Belgesel Tavsiyesi

arsenik

Rektör
Reaksiyon puanı
242
Konusu hayvanlarla ilgili olmayacak time warp, ultimate survival benzeri değişik şeyler olan beğendiğiniz belgesel varsa (özellikle bir konu ile sınırlandırmak istemiyorum) tavsiyelerinizi alayım...

webrettin

Profesör
Reaksiyon puanı
49
The Revelation of the Pyramids ilginizi çekebilir yada FBI bulgubilim dedektifleri; 15 bölümlük ntv dünyayı sarsan günler belgeselleri; 4 bölümlük The Story of Math (4 birbirinden alakasız belgesel :) )

arsenik

Rektör
Reaksiyon puanı
242
Teşekkürler [MENTION=62904]webrettin[/MENTION] ilginç olması yeterli. :)

T800

Profesör
Reaksiyon puanı
6
IMAX: Hubble

Kennedy Uzay Merkezi tarafından fırlatılacak Atlantis uzay mekiğindeki 7 astronotun Hubble teleskobunu onarmak üzere yaşadıkları heyecanlı dakikaların anlatıldığı, insan gözünün görüş alanına sahip ve insan gözüyle aynı konumda yerleştirilmiş iki objektif bulunduran IMAX kameraları ile 3D olarak çekilmiş heyecanlı bir belgesel.

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
dün akşam Nikola Tesla belgeseli izlemiştim.
müthiş zeki bir insan :) hayatını projelerini okuyabilirsin.belgeselini de izleyebilirsin.

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Mühendislik belgeselleri izledim hep, o yüzden izlediklerimden tavsiye edeyim

Petrolsüz bir geleceği görmek istiyorsan; Akıbetimiz Petrol olmadan

Uçaklara ilgin var ise, Yüzyılın atılımları: Airbus A380

Benim gibi uçak kazalarına ilgiliysen: Concord Crash: From start to Finish

Mühendislik harikalarından tavsiyelerim: Boston yeraltı yolu , Hong Kong köprüsü, Wembley stadyumu yapımı.

arsenik

Rektör
Reaksiyon puanı
242
dün akşam Nikola Tesla belgeseli izlemiştim.
müthiş zeki bir insan :) hayatını projelerini okuyabilirsin.belgeselini de izleyebilirsin.
Onu izlemiştim. :)
Dün merak ettim bir açıp bakayım ne varmış dedim girmez olaydım tarlaya bir şeyler ekiyorlardı. :D

Teşekkürler @trnc. Bir ara Dev Yapılar -Build it Bigger serisinden birkaç bölüm izlemiştim fena değildi.

oraycan

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Mythbusters var mesala insanaların uydurduğu efsaneler gerçekmi doğrumu araştırıyolar (misal hapşurunca gözler yerinden fırlarmı test ediyolar :D )

En büyük dizaynlar' da sevdiğimm belgeseller arasındadır. Geçmişten bugüne 5 yada 6 yapıyı sırasıyla inceleyip en büyüğüne geliyolar

The Gadget Show (modern icatları araştırıyolar hiç görmediğim şeyler gördüm açıkçası)

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
O zaman discovery mühendislik harikalarından: Dünyanın en yüksek gökdeleni'ni izle :D

arsenik

Rektör
Reaksiyon puanı
242
Güzel tavsiyeler gelmeye başladı. :D [MENTION=298883]oraycan[/MENTION] şu ikilinin bir belgesel serisi vardı çok iyi hatırlıyordum ama adını unutmuştum sağol Mythbustersmış adı.

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
Discovery varsa mythbusters izle yeni sezonu da indirip izleyebilirsin aslında :) hiç sıkılmazsın emin ol

Hafiye

Profesör
Reaksiyon puanı
14
National Geographic - Air Crash Investigation serisini tavsiye ederim. Türkçe altyazılı bölümleride var.

Kenpachi

Profesör
Reaksiyon puanı
26
[MENTION=103054]dgn[/MENTION]c TRT HD Bıçak Sırtında tavsiye ederim.

zeroaxa

Profesör
Reaksiyon puanı
6
time warpı beğendiysen ondan daha keyifli Görünmeyen Dünyaları izle

sıradışı bir tarih izlmek istersen Mısırın Dışında

eğlencelik bişeyler istersen Mytbusters ve Mega Yıkımlar

hayvanlı belgesel bende sevmem ama Planet Earth kesin izlenmeli

ayrıca belgeselde işin piri BBC dir BBC belgeselleri diye arama yap ne çıkarsa gözü kapalı izle:D tabi gözü kapalı zor olur dersen açık izle benim tavsiyem izlememişsen Bilim ve İslam,Planet Earth ve Human Planet

arsenik

Rektör
Reaksiyon puanı
242
time warpı beğendiysen ondan daha keyifli Görünmeyen Dünyaları izle

sıradışı bir tarih izlmek istersen Mısırın Dışında

eğlencelik bişeyler istersen Mytbusters ve Mega Yıkımlar

hayvanlı belgesel bende sevmem ama Planet Earth kesin izlenmeli

ayrıca belgeselde işin piri BBC dir BBC belgeselleri diye arama yap ne çıkarsa gözü kapalı izle:D tabi gözü kapalı zor olur dersen açık izle benim tavsiyem izlememişsen Bilim ve İslam,Planet Earth ve Human Planet
Time Warp çok sağlamdı hoşuma gitmişti teşekkür ederim müsait olduğumda hepsine göz gezdireceğim özellikle tarih ile ilgili olana.
@Wockeez Planet Earth ilgimi çekmiyor. Mesela time warp da adamın kendi kolunu ayı kapanına sıkıştırdığını görünce böyle doğa tarzı belgeseller pek ilgimi çekmiyor. :D @Mr.Elm müzik falan da boş hikaye gibi geliyor ama onada biraz bakarım teşekkürler.

Mr.Elm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
[MENTION=75364]dgncn[/MENTION] devamı sadece müzik değil. İlluminati ve subliminal mesajlarla alakalı bir konu. İlginç gelebilir yani tarz meselesi :D

Dragun0v

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yukarıda verdiğiniz belgesel isimlerinden dolayı teşekkür ederim :) 2 tane de benden gelsin arşivimden gözüme çarpanlar ...
1. CIA gizli deneyler , 2. Çeşitli sorgulama yöntemleri ile bilimsel olarak yalan nasıl deşifre edilir , 2 tane de benden gelsin :) pişman olmazsınız.

arsenik

Rektör
Reaksiyon puanı
242
Bizde sana teşekkür ederiz [MENTION=292084]Dragun0v[/MENTION] :)

Darknes$

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
351
Zeitgeist serisi vardı sanırım nasıldır?

ewrecca

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ancient aliens 4 sezon lük bir serii 3 ve 4 sezonları yabancı dilde izlemek zorundasınız yanlız eğer dil probleminiz varsa hiç izlemeye başlamayın çünkü ilk iki sezondan sonra bırakamazsınız