Windows Xp format attıktan sonra ağ bağlantılarım bom boş Lütfen yardım Edin

ÖmerReis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Mereba arkadaslar elimde bir masa üstü var bugun format atmak istedim öncedende kullandıgım bir cd vardı elimde
eskiden atıyordum sorunsuz pc temizleniyodu bağlantıda sorun yasamıyordum
bu sefer c ile d yi sildim ağ bağlantılarım bom boş
normalde yerel ağ baglantısı 2 olması lazım ne yapmam gerekiyo yardımcı olun lütfen
kablosuz bağlantı ile lattop baglanıyorum ama masa üstü bilgisayara kablo ile bağlanamıyorum
ağ bağlantılarım boş
ağ kurmayı denedım ama olmadı yardımcı olun ne yapmam gerekiyor

guvenay1966

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
aygıt yöneticisine bak soru işareti varmı varsa surucusunu yükle yoksa ag baglatısını tıkla ag baglantısı görünmüyorsa salda ag baglantılarımı göster var oun tıklarsan görman lazım bilgine

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Bilgisayarınızla birlikte gelen sürücü cd leri var ise format attıktan sonra ilk iş olarak bunları kurmalısın.
İlk anakart sürücülerinden başlayarak, tüm driverlerini kur. Muhtemelen sorunun düzelecektir.

ÖmerReis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
...

Bilgisayarınızla birlikte gelen sürücü cd leri var ise format attıktan sonra ilk iş olarak bunları kurmalısın.
İlk anakart sürücülerinden başlayarak, tüm driverlerini kur. Muhtemelen sorunun düzelecektir.

usta dedikerlini yaptım Bana verilmiş olan cd den ( ULİ LAN ) bağlantısını yükledim ve ağ bağlantılarımda
yerel ağ bağlantısı oluştu yalnız ağ kablosu takılı değil yazıor altında
internetin arayüzüne (192.168.1.1) girmeyi deniyorum ama yanlıs adres hatası verıo şimdi ne yapmam gerekiyo bağlantı hala yok kablo takılı degıl dior

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
eSa arkdaşın dediğini uygula anakartın modelini öğren başka bir bilgisayarda internete bağlan ağ driver indir pc ne kur calışır sonra kendi pc den tüm driverleri indirir kurarsın

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Ağ kablosu takılı değil diyor ise ya kablo problemlidir ya da öbür ucundaki cihaz kapalıdır.

ÖmerReis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
eSa arkdaşın dediğini uygula anakartın modelini öğren başka bir bilgisayarda internete bağlan ağ driver indir pc ne kur calışır sonra kendi pc den tüm driverleri indirir kurarsın

eSa arkadasımın dedıgini yaptım ağ bağlantılarımda bağlantı gözükmüyodu bilgisayar ile verilen cd de tüm driverleri yükledim
şuan yerel ağ bağlantısı gözüküyo pc de yalnız ağ kablosu takılı oldugu halde ağ kablosu takılı degil diyo
lattop ile kablosuz bağlanabliyorum ama masa üstüne kablosu takılı oldugu halde kablo takılı değil diyo internet var ama masa üstü interneti görmüyo ..

Ağ kablosu takılı değil diyor ise ya kablo problemlidir ya da öbür ucundaki cihaz kapalıdır.

kabloda sorun yok aynı modemden lattopa bağlanıyorum suan kablosuz bağlantı ile
ama kablolu masa üstüne bağlanmıyo internet var sadece masa üstü görmüyo

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
kabloda sorun yok aynı modemden lattopa bağlanıyorum suan kablosuz bağlantı ile
ama kablolu masa üstüne bağlanmıyo internet var sadece masa üstü görmüyo

Kendin söylüyorsun notebooktan kablosuz bağlanıyormuşsun. Masaüstüne kablo ile deniyorsun. Sen kablonun modeme takılı olduğundan emin misin?

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
sen bana anakartın modelini verirmisin

ÖmerReis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kendin söylüyorsun notebooktan kablosuz bağlanıyormuşsun. Masaüstüne kablo ile deniyorsun. Sen kablonun modeme takılı olduğundan emin misin?

kablo modeme takılı modemdeki DSL - İnternet- LAN - WLAn Işıkları Yanıyor Lattop İle internete bağlanıyorum Lan Kablosu masaÜStü bilgisayara takılı ama sorun ağ bağlantılarımı giriyorum Yerelağ bağlantısı ağ kablosu takılı degil diye gözüküyo ve masaüstü bilgisayardan internete bağlanamıyorum

sen bana anakartın modelini verirmisin

ana kart ASUS P5RD1-VM series

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Modem üzerinden lan kablosunun yandığı halde pc de tarafında kablo takılı değil demesi çok ilginç.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
kablo modeme takılı modemdeki DSL - İnternet- LAN - WLAn Işıkları Yanıyor Lattop İle internete bağlanıyorum Lan Kablosu masaÜStü bilgisayara takılı ama sorun ağ bağlantılarımı giriyorum Yerelağ bağlantısı ağ kablosu takılı degil diye gözüküyo ve masaüstü bilgisayardan internete bağlanamıyorum

bende sana diyorum ki düzgün driver bul yükle format atığın cd ağ kablosunu tanır ama yanlış sürücü yani örnek:realtek senin pc yüklenen driver da realtekse sürüm varkı var atıyorum senin ki realtek 1.0.1.34 ise sen buna tutup 2.0.1.45 yüklersen bu problemi yaşarsın

Modem üzerinden lan kablosunun yandığı halde pc de tarafında kablo takılı değil demesi çok ilginç.

tek sorun driver :)

ÖmerReis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende sana diyorum ki düzgün driver bul yükle format atığın cd ağ kablosunu tanır ama yanlış sürücü yani örnek:realtek senin pc yüklenen driver da realtekse sürüm varkı var atıyorum senin ki realtek 1.0.1.34 ise sen buna tutup 2.0.1.45 yüklersen bu problemi yaşarsın

tek sorun driver :)

hayır kardesim ana kart seri numarası ile bilgisayarı aldıgımda verilen cd seri numarası aynı driver ile sorun yok

ana kart seri no P5RD1-VM Series Nu seri No Su kasasın icendeki no ile birebir aynı

evet benim anlamadıgım tarafıda bu cok garip ama malesef internet yok .S

ÖmerReis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kaç defa format attım ilk defa basıma böyle birşey geliyor

toolgaabey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
senin problemin kablo,modem veya pcdeki ethernet soketinde değil.yapman gereken kasanın kapağını aç ve işlemci ile rj45 soketinin arasında kondansatör lerin bir yada 2 si şişmiş olmalı.eline düz bir malzeme ile (pense v.s.)şişik kondansatörin üzerine bastır şişkinliğinin olmadığından emin olduktan sonra power kablosunu sök ve standbay tusuna 5 veya 10 kez bas içerisindeki enerjiisini boşalt(muhakkak yapman gerek)daha sonra power kablosunu tak pc ni aç olma olasılığı %70 eğer çalışmadı ise elektronik çiye götürüp o kandansatörü deiştirtmen olacak.

ÖmerReis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

bana verdiğin site ile bnm cd kurulum aynı
CD : Asus ULİ LAN Driver v3.50
Site :Asus ULİ LAN Driver v3.50

driverde sorun yok ama yinede denerim olmayacak ..

senin problemin kablo,modem veya pcdeki ethernet soketinde değil.yapman gereken kasanın kapağını aç ve işlemci ile rj45 soketinin arasında kondansatör lerin bir yada 2 si şişmiş olmalı.eline düz bir malzeme ile (pense v.s.)şişik kondansatörin üzerine bastır şişkinliğinin olmadığından emin olduktan sonra power kablosunu sök ve standbay tusuna 5 veya 10 kez bas içerisindeki enerjiisini boşalt(muhakkak yapman gerek)daha sonra power kablosunu tak pc ni aç olma olasılığı %70 eğer çalışmadı ise elektronik çiye götürüp o kandansatörü deiştirtmen olacak.

tamam kardesım senın dedigini ulglamaa calısıcam ama bu şişik kondansatör felan pek bılgım yok o yüzden bilgisayarcıya göstermemde fayda var

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
birde şunu yap modemin arayüzüne gir ağ bağlandırlara gir hiç birşey elemeden ayarları kaydet

modemi elekrikden kes tekrar aç yukarda toolgaabey dediği ile hiç alakası yok anlamıyorsan oralara hiç bulaşma

anakartın vistaya kadar desteklediği icin windows 7 de böyle yazılımsal hatalar oluyor buda microsoft imzasız sürücüde kaynaklanıyor

birde birşey sorcam bilgisayarında harici ethernet kartı varmı

şu ayarları da deneyebilir bir yerde cakışma var

biosa girip
ADVANCED ana menüsüne geldikten sonra
Southbridge Configuration menüsüne girin.ORada
LAN CONTROLLER göreceksiniz.onu disable yapıp kaydedip çıkın.

ÖmerReis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
birde şunu yap modemin arayüzüne gir ağ bağlandırlara gir hiç birşey elemeden ayarları kaydet

modemi elekrikden kes tekrar aç yukarda toolgaabey dediği ile hiç alakası yok anlamıyorsan oralara hiç bulaşma

anakartın vistaya kadar desteklediği icin windows 7 de böyle yazılımsal hatalar oluyor buda microsoft imzasız sürücüde kaynaklanıyor

evet var dedigini yaptım kardeşim arkadaki lan kablosunu cıkarıp takıyorum interneti acıp kapıyorum masaüstü bilgisayardaki sağ alt köşede ağ bağlantıda hiç bi değişiklik olmuyo sacede kablo takılıdı oldugu halde ağ kablosu takılı degil diyor ...

şu ayarları da deneyebilir bir yerde cakışma var

biosa girip
ADVANCED ana menüsüne geldikten sonra
Southbridge Configuration menüsüne girin.ORada
LAN CONTROLLER göreceksiniz.onu disable yapıp kaydedip çıkın.

TeamWiever Versem Bana yardımcı olablirmisin acaba bu bilgilerle aram yok ??

pardon internet olmayınca tw de olmaz kafam karıstı kusura bakma

TEKRARDAN FORMAT ATSAM DÜZELİRMİ ACABA ?

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
evet ben sana teklif edecektim bende düşündüm pc de internet yok ben böyle sorunla karşılaştım ve sorunu cözdüm ama baya oluyor hatırlamıyorum şuan kurulu olan driver tamamen kaldırman internet senin anakartına uyumlu driver bulman sorun donanımsal değil inan sorun yazılımsal hatırlamaya calışıyorum sorunu nasıl cözdüğümü ama şunu iyi biliyorum driverdan dı

evet ben sana teklif edecektim bende düşündüm pc de internet yok ben böyle sorunla karşılaştım ve sorunu cözdüm ama baya oluyor hatırlamıyorum şuan kurulu olan driver tamamen kaldırman internet senin anakartına uyumlu driver bulman sorun donanımsal değil inan sorun yazılımsal hatırlamaya calışıyorum sorunu nasıl cözdüğümü ama şunu iyi biliyorum driverdan dı

windows 7 kur home premium 64 kur xp ile uğraşma hiç rahat rahat kaldırır

ÖmerReis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Senin verdigin siteden indirdigim driveri yükleyip deneyim bi

BENİM KASA BİRAZ ESKİ DVD SÜRÜCÜSÜ YOK WİNDOWS 7 FORMAT CD VAR AMA DVD OLDUGU ICIN MASAUSTU OKUMUYO

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
AIDA64 Extreme Edition programını masaüstüne kur driver sürümünü öğren o programla

ondan sonra google de xp uyumlu driver ara yani şöyle yaz örnek: realtek lan ver:1.0.2.135 xp yaz farklı farklı yerlerde indir kur

toolgaabey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
harici pcı ethernet kartı takılı olması halinde ithelp in söylediklerini uygulaman da fayda var. problem hala çözülmedi ise söyleyeceklerimi uygulayabilirmisin yada bilen kişiye uygulatman gerekebilir.yeni bir cat5 kablasu yapman gerek.
cat 5 kablonun uçlarını yeterincce aç ve sırasıyla şöyle:
turuncu beyaz, turunca.yaşil beyaz, yeşil kablolarını kullanalım
rj45 connectörünü tırnağı aşağı taraf çevirerek:
beyazturuncu1,turuncu2, yeşil beyaz3, ve yeşil renklı kablo ucunu 6.tırnağa otutturup rj45 pensesi ile sık kablonun her iki kısmınıda aynı şekilde bas.pc ve modeme taktığında çalıştığını göreceksin.

ÖmerReis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Peki tmm ugrasirim biraz umarim işe yarar

AIDA64 Extreme Edition programını masaüstüne kur driver sürümünü öğren o programla

ondan sonra google de xp uyumlu driver ara yani şöyle yaz örnek: realtek lan ver:1.0.2.135 xp yaz farklı farklı yerlerde indir kur
,
Peki tmm ugrasirim biraz umarim işe yarar

DEDİGİM GİBİ ANA KARD ADI ASUS P5RD1-VM BUNUNLA İLGİLİ DRİVER Mİ İNDİRİM ŞİMDİ

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
evet internet araştır mutlaka biri paylaşmıştır

ÖmerReis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
paylaşan cok tektek indirip yüklüyorum şimdi

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352

Rj45 soketinin anakartın üst taraflarında olduğunu varsayarsak, çoğu anakartta belirttiğiniz yerde işlemciye bağlı kondansatörler bulunur. Elektronik konusunda az çok bilgiye sahip kişiler kondonsatörlerin içinde yüksek miktarda enerji depolandığını bilir. Ayrıca söylediğiniz gibi bir pense veya tornavida ile bu tip elemanlara bastırılması doğru değil. Farzedelim ki dediğiniz gibi bir şişme mevcut zaten bu bastırarak düzelmez.

Konu hakkında bilgisi olmayan bir kişiyi bu şekilde bir yöntem ile yönlendirmeyi doğru bulmuyorum. [MENTION=314717]ÖmerReis[/MENTION] ; driver, kablo, modem vs. gibi bileşen ayarları ile sorunu çözemiyor ve fazla da bilgiye sahip değil isen daha çok uğraşma. Biliyorsun "kaş yaparken göz çıkarmak" diye bir deyimimiz var. O misal.

En iyisi işten anlayan birine göstermen olacaktır..

ÖmerReis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ypılacak Herseyı Yaptım Fakat Olmadı Yine Kablo Takılı Degıl Diyor Her Neyse Yardımcılarınız İçin Saogulun Fazla Mesgul Etmeyim Kg

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kablo sağlam mı? ağ kartını kaldırıp sistemi ccleaner ile temizle tekrar kur...

ÖmerReis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar tekrar format attım düzeldi sanırım format işlemini eskik olmus olsa gerek yardımızın için teşekkür ederim