Yeni Masaüstü için Bir kaç Soru

MrtKrdmr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar öncelikle Merhabalar,

Yaklaşık olarak 4 yıllık bir Laptop ve öncesinde 5-6 yıllık amatör(çocukça) bilgisayar kullanıcısıyım. Bir hevestir gidiyor bu günlerde masaüstü bigisayar toplamak bende. Fakat biraz araştırma sonucunda her kafadan bir ses çıktığını gördüm (kişisel zevk ve tercihler tabiki) Bu sitede gezinirken de en doğru bilgiyi buradan alabileceğimi fark ettim ve hemen üye oldum. Sorularıma verilebilecek hertürlü cevaba şimdiden teşekkür ederim.

Not: Sadece Kasa topluyorum ve genellikle OYUN için kullanılacak bir bilgisayar olsun istiyorum,diğer ekipmanlarım mevcuttur eksik bir şey olursa söylerseniz sevinirim.

ANAKART : GIGABYTE 970A-UD3 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2000MHZ (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0
İŞLEMCI :
AMD FX X8 8350 SOKET AM3+ 4GHZ 16MB CACHE 32NN
EKRAN KARTI : SAPPHIRE HD7850 O.C. GDDR5 2GB 256BIT AMD RADEON DX11.1
RAM :KINGSTON 8GB (2X4GB) HYPERX BLU DDR3 1333MHZ CL9
POWERSUPLY:THERMALTAKE LITEPOWER 600W
HARD DISK : WD 3.5" 1TB CAVIAR BLUE SATA 3.0 7200RPM 64MB

Tavsiye ettiğim ekipmanlar bunlar. Bunlar ile alakalı birkaç sorum olacak.

Soru 1 : Anakartımın Amd uyumlu olduğunu biliyorum Uyumlulukta herhangi bir sorun yaşar mıyım ?

Soru 2 : Kimi INTEL, Kimi AMD diyor ben bu sefer AMD den yana kullanmak istiyorum tercihimi, Seçtiğim model hakkında bilgisi yada fikri olan var mı ?

Soru 3 : Ekran kartında da baya uzun bir araştırmadan sonra Asus Hd7850 ve Asus GTX 560TI modellerine karşılık ben seçimimi Sapphıre hd7850 modelinden yana kullandım doğru bir karar mı ?

Soru 4 : Böyle bir sisteme PowerSuply yeterlimi yükseltmem gerekir mi ?

Soru 5 : HardDisk seçimim Doğrumudur.

Soru 6 : Performans Çokiyi/İyi/Orta/Kötü diye nitelendirseydiniz hangisini seçerdiniz ?

Genel olarak yorumlarsınız çok müteşekkir olurum. :)

MrtKrdmr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende dedim ki akşam eve gidince yazılanların hepsini okurum :) Arkadaşlar mantıklı yada mantıksız düşünceleriniz nelerdir paylaşın korkmayın :)

cexen

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Uyum sorunu olmaz

Islemci intel tercih et derim performans acisindan para acisindan amd olabilir

Ekran karti secimin benim icin dogru bende onu secerdim

Harddisk cok sorun yaratmaz wd iyidir kotu harddisk bulmak zor artık

Power yeterli gelir

Sistem cok cok iyi olmasa da 10 izerinden 7 - 8 alir

teknikdestek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sanada Merhaba arkadaşım;

Öncelikle oyun ağırlıklı bir masaüstü toplamak istediğini söylemişsin, bunun için AMD işlemci seçmiş olman doğru bir nokta olmuş. İntel işlemcilere nazaran Amd biraz daha oyun konusunda aktifftir. Ancak Amd için söyleyebileceğim tek detay ısınma sorununu çözebiliyor olman gerek. Yoksa ısınmadan dolayı önce ufak kasılmalar sonrasında işlemci yanmasına kadar uzanacak bir çok sorunla karşılaşabilirsin.

Onun dışında donanımın fena sayılmaz. Belki Orta halin biraz üzerinde güzel bir masaüstü olmuş. Uyum sorunundan bahsetmişsin. Bence bunu dert etme, bu ürünlerde uyumla ilgili bir sıkıntın olmaz.

Seçtiğin modelde bence bir sıkıntı yaşamazsın ama dediğim gibi ısınma olayına dikkat et ;)

Ekran kartı konusuna gelince seçtiğin model 2 gb lık bir model. Bahsettiğin diğer modeller ise 1 gb. Fakat aşağı yukarı ekran kartına verdiğin fiyat çerçevesinde Asus sanki biraz daha iyi olurdu. Ama daha iyi bir ekran kartı istiyorsan biraz daha para harcaman gerekecek. Benim sana önerim MSI veya Zotac olacaktır.

Power içinse 600 w seni kurtarır, tabi bundan 2 sene sonra zamanın kaliteli ürünlerini almayacaksan.

Harddisk'e bu kadar önem verme, seçiminde seni desteklerim, bu iyi bile hatta, yeter yani ;)

Performansında bu parçalarla "iyi" klasmanında yer alır. Oyun ağırlıklı demişsin, günümüz ve önümüzde ki bir kaç senenin oyunları grafiklerini full de oynayabilirsin.

Bu bilgisayar senin işini görür. Tabi ki daha fazla paraya daha iyi var ama bu da iyidir.

Hayırlı olsun şimdiden.

MrtKrdmr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sanada Merhaba arkadaşım;

Öncelikle oyun ağırlıklı bir masaüstü toplamak istediğini söylemişsin, bunun için AMD işlemci seçmiş olman doğru bir nokta olmuş. İntel işlemcilere nazaran Amd biraz daha oyun konusunda aktifftir. Ancak Amd için söyleyebileceğim tek detay ısınma sorununu çözebiliyor olman gerek. Yoksa ısınmadan dolayı önce ufak kasılmalar sonrasında işlemci yanmasına kadar uzanacak bir çok sorunla karşılaşabilirsin.

Onun dışında donanımın fena sayılmaz. Belki Orta halin biraz üzerinde güzel bir masaüstü olmuş. Uyum sorunundan bahsetmişsin. Bence bunu dert etme, bu ürünlerde uyumla ilgili bir sıkıntın olmaz.

Seçtiğin modelde bence bir sıkıntı yaşamazsın ama dediğim gibi ısınma olayına dikkat et ;)

Ekran kartı konusuna gelince seçtiğin model 2 gb lık bir model. Bahsettiğin diğer modeller ise 1 gb. Fakat aşağı yukarı ekran kartına verdiğin fiyat çerçevesinde Asus sanki biraz daha iyi olurdu. Ama daha iyi bir ekran kartı istiyorsan biraz daha para harcaman gerekecek. Benim sana önerim MSI veya Zotac olacaktır.

Power içinse 600 w seni kurtarır, tabi bundan 2 sene sonra zamanın kaliteli ürünlerini almayacaksan.

Harddisk'e bu kadar önem verme, seçiminde seni desteklerim, bu iyi bile hatta, yeter yani ;)

Performansında bu parçalarla "iyi" klasmanında yer alır. Oyun ağırlıklı demişsin, günümüz ve önümüzde ki bir kaç senenin oyunları grafiklerini full de oynayabilirsin.

Bu bilgisayar senin işini görür. Tabi ki daha fazla paraya daha iyi var ama bu da iyidir.

Hayırlı olsun şimdiden.

İşlemci stok fanını değiştirip bu fanı düşünüyorum ama fan dan anladığımda söylenemez :) bunada yardımcı olursan çok sevinirm
Sapphire nin hem 2gb olduğu hemde MHz lerinin yüksek olduğu için tercih ettim sen neden Asus u tercih ederdin ?
Zotac ve MSI ekran kartında model olarak öneride bulunur musun ?

İşlemci Fanı: http://www.vatanbilgisayar.com/ther...lemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=58987

MrtKrdmr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Qzan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba ,

Sistemi toplarken , Anakart ve Ekran Kartı konusunda , Asus olursa eğer daha fazla performans gösterir. Parça bileşenleri aynı olduğundan dolayı , frekans hızlarında + avantaj sağlayacaktır sana ...

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Merhaba ,

Sistemi toplarken , Anakart ve Ekran Kartı konusunda , Asus olursa eğer daha fazla performans gösterir. Parça bileşenleri aynı olduğundan dolayı , frekans hızlarında + avantaj sağlayacaktır sana ...

adam haklı beyler işi biliyor

SaNaL_KraL

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
Sıvı soğutmalı fan kullanmalısın

Hocam ne alaka ya her amd işlemcisi olan sıvı soğutmamı kullanıcak ben eski işlemcimi phenom x6 yı stok fanı ile 2 yıl kullandım ısı konusundada hiç bir sıkıntı çekmedim ha kafam rahat olsun diyorsa illaki bir cpu soğutucusu alıcak ;)