Ios mu android mi?

Utku92

Dekan
Reaksiyon puanı
3,822
iphone 5 aldık babama bir sürü şey söylediler, kötülediler cihaz canavar gibi çalışıyor o kadar hızlı ki, turkcell ile aldık ve samsung galaxy s3 için çok ısrar ettiler anlayamadım bu kadar ısrarı yani anlayacağınız karalama kampanyası başlatmışlar resmen.

hükümsahibi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
stabil istiyorsan öncelikle Nexus serisinden almalısın hocam çünkü nasıl ki iphone bir cihaza özel üretiliyor hemen hemen android de esasen nexuslarda gerçek halini buluyor. bunun dışında birileri dışarıda 4.8 inç ekranında hd videolar izlerken ufacık ekrana bağlı kalmamak istiyorsan yine android al. çabucak sıkılmak istemiyorsan android al yine. ayrıca evet pek çok gereksiz uygulama olsa da markette işe yarar uygulamaları ücretsiz bir şekilde kullanmak istiyorsan yine android al.

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
delikanlı adam android kullanır :dil:

Noxeble

Asistan
Reaksiyon puanı
6
stabil istiyorsan öncelikle Nexus serisinden almalısın hocam çünkü nasıl ki iphone bir cihaza özel üretiliyor hemen hemen android de esasen nexuslarda gerçek halini buluyor. bunun dışında birileri dışarıda 4.8 inç ekranında hd videolar izlerken ufacık ekrana bağlı kalmamak istiyorsan yine android al. çabucak sıkılmak istemiyorsan android al yine. ayrıca evet pek çok gereksiz uygulama olsa da markette işe yarar uygulamaları ücretsiz bir şekilde kullanmak istiyorsan yine android al.
Androidi üreten google üreticileri senin kadar savunmuyor androidi arkadaşım birileri 4.8 inç ekranında hd videolar diyorsunda nereye kadar vidyo seyrediceksin ? ayrıca iPhone ekranı ufak bi ekranda değil iOSda virüssüz fake uygulama yok iken androidde 10 uygulamadan 10u sahte ? çabuk sıkılmak istiyorsanız androide bulaşın S3 aldık 1 hafta kullanamadık acayip iğrenç android başlıbasına dert yavaş virüslü fake uygulamalar derken bırakın gitsin ücretsiz diyorsunuz ayrıca neyi ücretsiz bu androidi savunanlar androidden kazık yiyenler kesin aklınız varsa iOS a geçin kendi iyiliğiniz için söylüyorum.

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Androidi üreten google üreticileri senin kadar savunmuyor androidi arkadaşım birileri 4.8 inç ekranında hd videolar diyorsunda nereye kadar vidyo seyrediceksin ? ayrıca iPhone ekranı ufak bi ekranda değil iOSda virüssüz fake uygulama yok iken androidde 10 uygulamadan 10u sahte ? çabuk sıkılmak istiyorsanız androide bulaşın S3 aldık 1 hafta kullanamadık acayip iğrenç android başlıbasına dert yavaş virüslü fake uygulamalar derken bırakın gitsin ücretsiz diyorsunuz ayrıca neyi ücretsiz bu androidi savunanlar androidden kazık yiyenler kesin aklınız varsa iOS a geçin kendi iyiliğiniz için söylüyorum.
android tel mi kazık yoksa fizik kurallarını yok sayan iphone mu? gel bana virüslü fake bir uygulama göster!şimdide yok android virüslü moda oldu her daim çamur atıyorsunuz!ama size inat android daha da büyüyecek!! siz paraları bayılın yasak meyve apple a

hasanistan44

Profesör
Reaksiyon puanı
3
herkes ios a üstün demiş ama
android in pazar payı % 75 i geçgin ve ios un payı % 15 bile değil ve gelecek nesil en iYi cihazlar android üzerine yapılıyor eğer sürekli gelişen bir sistemin parçası olmak istiyorsanız android kullanacaksınız arkadaşlar ve de apple birincilik kürsüsünü samsung a devredeli epeyli oldu siz daha neyin hesabını yapıyorsunuz sayfa sayfa yazmışsınız :)

Utku92

Dekan
Reaksiyon puanı
3,822
android in pazar payı % 75 i geçgin ve ios un payı % 15 bile değil ve gelecek nesil en iYi cihazlar android üzerine yapılıyor eğer sürekli gelişen bir sistemin parçası olmak istiyorsanız android kullanacaksınız arkadaşlar ve de apple birincilik kürsüsünü samsung a devredeli epeyli oldu siz daha neyin hesabını yapıyorsunuz sayfa sayfa yazmışsınız :)
Dostum sen android seversin başkaları ios sever kullanmaya bağlı ,bilmeye bağlı, anlamaya bağlı, zevke bağlı sırf hava atmak için alınıyorsa zaten hiç alınmasın daha iyi ben iPad kullanıcısıyım jailbreaklide jailbreaksizde app atabiliyorum her istediğim şeyi yapabiliyorum oldukça da memnunum sözü bu kadar uzatmamın sebebi kullanırsın cihazı herşeyini bilirsin ondan sonra eleştiri yaparsın boşver kim ne kullanmak isterse kullansın. :) Çok satması, cihazın kalitesi ile doğru orantılı olmayabiliyor.

hasanistan44

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Dostum sen android seversin başkaları ios sever kullanmaya bağlı ,bilmeye bağlı, anlamaya bağlı, zevke bağlı sırf hava atmak için alınıyorsa zaten hiç alınmasın daha iyi ben iPad kullanıcısıyım jailbreaklide jailbreaksizde app atabiliyorum her istediğim şeyi yapabiliyorum oldukça da memnunum sözü bu kadar uzatmamın sebebi kullanırsın cihazı herşeyini bilirsin ondan sonra eleştiri yaparsın boşver kim ne kullanmak isterse kullansın. :) Çok satması, cihazın kalitesi ile doğru orantılı olmayabiliyor.
iyi doğru söylüyorsun bazı türk kızlarındaki hava atma duygusunun önüne kimse geçemiyor maalesef ama ben android de kullandım ios da kullandım eski zamanlarda symbian bile kullanmışımdır ios un kullanışlı olmadığını söylemedim ios gayet kullanışlı çoğu yönden ama androidin her zaman her bütçeye her kafaya ayak uyduran bir yapısı var örneğin gider nexus 4 alırsın veya note 2 alırsın vs vs. ama bu seçenek ios ta yok ya ıphone 5 alacan ya ıphone 4s alacan ikisi de birbirine benziyor bu kısıtlama ios u feci düşürüyor ya ios birçok cihaz a yayılacak yada android gelişmeye devam ederek ios u da ezecek

Aksunguuur

Doçent
Reaksiyon puanı
0

Ancak bu kadar komik bir yorum olurdu. iOS'u kaç firma kullanıyor? Android'i kaç firma? En basit telefonda bile android var. Yani pazar payıyla savunma yapman komik.

Eğer stabiliteyi,zengin uygulama içeriğini seviyorsanız iOS,kişiselleştirme istiyorsanız Android. Yani sonuç olarak isteğinize taleplerinize bağlı.

hasanistan44

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Ancak bu kadar komik bir yorum olurdu. iOS'u kaç firma kullanıyor? Android'i kaç firma? En basit telefonda bile android var. Yani pazar payıyla savunma yapman komik.

Eğer stabiliteyi,zengin uygulama içeriğini seviyorsanız iOS,kişiselleştirme istiyorsanız Android. Yani sonuç olarak isteğinize taleplerinize bağlı.
bu bariz bir fark ve ios tek firma olmasına rağmen % 15 demek istedin ama bunu google ın ceo su da açıkladı eskiden % 30 larda gezinen ios un pazar payı neden % 15 e düştü demişti ios düşüşte anlıycağın ve android durmadan gelişiyor yeni telefon devide artık samsung :)

Aksunguuur

Doçent
Reaksiyon puanı
0
bu bariz bir fark ve ios tek firma olmasına rağmen % 15 demek istedin ama bunu google ın ceo su da açıkladı eskiden % 30 larda gezinen ios un pazar payı neden % 15 e düştü demişti ios düşüşte anlıycağın ve android durmadan gelişiyor yeni telefon devide artık samsung :)

apple firması şu anda gelmiş geçmiş en değerli firma. Bu konuda biraz araştırma yapmanı tavsiye ederim. Ucuz (200 300tl) civarında satılan android telefonların yaygınlaşması bu pazarda azalmaya sebebiyet verebilir. Bunu unutmamak lazım. Yani doğru steve jobsdan sonra bi azalma var ama bu sandığınız gibi %15 değil. Samsung telefon sahibi olmanız Samsungun bir numara olduğu anlamına gelmiyor ne yazık ki.

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
apple firması şu anda gelmiş geçmiş en değerli firma. Bu konuda biraz araştırma yapmanı tavsiye ederim. Ucuz (200 300tl) civarında satılan android telefonların yaygınlaşması bu pazarda azalmaya sebebiyet verebilir. Bunu unutmamak lazım. Yani doğru steve jobsdan sonra bi azalma var ama bu sandığınız gibi %15 değil. Samsung telefon sahibi olmanız Samsungun bir numara olduğu anlamına gelmiyor ne yazık ki.
insanları sömüre sömüre olmuştur oda

Aksunguuur

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Apple mı insanları sömürmüş? Birazcık araştırırsanız eğer zahmet edip steve jobs ın ne denli büyük başarılara imza attığınızı görürsünüz.

hasanistan44

Profesör
Reaksiyon puanı
3
arkadaşım kavgaya gerek yok ben samsung sahibi de değilim ama ios taki bariz düşüş kaçınılamaz büyüklükte apple da artık ucuz telefonlar üretmeye başlayacak haberleri gündemde bu haber apple in iyiliğine ama böyle birşey yaparsa da ios un android ten bir farkı kalmaz apple dünyanın gelmiş geçmiş in iyi şirketi değil ama dediğin gibi gelmiş ve geçmiş gitmiş eskidendi o ve ios la android çok farklı yapıya sahipler android açık kaynak kodludur her zaman kişiselleştirme düzenleme yapılabilir ama ios ta herhangi bir değişiklik yapılamıyor ios güzel ve stabil olabilir yukarıdaki arkadaş ta güzel söylemiş 'masanın üzerinde kendi kendine stabil bişekilde çalışıyor ' diye ios en iyi değil !!

S

SDN Okuru

SDN Okuru
konuyu niye gündeme getiriyosunuz tartışmalar bitmez ama tabiki android

hükümsahibi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

hocam senin marketten ne indirdiğini bilemem ama 3 yıldır android kullanan biri olarak (arada 3 aylık ios deneyimi var maalesef) 100lerce uygulama ve oyun kullandım bugüne kadar. bir tane olsun virüslü uygulama denk gelmedim. denk geliyorsanız biraz ne indirdiğinize bakacaksınız demektir. ayrıca 4 inç ekran büyük ise benim intihar etmem lazım çünkü 2 yıl önce bile nexus s aldığım vakit 4,3 e alıştığım için kullanmak istemeyip sattım. şu an elimde note 2 var ve artık 4,8 inç ler bile tuhaf gelmeye başladı. bu yüzden tatmadığın bilmediğin şeyi en azından konuşmayacak kadar akıllı ol ne olur

dostum zengin içerik lafını da bi rafa kaldırın artık. 700 bin civarı uygulama var ömür billah bitiremezsin bunları

Noxeble

Asistan
Reaksiyon puanı
6
hocam senin marketten ne indirdiğini bilemem ama 3 yıldır android kullanan biri olarak (arada 3 aylık ios deneyimi var maalesef) 100lerce uygulama ve oyun kullandım bugüne kadar. bir tane olsun virüslü uygulama denk gelmedim. denk geliyorsanız biraz ne indirdiğinize bakacaksınız demektir. ayrıca 4 inç ekran büyük ise benim intihar etmem lazım çünkü 2 yıl önce bile nexus s aldığım vakit 4,3 e alıştığım için kullanmak istemeyip sattım. şu an elimde note 2 var ve artık 4,8 inç ler bile tuhaf gelmeye başladı. bu yüzden tatmadığın bilmediğin şeyi en azından konuşmayacak kadar akıllı ol ne olur

dostum zengin içerik lafını da bi rafa kaldırın artık. 700 bin civarı uygulama var ömür billah bitiremezsin bunları

Kardeşim asıl sen tadamadığın lokumun tadını boşuna kötüleme ben kaç sene android kullandım azcık insaflı olun bunu o gururlu vicdanınıza yedirin sağlam kazık yediğinizi android kadar kötü bir işletim sistemi yok iğrenç ötesi 700 bin civarı uygulama var diyosun o 700binin 600 bini gereksiz fake virüslü uygulamalarla dolu sana hiç virüs denk gelmemiş yükle bakalım bi esed nod32 telefonuna lisansda satın al indirdiğin 10 uygulamadan 9u virüslü. ayrıca stabilite sıfır milleti başka yollara saptırmayın 3 aylık ios deneyimin varmış ne deneyimin var ? 3 ay iPhonemi sakladın cebinde android cahiller için güzel bi işletim sistemi kendini tatmin ettiricek kadar görsellik ve yavaşlık mevcut.

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
gelmiş geçmiş en kötü işletim sistemi androiddir. nokianın symbianı, windows phone hatta samsungun badası bile android kadar sorun çıkarmaz ve daha stabildir. android tabletim var ve birde kurtulduğum sony xperia s telefon. bana saç baş yoldurmaktan başka hiçbir işe yaramıyor. sony xperia yı sattım kurtuldum. tabletide bir gün sinirlenip parçalamazsam satıcam. ama şunu söyleyebilirim IOS dünyanın en gelişmiş en stabil işletim sistemidir. ilkokul çocuğunun bile yapabileceği bir jailbreak işlemi ile ise androidden bile daha fazla kişiselleştirilebilir bir hale gelir. yani sen hatayı en baştan yapmışsın. android ile ios karşılaştırmamalısın. bu brodway ile ferrariyi kıyaslamaya benzer

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Kardeşim asıl sen tadamadığın lokumun tadını boşuna kötüleme ben kaç sene android kullandım azcık insaflı olun bunu o gururlu vicdanınıza yedirin sağlam kazık yediğinizi android kadar kötü bir işletim sistemi yok iğrenç ötesi 700 bin civarı uygulama var diyosun o 700binin 600 bini gereksiz fake virüslü uygulamalarla dolu sana hiç virüs denk gelmemiş yükle bakalım bi esed nod32 telefonuna lisansda satın al indirdiğin 10 uygulamadan 9u virüslü. ayrıca stabilite sıfır milleti başka yollara saptırmayın 3 aylık ios deneyimin varmış ne deneyimin var ? 3 ay iPhonemi sakladın cebinde android cahiller için güzel bi işletim sistemi kendini tatmin ettiricek kadar görsellik ve yavaşlık mevcut.
asıl ios hiçbir şeyle uğraşmak istemeyenlerin sistemi (sizin gibi cahillerin demiyorum senin yaptığın saygısızlık) şimdilik stabiliteden biraz ödün veriyor olabilir android ama her yeni sürümde iosa attığı fark çok daha büyüyecektir

AeonfluxTR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
brodway ve ferrari olayına takıldım ben. haklısın apple ve ios ferrariyi temsil etmekte. ferrariye ne yaparsan yap ferrari olarak kalacaktır. özelleştirme işlemine izin vermeyen bi sistem üzerinde çalışmak sıkıcı olsa gerek.jb işlemi demişsin evet çocuk bile yapabilir ama çevremde hiç jb yapmış insan görmedim. adamların tek amacı var telefonum masamda arabamın anahtarının yada sigara paketimin altında dursun.
gelelim brodway e yani android e istediğin işlemi yaparsın. sigara paketinin üstünde dursun diye değil ihtiyacın için kullanırsın. kafana göre şekillendirirsin ve bu işlemleri yapmak için jb vs. ihtiyacın yoktur.sürekli olarak güncelleme yapma şansın vardır. fabrika çıkışıyla yetinmek istemezsen custom rom kullanabilirsin.

sonuç olarak ısırılmış bi elmaya 2000+ tl vermenin gereği yok diye düşünüyorum. herkesin zevki farklıdır konuyla ilgili olarak o yüzden boşverelim biz bu muhabbeti :)

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
brodway ve ferrari olayına takıldım ben. haklısın apple ve ios ferrariyi temsil etmekte. ferrariye ne yaparsan yap ferrari olarak kalacaktır. özelleştirme işlemine izin vermeyen bi sistem üzerinde çalışmak sıkıcı olsa gerek.jb işlemi demişsin evet çocuk bile yapabilir ama çevremde hiç jb yapmış insan görmedim. adamların tek amacı var telefonum masamda arabamın anahtarının yada sigara paketimin altında dursun.
gelelim brodway e yani android e istediğin işlemi yaparsın. sigara paketinin üstünde dursun diye değil ihtiyacın için kullanırsın. kafana göre şekillendirirsin ve bu işlemleri yapmak için jb vs. ihtiyacın yoktur.sürekli olarak güncelleme yapma şansın vardır. fabrika çıkışıyla yetinmek istemezsen custom rom kullanabilirsin.

sonuç olarak ısırılmış bi elmaya 2000+ tl vermenin gereği yok diye düşünüyorum. herkesin zevki farklıdır konuyla ilgili olarak o yüzden boşverelim biz bu muhabbeti :)

ben neden evimdeki android tabletime root işlemi ve superuser işlemleri yapmadan her istediğimi yapamıyorum. ve bu işlemler o kadar zor o kadar zahmetli ve bir o kadar tehlikeli ki. ben htc telefonum tuğlaya dönüştüğü için kaldırıp atmak zorunda kaldım. ama 5dk da ios a yaptığın JB senin androidde hayal bile edemiyeceğin şeyler yapabilmene imkan tanıyor. ios dünyasının öyle tweakleri var sırf bu yüzden cihazlarımı JB li kullanıyorum ve ios stabilitesinden ödün vermiyorum.

AeonfluxTR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben neden evimdeki android tabletime root işlemi ve superuser işlemleri yapmadan her istediğimi yapamıyorum. ve bu işlemler o kadar zor o kadar zahmetli ve bir o kadar tehlikeli ki. ben htc telefonum tuğlaya dönüştüğü için kaldırıp atmak zorunda kaldım. ama 5dk da ios a yaptığın JB senin androidde hayal bile edemiyeceğin şeyler yapabilmene imkan tanıyor. ios dünyasının öyle tweakleri var sırf bu yüzden cihazlarımı JB li kullanıyorum ve ios stabilitesinden ödün vermiyorum.

farkındamısın bilmiyorum ama yinede işlem yapıyorsun. ayrıca bana yapmakla ilgili hayal edemeyeceğim bi işlem söyle ve bana bunu ios ta yaptığını söyle :) insanlara kendinizi güldürmekten başka bişi yapmıyosunuz :)

İrResistible-1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Tartısmaya Gerek Yok.

iOs Stabil Akıcı Asla Takılma Donma Yapmayan Bir Sistem.

Android Kişisellestirebilir Kendını kullanıcının elıne bıraka ama arada takılma donma yapabilen bir sistem.

hükümsahibi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

esas sorumuz şu o zaman madem android kullandın arkadaşım hangi zamanda ne kullandın? benim iphone 4 aldığım zaman +s in çıkmasına 7 ay vardı henüz yani en iyi ios cihazıydı ve fiyatı 2 bin liraydı. sen hangi devirde ne kullandın söyle bakalım bakalım çünkü ben o çok iyi dediğin işletim sisteminden 1 ayda sıkıldım sonraki iki ay ancak sabrettim de sattım. şimdi elimde note 2 var. hali hazırda en iyi android cihazı şu anda piyasada olan. senin ios unun en iyi telefonu olan 4 inçlik iphone 5 ne hız konusunda ne stabilite konusunda topuklarına bile erişemiyor dostum. ama yine de senin o muhteşem iosunun en iyi telefonu iphone 5 in fiyatı 16 gb olan 2150 tl benim note 2 imin fiyatı 1600-1800 arasında. yediğin kazıklardan kör olmuş isen ben ne diyeyim sana. 4 ay önce büyük marifet diye tanıttıkları panoramik fotoğraf çekimini ben 720p HD ekranlı telefonumda aylardır kullanıyordum zaten (HTC One X'ten bahsediyorum burada). Sana Android daha iyi demeyeceğim çünkü yediğin kazık görmene engel dostum. Afiyet olsun. Aklıma gelmişken neredeyse her telefonumda deneme amaçlı 2-3 ay sonra virüs taraması yaptırdığım için hiç virüslü uygulamaya denk gelmediğimi söylemiştim. eksik bilgi verince anlamamış olabilirsin. Dahası telefonumda ortalama 200 civarı program kullanan biriyim (deneme amaçlı kullanıp kaldırdıklarım hariç). Uygulama sayısı için 600.000 bin virüslü 100.000 değil diyorsun. Dene bakalım 100.000 uygulamayı yüklemeyi, tatmin olmazsan konuşalım.

hocam sahiden ios ile yapabildiğin ama android ile yapamayacağın bir örnek verebilir misin? çok merak ettim ya. (JB in de bir işlem olduğundan bahsetmicem, root gibi)

sinekvale

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Android'in iOS'tan "esınlendiğini" düşünürsek sorunun cevabıda ortaya çıkar..Androıd'ın daha yolu var..tam bır donanım canavarı, ram yetmıyor..