Note 2 mi xperia z mi?

KaGe LoRd

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Telefonu banyoda ya da suyun altına dalarken kullanmayacaksan note 2yi öneririm :D

Genero

Profesör
Reaksiyon puanı
1
note 2 kullanıcısıyım telefondan memnunum tabiki ekran kalitesinde sony önde ama bir telefon için ne kadar önemli oda tartışılır.ekran çözünürlüğü vs. videolarda gayet yeterli note 2 ninde telefonda full hd film videoda izlemem açıkcası ben o yüzden böyle düşünüyor olabilirim

efkmhyfa22

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
zaten bendede suanda galaxy ace var buda hd deyil ve baya kötü tel note 2 iyide peki youtobeden filan video izlerken nasıl bide note 2 eline büyükmü hani millet sana bakıyomu konusurken filan :D

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
Note 2 bence çok iyi.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
bence hemen yargıya varmak doğru değil. xperia z'yi piyasaya çıktıkdan sonra incelemek gerek.

note 2 kullanıyorum telefon vaadettiği herşeyi yerine getiriyor. her açıdan menunum.
note 2'nin kaleim telefonu eşsiz yapıyor. sanal klavye kullanmayı neredeyse bıraktım artık herşeyi el yazısı ile yazıyorum sorunsuz algılıyor.
ekranı renkleri zaten harika.

fakat henüz elle deneyip görmediğim bir telefondan daha iyi demem doğru olmaz.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Arkadaş oyun ve video demiş gpu bakmak lazım. Mali-400MP mi yoksa Adreno 320 mi diye

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Galaxy S4'ü bekle Mart ayında tanıtılacak büyük ihtimalle.

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
XPERİAZ full hd oldugu için çok fazla pil tüketimi olacak hiç bi önemi yok 2330 mah bataryanın ( ÇÖPE AT )

1.5 ghz işlemcisi var note 2 nin 1.6 ghz ( ÇÖPE AT )

grafik performansları tıpa tıp aynı Adreno gpu

Xperiaz 32 gb a destekliyor Full hd video çeksem 10 videoda biter ( ÇÖPE AT )

Sonuç : lumıa 920 kullanıyorum bana göre 1 ghz lik telefonda hızlıdır. her yeni bi ürün çıktıgında diğerini kötüüyorsunuz . kötülediğiniz üründe 1600 tl uyuz oluyorum böyle şeylere. xperia z + çıkar bu seferde xperia z + ezer dersiniz türk mantıgı işte

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Iki telefonda üst düzey telefonlar. her ikiside isteklerini karşılayacak telefonlar. Note 2 bugüne kadar kullandığım en stabil Android cihaz. Z hakkında bir fikre sahip değilim. Note 2 alırsan z almadığına pişman olmazsın. Su gecirmemezlik olayı bana kalırsa pek gerekli degil. Hangimiz denize havuza girerken telefonla girme ihtiyacı duyuyor ya da banyoya girdiğimiz de dusun altında kim oyun oynamak ister ki.

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
XPERİAZ full hd oldugu için çok fazla pil tüketimi olacak hiç bi önemi yok 2330 mah bataryanın ( ÇÖPE AT )

Sonuç : lumıa 920 kullanıyorum bana göre 1 ghz lik telefonda hızlıdır. her yeni bi ürün çıktıgında diğerini kötüüyorsunuz . kötülediğiniz üründe 1600 tl uyuz oluyorum böyle şeylere. xperia z + çıkar bu seferde xperia z + ezer dersiniz türk mantıgı işte

Katılıyorum.

İşlemci,ram'leri aynı.Batarya olarak Note 2 daha iyi.Exynos işlemciler daha iyidir.

Xperia Z'nin iyi yanları kamerası,full hd ekranı birde su geçirmez olması.Ancak bataryası yetersiz.

Sony sadece full hd ekran ve su geçirmez özelliği ekledi.Htc M7 Z'den daha iyidir.

Sonuç olarak S4'te tanıtılınca karar verilebilir.

$ervante$

Asistan
Reaksiyon puanı
1

İşlemcilerde saat hızları artık önemli değil ona bakarsan Tegra 3' ün 1.7GHz lik modeli var o en iyisi o zaman birde Samsung' un o eski GPU' su yeni oyunlarda yetmiycek ki ekrandan hiç bahsetmiyorum Full HD olan bir ekran ppi değeri Note2 nin neredeyse 2 katı

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201

Bu tip yorumlara hasta oluyorum. O zaman çöpe atmaya Samsung'un leğen plastiğinden yaptığı telefonlardan başlasak en doğru işi yapmış oluruz.

İşlemci ve gpu ve ekran olarak Z'nin çok daha iyi olduğu aşıkar. Sadece pil biraz zayıf kalabilir onuda stand mine mod ile takviye etmişler.

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
İşlemcilerde saat hızları artık önemli değil ona bakarsan Tegra 3' ün 1.7GHz lik modeli var o en iyisi o zaman birde Samsung' un o eski GPU' su yeni oyunlarda yetmiycek ki ekrandan hiç bahsetmiyorum Full HD olan bir ekran ppi değeri Note2 nin neredeyse 2 katı
Ben zaten note 2 nin ekranı iyi diye birşey demedim ki, o zaman şunu söyleyim senın note2 yle xperia z yi karşılaştırman en baştan bir kere yanlış, xperia z 1 haftalık telefon note 2 senesini doldurcak galaxy s4 vs xperia z yapın note2 yle değil, Ona kalırsa ben telefonda oyun oynanılmasınada karşıyım, 1 oyunun boyutu 1.3 gb olmuş telefonu oyunlamı doldurcam deli gibi işim gücüm yokta 3 tane yükleyince bitiyor zaten

RedQueen

Asistan
Reaksiyon puanı
2

Bak bir bakıma haklısın diğer tarafta haksızsın. Yorumun saçma bölümli var.

1.6 GHz 1.5 GHz karşılaştırırken çöpe at demişsin.Mantığını anlayamadım.Saat hızı yüksek olan daha mı iyi sanıyorsun ? Mimari önemli mimari.

Sony'nin kullandığı Oualcommun Krait çekirdeklerinin mimarisi daha yeni mimariye sahip işlemcilerdir.

1080 P Genncbench de Mali 400 17,6 Fps alıyorken Adreno 320 29 - 31 arası fps alıyor. Bilmeden konuşuyorsunuz ya , anlayamıyorum sizi.

Arkadaşa gelirsek. Sen oyun ve video diyorsun. Bence her iki telefonda işini görür. Note 2 nin azımsanacak yanı yok sadece grafik anlamında ileride sorun yaşatabilir. Mali 400 eskimeye başladı çünkü.Her iki telefondan birini seçebilirsin ikiside çok iyi ama bütçen kısıtlı değilse X Peria Z olabilir ama az maliyete çok fonksiyon istersen Note 2 güzel bir seçim olabilir.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bu tip yorumlara hasta oluyorum. O zaman çöpe atmaya Samsung'un leğen plastiğinden yaptığı telefonlardan başlasak en doğru işi yapmış oluruz.

İşlemci ve gpu ve ekran olarak Z'nin çok daha iyi olduğu aşıkar. Sadece pil biraz zayıf kalabilir onuda stand mine mod ile takviye etmişler.

Pil konusunda aktive etmişler diyorsun belki de haklısın ama Note 2 daha önde..

ryodo

Doçent
Reaksiyon puanı
2

bu kadar saçma bir karşılaştırma görmedim,

saat hızı 0.1 ghz daha iyi diye diğerini çöpe at demişsin :) saat hızları önemli değil mimari olarak Snapdragon S4 Pro daha üstün, grafik performanslarıda tıpa tıp aynı demişsin Adreno 320 gpu burda da daha üstün ayrıca full hd olduğundan daha fazla pil tüketecek demişsin doğru ama Note 2 de ekranı daha büyük olduğundan daha çok pil tüketecek ayrıca Stamina mod ile pil ömrünü arttırabilirsin Xperia Z de..

Sonuç olarak Xperia Z donanım olarak daha iyi bir cihaz, onu almalısın bence :)

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3

Sende hocam fan gibi konuşmuşsun plastik sevdası hala devam ediyor,bütün telefonların üretimi böyledir.

Sanki Ceo'sunuz aynen öyle konuşuyorsunuz.İşlemcisi,gpu,ekran aynı yıllardır olan donanımlar.

S4 anlatılan özelliklerle gelirse,büyük ihtimal öyle olacak zaten Xperia Z yalan olur.

Sony söylesene işlemci vs. hangisini kendisi üretiyor? Ortalıktan toplamıyor mu? Zaten satış sıralamasında adı bile olmayan bir marka.Fanlık yapacağınıza araştırın öyle bir şeyler yazın.

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
[MENTION=47620]spybot[/MENTION] 'a sesleninde gelsin. :P

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
bu kadar saçma bir karşılaştırma görmedim,

saat hızı 0.1 ghz daha iyi diye diğerini çöpe at demişsin :) saat hızları önemli değil mimari olarak Snapdragon S4 Pro daha üstün, grafik performanslarıda tıpa tıp aynı demişsin Adreno 320 gpu burda da daha üstün ayrıca full hd olduğundan daha fazla pil tüketecek demişsin doğru ama Note 2 de ekranı daha büyük olduğundan daha çok pil tüketecek ayrıca Stamina mod ile pil ömrünü arttırabilirsin Xperia Z de..

Sonuç olarak Xperia Z donanım olarak daha iyi bir cihaz, onu almalısın bence :)
Benim için 100 mhz önemli değil arkadaşım , Sadece çok ayrıntılı inceliyorsak ki forumda en ince ayrıntısına kadar incelenniyor işlemci konusunda Nano Nm hariç 1.6 ghz ile Note 2 ( çekirdek sayısı ile ) ayrıca snapdragon veya qualcoom la exnoks un iyi olduguna kim karar veriyor ? Bana göre exnoks iyi sana göre qualcoom iyi

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Sende hocam fan gibi konuşmuşsun plastik sevdası hala devam ediyor,bütün telefonların üretimi böyledir.

Sanki Ceo'sunuz aynen öyle konuşuyorsunuz.İşlemcisi,gpu,ekran aynı yıllardır olan donanımlar.

S4 anlatılan özelliklerle gelirse,büyük ihtimal öyle olacak zaten Xperia Z yalan olur.

Sony söylesene işlemci vs. hangisini kendisi üretiyor? Ortalıktan toplamıyor mu? Zaten satış sıralamasında adı bile olmayan bir marka.Fanlık yapacağınıza araştırın öyle bir şeyler yazın.

Fan gibi konuşurum tabi öyle yazılmış mesaja böyle cevap müstehak. Şimdiye kadar Samsung yada bir başka markaya yazılmış böyle bir mesajım yoktur ki Samsung ürünlerinde kullandığı malzeme kalitesini hiç beğenmediğim halde.

Olayı daha fazla uzatmayacağım ama emin ol araştırması gereken kişi ben değilim.

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
damacana dediğiniz telefonu ne kadarda övüyordunuz bir zamanlar :) Apple ' ı tahtından etti galaxy s3 en değerli firma samsung oldu . HTC SONY LG vb bu telefonların modellerinin hepsin aynı hiç bi değişikliği yok logosu dışında x peria z nin tipi çok özel bi tip değilki bütün telefonlarda var sony xperia s , sony xperia ıon hepsinin tipi aynı

ryodo

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Benim için 100 mhz önemli değil arkadaşım , Sadece çok ayrıntılı inceliyorsak ki forumda en ince ayrıntısına kadar incelenniyor işlemci konusunda Nano Nm hariç 1.6 ghz ile Note 2 ( çekirdek sayısı ile ) ayrıca snapdragon veya qualcoom la exnoks un iyi olduguna kim karar veriyor ? Bana göre exnoks iyi sana göre qualcoom iyi
bu işler sana göre bana göre değil, test sonuçlarında S4 Pro çok daha üstün

RedQueen

Asistan
Reaksiyon puanı
2

Sana göre daha iyi ha ? Vay be adam biliyor abi. Gerçek bunlar gerçek kimin daha iyi olduğu gerçek sonuçlar belli bana göre sana göresi yok bu kişisel değil.

Samsung'dan bir şey beklemiyorum. HTC patlatırsa bombayı patlatır.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Note 2 sdn forumda yapılan 2 incelemede xperia z yi geçti madem en iyi işlemci xperia z de sebebini bi söylesene ???

Bak bakalım o incelemeler işlemci kaynaklı mı ? İyi bak.