Samsung S3 4.1.2

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
Dostum benim telefonumda şuan I9300XXELLA yüklü , yani ingiltere resmi romudur.. sende yazarsan senin telinde hangisi olduğunu araştırır sonucu burdan yazabilirim..

ya da şöyle yapabilirsin , allta paylaştığım linkte s3 e ait tüm romlar mevcuttur.. 4.1.2 romların modem sürümlerine bakarak hangi ülke romunu kullandığını öğrenebilirsin.. VERSION kısmı altında yazıyor..

http://samsung-updates.com/device/?id=GT-I9300 burdan bakabilirsin..
baktım :D sonuç çok karmaşık I9300XXELL4 bütün ülkeler bu rom'u kullanıyor neredeyse :D

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
bu sabah itibariyle 4.1.2 türkiye sürümünü kies aracılığıyla telefonuma yükledim çoklu pencerenin nasıl kullanıldığını çözemedim ....

türkiye sürümü geldi diyorsun hani nerde ya bana niye gelmedi şuan kies bağlıyım

sirnatli21

Asistan
Reaksiyon puanı
3
büyük ihtimalle , ya rusya , polonya , ingiltere , isviçre yada almanya romudur kullandığın rom.. Türkiye için henüz yayınlanmadı.. o linkte sana verdiğim güncelelmelerin hepsi resmi kies sürümleridir.. Türkiye olsa idi ilk orda paylaşılır ve bende burda dostlarla paylaşırdım..

OAyG

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cümleten iyi geceler 4.0.4 I9300XXLEF
güncelleme var diyo ama %31'de kesiliyor sonra tekrar açılıyor
kies de desteklemiyor
telefonu nasıl güncelleyebilirim ?
şimdiden tşkler

Reaksiyon puanı
2,148
Omega v35 kurdum ben de XXELL5, XXELLA çıkmış gerçi neyse problem değil.

sirnatli21

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Ara tatilde şu romlarla falan uğraşayım tekrar, CM10 kurdum en son daha da ellemedim. Rahat ama bu ya. :)

CM10 'nun 4.1.2 romunu mu yoksa 4.2.1 romunu mu kullanıyorsun , hangisi ?

4.2.1 ise bildiğim kadarıyla henüz çok fazla hataların olduğunu okudum

CM10 romların tek kötü tarafı radyo nun olmayışı sanırım :)

cümleten iyi geceler 4.0.4 I9300XXLEF
güncelleme var diyo ama %31'de kesiliyor sonra tekrar açılıyor
kies de desteklemiyor
telefonu nasıl güncelleyebilirim ?
şimdiden tşkler

dostum telefonun muhtemelen rootludur , root varsa güncellemeyi internet üzerinden indirir ama telefona kurmaz , yarıda kalır yani..

güncellemeleri alabilmen için önce rom yüklemen ve root u kaldırman lazım..
fakat dikkat et derim , telefonun imei klonlu ise rom yüklersen şebeke gider, şebeke gelmesi içinde rom u yükledikten sonra telefona yeniden root atıp ve arıza patch ı yüklemen gerekecek

Omega v35 kurdum ben de XXELL5, XXELLA çıkmış gerçi neyse problem değil.

Ultimarom 8.0 kullanıyorum , hem görsel açıdan hem hız hemde batarya açısından çok çok iyi diyebilirim.. normalde official rom kullanma tarafıyım ama bunu görünce costum a geçtim :)

Reaksiyon puanı
2,148
CM10 'nun 4.1.2 romunu mu yoksa 4.2.1 romunu mu kullanıyorsun , hangisi ?

4.2.1 ise bildiğim kadarıyla henüz çok fazla hataların olduğunu okudum

CM10 romların tek kötü tarafı radyo nun olmayışı sanırım :)

Bakmadım valla güncelleme geldikçe güncelliyordum sadece şu anda Omega yüklediğim için bakamıyorum. :)

Evet radyo yok ama o problem değil. Asphalt 7, ShadowGun, Modern Combat 3 gibi oyunları çalıştıramıyor, dizin isimleri değiştiğinden çıkıyor sanırım sorun.

Reaksiyon puanı
2,148
[MENTION=306490]sirnatli21[/MENTION] aslında başka rom kurmayı düşünmüyordum çünkü backup al geri yükle falan çok amele işi ama ultimarom çok güzel geldi gözüme bi kez daha rom yüklemesi yapacağım.

sirnatli21

Asistan
Reaksiyon puanı
3
@sirnatli21 aslında başka rom kurmayı düşünmüyordum çünkü backup al geri yükle falan çok amele işi ama ultimarom çok güzel geldi gözüme bi kez daha rom yüklemesi yapacağım.

valla 8.0 kurulu ve görsel açıdan olsun , hız açısından olsun çok çok iyi.. bataryada da iyileştirme mevcut... üstelik yeni çıkan güncellemelrride ota ile alabiliyorsun bu çok önemli bir gelişme.. aroma installer ile dilediğin uygulamayı yüklüyor dilediğini yüklemiyorsun ..

Reaksiyon puanı
2,148
valla 8.0 kurulu ve görsel açıdan olsun , hız açısından olsun çok çok iyi.. bataryada da iyileştirme mevcut... üstelik yeni çıkan güncellemelrride ota ile alabiliyorsun bu çok önemli bir gelişme.. aroma installer ile dilediğin uygulamayı yüklüyor dilediğini yüklemiyorsun ..

Evet yükledim çok hoşuma gitti, özellikle romda AOSP kilit ekranı olduğunu görünce atladım hemen. Şu an amelelik aşamasındayım :)

sirnatli21

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Evet yükledim çok hoşuma gitti, özellikle romda AOSP kilit ekranı olduğunu görünce atladım hemen. Şu an amelelik aşamasındayım :)

evet AOSP kilit ekranı mevcut, bunula birlikte AOSP e-mail stock a göre çok daha kullanışlı, status bar ı çok iyi.. en önemliside Aroma installer de istediğin uygulamayı yüklün istemediğini yüklemiyon.. benim düşünceme göre telefonda kullanmadığın uydulamarı yükleme derim, ram dan de tasarruf edersin..Ota ile güncellemeleride alıyorsun hem :) ve bence çıkıcak yeni yeni güncelleştirmelerle çok daha stabil hale gelecek... güle güle kullanın :D

sirnatli21

Asistan
Reaksiyon puanı
3
bir konu hakkında daha soru sormak istiyorum umarım bilginiz vardır..

S3'ün Başlangıç Animasyonuna Kendi Videomu yada Gif'imi nasıl atarım Aynı şekilde Arkaplandaki hareketli duvar kağıdına nasıl kendi hareketli video yada resimlerimi eklerim?

bunun için telfonu root etmen gerekiyor ve yüklemek isteyeceğin boot animasyon programını cwm ile flasman gerekiyor

Slm üstat. Odin den yuklersem garanti bozulurmu?

hayır dostum , odin official rom yükleyebiliyorsun , bu yüzden telefonun garanti dışı kalmaz

yargich

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cwm zaten cihazın recuvery modu degişmeden olamaz.
root edersende garanti dişi kalır.

sirnatli21

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Forum arkadaşlarından ricam forumu iyice takip etmeden link falan dağıtmayın , konular resmen birbirine karışıyor, Forum içeriğinde 4.1.2 Resmi Türkiye Kies sürümüne ait ben zaten konu açtım , oradan takip ediniz lütfen..!