Samsung Galaxy S3 Kullananlar Kulübü

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhaba,

Ekranın üzerinde internet bağlantısı kısmında sürekli H yada H+ yazıyor 3G simgesi çok ender çıkıyor Turkcell 3g kullanıyorum sorun telefondan kaynaklı olabilir mi???

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
Merhaba,

Ekranın üzerinde internet bağlantısı kısmında sürekli H yada H+ yazıyor 3G simgesi çok ender çıkıyor Turkcell 3g kullanıyorum sorun telefondan kaynaklı olabilir mi???

sadece bir fikir turkcell den telefon ayarlarını istedinmi?

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
[MENTION=306490]sirnatli21[/MENTION]

Denedim, eski CM10 Rom'umu restore as 2nd rom diyerek yükledim bi sorun çıkmadı. Şu an eski CM10'um 2nd romda aynen duruyor. :)

CardinaLe

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Merhaba,

Bu cok normal. Tamamen bulundugunuz yere baglı bir olay. Bulundugunuz yerdeki internet cekiminiz ne ise onu gosterir. Cok boburlenen tum telefon sebekleri 3G yi her yerde verememekteler. O yuzden telefonunuzda hic bir sorun yok.

CardinaLe

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Kadıkoy rap dogru soluyor. Soyle aciklamak daha dogru sanırım.

G - 2 veya 2,5 nesil bağlantı
3G - 3. nesil bağlantı
H - 3.5. nesil baglanti
H+ - 4. nesil baglanti.

Ancak yinede solemeliyim. Reklamlarda ki gibi yok aysenin baglanti hizi amerikadaki lizden daha hızlı bunlar hep atmasyon. Türkiyede maalesef ne mobil internet nede normal internet diger ulkeler kadar gelismis degil. Belki biraz turkcell superonline ev kullanıcıları icin idealdir. Hem internet kotu hemde fiyat uygulaması. O yuzden bu tip seyleri cok kafaya takmanın anlamı yok bence. 10 lira da versen 100 lira da versen Turkiye'de internet yerlerde surunmekte...

Son bir aciklama daha yapayım. Buda hızlar hakkında...

G GPRS 86kbps
E EDGE 236kbps
3G UMTS 386kbps
H HSDPA 3.2Mbps
H+ HSPA 7.2Mbps

Bunların bir ustude zaten 4G (LTE)...

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
H+ teoride daha iyi ama benim aveada en yüksek hızı H ile alıyorum, H+ olunca düşüyor biraz.

Snipertr

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Kadıkoy rap dogru soluyor. Soyle aciklamak daha dogru sanırım.

G - 2 veya 2,5 nesil bağlantı
3G - 3. nesil bağlantı
H - 3.5. nesil baglanti
H+ - 4. nesil baglanti.

Ancak yinede solemeliyim. Reklamlarda ki gibi yok aysenin baglanti hizi amerikadaki lizden daha hızlı bunlar hep atmasyon. Türkiyede maalesef ne mobil internet nede normal internet diger ulkeler kadar gelismis degil. Belki biraz turkcell superonline ev kullanıcıları icin idealdir. Hem internet kotu hemde fiyat uygulaması. O yuzden bu tip seyleri cok kafaya takmanın anlamı yok bence. 10 lira da versen 100 lira da versen Turkiye'de internet yerlerde surunmekte...

Son bir aciklama daha yapayım. Buda hızlar hakkında...

G GPRS 86kbps
E EDGE 236kbps
3G UMTS 386kbps
H HSDPA 3.2Mbps
H+ HSPA 7.2Mbps

Bunların bir ustude zaten 4G (LTE)...

cok tesekurler kardesim. ben zaten turkiyede degilim.

su an evdeyim.

mobil veri hizim : download:200 kbps civari upload 50 kbps (H+ olarak gorunuyor) evde olmadigim zamanlarda 2 mbps civari oluyor hizim (dukkanda ve yolda)

wi-fi hizim : download 22 mbps upload 2.49 mbps. evdeki net aylik 32 euro. tr ile fiyat olarak neredeyse ayni

CardinaLe

Doçent
Reaksiyon puanı
18
cok tesekurler kardesim. ben zaten turkiyede degilim.

su an evdeyim.

mobil veri hizim : download:200 kbps civari upload 50 kbps (H+ olarak gorunuyor) evde olmadigim zamanlarda 2 mbps civari oluyor hizim (dukkanda ve yolda)

wi-fi hizim : download 22 mbps upload 2.49 mbps. evdeki net aylik 32 euro. tr ile fiyat olarak neredeyse ayni

Anladım arkadasim. 32 Euro ya gayet iyi bir hızın var. Ben sana sole bir tablo cikartayim daha iyi anlayacaksın.

Tek sınırsız internet Uydunette var. Fiyatlar asagida ki gibi.

[TABLE="width: 260, align: left"]
[TR]
[TD="class: bold, width: 100"]1 Mbps'e kadar[/TD]
[TD] : [/TD]
[TD] 29 TL / AY[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: bold, width: 100"] 3 Mbps'e kadar[/TD]
[TD] 49 TL / AY[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: bold"] 5 Mbps'e kadar[/TD]
[TD] 69 TL / AY[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: bold"] 10 Mbps'e kadar[/TD]
[TD] 99 TL / AY

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Diğer tüm mobil ve internet saglıyıcılar Türkiye'de kotalı ve fiyatlarıda cabası. TR ile aynı fiyat olabilir (??) ama hız farkı daha bir fazla...

Snipertr

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Anladım arkadasim. 32 Euro ya gayet iyi bir hızın var. Ben sana sole bir tablo cikartayim daha iyi anlayacaksın.

Tek sınırsız internet Uydunette var. Fiyatlar asagida ki gibi.

[TABLE="width: 260, align: left"]
[TR]
[TD="class: bold, width: 100"]1 Mbps'e kadar[/TD]
[TD] :[/TD]
[TD] 29 TL / AY[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: bold, width: 100"] 3 Mbps'e kadar[/TD]
[TD] 49 TL / AY[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: bold"] 5 Mbps'e kadar[/TD]
[TD] 69 TL / AY[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: bold"] 10 Mbps'e kadar[/TD]
[TD] 99 TL / AY
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Diğer tüm mobil ve internet saglıyıcılar Türkiye'de kotalı ve fiyatlarıda cabası. TR ile aynı fiyat olabilir (??) ama hız farkı daha bir fazla...

suan trde hala adima kayitli sinirsz ttnet paketi var. oraya da ayni parayi oduyorum. 70 tl ye geliyor aylik faturam ve telefon da icinde 100 lirayi buluyor. bu sene gidince bi hal caresine bakacagim insALLAH.
uygun bi net hizmeti bulursam iyi olacak da telefonu da zorunlu tutmasinlar istiyorum. gerci ev telide lazim oluyor bana trdeki sabit hatlari bedavaya ariyorum burdan :) ama yinede buna mecbur olmak istemiyorum. az daha sabir ...

CardinaLe

Doçent
Reaksiyon puanı
18
suan trde hala adima kayitli sinirsz ttnet paketi var. oraya da ayni parayi oduyorum. 70 tl ye geliyor aylik faturam ve telefon da icinde 100 lirayi buluyor. bu sene gidince bi hal caresine bakacagim insALLAH.
uygun bi net hizmeti bulursam iyi olacak da telefonu da zorunlu tutmasinlar istiyorum. gerci ev telide lazim oluyor bana trdeki sabit hatlari bedavaya ariyorum burdan :) ama yinede buna mecbur olmak istemiyorum. az daha sabir ...

Az once soledigim gibi TTNET sinirsiz deyip ok guzel sinirlar koyuyor aslında :) Ve dediginiz gibi telefon sabit faturası da cabası. Türkiye icin en stabil bana gore uydunet. Suana kadar herhangi bir sorunla karsilasmadim. GERÇEKTEN "SINIRSIZ" olması da cabası zaten. Eger Türkiye'de evinizde kablo tv niz varsa dusunmeden uyduneti secin derim nacizane...

Snipertr

Profesör
Reaksiyon puanı
6
vakti zamani geldiginde o anki secenekler arastirilip degerlendirileek insALLAH :)

konuyuda toparlamak acisindan sorayim

ingiltere romundan sonra sanki mobil veri hizim dustu. acaba bana mi oyle geliyor yoksa boyle bisi mumkun mu?

CardinaLe

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Bende ingiltere romunu kullanıyorum ole bir sorun yasamadim acikcası...

joko29

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar bnm S3 de subway surfers oyunu oynarken 2 dk gecmeden telefon ısınıyor. oyun acılırkende kasılıyo oynarkende :S s3 ü olan arkadaslarımda böle bı sıkıntı yok adamlar 1 saat oynadıgında ısınıyo guc tasarufu moduyla oynarken bıle bnm kı daha çok kasıo . Yardımcı olabilirseniz sevinirim :/

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
arkadaşlar bnm S3 de subway surfers oyunu oynarken 2 dk gecmeden telefon ısınıyor. oyun acılırkende kasılıyo oynarkende :S s3 ü olan arkadaslarımda böle bı sıkıntı yok adamlar 1 saat oynadıgında ısınıyo guc tasarufu moduyla oynarken bıle bnm kı daha çok kasıo . Yardımcı olabilirseniz sevinirim :/
Kardeşim ben o tür sorunlara Modern Combat 4 : Zero Hour'da filan karşılaşıyorum :D Acaba senin telefon çok mu dolu. Bir de benden sana tavsiye telefonuna Custom Rom at normal Rom'dan kesinlikle hızlı ve stabil olur :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Google play store çalışmıyordu netten bakıp uygulama yöneticisinden devre dışı bırak yaptım otomatikmen simgesi falan herşeyi gitti tekrar nasıl yükleyebilirim google play store yi ?

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
i

iyi valla , canın istersen bir diğerine hemen geç.. ohh mis :D

aynen hocam :D cm10un sadeliği, stock tabanlı romların işlevselliği arasında keyfime göre gidip geliyorum :D cm10dayım şimdi bi tek whatsapp numaramı tekrar doğrulamamı istedi başka sorun yok.

bir de whatsapp 5 ay kaldı ondan sonra yılda 1.79tl falan dedi ücretsiz değil miydi bu

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
arkadaslar bişi sorucam ya birisi aradiği zaman konusma bittikten sonra kısının kartviziti ekranda kalıyor mesaj vs gibi falan onu her defasında kendım kapatiyorum baska bir yontem falan varmi..

adsra

Asistan
Reaksiyon puanı
3
ana sayfada mesaj ikonunda hep 1 gösterior. .gelen mesaj olsun yada 1 den fazla olsun hep 1 gösteriyor. tahmini olan var mı arkadaşlar?

sirnatli21

Asistan
Reaksiyon puanı
3
aynen hocam :D cm10un sadeliği, stock tabanlı romların işlevselliği arasında keyfime göre gidip geliyorum :D cm10dayım şimdi bi tek whatsapp numaramı tekrar doğrulamamı istedi başka sorun yok.

bir de whatsapp 5 ay kaldı ondan sonra yılda 1.79tl falan dedi ücretsiz değil miydi bu

evet whatsapp 6 ay ücretsiz kullanım hakkı veriyor artık , tabi ilk yüklemede.. ama sanırsam uygulama geliştiricileri bunun çözümünde bulmuşlar.. zira farklı forumlarda nasıl sınırsız kullanabileceğine dair yamalar hazılamışlar

joko29

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeşim ben o tür sorunlara Modern Combat 4 : Zero Hour'da filan karşılaşıyorum :D Acaba senin telefon çok mu dolu. Bir de benden sana tavsiye telefonuna Custom Rom at normal Rom'dan kesinlikle hızlı ve stabil olur :)
fabrika ayarlarına dondurdum teli. bomboş telefon ama yınede o sorunla karsılasıyorum :/

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
evet whatsapp 6 ay ücretsiz kullanım hakkı veriyor artık , tabi ilk yüklemede.. ama sanırsam uygulama geliştiricileri bunun çözümünde bulmuşlar.. zira farklı forumlarda nasıl sınırsız kullanabileceğine dair yamalar hazılamışlar

1.79 TL yi veririm vermesine hiç sorun değil de google play üzerinden alışveriş yapamıyorum farklı ödeme şekilleri vardır umarım.

Bu arada bugün 8den beri cm10u kullanıyorum önceki kullandığım halinden hiçbir farklı yok, ne bir yavaşlama ne bir hata görmedim. Çok iyi oldu bu dual boot :)

joko29

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
fabrıka ayarlarına dondurdum tel bom boş :/ ama degısen bsy yok :/ custom rom garanti dışına çıkartıyormu teli