RAM takacağım sırası sizce nasıl olmalıdır?

Daywalkerr

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Şuan 2*2 toplamda 4 GB ram im var.RAM slotları DOLU-BOŞ-DOLU-BOŞ şeklindedir. Ekstra 4 GB tek kit ram takmak istesem hangi slota takarsam daha iyi verim alabilirim? TEK KİT ALMAMIN SEBEBİ DUAL KİTLER FİYATLARI YÜKSEK TEK KİTLERİN FİYATLARI UCUZ.

matrax_41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
2*2 çift kanal ram tek kanal 4 gb ramden daha iyidir. Neden tek kanal bellek takmak istiyorsun ?

Daywalkerr

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Fiyat farkı 4 gb tek kit 1600 mhz Kingston çok ucuz .Bir de bu çift -dual satılan rami ben tek tek satın alsam gene aynı özellikli olduğu için dual oluyor değil mi

frmax

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tüm özellikleri aynıysa dual çalışır. ama mevcut sisteme sadece 1 adet 4 GB ram eklersen o ramler artık dual çalışmaz neresine takarsan tak :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kit olarak alman şart değil. Aynı hızda iki tane ram al uygun slotlara tak. Onlar zaten çift kanal olarak çalışır. Bu kit olayı biraz da para tuzağı haline geldi. Gecikme süreleri de çok şart olmasa da aynı olsa iyi olur.

Daywalkerr

Asistan
Reaksiyon puanı
6
tüm özellikleri aynıysa dual çalışır. ama mevcut sisteme sadece 1 adet 4 GB ram eklersen o ramler artık dual çalışmaz neresine takarsan tak :D

2*2 DUAL ram yanına artı olarak tek kit 4GB taksam diğerleri dual özelliklerini yitiriyor mu? Doğru mu anlamışım

Kit olarak alman şart değil. Aynı hızda iki tane ram al uygun slotlara tak. Onlar zaten çift kanal olarak çalışır. Bu kit olayı biraz da para tuzağı haline geldi. Gecikme süreleri de çok şart olmasa da aynı olsa iyi olur.

o zaman ayrı ayrı alayım 20-25 TL ye kadar var istediğim ram (1600mhz hyper-x) .Dual kit olarak alsam 60-65 TL, tek tek almak daha karlı. Bazı parçaları değişmeye çalışacam nerden kısarsam kardır :)

erasier

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dostum Öncelşkle Ram Slotları 1-3 / 2-4 olarak kullanılınca kit olur. Okuduklarımdan Anladıgıma göre 1600 mhz destekleyen bir anakartın varsa ram durumlarını biraz arastırıp kit olayını kendin çözebilirsin zaten.

Daywalkerr

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Anakart sanırım destekliyor lakin 1600 mhz ram ler 1333 mhz de çalışıyor.Okuduğum kadarıyla ayarlarda yükselebilirmiş.Açıkçası korkuyorum sorun felan çıkarır diye o yüzden 1600 e çıkarmıyorum.Çıkarsam nasıl hissedilir bir fark olur mu acep

erasier

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1600 ile 1333 arasında elbetteki performans farkı olacktır ama suanki sistemine extra olarak %25 diyebilirim. tavsiyem 1333 mhz ramdan yana bu konuda bugune kadar hilevel ram den sasmadım ve beni hiç yarı yolda bırakmadı hi-level sogutuculu 1333 mhz ram.

Daywalkerr

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Beyler tavsiyeler üzerine hazır ucuz ram bulmuşkan 2 x 4 GB ram almaya karar verdim.Anakartta 4 ram slotu var sorun olmaz değil mi toplam 12 gb ram olacak çünkü .Alacağım ram da aynı marka aynı hız yalnız bouytları fazla 2 yerine 4 gb.

Eğer 12 GB ram şu anakarta göre sorun olmazsa diğer sorun bunları slotlara nasıl dizecem http://www.asus.com.tr/Motherboards/Intel_Socket_1156/P7P55DE/

2GB-4GB-2GB-4GB ŞEKLİNDE dizersem 2gb' ler kendi aralarında 4gb' ler kendi aralarında DUAL çalışır değil mi?Bir de sıralama doğru mu?

aderanc

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Karakteri düzgün, iyi aile terbiyesi almış olmalı. Samimi, sadık ve de titiz olmalı ;)

Daywalkerr

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Yegenim yanlış yere mi yazdın yoksa dalga mı geçiyorsun,dalga geçiyorsan dikkat et boğulmayasın

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
2GB-4GB-2GB-4GB ŞEKLİNDE dizersem 2gb' ler kendi aralarında 4gb' ler kendi aralarında DUAL çalışır değil mi?Bir de sıralama doğru mu?

Evet dogru.

2GB olanlari ayni renge 4gb olanlari ayni renge takman gerekiyor. Ayni renge 2gb'la 4gb'i takarsan olmaz.

Anakartin kitabinda yazmasi lazim.

Daywalkerr

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Evet dogru.

2GB olanlari ayni renge 4gb olanlari ayni renge takman gerekiyor. Ayni renge 2gb'la 4gb'i takarsan olmaz.

Anakartin kitabinda yazmasi lazim.

peki sıralama doğru mu?

Yani 2gb-4gb-2gb-4gb mı yapmalıyım yoksa, 4gb-2gb-4gb-2gb mı fark ediyor mu?. Kitapçığı yeni okudum bunun hakkında bir şey yazmıyor sadece yüksek kanal demiş şunu belirtmiş

DIMM A2
DIMM A1
DIMM B2
DIMM B1

ilk taktığı ram A1-B1 farkı var mı bilmiyorum ama yüksek kanal dediği sanırım A1-B1 e takıyoruz

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
2GB-4GB 2GB-4GB

Yada 4GB-2GB 4GB2GB farketmez. Önemli olan 2leri ayni renge, 4leri ayni renge takmak.

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
Kac gb ramın var ? normalde mhz si nedir

Daywalkerr

Asistan
Reaksiyon puanı
6
2GB-4GB 2GB-4GB

Yada 4GB-2GB 4GB2GB farketmez. Önemli olan 2leri ayni renge, 4leri ayni renge takmak.

Çok teşekkür ederim.

Kac gb ramın var ? normalde mhz si nedir

Şuan 4gb ram var (2 x 2 gb dual) 1600 mhz diye aldım lakin programlarda 1333 mhz gözüküyor .Herhalde sistem stabil 1333 mhz yi kullanıyor diye düşündüm biostan hiç ayar yapmadım.

Sağolsunlar arkadaşlar yardımcı oldular uyumludur diye, 2 x 4 (8gb) ek ram takmaya karar verdim.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=41594]daywalker[/MENTION] hangi islemciyi kullaniyorsun?

Daywalkerr

Asistan
Reaksiyon puanı
6
D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Peki anakarttan oc yapılsa gene olmaz değil mi

FSB isi biraz riskli. Ayrica standart fanla olacak is degil. Hizini arttirdimi islemci daha fazla enerji harcayacak. Buda daha fazla isinacak anlamina geliyor.

Bana sorarsan hic kurcalama. Daha öncede dedigim gibi: 1333MHZ'le 1600MHZ arasinda hiz farki yok. Ugrastigina bile degmez.

Örnek veriyim: http://media.bestofmicro.com/9/5/231017/original/019_left_4_dead.png

1333MHZ vs 1600MHZ farkini anca benchmark yaparak tespit edersin. Aralarinda ki hiz farki ugrastigina bile degmez.

Daywalkerr

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Çok sağol aynen dediğin gibi hiç ellemeyecem,verdiğin örnekteki sayılar ben de şöyle hiç ellemedim umarım iyidir

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
CL9 RAM kullaniyorsun :) 9-9-9-24

rakamların açıklaması: CL-tRCD-tRP-tRAS

CL: CAS Latency:
işlemci ramden bir veri istemek için komut gönderdiğinde, ramın işlemciye cevap vermesi arasında geçen süre

tRCD: RAS to CAS Delay:
Verilerin bir matrix içerisinde depolandığı satırlar(RAS) ve sütunlar(CAS) arasındaki erişim için geçen süre

tRP: RAS Precharge:
Bir satırdan (RAS) diğer satıra (RAS) geçmek için gereken süre

tRAS: Active to Precharge Delay:
Bir satırın(RAS) aktif olmasıyla deaktif olması arasında geçen süre

Kısacası bu değerler ne kadar düşük olursa ram bu komutları daha kısa sürede yapacağından daha hızlı çalışacaktır.

Ben sahsen CL7 kullaniyorum ama gözle görülür hiz farki tespit edemedim. Aslinda sirf pazarlama taktigi bunlar :)

Daywalkerr

Asistan
Reaksiyon puanı
6
waw hocam sen bu işte ehil kişisin.

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Boşuna i7 aldık desene :) Ama çok önceden aldım sanırım yeni nesil değil :).Sözde en sondur i7 diye aldım desteklememesi harbiden süpriz oldu.Peki anakarttan oc yapılsa gene olmaz değil mi?

EDİT:Baktığım hiçbir i7 desteklemiyor nasıl olur :D

Benim de ilgimi çekti baktım. 3rd generation olanlar ancak 1600 destekliyor galiba.

Daywalkerr

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Evet 3rd ler destekliyor.Resmen para tuzağı 3rd nin, 7rd generationa kadar yolu var :) Update tarzı bir şey olsa anlarız bunlar resmen yeni işlemi yapmışlar.

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
AMD biraz memory işine ağırlık verse intel ona rakip bile olamaz. :)

Daywalkerr

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Alışkanlıklarımızı değiştiremiyoruzki yoksa AMD -intel arası fiyat uçurumu varken gidip intel almak akıl işi değil :) Alışmışız işlemci intel,anakart asus ,ram kingston :)