusunda söylenebilecek tek kötü şey kulaklıktan gelen sesin öyle kulaklık patlatacak kadar yüksek seviyelere çıkmaması. Çok yüksek seslerle müzik dinleyen biriyseniz şu an için beklentinizi tam olarak karşılamayabilir. Ancak ileride çeşitli sistem modifikasyonları ile bunu aşarlar diye düşünüyorum.

Cihazda FM alıcısı mevcut değil diye biliyorum. Bu Galaxy Nexus'ta da böyleydi Nexus 4'te de böyle. O yüzden geliştiriclerin FM radyo için yapabilecekleri bir şey yok. Nexus 4 alacaksanız FM radyo olmayacağını bilin.

Cihazın ekranı oldukça büyük. Sistem tuşlarının ekrana dahil olması bana göre çok büyük bir eksikliğe neden olmuyor. Hatta bana daha doğal geldi kullanımı. Galaxy S2'den bu cihaza geçen biri olarak söyleyebilirim ki alışma süreci yaşamadım. Aynı cihazı kullanıyorum gibi zorluk yaşamadan kullanmaya başladım. Zaten video falan izlerken o bölge kayboluyor. Oyunlarda ise siyah bölge orada kalıyor ancak ikonlar nokta haline dönüyor.

Xperia Z için ben konuşacak olursam Nexus ile donanımı neredeyse aynı diyebilirim. İkisinin de çipseti, RAM boyutu aynı. İkisinin de kamerası aynı teknoloji ile üretilen Sony kamerası. Xperia Z'de 13 MP, Nexus 4'te ise 8 MP'lik lensler mevcut. Xperia Z'nin ekranı Full HD 5 inç, Nexus 4 768p 4.7 inç. Ben olsam Xperia Z'yi tercih etmezdim. Zaten etmedim de. Sebep olarak ise Sony'nin son iki yılda izlediği politikayı gösterebilirim. Cihazlarına yeteri kadar destek vermiyorlar. Önceki modellerde de bunu görebilirsiniz. Xperia Z'de herkes durumun değişeceğini düşünüyor ancak ben bekleyip görme taraftarıyım. Ayrıca Nexus'un Google cihazı olduğunu, yazılım desteğini Google tarafından ilk elden, diğer cihazlardan aylar önce aldığını biliyorsunuz. Neredeyse bütün Android geliştiricileri de bu cihaza sahip oluyorlar. Bu cihaz için Android toplulukları tarafından verilen destek başka hiçbir cihaza verilmiyor. Benim düşüncem Nexus 4'ün sizi pişman etmeyeceği yönünde. Tabi son karar size ait. Başka sorunuz olursa yine çekinmeden sorabilirsiniz.

Nexus 4'ün kamera kalitesi için tüm incelemelerde çok laf edildi. O sebeple siz sormadan ben buraya ekleyim. Nexus 4 kullanıcılarının kendi cihazları ile çektikleri ve sadece Android 4.2 ile gelen efektlerle süsledikleri fotoğrafları içeren konunun linki koyuyorum.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2000602

CaglarOzy

Asistan
Reaksiyon puanı
2
[MENTION=59351]bLaCkSouL[/MENTION] kesinlikle çok yardımcı oldunuz.aklıma geldikçe soruyorum k.bakmayın ama sosyal ağlar için kendine ait bir uygulaması yokmuş telefonun. sonradan indirdiğimiz facebook,twitter uygulamaları nasıl peki,memnun musunuz ?

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
@bLaCkSouL kesinlikle çok yardımcı ol​dunuz.aklıma geldikçe soruyorum k.bakmayın ama sosyal ağlar için kendine ait bir uygulaması yokmuş telefonun. sonradan indirdiğimiz facebook,twitter uygulamaları nasıl peki,memnun musunuz ?

Hayır cihaz tamamen boş geliyor. İçerisinde Google+ hariç (doğal olarak) sosyal ağ uygulaması yok. Dosya yöneticisi bile yok. Siz kendi zevkinize göre beğendiğiniz uygulamaları Play Store'dan kurup kullanıyorsunuz. Benim için bu durum oldukça iyi. Çünkü diğer Android cihazlara bakarsanız gerekli ya da gereksiz onlarca uygulama ile dolu geldiklerini görürsünüz ve bu uygulamalar genelde cihaza yük bindirirler ve pile olumsuz etkileri olur. Üstelik root yapmadan ve özel programlar kullanmadan da bu uygulamaları kaldıramazsınız.

Sorunuzun asıl kısmına gelirsek kuracağınız sosyal ağ uygulamaları Facebook ve Twitter'ın kendi çıkardığı uygulamalar. İşlevsellik olarak Facebook güzel. Twitter kullanmadığım için çok fazla yorum yapmam doğru olmaz. Görünümleri nasıl derseniz Play Store linklerini ekliyorum:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.facebook.katana&hl=tr

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.twitter.android&hl=tr

İki uygulama da kullanıcılar tarafından iyi puanlar almışlar. Sanıyorum kullananlar memnun.

CaglarOzy

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Hayır cihaz tamamen boş geliyor. İçerisinde Google+ hariç (doğal olarak) sosyal ağ uygulaması yok. Dosya yöneticisi bile yok. Siz kendi zevkinize göre beğendiğiniz uygulamaları Play Store'dan kurup kullanıyorsunuz. Benim için bu durum oldukça iyi. Çünkü diğer Android cihazlara bakarsanız gerekli ya da gereksiz onlarca uygulama ile dolu geldiklerini görürsünüz ve bu uygulamalar genelde cihaza yük bindirirler ve pile olumsuz etkileri olur. Üstelik root yapmadan ve özel programlar kullanmadan da bu uygulamaları kaldıramazsınız.

Sorunuzun asıl kısmına gelirsek kuracağınız sosyal ağ uygulamaları Facebook ve Twitter'ın kendi çıkardığı uygulamalar. İşlevsellik olarak Facebook güzel. Twitter kullanmadığım için çok fazla yorum yapmam doğru olmaz. Görünümleri nasıl derseniz Play Store linklerini ekliyorum:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.facebook.katana&hl=tr

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.twitter.android&hl=tr

İki uygulama da kullanıcılar tarafından iyi puanlar almışlar. Sanıyorum kullananlar memnun.

fazlasıyla aydınlandım,kafamda şuan başka soru kalmadı :) telefonu aldığımda yüklememi önerdiğiniz,bunlar olmalı dediğiniz programları bana özelden bildirir misin ? pek yararlı programlar hakkında ​bilgi dağarcığım yok da

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
fazlasıyla aydınlandım,kafamda şuan başka soru kalmadı :) telefonu aldığımda yüklememi önerdiğiniz,bunlar olmalı dediğiniz programları bana özelden bildirir misin ? pek yararlı programlar hakkında bilgi dağarcığım yok da

Buradan yazayım ki sonradan okuyanlar olursa görebilirler.

Dosya yöneticisi: ES File Explorer
Bildirim LED'i için ekstra özellikler ve kontroller sağlayan: Light Flow Lite
Tarayıcı üzerinden dosya aktarımı ve telefon kontrolü: Airdroid
Kamera LED'ini fener olarak kullanmak için: Flashlight
Ekstra/farklı uzantılara sahip resim/foto ve belge görüntüleyebilmek için: Perfect Viewer
Güzel özelliklere sahip harika müzik çalar: PowerAMP (ücretli/15 gün deneme)
Google hesabı ile senkronize çalışan not uygulaması: Tasks (ücretli)

Root yaparsanız işinize yarayacak güzel uygulamalar:

Uygulama/oyun ve tarayıcı içerisindeki reklamları engellemek için: Adaway
Sistem dosyalarında gezebilmek ve değişiklik yapabilmek için: Root Explorer (ücretli)
Sistem uygulamalarını kaldırmak ya da devre dışı bırakmak için: SystemApp Remover (Nexus'ta çok da ihtiyaç olmuyor/ücretli)
Uygulama yedeği almak, geri yüklemek ve ekstra birçok özelliğe sahip uygulama: Titanium Backup (ücretli/ekstra özellikli ve ücretsiz sürümü mevcut)
Wi-fi (wi-fi için şart değil) ve mobil hat üzerinde DNS değişikliği yapabilmek için: SetDNS

CaglarOzy

Asistan
Reaksiyon puanı
2
hepsini tek tek not aldım,almak nasip olursa indiric​em hemen.

BthnYlmz09

Profesör
Reaksiyon puanı
5
bir sorum olacaktı size.ürünün teknosa ve turkcell tekelinde olduğu ve bu yüzden fiyatının yüksek olduğu söyleniyor.1 ay içerisinde düşer mi sizce ve düşerse ne kadar düşer ? 50 100 lira için beklemeye değmez mesela

Taa catlasa 200 lira duser..

SeveralPsycho

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Hafıza sorunu var ve nedense dokunmatiği kötü geldi biraz hassaslığı biraz düşüktü.Ama tavsiye istiyorsan note 2.Herşeyi yapabiliyorsun

CaglarOzy

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Hafıza sorunu var ve nedense dokunmatiği kötü geldi biraz hassaslığı biraz düşüktü.Ama tavsiye istiyorsan note 2.Herşeyi yapabiliyorsun

note 2 ile arasında tam olarak 300 lira fark var.dokunmatik konusunda ilk şikayeti sizden duyuyorum aksine iphone 5 ile yarışır derecede bulanlar var.hafıza sorunu ise 16 gb bana yeterli olacaktır ki bundan önce ki telefonum da 16 gb idi.siz bu ka​nıya mağazada inleyerek mi vardınız yoksa telefona sahip misiniz ?

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
[MENTION=113497]CaglarOzy[/MENTION] hocam önce tamamı kalın yazmamaya özen gösterirseniz sevinirim. Nexus 4 için fikir sorarsınız note iki al diye cevap yazarlar dam başında saksağan vur beline kazmayı gibi oluyor.

CaglarOzy

Asistan
Reaksiyon puanı
2
@CaglarOzy hocam önce tamamı kalın yazmamaya özen gösterirseniz sevinirim. Nexus 4 için fikir sorarsınız note iki al diye cevap yazarlar dam başında saksağan vur beline kazmayı gibi oluyor.

k.bakmayın öyle bi kural olduğundan haberim yoktu,genelde kalın yaptığım için :) arkadaşın yorumu biraz öyle olmuş ve tek mesajda telefonu yerle bir etmiş.bende merak ettim nedir bu sonucu çıkartan şey ? @bLaCkSouL 2 gündür bütün sorularıma cevap veriyor mesela,ona tekrar teşekkür ederim :)

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
k.bakmayın öyle bi kural olduğundan haberim yoktu,genelde kalın yaptığım için :) arkadaşın yorumu biraz öyle olmuş ve tek mesajda telefonu yerle bir etmiş.bende merak ettim nedir bu sonucu çıkartan şey ? @bLaCkSouL 2 gündür bütün sorularıma cevap veriyor mesela,ona tekrar teşekkür ederim :)

O yüzden arada yazılan bu tür mesajları ben dikkate almıyorum. Dokunmatik ve menüler arsı geçişte şimdiye kadar gördüğüm en iyi telefonlardan biri.

CaglarOzy

Asistan
Reaksiyon puanı
2
O yüzden arada yazılan bu tür mesajları ben dikkate almıyorum. Dokunmatik ve menüler arsı geçişte şimdiye kadar gördüğüm en iyi telefonlardan biri.

samimi olan ve objektif olan mesaj kendini belli ediyor zaten :) aldığım zaman ilk iş buraya bi inceleme yazısı koymak olacak,herkes faydalansın

SeveralPsycho

Asistan
Reaksiyon puanı
6
note 2 ile arasında tam olarak 300 lira fark var.dokunmatik konusunda ilk şikayeti sizden duyuyorum aksine iphone 5 ile yarışır derecede bulanlar var.hafıza sorunu ise 16 gb bana yeterli olacaktır ki bundan önce ki telefonum da 16 gb idi.siz bu ka​nıya mağazada inleyerek mi vardınız yoksa telefona sahip misiniz ?
Deneme şansım oldu,hatta kendime de alacaktım ama dediğim gibi kendi açımdan hafıza sorunu vardı.Denediğimde dokunmatiğinde bi gariplik hissettim belki de cihazla alakalıdır.Eğer ki zamanınız varsa beklemeniz daha iyi olur çünkü samsung'un fuarından sonra fiyatlarda düşüş olacak yararınıza olur

CaglarOzy

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Deneme şansım oldu,hatta kendime de alacaktım ama dediğim gibi kendi açımdan hafıza sorunu vardı.Denediğimde dokunmatiğinde bi gariplik hissettim belki de cihazla alakalıdır.Eğer ki zamanınız varsa beklemeniz daha iyi olur çünkü samsung'un fuarından sonra fiyatlarda düşüş olacak yararınıza olur

cevabı biraz geç verdiniz,dün siparişini verdim yarın inşallah elimde olacak.yorumlarınız için teşekkür ederim inceledikten sonra burada fikrimi paylaşıcam :)