Sonyciler bakabilir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Czmi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Czmi

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Daha once cihazi rootlamamistim ama artkk zamani geldi diye dusunuyorum. Malum sony guncelleme konusunda oldukca agirdan aliyor
S3 kullaniyordum fakat kardesime verdim ve daha yeni Sony Xperia S aldim
Forumda konusu var root yapmanin ama bu konuda dedigim gibi yeniyim
Bu cihaz icin root nasil yapilir nerden bulunur yardimci olabilecek var mi acaba

LT26i (xperia s)

patientia

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Daha once cihazi rootlamamistim ama artkk zamani geldi diye dusunuyorum. Malum sony guncelleme konusunda oldukca agirdan aliyor
S3 kullaniyordum fakat kardesime verdim ve daha yeni Sony Xperia S aldim
Forumda konusu var root yapmanin ama bu konuda dedigim gibi yeniyim
Bu cihaz icin root nasil yapilir nerden bulunur yardimci olabilecek var mi acaba

LT26i (xperia s)
Burada bir şey var ama herkes çok kolay olduğunu söylüyor .

Not:Mcep 'ten link paylaşmak yasak mı değil mi bilmiyorum.

ryodo

Doçent
Reaksiyon puanı
2
burda anlatılan yolla kolayca yapabilirsin

Czmi

Doçent
Reaksiyon puanı
2
umarim bir sorun olmaz
telefonun arzalanmasi gibi durumlar olabiliyormus sanirim?

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
umarim bir sorun olmaz
telefonun arzalanmasi gibi durumlar olabiliyormus sanirim?

root yapmada kolay kolay bi sorun çıkmaz çıkarsada Pc Companion ile Onarım yap orjinal haline gelir :)
Pc Companion indir

bu arada root yapmak için yukarıdaki programı yükle telefonunu pc ye tanıt (driverlar yüklensin)
telefonu kapat ses açma (yukarı) tuşuna basılı tutup usb kablosunu telefona bağla (driver yüklenecek) yükleme tamamlanınca usb kablosunu çıkar ve telefonu aç.
Ayarlar-Geliştirici Seçenekleri nden Hata Ayıklama yı işaretle uyarıya tamam de.

telefonu pc ye bağla
Root yapma buradan root programını indir klasöre çıkart Runme.bat dosyasını çalıştır
1 yaz enter la telefon kendiliğinden yeniden başlatılacak ve root olacaktır :)
hayırlı olsun umarım yardımcı olabilmişimdir. :)

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
root yapmada kolay kolay bi sorun çıkmaz çıkarsada Pc Companion ile Onarım yap orjinal haline gelir :)
Pc Companion indir

bu arada root yapmak için yukarıdaki programı yükle telefonunu pc ye tanıt (driverlar yüklensin)
telefonu kapat ses açma (yukarı) tuşuna basılı tutup usb kablosunu telefona bağla (driver yüklenecek) yükleme tamamlanınca usb kablosunu çıkar ve telefonu aç.
Ayarlar-Geliştirici Seçenekleri nden Hata Ayıklama yı işaretle uyarıya tamam de.

telefonu pc ye bağla
Root yapma buradan root programını indir klasöre çıkart Runme.bat dosyasını çalıştır

İon içinde oluyormu bu :D

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Yanlız benimki LT28i değil ​LT28H :D

Dr. Oetker

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Pc Companion indir

telefonu pc ye bağla

Söylediklerini yaptım ama telefondaki uygulamaları yinede kaldıramıyorum yapamadım sanırım

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Modellerin sonundaki harflerin anlamı şu i = international

yani Lt15i global model Lt15a Amerikaya özel üretilmiş model yani oradaki H bir ülke yada bölgeye özel üretilmiş cihaz olduğunu belirtiyor.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Modellerin sonundaki harflerin anlamı şu i = international

yani Lt15i global model Lt15a Amerikaya özel üretilmiş model yani oradaki H bir ülke yada bölgeye özel üretilmiş cihaz olduğunu belirtiyor.

hangi ülke yada bölge peki? :)

Czmi

Doçent
Reaksiyon puanı
2
[MENTION=130683]android3[/MENTION] buyuk adamsin vesselam
sayende hallettim
rootlu artik cihazim
tesekkurler

Czmi

Doçent
Reaksiyon puanı
2
hala soruyorum herkese
rom kurmak ne kadar gerekli diye
cunku koca gidi muhendislerin yaptigini begenmeyip merdiven altinda modifye edilmis sistem ne kadar iyi ve guvenilir olabilir diye sormadan edemiyorum kendime
yanlis anlamayin bu dedigimi lutfen..

patientia

Profesör
Reaksiyon puanı
2
hala soruyorum herkese
cunku koca gidi muhendislerin yaptigini begenmeyip merdiven altinda modifye edilmis sistem ne kadar iyi ve guvenilir olabilir diye sormadan edemiyorum kendime
Türkiye de satılan yani hepsiburada çıkışlı Xperia S ler turkcell romlu gereksiz bir çok uygulama var bunları telefonu root ederek halledebiliriz ama galiba custom rom lar çok daha stabil. Hocam daha iyi bilir pek bir bilgiye sahip değilim.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
hala soruyorum herkese

dediğin doğru hocam ama eksik :) sony bütün telefonlarına en stabil yazılımı yapmakla uğraşamaz bi noktaya kadar yapar bırakır ama bu rom geliştiricileri telefonu tabiri yerindeyse didik didik eder ve gereksiz olan herşeyi kaldırır hatta bazı yerleri baştan derleme yapıyorlar. bu sayede cihaz daha stabil olabiliyor. tabi her önüne gelen romu yüklemek te biraz sakıncalı olabilir :) ama CyanogenMod ve MIUI en çok bilinen ve en iyi rom yapan gruplardır.
ben android telefonum oldu olalı CyanogenMod romlarını yüklüyorum. bana daha performanslı gibi geliyor :) ve orjinal yazılımda 1 gün zor giden şarjım bu romlarla 2 gün rahat gidiyor :)

Czmi

Doçent
Reaksiyon puanı
2
valla gel de kur der gibi anlattim
canim cekti :D

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
bu arada cihazı baya bi kullanışlı hale getiriyorlar :) bildirim ekranındaki kısayollar güç menüsündeki ekstra menüler vs vs :)

valla gel de kur der gibi anlattim
canim cekti :D

telefonumu orjinale çevirdim şuan sıfırdan root nasıl edilir bootloader kilidi nasıl kaldırılır rom nasıl yüklenir hepsini yazacağım :) 3-4 saat sonra paylaşırım :)
şimdi yemek yapmam lazım malum bugün yemek yapma sırası bende :D

patientia

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Hocam bize balık yemeyi değil tutmayı öğret :D :D

Czmi

Doçent
Reaksiyon puanı
2
bu arada cihazı baya bi kullanışlı hale getiriyorlar :) bildirim ekranındaki kısayollar güç menüsündeki ekstra menüler vs vs :)

telefonumu orjinale çevirdim şuan sıfırdan root nasıl edilir bootloader kilidi nasıl kaldırılır rom nasıl yüklenir hepsini yazacağım :) 3-4 saat sonra paylaşırım :)
şimdi yemek yapmam lazım malum bugün yemek yapma sırası bende :D
sure doldu hazir mi acaba?