Pardus öldürüyorlar destek olalım

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Senin derdin anlaşıldı. Sen hoşuna gitmeyen bir ürüne karalama atan tiplemelerdensin. Bu ülkenin sen ve sana benzeyen tiplemelerle uğraşacak vakti de yok harcanacak parası da.. Özgün olmayan ve milletine sahip çıkmayan insanlarla muhabbet ediyoruz birde. Ayrıca yazımı başka bir yerden de almadım. Sahte yazılarla uğraşmaya meyilli değilim.

Bunların dışında TSE'de görev yapıyorum ben. Senin bilgilerin dışında daha resmi ve daha önemli işlere parmak basılıyor burada. Senin "keşmekeşti o yıllar" dediğin yıllara bir çok mühendis fazladan mesai ve cebinden para vermiştir. Ve senin gibi bir ukaladan tavsiye alacakta değiller.

Milletinin yapmaya çalıştığı değerlere saygısı olmayanın, bu ülke de yapılan işlere de laf etmeye hakkı yoktur.

Vesselam.. Muhatap değilim seninle..

Yaptığın iş sende alışkanlık yapmış olsa gerek kimin kime yada neye laf edebileceği standardını belirlemişsin hemen. Bu ülkeyi senin gibi ukalalar kurtaracaksa vay halimize.

"Senin derdin anlaşıldı." -> Anlayamamışsın.
"Sen hoşuna gitmeyen bir ürüne karalama atan tiplemelerdensin." -> Aynısını sende yapıyorsun, kendini tanıyamamışsın.
"Bu ülkenin sen ve sana benzeyen tiplemelerle uğraşacak vakti de yok harcanacak parası da." -> Ülkemizin bu bahsettiğin tiplemelerle uğraşması yada para harcaması nasıl mümkün olabilirdi, çok alakasız olmuş.
"Özgün olmayan ve milletine sahip çıkmayan insanlarla muhabbet ediyoruz birde. " -> Pardus fanboyu olarak çok özgünsün ve pardus kullanarak milletine sahip çıkabileceğine inanıyorsan biraz safsın. Kimse seni muhabbet etmen için zorlamıyor, sen sıkıntı yapmış mesajı döşemişsin.
"Bunların dışında TSE'de görev yapıyorum ben. Senin bilgilerin dışında daha resmi ve daha önemli işlere parmak basılıyor burada." -> Alkış, sen neymişsin be abi, vuhuuu. TSE de olmasa ne olurdu halimiz, TSE nin gururu.
"Senin "keşmekeşti o yıllar" dediğin yıllara bir çok mühendis fazladan mesai ve cebinden para vermiştir." -> Mühendislere laf eden mi oldu. Keşmekeşlikle ceplerinden para harcamalarının alakası ne? O bahsettiğin tiplemeleri geçtim devletimizin bu mühendis arkadaşlar için de mi harcayacak parası yok ki ceplerinden vermişler? Devlet kimin parasını kime harcıyor, hepimizin vergileriyle doluyor o kasa.
"Ve senin gibi bir ukaladan tavsiye alacakta değiller. " -> Son kullanıcının talepleri dikkate alınmazsa pek kimse kullanmaz doğal olarak bay ukala. Benden senden ondan değilde kimden tavsiye alacaklar? Sadece kendileri kullanacaksa milletin parasıyla kendi istediklerini yapsınlar öyleyse.
"Milletinin yapmaya çalıştığı değerlere saygısı olmayanın, bu ülke de yapılan işlere de laf etmeye hakkı yoktur. " -> Mr.TSE , eleştirmek saygısızlık değildir. Hem sana mı sorcaz kime neye laf edeceğimizi? Bir vatandaş ve vergi mükellefi olarak verdiğim vergiler ile neler yapıldığını, nerelere harcandığını sorgulamak en büyük hakkım.
"Vesselam.. Muhatap değilim seninle.." -> Nasıl bir çelişkidir bu , muhattap olup muhattap değilim demek :)

Mirza.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bjk ilgi çekmeye çalışma çabaların umutsuz kardeşim.. Daha iyi çalışmalısın dikkate alınman için.. Yazdığın yazı "40 yapar" muhabbeti gibi olmuş.. Bilirsen tabii ki o muhabbeti..

Sebastian, konu Pardus'un ne yapıp neler yapamadığı değil.. Konu milli değer olarak sayılan bir projenin milleti tarafından desteklenmemesi.. Kimseye zorla şu işletim sistemini kullanacaksın denmiyor.. Kullanmasan da destekçi olup ardında durduğunu ifade et deniyor..

Microsoft'u geçsin dünyayı sallasın de demiyoruz.. Yada Ubuntu'yu.. Yada benzeri şeyleri.. Sadece Türk milleti olarak, ülke ekonomisine fayda sağlasın diye çabalamış ve kimine göre iyi kimine göre kötü olan bu ürünü kullanmasan da en azından destekçi çık diyoruz ve diyorlar.. Sana gelip Pardus kur kullan yoksa şu şu tehditlerimiz var diyen de yok.. Destekçi olmak ve ardında durmak söz konusu.. Yeni çıkan herşeyin ilk zamanlar birçok hatası çıkabilir.. Bunu iyice kötüleyerek ifade edersen o ürünün devamı da iyi gelmez..

Şu yazıları okuyan bir mühendise şevk gelmeli.. İnsanlar bizden umutlu, daha da geliştirmeliyiz diyebilmeliler.. Ama ben şahıs olarak okusam nette dolanan Pardus yazılarını ümidim kırılır.. Mükemmel bir şekilde dizayn bile etsem içim kırılır, üzülür ve bırakırım..

Mesele bu..

ahsen2

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
2
pardus milli bir işletim sistemi değildiki zaten.çekirdeğini başka yerden al.bazı programları başka yerden al tercüme et.kullan al sana türk işletim sistemi .pardus bu işte.
Uganda Cumhuriyetide bunu yapar.neresi milliymiş ki.çekirdeğini yap da görelim.o zaman milli olur.şimdiki ise montaj sanayii.

WaylandIZMIR

Asistan
Reaksiyon puanı
69
Yorumları okudum da, gerçekten çok komedi.
Milli işletim sistemimizmiş, Sistemimize sahip çıkmıyormuşuz, Türk insanı Milli işletim sistemimizi dışlamışmış vs vs vs

Yahu Kardeşim, Arkadaşım, sen hangi milli işletim sisteminden bahsediyorsun! Linux Çekirdeği Finlandiya kökenli, Amerikalının icatı, KDE,Matthias Ettrich isimli bir alman tarafından çıkartılıyor. (Hatta kız arkadaşı bilgisayar kullanmakta zorlanıyormuş diye böyle bir şeye kalkışmış) Her neyse, Geriye ne kaldı? Üzerinde ki Programlara gelelim, Firefox, Mozilla vakfının. Chromium, Google'ın.
Geriye kalan bir iki şey kaldı, PISI (Packages Installed Successfully as Intended) İşte bu Pardus'un icat ettiği bir şey ve Diğer tema ikon vb gibi şeyler. Ayrıca Kaptan ve Yalı Pardus yazılımlarıdır. Eee başka? Bitti. İşte milli işletim sistemi diye yırtınanların sistemi budur. Milli işletim sisteminle uzaktan yakından alakası olmayan bir Linux dağıtımıdır kendisi. Şuan da da 2-3 Pardus gönüllüsü Pardus ANKA isimli bir Pardus sürümü çıkartmak için uğraşıyorlar. Bir ISO yayınlandı, Alpha'mı, Beta'mı deneme sürümü mü, kararlı sürüm mü, belli değil; kurulum bile yapılamıyor. Şimdi bir ISO daha çıkartmaya uğraşıyorlar. 2013'ün sonuna doğru yetişirse bende kurup ne yaptıklarına bakmak istiyorum. Batan geminin malları bunlar gel vatandaş geeelll

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Milli işletim sistemimizmiş, Sistemimize sahip çıkmıyormuşuz, Türk insanı Milli işletim sistemimizi dışlamışmış vs vs vs

Yahu Kardeşim, Arkadaşım, sen hangi milli işletim sisteminden bahsediyorsun! Linux Çekirdeği Finlandiya kökenli, Amerikalının icatı, KDE,Matthias Ettrich isimli bir alman tarafından çıkartılıyor. (Hatta kız arkadaşı bilgisayar kullanmakta zorlanıyormuş diye böyle bir şeye kalkışmış) Her neyse, Geriye ne kaldı? Üzerinde ki Programlara gelelim, Firefox, Mozilla vakfının. Chromium, Google'ın.
Geriye kalan bir iki şey kaldı, PISI (Packages Installed Successfully as Intended) İşte bu Pardus'un icat ettiği bir şey ve Diğer tema ikon vb gibi şeyler. Ayrıca Kaptan ve Yalı Pardus yazılımlarıdır. Eee başka? Bitti. İşte milli işletim sistemi diye yırtınanların sistemi budur. Milli işletim sisteminle uzaktan yakından alakası olmayan bir Linux dağıtımıdır kendisi. Şuan da da 2-3 Pardus gönüllüsü Pardus ANKA isimli bir Pardus sürümü çıkartmak için uğraşıyorlar. Bir ISO yayınlandı, Alpha'mı, Beta'mı deneme sürümü mü, kararlı sürüm mü, belli değil; kurulum bile yapılamıyor. Şimdi bir ISO daha çıkartmaya uğraşıyorlar. 2013'ün sonuna doğru yetişirse bende kurup ne yaptıklarına bakmak istiyorum. Batan geminin malları bunlar gel vatandaş geeelll

Özlü söz gibi bir cevap olmuş, tebrikler.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
pardusu ayağa kaldırıyoruz millet. tübitak ve devlet bu işi en baştan ele alıyor ve bismillah diyor.
haberiniz olsun..

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10

PISI zaten pardusun gelişmeme sebebi bence. En başından deb (yada rpm) falan uyumlu olsaydı birilerinin bazı şeyler için pisi paketi yapmasını beklemektense ubuntuya vesaireye geçmezdik.

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
PISI zaten pardusun gelişmeme sebebi bence. En başından deb (yada rpm) falan uyumlu olsaydı birilerinin bazı şeyler için pisi paketi yapmasını beklemektense ubuntuya vesaireye geçmezdik.
en saçma yorum kategorisinde platin ahududu kazandınız... Pisi yüzünden değil Türk milletindeki yabancı aşkından ve Windows köleliğine bağlılığından zarar gördü... Pardus 2013 çıkmak üzere... çıkınca kullanacağım...