Dell tutulma sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan asik88
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

asik88

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar merhaba ben Dell N5010 marka bi laptop kullaniyorum 2 yil once aldim windows 7 // intel i3 2.40 GHz // 4 GB ram // 1 GB ekran kartina sahip.
Son 2 aydir cok yavas ve cok tutulmalar olmaya basladi... :crying: Laptop calisirken rami 47% kullaniyo devamli.. Bu biraz garibime gidiyo.. :confused1: Tutulmalar esnasinda ram ve cpu'da zorlanma yok fakat sabit disk lambasi devamli yaniyo. Daha cok internet sayfalarinda donmalarla karsi karsiya kaliyorum.. örneğin.youtubede video izlerken facebook acıyorum videoda takılmalar oluyo veya aynı anda 2 internet sitesi acınca browser hata veriyo biraz bekleyince düzeliyo.. Sizce problem nerede ve ne gibi bir cozum onerirsiniz??

Simdiden cok tesekkur ederim degerli arkadaslar..

asik88

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kimse bilmiyor mu ?

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Bir çok sebebi olabilir donmalar esnasında ısınma olup olmadığını kontrol edin varsa fanı temizleyin birde sistemdeki yazılımları güncelleyin gereksiz programlar, tool bar vs varsa kaldırın

Shıftdelete

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Dostum İnternet hızını kontrol et kac megabit kullanıyosun Bundan kaynaklıda olabilir. Donma olayı Çogu kişide olur çok a da olsa internette video olsun film olsun ama çok aşırı donuyosa İnternet Bağlantısından kaynaklanıyor olabilceğini düşünüyorum tabi bi çok farklı sebep olabilir

deaftarzan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
aklıma windowsdaki temp klasörü ile kullanıcıdaki temp klasörleri çok dolu olması geliyor. Bu klasörlere bakmak hatta klasörlerin içini boşaltmak lazım. çöp kutusu boş olmalıdır.

Yine olmuyorsa harddiske chkdsk komutu ( Harddiski denetle ) uygulamak gerek. Chkdsk komutu bad sector bulursa disk değişimi için servise gidilmesi...

Tabi ki Soğutma fanları temiz , fan macunları kurumuşsa yeni macun sürmek lazım (Termal gres).

asik88

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sizce 4 GB rami 47% 50% kullanmasi normal mi?

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
sizce 4 GB rami 47% 50% kullanmasi normal mi?

İnce ayarları yapılmış DELL N5010 maksimum 900 MB civarları ram kullanır, siz anladığım kadarıyla fabrikasyon ayarlar ve yüklemelerle bu cihazı kullanıyorsunuz... Bu şekilde cihazdan fayda beklemeyin, çünkü her notebook firması gibi DELL de cihazın içini birçok programla dolduruyor... Diğer firmalara oranla bir nebze daha sade o kadar, ama yine de sizin bu fazlalıkları ortadan kaldırmanız şart...

İnternette sayfaları açarken donma konusu birçok nedenden ileri gelebilir, chrome kullanmıyorsanız chrome a terfi ettirin cihazı bir de öyle test edin... Aksi halde flash güncellemeleri, java update, shockwave, silverlight gibi birçok işe el atmanız gerekir... Bu bağlamda ben size en kolay ve stabil yöntemi sundum, tercih sizin...

Donmalar yine de devam ederse, format atsanız iyi olur derim 2 yıl kullanmışsınız bu cihazı bi format iyi gelecektir... Recovery si zaten içinde bu makinelerin, laptop BIOS u başlatırken F8 tuşuna basarak DELL Data Safe Local Backup' a ulaşın... Arayüzü oldukça basittir ve dili Türkçe' dir, sıkıntı çekmezsiniz... "Bilgisayarımı eski haline getir" i seçin "Fabrika Ayarları"nı seçerek formatı attırın...

Yalnız "Tüm verilerilerinizin yedeğini alın..." Bu işlem cihazı ilk gün aldığınız gibi size teslim edecek, tüm veriler silinir aklınızda bulunsun...

Şu işlemleri de yaparsanız keyifle kullanırsınız makineyi;

Neden Home Premium yahut Basic değil de Ultimate tercih ettiniz ? W7 Ultimate' in kullanmayacağınız birçok sistem bileşeni sebebiyle cihaz yok yere daha ağır çalışır... Ayrıca 8 GB ın üstünde ram kullanmıyorsanız Premium dahi gereksiz bence... Yok eğer Ultimate' in özelliklerine ihtiyacım var diyorsanız ona bir şey diyemem... Bu durumda kilit noktaları sıralıyorum...

- İlk açılıştan sonra ​kullanmadığınız gereksiz tüm programları kaldırın...

- Uninstal işlemleriniz bitince mutlaka disk birleştirme işlemi yapın... İşlem uzun sürebilir 10 dk da bitmiştir bu diye kapatmayın, 1. aşamada takılı kalıyor uzun süre bu durum yanıltıcı olabiliyor... Onun 2. 3. bazen 9. aşaması olabiliyor sabırla bekleyin o süre zarfında başka bir işlem yapmamanızı tavsiye ederim...

- Update Windows' un belasıdır, Windows updateden uzak durun... Önce Denetim Masasından kapatın daha sonra Hizmetlerden Windows Update servisini durdurup devre dışı bırakın... Açıkları koruma işini Microsoft' a yamatmayın, güvendiğiniz bir Antivirüs programına bırakın...

- Saydam pencereler, mouse altında gölge, pencere altında gölge vs. gibi gereksiz ek özellikleri kapatın...

- En güncel driverları kurun ve driver kurulumunda restart isteyen programları geri çevirmeyin... Restartların tümünü sonraya bırakmayın...

- Driver kurulumu bittikten sonra "ps, firefox, msn" misal bu tip programları kurmak yerine öncelikle ana sistem gereksinimi olan şeyleri kurun... Microsoft Visual C++, Silverlight gibi...

- Bu işlemler bittikten sonra ihtiyacınız olan diğer programları da kurun ve restart attıktan sonra 2. ve son defa disk birleştirin...

x--- Son İşlem : Revo Pro ile sistem başlangıcında çalışan programları gözden geçirin ve sistemin ana unsurları için gerekli olanlar hariç diğer tüm gereksiz şeylerin tikini kaldırın... Restart atın ve pc açıldıktan bir süre sonra CCleaner ile Cleaner ve Kayıt Defteri taraması yaparak bulunan tüm girdileri sildirin...

Artık keyfinize bakabilirsiniz... Selametle

Shıftdelete

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Mesela 6gb ram kullanıyorum 3 tane web tarayıcı aynı anda açık %30 Ram değişkesi gösteriyor bana normal gibi gelıyor İşlemcinle bağlantılı bişey

asik88

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cok tesekkur ederim arkadaslar dediginiz yontemleri deneyecegim cok sagolun..

Mr.Elm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Aynı laptopa sahibim. Ben de bu tarz sorunlar yok ancak haliyle autocad de vs kasıyor zaman zaman. format atınca düzeliyor ama. bence kaliteli bir bilgisayar. yazılımsal sorunu olması olası.

erasier

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dell İnspiron 5xxx Cihazlarda bu sorunlşar çok fazla cıktı karsıma önceki bilgisyaarım dell inspiron 5110 b67f67 i7 cihaz kullanıyordum ve düşük oyunlarda bile kasıyordu bilgisayar bende fazla üstüne düşmeden sattım kurtulşdum. sasna vereceğim tavisiye gelince cihazı kapat ve fn tusuna basarak ac bilgisayarı test ekranı gelecektir test ekranında alacagın hatayı buraya yazarsan sana yardımcı olabilirim.

asik88

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dell İnspiron 5xxx Cihazlarda bu sorunlşar çok fazla cıktı karsıma önceki bilgisyaarım dell inspiron 5110 b67f67 i7 cihaz kullanıyordum ve düşük oyunlarda bile kasıyordu bilgisayar bende fazla üstüne düşmeden sattım kurtulşdum. sasna vereceğim tavisiye gelince cihazı kapat ve fn tusuna basarak ac bilgisayarı test ekranı gelecektir test ekranında alacagın hatayı buraya yazarsan sana yardımcı olabilirim.

Dedigin yontemi deyip test ettim bana fotograftaki problemi verdi.. ama testi yarim birakmak zorunda kaldim ve esc tusuna basarak ciktim..
Sonra laptop acilmadi windows baslarken problem verdi surekli ve iki secenek sundu normal baslat birde hatalari duzelterek baslat diye 2 secenegide denedim bir turlu acilmadi.. ve 2 saat sonra tekrar denedim normal acildi..
hwdbs.jpg

asik88

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tam olarak error sebebi nedir?