Batman ve Diyarbakır'da Petrol bulundu!

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Batman ve Diyarbakır'dan Türkiye'ye petrol müjdesi geldi.

159872_petrol.jpg

Batman'ın Hasankeyf ile Gercüş ilçeleri arasında bulunan Mava Dağlarında petrol bulundu. 28 gravite kalitesinde petrol bulunan kuyunun zengin rezerve sahip olduğu belirtiliyor.

Öte yandan geçtiğimiz gün de Diyarbakır 'ın Hani ilçesi yakınlarında bulunan Güney Kayaköy-7 kuyusundan petrol çıkmaya başladı. 41 gravite ile Türkiye'deki en kaliteli petrolün bulunduğu kuyu, 15 yıl önce kuruduğu gerekçesiyle terk edilmişti.

Kuyunun 1977 yılında açıldığını belirten yetkililer, "Güney Kayaköy-7 kuyusu kuruduğu için terk edilmişti. Bundan 3 ay önce aynı kuyuyu tamamlama işlemine tabi tuttuk. Ekiplerimizin çalışmaları sonucunda 41 graviteli ve artezyen petrol üretimine başladık. Eski kuyudan bugün için yaklaşık 200 varil petrol üretimi yapılıyor. Program dahilinde çalışmaları yapılan başka kuyularda da tamamlama işlemleri yapılacaktır" dedi.

Kaynak

erdiiinc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
balkanlar doğalgaz zengini,ortadoğu da tüm ülkeler petrol zengini. Ben anlamadım ki tüm bunların ortasında olan Türkiye' de neden hiç bişey yok :) Hükümet tesis kurup üretim yapmak yerine komşu ülkelerden satın almayı daha kolay bulduğu için bunun ceremesini biz çekiyoruz. Hem doğu bölgesindeki işsizliği çözebilir bu tesislerle hemde vatandaş daha ucuza petrol ve doğalgaz kullanır.

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
balkanlar doğalgaz zengini,ortadoğu da tüm ülkeler petrol zengini. Ben anlamadım ki tüm bunların ortasında olan Türkiye' de neden hiç bişey yok :) Hükümet tesis kurup üretim yapmak yerine komşu ülkelerden satın almayı daha kolay bulduğu için bunun ceremesini biz çekiyoruz. Hem doğu bölgesindeki işsizliği çözebilir bu tesislerle hemde vatandaş daha ucuza petrol ve doğalgaz kullanır.

Petrol zengini olamayız biz çünkü dünyanın en kalitesiz petrolünü çıkarıyoruz. Diyarbakırda kaliteli petrol bulunmuş ama sadece 200 varil üretiliyor. Batman bölgesinde de çıkarılan petrolün gravitesi ortalama 11-12 civarında. Yerin altından petrol değil neredeyse asfalt çıkıyor.

Petrolün kalitesinin düşük olmasından dolayı çıkan petrolü yakıt yerine asfalt, inşaat, tekstil gibi alanlarda kullanıyoruz. Dışa bağımlı olmamızın en büyük nedeni bu.