Ati ekran kartı paylaşım vs. vs.

Ahmtmstfa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar ;
Öncelikle bu konuda biraz araştırma yaptım ancak aklım karmakarışık oldu yok biosa gir bilmemne falan,direk size tane tane açıklıyayım eğer bir çözüm var veya yok ise lütfen yanıtlayın :)

Ekran kartı modelim : Ati radeon 4300 series HD
Belleği 1700 küsür olmasına rağmen benim kullanabildiğim 512 mb neden böyle birşey oluyor ?
Yardım ederseniz çok sevinirim :)

hwzvu.jpg

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Selamlar

DXDIAG'a fazla kulak asma. RAM bellegine göre ekran kartinin bellegini belirliyor.

Söyle aciklik getiriyim: Bende 4GB RAM takiliyken GTX 580 3GB ( 3072MB ) 730MB olarak gösteriyordu. 8GB yükledikten sonra 2777 MB göstermeye basladi.

Uzun arastirmalar sonucunda bu linke ulastim. -> http://support.microsoft.com/kb/2026022

Ahmtmstfa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
D

Deleted member 312196

SDN Okuru
İlgilendiğin için teşekkür ederim :)

Rica ederim.

Daha acik söylemek gerekirse, yolladigim linktede yazdigi gibi: "On a system with 1GB of video memory, the following values are returned with the associated system memory"

Yani: "Video belleği 1GB olan bir sistemde, aşağıdaki değerler ilişkili sistem belleği ile iade edilir" denmis.

System Memory Reported Approximate Total Memory
4GB 3496MB
6GB 454MB
8GB 1259MB

Degerler yine %100 dogru olmasada bellekle alakali oldugu kesin. Oyunlarda ekran kartin bellek yönünden sorun cikarmiyorsa bios'u sakin kurcalama :yes:

Biosla alakali degil cünkü.