Filmlerde Altyazı Mı, Seslendirme(Dublaj) Mi Tercih Ediyorsunuz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan N3CAT1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Filmlerde Altyazı Mı, Seslendirme(Dublaj) Mi Tercih Ediyorsunuz?

• Kullanılan toplam oy
    155

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Dublaj konusunda çok başarılı olsak da, daima orijinal dil.
İngilizce biliyorum, ama yöresel aksanlar, özellikle Amerikan zenci şivelerini anlamak oldukça zor.
Zamanında Fransızca, İtalyanca filmler de izlemiştik.
Hangi dil olursa olsun, orijinal olmalı.
Hem filmi izlemek, hem de alt yazıları takip edebilmek zor olsa da orijinal dil daha iyi.

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
Dublajı iyi isedublaj daha iyi yoksa alt yazılı.

Reaksiyon puanı
31
Yabancı filmleri veyahut animasyonları izlerken yapılması gereken tercihlerden bir tanesi filmin hangi dilde veya nasıl izlenebileceğidir.
Sizlerin tercihi Türkçe Dublaj'mı yoksa Türkçe Altyazılı'mı.

apzMD.jpg

Darknes$

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
351
Kısa zamanda SDN'nin tercihini göreceksin :P

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
-mı ayrı. :P

Daima Altyazılı.

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Dublajda şöyle bir durum oluyor seslendirme yapan isimler belli başlı kişiler olduğu için bundan bazen rahatsızlık duyuyorum. Bir de dublajlardaki metinlerin çevirisi de bazen hatalı olabiliyor. Diyeceksiniz ki altyazılar süper mi çevriliyor, tabi ki hayır ama en azından İngilizce filmlerde hata olsa bile dinlediğimden ne dediğini anlayabiliyorum :)

zeroaxa

Profesör
Reaksiyon puanı
6
this is sprtaaaaaaa= burası sıpartaaaaa

my name is gladiator=benim adım gladyatörr

herşeye tamam desem bu gibi replikler aynı etkiyi vermiyo orjinal dil mimiklerle daha bütünleşik olduğundan o hissi yakalayabiliyorsun

birde devam filmleri var tabi, aynı dublaj sanatçısıyla dublajlanmayan filmler eksiklik olayı yaratıyo örnek daha seyretmesemde hobitlerde gandalfın dublajında yaşanmış

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Filmi orjinal sesiyle izlemek varken Türkçe dublaj nedir ?

oraycan

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Altyazı tabikide.

Dublajlı filmleri sadece ailemle izlerken o kadar. birde sinemada altyazılı gelmemişse

Felix Dzerjinski

Profesör
Reaksiyon puanı
5
En basit tabirle orjinal olan iyidir.

Dublaj hormonlu domates gibidir,hormonlu domasteste orjinal domatesteki kokuyu, lezzeti alamazsın.

webrettin

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Orjinalinin yerini hiçbirşey tutmaz.Türkiye seslendirmede oldukça iyi olmasına rağmen yine orjinal seslendirme derim.Bir diğer unsur da konuşma başlayınca fon müziği kesip konuşma bitince fona devam edildiğinde dublaj yapıldığında da sırıtıyor bu durumla karşılaşmamak için kendilerinin ekleyip genelde tüm filmlerde aynı fon kullandıkları iç karartıcı bir fon olunca bana göre filme bakma daha iyi.

EsPriTüeL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Filmden filme değişir bence. Sesle kalıplaşmş bir filmi alt yazı izleyemem. Örn: Rocky serisi ;
Mariyııınnnnnn demesi o tok sesiyle ( Sezai Aydın ) sız düşünülemez... !!! Bir çok örnek var tabi. Misal buz devrindeki karakterlerin sesi gibi vs vs.

Marcelo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kesinlikle altyazı arkadaşlar. Al pacino 'nun De Niro 'nun orjinal sesiyle film izlemek varken. Dublaj gerçekten çok kötü geliyo bunu anlayacaksınız...

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
bizimkiler Türkçe Dublajı yapamadıkları için altyazılıyı daha çok seviyorum :)

kamildoan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
biz yine dublaj konusunda iyiyiz geçenlerde bi film indirmiştim film orjinalde ingilizce frasızca dublajlamışlar akıllara zarar bi görüntü vardı. Adam konuşmayı bitirmiş ağzı falan oynamıyor ama konuşma devam ediyor. Açıkcası ben de hangi dilde olursa olsun o dilde izlemeyi tercih ederim. Dublaj işin tadını çok kaçırıyor.

Utku92

Dekan
Reaksiyon puanı
3,822
Herşeyin orijinali, ilk hali güzeldir daha kalitelidir. İstisna olan durumları saymazsak :)

haldunaksoz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ankette oy kullanmak istemiyorum çünkü normalde altyazılı seyretmekten hoşlanıyorum fakat eşim dublaj daha rahat seyrettiği için iyice dublaj a sardık bu sıralar ailecek :) bu yüzden karar veremedim hangisine oy vereceğime

shaqs

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
''Altyazılı'' derken -a harfi küçük olmalı. :D

Eğer sinemada ve ya ailem ile izlemiyorsam Türkçe altyazılı tercihimdir.
''veya'' birleşik yazılır.:biggrin:

Animasyonlarda dublajı tercih ederim, geri kalan herşey için altyazı.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Alt Yazı derim ne de olsa animeler den alıştık misal Japon animelerin de bazı kelimeleri tam olarak latin harfleri ile yazamıyor yada eksik yazılan oluyor alt yazı ile seyredince problem olmuyor ama dublaj olsa o hatalar ile seyretmek zorunda kalırız .Alt yazı iyidir sizi o dile kulak asinalıgi eder.