Galaxy s3 - i9300 ingiltere 4.1.2 resmi kies sürümü ( rom)

sirnatli21

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Evet 4.1.2 güncellemeleri yavaş yavaş dağıtılmaya başladı , sammbile sitesi tarafından bazı ülkelere dağıldıtı şimdiden , polonya , rusya dan sonra İNGİLTERE resmi 4.1.2 romunu indirip telefonunuza kurmaya başlayabilirsiniz..

romu ODİN ile telefonunuza kuracakasınız, bazı arkadaşlar soruyorlar " odin ile rom yüklersek telefon garanti dışı kalır mı diye, HAYIR odin ile yüklediğiniz romlar orjinal olduğundan telefonunuz garanti dışı kalmaz, ama telefona root atarsanız garanti dışında kalır..

4 gündür bu romu kullanıyorum 4.1.2 romları arasında en stabil rom olduğunu söyleyebilirim, batarya konusu iyi , multi wiew iyi , telefon geçişleri hızlı , rehber sorunu devam ediyor ama..

İNDİRME LİNKİ :

ROM : http://hotfile.com/dl/185382891/2c0f0d8/Samsung-Updates.com-GT-I9300-BTU-KIES-1355126923.zip.html

odin :http://www.mediafire.com/?zxite3fg1uul7i6

slipknot44

Asistan
Reaksiyon puanı
1
böyle şıp diye yeni romlar gelince yüklemek istiyorum, sonra tüm veriler gidiyor, oysa daha yeni güncelledim şimdi tekrar güncellesem mi bilmiyorum. android bu yönden sinir bozucu olabiliyor :mad:

sirnatli21

Asistan
Reaksiyon puanı
3
paylaştığım rom kies sürümü olduğundan çok büyük bir sorun olmazsa wipe yapmanı gerektirmez, çünkü kies güncelleştirmelerini verilerinin üzerine kurabiliyorsun.. bu da bir nevi aynı şey.. fakat ben her rom yükleyişinde wipe yapma tarafıyım , eski roma ait hiçbir kalıntı bırakmamk her zaman en sağlıklısı :)

Linos

Asistan
Reaksiyon puanı
1
paylaştığım rom kies sürümü olduğundan çok büyük bir sorun olmazsa wipe yapmanı gerektirmez, çünkü kies güncelleştirmelerini verilerinin üzerine kurabiliyorsun.. bu da bir nevi aynı şey.. fakat ben her rom yükleyişinde wipe yapma tarafıyım , eski roma ait hiçbir kalıntı bırakmamk her zaman en sağlıklısı :)

Hehhe her ROM sonrası Wipe tam benim kafa. :D Bu arada Rusya ROM'unuda öneririm arkadaşlar, gayet iyi olduğunu söyleyebilirim.İngiltere ROM'unu daha denemedim ama [MENTION=306490]sirnatli21[/MENTION] güzel diyorsa güzeldir, gönül rahatlığıyla indirebilirsiniz. :)

sirnatli21

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Hehhe her ROM sonrası Wipe tam benim kafa. :D Bu arada Rusya ROM'unuda öneririm arkadaşlar, gayet iyi olduğunu söyleyebilirim.İngiltere ROM'unu daha denemedim ama @sirnatli21 güzel diyorsa güzeldir, gönül rahatlığıyla indirebilirsiniz. :)

Rusya romuda iyidir ama rusça bir kaç saçma sapan uygulama ve oyun mevcut , silinir mi bilmiyorum ama silinirdi , de onda browser a girince şarjı sömürüyordu, İngiltere romunda ben öyle birşey görmediğim ve gayet seri olduğu için rahatlıkla önerebilirim herkese.. zaten 4.1.1 romunda da en iyi romlar arasında ingiltere ve ispanya romları olmuştu... İngiltereyi yükledim ispanyayı bekliyorum ben :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar galaxy s3'ü kullanırken donmalar yaşıyormusunuz klavye şişiyormu ve sizce 1gb ram yeterlimi?
kaç uygulama açınca tel. şişiyor?
şimdiden teşekkürler.

Linos

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Rusya romuda iyidir ama rusça bir kaç saçma sapan uygulama ve oyun mevcut , silinir mi bilmiyorum ama silinirdi , de onda browser a girince şarjı sömürüyordu, İngiltere romunda ben öyle birşey görmediğim ve gayet seri olduğu için rahatlıkla önerebilirim herkese.. zaten 4.1.1 romunda da en iyi romlar arasında ingiltere ve ispanya romları olmuştu... İngiltereyi yükledim ispanyayı bekliyorum ben :)

Silmek değilde devre dışı bırakabiliyorsun. :) İngiltere ROM'unu yarın deneyeceğim.Birde İspanya(Vodafone) ROM'u SMobile'de mevcut bir bak istersen. :)

sirnatli21

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Ben Almanyna (vodafone) kurmuştum sonra aynı anda kaldırmıştım , nedeni ise Telefonun IMEISV kısmı 01 iken 04 oluyor , yani operator romu kullanıldığından MODEM değişiyor , haa bunu başka MODEM yükleyerekte halledebilirsin ama yapmadım , Çünkü ilerde şebeke problemi çekmeme durumu baş gösterebiliyor,

Linos

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ben Almanyna (vodafone) kurmuştum sonra aynı anda kaldırmıştım , nedeni ise Telefonun IMEISV kısmı 01 iken 04 oluyor , yani operator romu kullanıldığından MODEM değişiyor , haa bunu başka MODEM yükleyerekte halledebilirsin ama yapmadım , Çünkü ilerde şebeke problemi çekmeme durumu baş gösterebiliyor,

Orasıda var tabii. :) İspanya ROM'unu denediğinde yorumu bekliyorum.İyi geceler iyi forumlar... :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhaba,
Sammobile da ingiltere için O2 romu mevcut. şuan sizin paylaştıgınız romu O2 romu ? yoksa global galaxy s3 için mi?

Steelbow

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,
S3 sahibiyim, telefonu istanbul bilişimden aldım. Sanırım telefon almanyadan ithal olduğu için, almanya DBT güncellemesi çıktığı zaman biçok ülkeden önce güncellemeleri alabiliyorum. Bu iyi bi özellik ancak merak ettiğim bir konu var. Yeni ROM aldığımda almanya uygulamalarla birlikte geliyor bunları istersem sonradan kaldırabiliyorum, Türkiye ROM unda farklı olarak ne var bunu merak ediyorum?

Türkiye ROM unu yüklemesemde işe yarar uygulama varsa indirip kurabilirim diye düşünüyorum. Telefonu 2,5 aydır kullanıyorum 4.1.1 ve 4.1.2 ROM güncellemelerini Almanya olarak aldım ve henüz herhangi bir problemle karşılaşmadım.

sirnatli21

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Merhaba,
Sammobile da ingiltere için O2 romu mevcut. şuan sizin paylaştıgınız romu O2 romu ? yoksa global galaxy s3 için mi?

Hayir o2 romu degil..ingiltere resmi surumudur..yani operator romu degil..!!!

Yeni güncelleme yapmadan herşeyi silmek daha mı iyi olur?

Ben her rom yukleme oncesinde ve sonrasinda wipe yani herseyi silmek tarafiyim..

Merhaba,
S3 sahibiyim, telefonu istanbul bilişimden aldım. Sanırım telefon almanyadan ithal olduğu için, almanya DBT güncellemesi çıktığı zaman biçok ülkeden önce güncellemeleri alabiliyorum. Bu iyi bi özellik ancak merak ettiğim bir konu var. Yeni ROM aldığımda almanya uygulamalarla birlikte geliyor bunları istersem sonradan kaldırabiliyorum, Türkiye ROM unda farklı olarak ne var bunu merak ediyorum?

Türkiye ROM unu yüklemesemde işe yarar uygulama varsa indirip kurabilirim diye düşünüyorum. Telefonu 2,5 aydır kullanıyorum 4.1.1 ve 4.1.2 ROM güncellemelerini Almanya olarak aldım ve henüz herhangi bir problemle karşılaşmadım.

Her ulke romlari icinde ayni anda farkli uygulamalar mevcut olarak gelebiliyor..bu arada almanya olarak ota olarak guncelleme bircok ulkeden once aliyor olman iyi birsey..

Ulke romlari arasinda csc kodlari degisiktir tabi..ve samsung ne hikmetse bazi ulkelere cikardigi romlar icinde daha stabil hale getirip oyle dagitiyor maalesef. Yani soyle turkiye romunda tek tuk aksakliklar oldugunda ispanya yada ingiltere romlarinda bu hatalar giderilmis olarak dagitiyor maalesef..buda samsung un ulkelere karsi ayirimci davrandiginin gostergesi..Almanya romu iyidir diye bilirim..ama eger bazi hatalar varsa ingiltere romunu kullanmani oneririrm..ben bir haftadir kullabiyorum ve gayet memnunum..

ruchandemirel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

4.1.2 polonya romunu kurmuştum bikaç hafta önce ve telefon kendinden geçti.Acayip derecede ısınma problemi var yani şarj olurken bile rahatsız edici şekilde ciddi derecede ısınıyor,şarj süresi çok uzadı nerdeyse 3-4 saatte sarj oluyor ve ara sıra müzik dinlerken takılmalar oluyor.
Acaba bu problemler wipe dediğiniz olayı yapmadığım için mi yoksa polonya romundan mı kaynaklı görüşleriniz neler ?

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Bende 2 haftadır Polonya ROM'unu kullanıyordum.Belirttiğiniz hiçbir sorunla karşılaşmadım.Wipe veya sıfırlamada yapmadım cihaza.İlginç bir durum.

Şuan UK ROM'u yüklü bende.Şuana dek 7-8 kere ROM yükledim cihaza ama ilk defa UK 4.1.2 ROM'unda sorun yaşıyorum.Şarj inanılmaz hızlı gidiyor.Normalde en az 15 saat giden şarjım dün 8 saatte bitti.Nolduğunu anlayamadım.Şimdi İspanya ROM'unu denicem ve wipe yapıcam.

sirnatli21

Asistan
Reaksiyon puanı
3
4.1.2 polonya romunu kurmuştum bikaç hafta önce ve telefon kendinden geçti.Acayip derecede ısınma problemi var yani şarj olurken bile rahatsız edici şekilde ciddi derecede ısınıyor,şarj süresi çok uzadı nerdeyse 3-4 saatte sarj oluyor ve ara sıra müzik dinlerken takılmalar oluyor.
Acaba bu problemler wipe dediğiniz olayı yapmadığım için mi yoksa polonya romundan mı kaynaklı görüşleriniz neler ?

wipe yapmadıysan wipe yap..
polonya romunda bende sorunlar görünce 4.1.1 e geçmiştim sonradan .. ama şuan ingilitere resmi 4.1.2 romunu kullanıyorum..1 haftadır kurulu telefon tamamen stabil.. hiçbir sorun yok, rehber dışındaki yavaş girme dışında :)

ruchandemirel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende 2 haftadır Polonya ROM'unu kullanıyordum.Belirttiğiniz hiçbir sorunla karşılaşmadım.Wipe veya sıfırlamada yapmadım cihaza.İlginç bir durum.

Şuan UK ROM'u yüklü bende.Şuana dek 7-8 kere ROM yükledim cihaza ama ilk defa UK 4.1.2 ROM'unda sorun yaşıyorum.Şarj inanılmaz hızlı gidiyor.Normalde en az 15 saat giden şarjım dün 8 saatte bitti.Nolduğunu anlayamadım.Şimdi İspanya ROM'unu denicem ve wipe yapıcam.

tek sorun yaşadığım rom uk 4.1.2 dediğin bu konunun başında verilen mi ?

wipe yapmadıysan wipe yap..
polonya romunda bende sorunlar görünce 4.1.1 e geçmiştim sonradan .. ama şuan ingilitere resmi 4.1.2 romunu kullanıyorum..1 haftadır kurulu telefon tamamen stabil.. hiçbir sorun yok, rehber dışındaki yavaş girme dışında :)

ben s3 ile birlikte ilk defa android kullanıyorum biraz biraz öğrendim herşeyi de şimdi anladığım kadarıyla wipe sonrası tüm uygulamalar kişisel veriler gidecek sosyal ağ,rehber,kullanım ayarları gibii öyle mi ? 200 küsür uygulama oyun hepsi gidecekse yandık o ıyunların dosyaları yeniden nasıl çekilecek arkadaş :O

elyn_noyt

Asistan
Reaksiyon puanı
1
benim ki almanyadan geldi kiesle güncelledim fişek gibi makina

inspeak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Benim IMEISV sonunda 01 rakkamı yokken, 4.1.2 sızıntı room yükledim, sonrasında IMEISV sonunda xxxxxxxxxxxxxxx/1 diye görünüyor. Bunu nasıl düzeltebilirim. İlk aldıgımda S3 telefonumda 4.0.4 Türkiye rom yüklü idi IMEISV sonunda /1 görünmüyordu. 4.1.2 sızıntı rom yükleyince bu ortaya çıktı. Ama sebekemde her hangi bir sorun yok. Ama düzeltmek istersem ne yapmam lazım.Simdiden tesekkurler.

Noz: Su an ingiltere 4.1.2 rom kullanıyorum.

sirnatli21

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Benim IMEISV sonunda 01 rakkamı yokken, 4.1.2 sızıntı room yükledim, sonrasında IMEISV sonunda xxxxxxxxxxxxxxx/1 diye görünüyor. Bunu nasıl düzeltebilirim. İlk aldıgımda S3 telefonumda 4.0.4 Türkiye rom yüklü idi IMEISV sonunda /1 görünmüyordu. 4.1.2 sızıntı rom yükleyince bu ortaya çıktı. Ama sebekemde her hangi bir sorun yok. Ama düzeltmek istersem ne yapmam lazım.Simdiden tesekkurler.

Noz: Su an ingiltere 4.1.2 rom kullanıyorum.

imei numarası gözüküyor mu peki ? imei numarasında herhangi bir sorun var mı ?

modem dosyası ile alakalı bir durum bu,

a- yeni modem dosyası yükeleyerek düzeltebilirsin,
b- ya da yeni farklı bir rom yükleyerek düzeltebilirsin,
c-her işlemden sonra mutlaka wipe yap..

benim ki almanyadan geldi kiesle güncelledim fişek gibi makina

güle güle kullan :)

inspeak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
imei numarası gözüküyor mu peki ? imei numarasında herhangi bir sorun var mı ?

modem dosyası ile alakalı bir durum bu,

a- yeni modem dosyası yükeleyerek düzeltebilirsin,
b- ya da yeni farklı bir rom yükleyerek düzeltebilirsin,
c-her işlemden sonra mutlaka wipe yap..

güle güle kullan :)

imei numarası görünüyor, değiğim gibi sonu xxxxxxxxxxxxxx/1 olarak görünüyor. Nezaman room yüklesem /1 olarak görünüyor. Wipeleri yapıyorum tabiki.
Sizde de sonu /1 olarak görünüyor dediğiniz için nasıl düzeltiniz onu öğrenmek için sordum. Gerçi elimde modem dosyaları var. Ama simdilik bir sorun yok.

Fakat siz yukarıda

" Ben Almanyna (vodafone) kurmuştum sonra aynı anda kaldırmıştım , nedeni ise Telefonun IMEISV kısmı 01 iken 04 oluyor , yani operator romu kullanıldığından MODEM değişiyor , haa bunu başka MODEM yükleyerekte halledebilirsin ama yapmadım , Çünkü ilerde şebeke problemi çekmeme durumu baş gösterebiliyor, "

böyle yazmıssınız.

Peki siz sizin makinenizde imeisv sonu /1 olarak göründüğünde bunu nasıl düzeltiniz. Onu öğrenmek isterim.

sirnatli21

Asistan
Reaksiyon puanı
3
canım kardeşim IMEISV kısmı 01 olarak gözüküyorsa zaten normaldir , yani anormal bir durum yok.. Almanya (vodafone) romunu ben daha önce kurdum evet , fakat vodafone ağına ait rom olduğundan IMEISV 04 olarak gözükmektedir.. yani operator romu kullanırsan IMEISV farklı ama normal ülke romu kullanırsan farklı gözükür.. anlatmak istediğim buydu..

kısaca özetlemek gerekirse senin IMEISV kısmı 01 olarak gözüküyorsa hiçbir sorun yok demektir :)

Ben nasıl düzelttim soruna gelince Almanya ( vodafone) romu yerine ingilitere romunu ODİN ile kurunca düzelttim , hepsi bu, yani yeni rom yüklersen durum düzelir,

jackbugra

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Iyi geceler.ben simdi odin ile ingiltere roomu guncelledim bi sorun yok.turkiye guncellemesi gelince onu nasil yukleyecegim?yardimci olurmusunuz??

S

SDN Okuru

SDN Okuru
dostum bırak kullandım bu roomu ama sanki batarya cabuk bıtıyo gibi geldi senın degerlendırmen kardeşim cok verimliymiş gibi gelmedi ama

S

SDN Okuru

SDN Okuru
slm,
ingiltere rom dosyasını bilgisayarıma indirdim fakat odin ile yükleme yaparken birkac ceşit dosyadan bahsediliyor
BOOT kısmına APBOOT ile başlayan dosyayı,
kısmına CODE ile başlayan dosyayı,
kısmına MODEM ile başlayan dosyayı,
kısmına CSC olan dosyayı seçiyoruz.
benim indirdiğim dosyada sadece bir ceşit dosya var yardımcı olabilir misiniz??

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar şimdi benim telefonum TR romunda burdan uk romunu indiriyorum ileride uk romuna güncelleme gelince tel otomatik olarak uyaracak mı yoksa hep manuel mi yapıcaz

sirnatli21

Asistan
Reaksiyon puanı
3
dostum bırak kullandım bu roomu ama sanki batarya cabuk bıtıyo gibi geldi senın degerlendırmen kardeşim cok verimliymiş gibi gelmedi ama

valla şuan bir tek sorunlu olduğunu senden duydum , kim yüklediyse stabil dedi :)

slm,
ingiltere rom dosyasını bilgisayarıma indirdim fakat odin ile yükleme yaparken birkac ceşit dosyadan bahsediliyor
BOOT kısmına APBOOT ile başlayan dosyayı,
kısmına CODE ile başlayan dosyayı,
kısmına MODEM ile başlayan dosyayı,
kısmına CSC olan dosyayı seçiyoruz.
benim indirdiğim dosyada sadece bir ceşit dosya var yardımcı olabilir misiniz??

Kardeşim rom yüklemeyi bilmiyorsanız rica ediyorum önce rom yükleme rehberini okuyun , aksi taktirde yanlış bir seçimde telefonunuz brick yani çökertirsiniz..

kardeşim paylaştığım rom tek parçalı romdur.. romu sadece ve sadece PDA kısmına göstermen yeterli.. başkada hiçbişey yapmıyorsun ve işaretlemiyorsun , geriye telefonun dowwnload moduna al ve odin görünce strarta bas bekle bu kadar :)