Tefefonu (SgsIII) rootladim. Eeee simdi

Snipertr

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Selam Arkadaslar. Ballandira ballandira anlattiniz kiskandirdiniz. bende telefona tekrar roor attim. ( ilkini rom yuklemek icin attiydim. romdan sonra kendiliginden kalkmisti ) Peki simdi nolacak yada ne yapmami tavsiye edersiniz? daha verimli kullanmak icin hangi uygulamalari yuklemeli hangi ayarlamalari yapmayiliyim arkadaslar? Yine konuyla ilgili olduklarini dusundugum isimleri etiketliyecegim fakat sadece onlarin degil bilgi sahibi herkesin yardimini rica ediyorum.

@lordarcual @sirnatli21 @__kadıköyRAP__

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Selam Arkadaslar. Ballandira ballandira anlattiniz kiskandirdiniz. bende telefona tekrar roor attim. ( ilkini rom yuklemek icin attiydim. romdan sonra kendiliginden kalkmisti ) Peki simdi nolacak yada ne yapmami tavsiye edersiniz? daha verimli kullanmak icin hangi uygulamalari yuklemeli hangi ayarlamalari yapmayiliyim arkadaslar? Yine konuyla ilgili olduklarini dusundugum isimleri etiketliyecegim fakat sadece onlarin degil bilgi sahibi herkesin yardimini rica ediyorum.

@lordarcual @sirnatli21 @__kadıköyRAP__
Oyyy oyyy :) Sen hiçbir şey yapma. Veya dur dur ne yapacağını anlatayım. İlk önce bir yumurtayı kır sonra akıyla sarısını ayır. He öyle bırak hiçbir şey yapma kalsın öyle :P O değilde bir program yüklemene gerek yok :) Ama ilerde anlarsın neden dediğimizi :)

Snipertr

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Oyyy oyyy :) Sen hiçbir şey yapma. Veya dur dur ne yapacağını anlatayım. İlk önce bir yumurtayı kır sonra akıyla sarısını ayır. He öyle bırak hiçbir şey yapma kalsın öyle :P O değilde bir program yüklemene gerek yok :) Ama ilerde anlarsın neden dediğimizi :)

askolsun ya.. o kadar mi diyorsun yani :)

insan hic olmazsa tb yukle der. uyuza bak :)

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
telefonu roortlamak ne demek ? bilgi verirsenız

Reaksiyon puanı
2,148
Etiketlerken isimleri kopyalayıp yapıştırma direk yaz yoksa bildirim gelmez, şansına gördüm burayı. :)

Farklı Rom'lar veya root gerektiren uygulamalar kuracaksan root et zaten. Root edince sihirli değnek değeceğini telefonun kanatlanıp uçacağını falan bekleme. :)

Bendeki root gerektiren uygulamalar mesela;
screenshot2013011723252.png
screenshot2013011723254.png

Snipertr

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Arkadas ya. tam konuya yazacam bi baktim tel kapali. ne yaptimsa acamadim. cikardim bataryayi ve takip actim oldu, bi de ne olsun. basladi tel kendine reset atmaya. anam nenem ne oluyor derken. dedim hemen kafama gore yuklemis oldugum root isteyen programlari kaldirayim, tel aciliyor bi programi yetistirip anca kaldiriyorum ki tekrar resetleniyor. . son attigi resette de telefon recovery moda girdi, reboot now dedim acildiginda da son kalan bas supheli programi da kaldirinca telefon kendine geldi. su an sorunsuz calismaya devam ediyor. sanirim telefonun ilk gece korkusundan oldu bu:biggrin: ama bundan sonra kullanilip tese edilmemis programlar yuklemem sanirim :)

Hocam senin listeden basliyorum lazim olabileceklere :) Tesekkurler @__kadıköyRAP__

sirnatli21

Asistan
Reaksiyon puanı
3
root un nimetleri bitmez ama nimeti iyi bilmek gerek oda var :))

MBrv

Profesör
Reaksiyon puanı
23
[MENTION=185315]Snipertr[/MENTION] hocam ben de senin gibi bir ara roota merak sardım. Root attım ve baya kurcaladım telefonu. Ancak nedense rootun herhangi bir yararını göremedim. Rootlu telefon ile rootsuz telefon arasında çok bir fark göremedim. Mesela en büyük fark benim için, Adblock programının bazı reklamları engelleyebilmesi ve min cpu hızını değiştirip maksimum verim alabilmemdi oyunlarda. Mesela batarya simgesini değiştirmek için çok uğraştım ama bir türlü değiştiremedim. En sonunda sinirlendim rootu kaldırdım.

CardinaLe

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Arkadaslar root'un bir onemini goremedim gibi soylem gercekten ilginc. Cunku root'un nimeti saymakla bitmez. Root yaptıgınız telefonunuzun olmazsa olmaz programı Blackmart Alpha'dır. Her türlü paralı application'ı parasız indirebilirsiniz.

MBrv

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Arkadaslar root'un bir onemini goremedim gibi soylem gercekten ilginc. Cunku root'un nimeti saymakla bitmez. Root yaptıgınız telefonunuzun olmazsa olmaz programı Blackmart Alpha'dır. Her türlü paralı application'ı parasız indirebilirsiniz. Ayrıca Pc nize indirip telefona atmak isterseniz'de bu konuda size www.apkmania.co adresini tavsiye ederim...

Bunu bilmiyordum. İnternette rootla birlikte neler yapılmalı gibi bir yazı aradım rehber niteliğinde ancak bulamadım. Herkes root, kernel .vs tanım yapmış ama ne kadar ve nasıl verimli kullanılacağını anlatmamış. Eksik kalmış olabilirim bu yönden.

3xpired

Doçent
Reaksiyon puanı
1
[MENTION=16260]__kadıköyRAP__[/MENTION] , benim bilgisayarımda Android yüklü BlackmartAlpha'yı nasıl yükleyebilirim ? Play Store'da bulamadım.

CardinaLe

Doçent
Reaksiyon puanı
18
@__kadıköyRAP__ , benim bilgisayarımda Android yüklü BlackmartAlpha'yı nasıl yükleyebilirim ? Play Store'da bulamadım.

http://blackmartindir.blogspot.com/2012/09/blackmart-alpha-2012-eylul-guncel-yeni.html bu linkten indirip telefona kurabilirsiniz...

Bunu bilmiyordum. İnternette rootla birlikte neler yapılmalı gibi bir yazı aradım rehber niteliğinde ancak bulamadım. Herkes root, kernel .vs tanım yapmış ama ne kadar ve nasıl verimli kullanılacağını anlatmamış. Eksik kalmış olabilirim bu yönden.

@MBrv bu konuda sana yardımcı olabilirim. Sormak istediklerini sorabilirsin...

Reaksiyon puanı
2,148
Yanlış anlamayın blackmarkt'ı kaçak yazılım kullanmak için değil markette ücretsiz olan ama türkiyeden indirilmeyen uygulamalar için kurdum :P Mesela iSlash.

MBrv

Profesör
Reaksiyon puanı
23
[MENTION=60155]CardinaLe[/MENTION] Teşekkürler. Telefonu rootlayacağım tekrar. Şu anda kullandığınız sizce en stabil ve en iyi görünümlü (benim hoşuma cyanogenmod rom gidiyor) hangisidir ? Ayrıca rootla birlikte sizce yüklemem gereken programlar hangileri ? [MENTION=16260]__kadıköyRAP__[/MENTION]

3xpired

Doçent
Reaksiyon puanı
1
[MENTION=60155]CardinaLe[/MENTION] halletim sağol :)

CardinaLe

Doçent
Reaksiyon puanı
18
@CardinaLe Teşekkürler. Telefonu rootlayacağım tekrar. Şu anda kullandığınız sizce en stabil ve en iyi görünümlü (benim hoşuma cyanogenmod rom gidiyor) hangisidir ? Ayrıca rootla birlikte sizce yüklemem gereken programlar hangileri ? @__kadıköyRAP__

Cyanegenmod benimde secimimdir. Gonul rahatlıgı ile rootlayın. Önceden de dediğim gibi ilk olarak blackmart alpha kurun. Daha sonra reklamları kaldıran bir program kurabilirsiniz (adaway kullanıyorum ve cok memnunum). Daha sonra kurmanız gerekenler aslında sizin nelere ihtiyac duydugunuza da baglı aslında. Detay belirtirseniz ihtiyaclarınız icin size nacizane programlar onerebilirim...

Rica ederim... :)

Reaksiyon puanı
2,148
@CardinaLe Teşekkürler. Telefonu rootlayacağım tekrar. Şu anda kullandığınız sizce en stabil ve en iyi görünümlü (benim hoşuma cyanogenmod rom gidiyor) hangisidir ? Ayrıca rootla birlikte sizce yüklemem gereken programlar hangileri ? @__kadıköyRAP__

ben de cyanogenmod derim ama bazı oyunları oynatmadığı için stock tabanlı romlara döndüm cyanogenmodu 2ndRom olarak kullanıyorum, stock tabanlı rom olarak ise ultima rom kullanıyorum

Tabe Tabe :):laugh:
Valla bak :D genel amacım uygulamaları denemek kurup kaldırıyorum genelde :)

CardinaLe

Doçent
Reaksiyon puanı
18
ben de cyanogenmod derim ama bazı oyunları oynatmadığı için stock tabanlı romlara döndüm cyanogenmodu 2ndRom olarak kullanıyorum, stock tabanlı rom olarak ise ultima rom kullanıyorum

Valla bak :D genel amacım uygulamaları denemek kurup kaldırıyorum genelde :)

Elbette ki dostum :) Bende oyle yapiyorum zaten :laugh:

Snipertr

Profesör
Reaksiyon puanı
6
http://blackmartindir.blogspot.com/2012/09/blackmart-alpha-2012-eylul-guncel-yeni.html bu linkten indirip telefona kurabilirsiniz...

@MBrv bu konuda sana yardımcı olabilirim. Sormak istediklerini sorabilirsin...

Hocam ben telefona yuklenen uygulamalarin izinlerini kontrol edip kisitlayabilecek saglam bi program istiyorum. ucretli ucretsiz onemli degil isimi hangisi gorecekse kuracagim telefona. en sinir oldugum sey abidik gubidik her programin her izni bizden istemesi. bu yuzden isteyipde kurmadigim baya bi program var boyle bir program bulabirsem korkmadan istedigim programi yukleyebilecem. yalniz dun gece bi android formunda bi program bulmustum onerilen bu soyledigim izinleri hallededen; yukledimde gece telefon basladi oynamaya kendi kendine restart restart diptis diptis :) oyle bi durum yasamak istemiyorum bi daha, bu yuzden rica ediyorum kullanmadiginiz bi program onermeyiniz .. tesekkurler..

MBrv

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Cyanegenmod benimde secimimdir. Gonul rahatlıgı ile rootlayın. Önceden de dediğim gibi ilk olarak blackmart alpha kurun. Daha sonra reklamları kaldıran bir program kurabilirsiniz (adaway kullanıyorum ve cok memnunum). Daha sonra kurmanız gerekenler aslında sizin nelere ihtiyac duydugunuza da baglı aslında. Detay belirtirseniz ihtiyaclarınız icin size nacizane programlar onerebilirim...

Rica ederim... :)

Hocam ben telefonun her özelliğini değiştirebilmeliyim. Madem açık kodlu, telefonu istediğim hale getirebilmeliyim. Yani batarya simgesini beğenmediysem "Rom Toolbox Pro" ile ikonu değiştirmeliyim. Bilindiği gibi bu program bazı rongtones veya iconlar sunuyor. Bunun için ne yapmam gerek ? Ardından verimlilik açısından sizin de tavsiyelerinize ihtiyacım var. Hangi programları kullanmalıyım ki, telefonu iyice öğrenebileyim. Mesela bir ara Root Explorer (File Manager) yükledim ve baya kurcaladım ama hiçbir şey anlamadım. Bu konularda bana yardımcı olursanız sevinirim.
[MENTION=16260]__kadıköyRAP__[/MENTION] Ultima Rom'un birkaç versiyonu var. Xda' dan baktım ama anlayamadım hangisini kuracağımı. Özelden lik atar mısın ?

sirnatli21

Asistan
Reaksiyon puanı
3
root un bir hayırnı görmedim diyeni olursa Allah çarpar bea :D