Linux Mint Cinnamon de Yaşadığım Sorunlar

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Bende var resimde de göründüğü gibi.
YCLlM.png

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
re13el bi dakika açmaya çalıştım da önce biçimlendirin diyor D sürücüsünde biçimlendir diyince üstte 300 gb gözüküyor.bu biçimlendırmeyı yapmadığım ıçın mı 0-0 gözüküyor.biçimlendirirken NTFS (varsayılan) olarak mı seceyım

re13el ben sanırım C den başka iki sürücü daha oluşturdum.D yi 300 gb E 200 GB yaptım.hepten çorba oldu:)
napacam şimdi

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
re13el bi dakika açmaya çalıştım da önce biçimlendirin diyor D sürücüsünde biçimlendir diyince üstte 300 gb gözüküyor.bu biçimlendırmeyı yapmadığım ıçın mı 0-0 gözüküyor.biçimlendirirken NTFS (varsayılan) olarak mı seceyım

re13el ben sanırım C den başka iki sürücü daha oluşturdum.D yi 300 gb E 200 GB yaptım.hepten çorba oldu:)
napacam şimdi

Biçimlendirme seçeneği varsa biçimlendir. Eğer yüklerken D ye 300gb verdiysen 300gb olur herhalde.

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Biçimlendirme seçeneği varsa biçimlendir. Eğer yüklerken D ye 300gb verdiysen 300gb olur herhalde.

eee nasıl olcak peki? C den D ye mi aktaracak.bunu değiştirmem lazım.yani C 350 GB,D ise 150 GB olsa yeter bana.tekrar değiştirebilirmıyım

biçimlendir dedim.şimdi D de 273 boş toplamm 299 mb alan dıyor.E de ise 180 mb boş 199 mb toplam diyor.eee bunların içersınde ne var?

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
eee nasıl olcak peki? C den D ye mi aktaracak.bunu değiştirmem lazım.yani C 350 GB,D ise 150 GB olsa yeter bana.tekrar değiştirebilirmıyım

Biçimlendirme varsa D bölümünde ve D yi biçimlendirirsen C den bir şey aktarmaz.
Neyse ben çıkıyorum artık, olmazsa yarın tekrar bakarız.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Disk yönetimine bile girmemişsin ki sen. Neyse bilgisayardan anlayan biri varsa tanıdık ona yaptırman daha sağlıklı.

zeratul

Asistan
Reaksiyon puanı
0
nasıl girecem disk yönetımıne.burda anlayan kımse yokmu?
Windows'un kendi disk yönetim aracına Başlat > Ayarlar > Denetim Masası > Yönetimsel Araçlar > Bilgisayar Yönetimi yolu ile ulaşabilirsin. Buradan sola taraftaki bölmeden "Disk Yönetimi"ne tıklaman gerekli.

Fakat, benim bildiğim kadarıyla windowsun kendi disk yöneticisi C: sürücüsünün boyutunu değiştirmene izin vermez. Bu işlemleri daha kolay yapan bir yazılım mevcut:
[h=1]Free EaseUS[SUP]®[/SUP] Partition Master 9.1.1 Home Edition[/h]Web sitesi: http://www.partition-tool.com/personal.htm
Yazılımın kullanımı da resimli olarak gayet detaylı anlatılmış durumda.

beyzabetül, bu arada, benim anladığım kadarıyla diskinin boyutu 500 GB değilde 1 TB gibi duruyor. Ve bence C,D ve E sürücüleri için verilmiş olan boyutlar bence uygun. Daha sonra linux kurmak istersen, yapman gereken sadece E sürücüsünü silmek be bu alanı iki parçaya bölerek EXT4 ve SWAP olan iki bölüm oluşturmak (Tabi daha sonra.). Şimdi birkaç gün linux olmadan bilgisayarını kullan bence, Kafan dinlensin...

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Windows'un kendi disk yönetim aracına Başlat > Ayarlar > Denetim Masası > Yönetimsel Araçlar > Bilgisayar Yönetimi yolu ile ulaşabilirsin. Buradan sola taraftaki bölmeden "Disk Yönetimi"ne tıklaman gerekli.

Fakat, benim bildiğim kadarıyla windowsun kendi disk yöneticisi C: sürücüsünün boyutunu değiştirmene izin vermez. Bu işlemleri daha kolay yapan bir yazılım mevcut:
Free EaseUS[SUP]®[/SUP] Partition Master 9.1.1 Home Edition

Web sitesi: http://www.partition-tool.com/personal.htm
Yazılımın kullanımı da resimli olarak gayet detaylı anlatılmış durumda.

beyzabetül, bu arada, benim anladığım kadarıyla diskinin boyutu 500 GB değilde 1 TB gibi duruyor. Ve bence C,D ve E sürücüleri için verilmiş olan boyutlar bence uygun. Daha sonra linux kurmak istersen, yapman gereken sadece E sürücüsünü silmek be bu alanı iki parçaya bölerek EXT4 ve SWAP olan iki bölüm oluşturmak (Tabi daha sonra.). Şimdi birkaç gün linux olmadan bilgisayarını kullan bence, Kafan dinlensin...

Harddisk 1tb değil 500 gb :)yani şuan baktım C sürücüsünün toplam boyutu 464 GB, D sürücüsü 299 MB, E de 199 MB olarak gözüküyor.ve hepsinde neredeyse birşeyler kurulu.yani tamamen boş değil
önce söylediğin uygulamayı deneyecem olmazsa bahsettiğin programı.linux belki ilerde yine kurabilirim bilmiyorum.görselliği hızlı oluşu hoşuma gitti.bu sefer C sürücüsüne değilde ayrı bir D sürücüsüne kurabilirim.
bu arada windows old klasörünü bulamıyorum.içersinde belgelerim falan olacaktı.müziklerim vardı.sanırım onları kaybettim

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
disklerin üzerinde değişiklik yapmay çalıştım.E sürücüünü sildim ama D sürücüsünün kapasitesini bir türlü attırıamadımbenim istediğim C sürücüsü 350 gb D sürücüsü de 150 gb olsun.ama D hep MB cinsinden gösteriyor.genişletmek istedim ama ileri gitmiyor

[URL="http://Bu bağlantı sistem tarafından reddedildi./c25MCx"][IMG]http://b1212.hizliresim.com/14/8/gpxx8.png[/URL]

zeratul

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Boyutlara dikkat etmemişim. EaseUS[SUP] [/SUP]Partition Master ile C:nin boyutunu küçültebilirsin. Ancak bu işlemden sonra D: nin boyutunu arttırman mümkün olabilir.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
disklerin üzerinde değişiklik yapmay çalıştım.E sürücüünü sildim ama D sürücüsünün kapasitesini bir türlü attırıamadımbenim istediğim C sürücüsü 350 gb D sürücüsü de 150 gb olsun.ama D hep MB cinsinden gösteriyor.genişletmek istedim ama ileri gitmiyor

[/QUOTE]
D sürücüsünü de sil önce. Sonra ayrılmamış yazan kısma sağ tıkla ve tekrar bölüm oluştur.

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
D sürücüsünü de sil önce. Sonra ayrılmamış yazan kısma sağ tıkla ve tekrar bölüm oluştur.

yanlışlıkla usb belleğımı sılmışım.içersındekı programlar hep kayboldu.tekrar geri nasıl getirebilirim
bu arada disklerde tuhaf sesler çıkmaya başladı.bi ara ekranda şöyle bir hata çıktı.win8 cd yı takıp onarmak istedim fakat sürücü kilitli diye mesaj çıkıyordu.win7 cd yı takıp onardım düzeldi

[URL="http://Bu bağlantı sistem tarafından reddedildi./c25MCx"][IMG]http://g1212.hizliresim.com/14/8/gq4sg.jpg[/URL][/IMG]

zeratulbahsettiğin programı nasıl kullanacam galiba türkçe değil

zeratul

Asistan
Reaksiyon puanı
0
c: sürücüsüne sağ tuşla tıklayıp "Resize/Move partition" komutunu vereceksin. "Partition size" olarak 350000 yaz. Ok bas.Sonra "Apply" düğmesine basmalısın. Böylelikle C: sürüsünün boyutu 350000 MB (314,8 GB) olarak ayrılacak.

Bu işlem uygulandıktan sonra D: sürücüsü için de sağ tuşla tıklayıp "Resize/Move partition" komutunu ver. "Partition size" için istediğin değeri yazabilirsin (ne kadar gerekli ise). Sonra yine OK ve Apply demen gerekli.

USB belleğinden silinen dosyalar için de RECUVA ile disk taraması yapabilirsin. Web sitesi: http://www.piriform.com/recuva Dikkat etmen gereken şey sadece üzerine başka bir veri yazılmamış dosyaları kurtarabilirsin ve kurtarmak istediğin dosyaları farklı bir sürücüye kaydetmen gerekiyor.

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
c: sürücüsüne sağ tuşla tıklayıp "Resize/Move partition" komutunu vereceksin. "Partition size" olarak 350000 yaz. Ok bas.Sonra "Apply" düğmesine basmalısın. Böylelikle C: sürüsünün boyutu 350000 MB (314,8 GB) olarak ayrılacak.

Bu işlem uygulandıktan sonra D: sürücüsü için de sağ tuşla tıklayıp "Resize/Move partition" komutunu ver. "Partition size" için istediğin değeri yazabilirsin (ne kadar gerekli ise). Sonra yine OK ve Apply demen gerekli.

USB belleğinden silinen dosyalar için de RECUVA ile disk taraması yapabilirsin. Web sitesi: http://www.piriform.com/recuva Dikkat etmen gereken şey sadece üzerine başka bir veri yazılmamış dosyaları kurtarabilirsin ve kurtarmak istediğin dosyaları farklı bir sürücüye kaydetmen gerekiyor.
sağ tıklayınca böyle bir secenek yokki?
recuva yı daha önce kullanmıştım galiba pek işe yaramıyordu

gphdk.png

zeratul

Asistan
Reaksiyon puanı
0
EaseUSPartition Master programının içinde C: sürücüsüne sağ tuşla tıklayacaksın. :)

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356

bu anlattıklarını C sürücüsü için yaptım fakat aynısnı D için yapamadım.çünkü sağ tıklayınca seceneklerde "Resize/Move partition"komutu yok.sürücü NTFS olarak da değil.(artık bu NTFS ne anlama geliyorsa)

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
zeratul arkadaş sesin çıkmıyor hayırdır?
diğer arkadaşlarında yardımlarını bekliyorum