Video kasma sorunu

ghost07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Beyler xp kullanıyorum format atıldı geçen formattan önce herhangi bir kasma yoktu istediğim siteden dizi film rahatlıkla izleyebiliyordum şimdi sadece youtube daki videolar kasmıyor onlar haricinde bütün sitelerdeki videolar kasıyor izlenmiyor flash player güncel 2 tane yüklü birisi devre dışı bıraktım eski olanı yinede düzelmedi tarayıcım chrome bu sorunu nasıl çözebilirim ? ha birde şu güncelleştirmeyi yapmıyor başarısız diyip duruyor

jfdxv.jpg

nicktenban

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Chrome da dahili flash player mevcut. Diğer flash playeri kaldırmayı deneyin. Birde ayarlar uzantılar kısmına girin, orda yavaşlamasına neden olan bir uygulama veya uzantı olabilir. Toolbar falan kurduysanız ( bir program yüklerken bunları fark etmeden de yüklüyor kullanıcılar, bilmeden ) bu yavaşlamasına neden olabilir.
Bu vesile ile de sizinle bir şey paylaşmak istiyorum :
Bir film izleme sitesinde sayfanın en üst kısmında Adobe Flash Player 'niz güncel değildir yeni sürümü indirin yazıyor. Bir film izleyeyim dedim, karşıma çıktı indirdim. Exe halinde değilde "rar" şeklinde indi. Şaşırdım. Dosyayı çıkardım farklı bir kurulum menüsü çıktı. İndirdiğim yerin url adresine baktım "" http://www.adobeflashplayerindir.com/ "" adresiyle karşılaştım. Adobe nin kendi sitesi böyle değil tabi. Yapan güzel bir fake sayfa yapmış... Bunu bilmeden bir çok insan kurmuştur ve hala kuruyordur.
Bunun gibi şeylere dikkat edin. İlk olarak url adresine bakın. GÜvenmiyorsanız programın ismini ve yanına home kelimesini ekleyin öyle arayın direk anasayfasına sizi yönlendirsin. Yoksa programı indirir kurarsınız hiç bir şeyin farkında bile olmassınız....

ghost07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Chrome da dahili flash player mevcut. Diğer flash playeri kaldırmayı deneyin. Birde ayarlar uzantılar kısmına girin, orda yavaşlamasına neden olan bir uygulama veya uzantı olabilir. Toolbar falan kurduysanız ( bir program yüklerken bunları fark etmeden de yüklüyor kullanıcılar, bilmeden ) bu yavaşlamasına neden olabilir.
Bu vesile ile de sizinle bir şey paylaşmak istiyorum :
Bir film izleme sitesinde sayfanın en üst kısmında Adobe Flash Player 'niz güncel değildir yeni sürümü indirin yazıyor. Bir film izleyeyim dedim, karşıma çıktı indirdim. Exe halinde değilde "rar" şeklinde indi. Şaşırdım. Dosyayı çıkardım farklı bir kurulum menüsü çıktı. İndirdiğim yerin url adresine baktım "" http://www.adobeflashplayerindir.com/ "" adresiyle karşılaştım. Adobe nin kendi sitesi böyle değil tabi. Yapan güzel bir fake sayfa yapmış... Bunu bilmeden bir çok insan kurmuştur ve hala kuruyordur.
Bunun gibi şeylere dikkat edin. İlk olarak url adresine bakın. GÜvenmiyorsanız programın ismini ve yanına home kelimesini ekleyin öyle arayın direk anasayfasına sizi yönlendirsin. Yoksa programı indirir kurarsınız hiç bir şeyin farkında bile olmassınız....

öncelikle uzantılar tertemiz ona dikkat ederim ben tolbar yüklemem 2 flash playerin biri zaten devre dışı birçok sayfada o yazıyordu yapmıştım ama yinede düzelmedi flash player güncel zaten bende görüyorum o yazıları ama kandırmaca olduğunu biliyorum indirmiyorum

hemen bir resminide koyayım
jmv4f.jpg

bu arada firefoxta felan dedim onlarda daha fena kasıyor sorun tarayıcıda değil yani

nicktenban

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Donma sorunun sebebi Flash oynatıcısında “Donanım hızlandırma özelliğini etkinleştir.” seçeneğinin işaretli olmasıdır. Ayarlardan o özelliğin onay işaretini kaldırdığımızda videoları kesintisiz donmadan izleyebiliyoruz

-İlk önce videonun üzerine gelip sağa tıklıyoruz ve ayarlara tıklıyoruz.

-Daha sonra ayarlara tıkladıktan sonra çıkan ekranda “Donanım hızlandırma özelliğini etkinleştir.” seçeneğinde ki onay işaretini kaldırıp ve “Kapat” diyip çıkıyoruz.

adszllj.jpg

Olmassa şunu deneyin, sonra yeniden başlatın.

97428902.png

ghost07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Donma sorunun sebebi Flash oynatıcısında “Donanım hızlandırma özelliğini etkinleştir.” seçeneğinin işaretli olmasıdır. Ayarlardan o özelliğin onay işaretini kaldırdığımızda videoları kesintisiz donmadan izleyebiliyoruz

-İlk önce videonun üzerine gelip sağa tıklıyoruz ve ayarlara tıklıyoruz.

-Daha sonra ayarlara tıkladıktan sonra çıkan ekranda “Donanım hızlandırma özelliğini etkinleştir.” seçeneğinde ki onay işaretini kaldırıp ve “Kapat” diyip çıkıyoruz.

adszllj.jpg

Olmassa şunu deneyin, sonra yeniden başlatın.

97428902.png
1.resimdekinini önce yapmıştım yine farketmedi 2.resime gelince sistem yönetimli boyutumu işaretlicez ?

yine olmadı :(

nicktenban

Doçent
Reaksiyon puanı
4
1.resimdekinini önce yapmıştım yine farketmedi 2.resime gelince sistem yönetimli boyutumu işaretlicez ?

yine olmadı :(

2. resimde ayrılan boyut küçüksek büyütüp yeniden başlatmayı yapacaksınız.
Bunlar dışında aklıma bir şey gelmiyor. Belkide arka planda çalışan bir virüs olabilir.

nicktenban

Doçent
Reaksiyon puanı
4

1- chrome://plugins/ bunu kopyalayıp adres çubuğuna yapıştırın enter'e basın.
2- Gelen sayfada sağ üst köşede "ayrıntılar" yazan yere tıklayın.
3- 2 tane flash player göreceksiniz.Üstteki eski versiyon.Üsttekinin oralarda bir yerde "Devre dışı bırak" yazması lazım ona tıklayın.

ghost07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1- chrome://plugins/ bunu kopyalayıp adres çubuğuna yapıştırın enter'e basın.
2- Gelen sayfada sağ üst köşede "ayrıntılar" yazan yere tıklayın.
3- 2 tane flash player göreceksiniz.Üstteki eski versiyon.Üsttekinin oralarda bir yerde "Devre dışı bırak" yazması lazım ona tıklayın.
jmv4f.jpg

onu çoktan yaptım onla alakası yok :(

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
abi bu olayın sanal bellek veya chrome ayarlarıyla alakası yok kardeşim sen ekran kartını tam güncel sürümünü kurdunmu ? ve senin pcde java yüklümü sonra pcye netfrem son sürümü xp uyumlu için yükledinmi? bunları hallet düzelicektir. kolay gelsin

haa ayrıca o güncelleme ilede alakası yok merak etme.

ghost07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
abi bu olayın sanal bellek veya chrome ayarlarıyla alakası yok kardeşim sen ekran kartını tam güncel sürümünü kurdunmu ? ve senin pcde java yüklümü sonra pcye netfrem son sürümü xp uyumlu için yükledinmi? bunları hallet düzelicektir. kolay gelsin

haa ayrıca o güncelleme ilede alakası yok merak etme.

jqrpq.jpg

jqrqq.jpg

bunlar yüklü bir bak bakayım dediklerinden yüklü olmayan ya da güncel olmayan varmı ?

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
evet kardeşim sölediklerim hepsi var ozaman problem chrome dan olabilir.

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
inan bana düşünüyorum bir yol bulamadım aklımdakileri hep yazdım ama araştırıcma

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Xp service pack dağıtımı yapmıyor artık sanırsam ondan güncellenmiyor , vista ya da 7 yüklemen lazım en azından. Geçen gün ben de formattan sonra herşeyin en güncelini yükledim bir video dahi açılmıyordu hep çöküyordu, versiyonları bir eskiye aldım ekran sürücüsünde de flashda da şimdi hiç sorun yok. Bence sen de bunu deneyebilirsin

ghost07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Xp service pack dağıtımı yapmıyor artık sanırsam ondan güncellenmiyor , vista ya da 7 yüklemen lazım en azından. Geçen gün ben de formattan sonra herşeyin en güncelini yükledim bir video dahi açılmıyordu hep çöküyordu, versiyonları bir eskiye aldım ekran sürücüsünde de flashda da şimdi hiç sorun yok. Bence sen de bunu deneyebilirsin

nasıl yapacağım bu dediğini ?

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
nasıl yapacağım bu dediğini ?

Mesela bende ati driver var 12 olanını indirdim önce yükle ve kaldır seçeneklerinden kaldır diyip sonra onu yükledim , ekran kartı 12. driver serisinden oldu. Sonra flash ı kaldırdım yerine 10. sürümden olan bi tane yükledim canavar gibi oldu uydular hiç sorun yaşamadım

ghost07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Mesela bende ati driver var 12 olanını indirdim önce yükle ve kaldır seçeneklerinden kaldır diyip sonra onu yükledim , ekran kartı 12. driver serisinden oldu. Sonra flash ı kaldırdım yerine 10. sürümden olan bi tane yükledim canavar gibi oldu uydular hiç sorun yaşamadım

anlamadım :o

soldier01

Profesör
Reaksiyon puanı
4
video izlerken flash player görev yöneticisinde çıktı diyelim sonra delete ile işlemi sonlandir sonra sayfayı yenile ve mümkünse ie kullanarak dene yada chrome

- - - Mesaj Güncellendi - - -

video izlerken flash player görev yöneticisinde çıktı diyelim sonra delete ile işlemi sonlandir sonra sayfayı yenile ve mümkünse ie kullanarak dene yada chrome

ghost07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

- - - Mesaj Güncellendi - - -

flash player görev yöneticisi nerde çıkıyor izlerken bulamadım ?

soldier01

Profesör
Reaksiyon puanı
4
flash player dan kaynaklı olabilir ondan görevi sonlandir sonra tarayıcıdan sayfayı yenile

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4

Microsoft fix centera gir ve uygulamayi bilgisayarina indirip calistir.

http://fixitcenter.support.microsoft.com/Portal/

Flash player konusu icin de google arama motoruna adobe flash player remover yazip arat ve bu uygulamayi calistir.flash player kalintilarini kaldirdiktan sonra bilgisayarini tekrar baslat.

ghost07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Microsoft fix centera gir ve uygulamayi bilgisayarina indirip calistir.

http://fixitcenter.support.microsoft.com/Portal/

Flash player konusu icin de google arama motoruna adobe flash player remover yazip arat ve bu uygulamayi calistir.flash player kalintilarini kaldirdiktan sonra bilgisayarini tekrar baslat.

indirdim o programı ama yüklenirken hata veriyor işte resmini atayım

k0f4y.jpg

adobe flash player remover programına gelince google a yazdım çıkmıyor böyle bir program

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
antivirus veya msecurity essential gibi guvenlik programlari varsa kapat ve baslat-calistir-cmd yazarak komut istemini ac , asagidaki komutu kopyala yapistir ve enter a tikla. sonra programi tekrar kurmayi dene. reg query "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\IniFileMapping\Autorun.inf"

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Flash player kaldirma aracini da asagidaki linkten indirebilirsin.

http://helpx.adobe.com/flash-player/kb/uninstall-flash-player-windows.html#main_Download_the_Adobe_Flash_Player_uninstaller

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
adobe flash player artık terkedilmesi gereken bir program.

ghost07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
antivirus veya msecurity essential gibi guvenlik programlari varsa kapat ve baslat-calistir-cmd yazarak komut istemini ac , asagidaki komutu kopyala yapistir ve enter a tikla. sonra programi tekrar kurmayi dene. reg query "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\IniFileMapping\Autorun.inf"

sistem belirtilen yolu bulamıyor diyor kopyalayıp enter'a basınca :( tırnak işaretlide denedim yine aynı