Ip numaramı kullanılanları öğrenme

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
arkadaşlar benim ıp adresimi başkaları kullanıyormuş.bunu nasılk öğrenir ve nasıl engelleyebilirim.birde modem arayüzüne şifre koymak için mevcut şifreyi soruyor onu bilmıyorum.nasıl bulabilirim.modem airties 5026

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Kimse kimsenin ip adresini kullanamaz.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Wifi ağını kullanan herkes senin ip adresini kullanır onları web arayüzden görebilirsin... kablosuz ağa tıkla...

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
O nasil oluyor siz statik ip mi kullanıyorşunuz

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
O nasil oluyor siz statik ip mi kullanıyorşunuz

dinamik ip kulanıyorum.modem arayüzüne şifre koyamadım
bazı programları full kullanmak için hosts dosyasında bazı kodlar eklıyorum ve toolbar kullanıyorum.bunlardan karşı taraf ıp adresımı elıne gecırebılır mı?

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Bu pek mümkün diye biliyorum ayrıca eline geçirip ne yapsın ki.

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Kötü niyetli birisi modemine bağlanırsa IP adresini de rahatlıkla kullanıp kötü şeyler yapabilir ama modemine bağlanmadan IP adresini öğrense bile onu kullanarak en fazla oturduğun şehri öğrenir veya sisteminde açık varsa biraz saldırı yapar o kadar. Yani senin IP adresini kendi adresi gibi kullanması pek mümkün değil gibi. Bu arada uzmanların modeme şifre konulması gerektiğini söylediğinden bahsetmeme gerek yok sanırım.

Villager

Asistan
Reaksiyon puanı
3
mac adreslerini kontrol et şüphen varsa..

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
Birisinin ıp adresini öğrenmek o kadar zor bişey değil..

Modeme şifre koyarken mevcut şifreyi soruyorsa demekki şifre var modemde..

DJSaint

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
192.168.2.1 adresi tarayıcında açtığında çıkan şifreden bahsediyorsan ve modemine ilk günden beri hiç şifre koymadıysan , şifre yazmana gerek yok.Taman tıkladığında ara yüze girebilirsin ve kablosuz seçeneğinden gerekli ayarları yapabilirsin.

Ayrıca ip adresini ele geçirdiklerini düşünüyorsan modemini kapatıp açtığında yada rsetlediğinde ip adresin zaten değişir.o artık senin ip değildir yani.Ancak statik ip kullanmış olsaydın o zaman sorun olabilirdi.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Siz dinamik ip kullanıyor olabilirsiniz. ancak modeminizin ayarlarını keşfeden birisi statik ip kullanmış olabilir. bu durumda da ip çakışması normaldir. en kısa zamanda modeminize bir şifre verin. ve sadece kullandırmak istediklerinize söyleyin. eğer yine çakışma söz konusu ise; bu tanıdık pc lerden biri statik ip ayarı yapmıştır.

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Kötü niyetli birisi modemine bağlanırsa IP adresini de rahatlıkla kullanıp kötü şeyler yapabilir ama modemine bağlanmadan IP adresini öğrense bile onu kullanarak en fazla oturduğun şehri öğrenir veya sisteminde açık varsa biraz saldırı yapar o kadar. Yani senin IP adresini kendi adresi gibi kullanması pek mümkün değil gibi. Bu arada uzmanların modeme şifre konulması gerektiğini söylediğinden bahsetmeme gerek yok sanırım.
istem açıklarını nasıl kapatabilirim?
mac adreslerini kontrol et şüphen varsa..
daha mac adresi nedir ne işe yarar bilmiyorum ki:)
192.168.2.1 adresi tarayıcında açtığında çıkan şifreden bahsediyorsan ve modemine ilk günden beri hiç şifre koymadıysan , şifre yazmana gerek yok.Taman tıkladığında ara yüze girebilirsin ve kablosuz seçeneğinden gerekli ayarları yapabilirsin.

Ayrıca ip adresini ele geçirdiklerini düşünüyorsan modemini kapatıp açtığında yada rsetlediğinde ip adresin zaten değişir.o artık senin ip değildir yani.Ancak statik ip kullanmış olsaydın o zaman sorun olabilirdi.
modem arayüzünde şifre yok.bende oraya modemın ıçersınde yönetım bölümünden şifre koymak istiyorum.ama ilk secenekte mevcut şifre yazıyor.oraya ne yazmam gerekiyor?

Siz dinamik ip kullanıyor olabilirsiniz. ancak modeminizin ayarlarını keşfeden birisi statik ip kullanmış olabilir. bu durumda da ip çakışması normaldir. en kısa zamanda modeminize bir şifre verin. ve sadece kullandırmak istediklerinize söyleyin. eğer yine çakışma söz konusu ise; bu tanıdık pc lerden biri statik ip ayarı yapmıştır.
dinamik ip kullanıyorum.yani modemin fişini çıkartıp takınca ıp adresım değişıyor diye bılıyorum.ıp çakışması nasıl olabılır?modem arayuzunde şifre koymamışım.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
dinamik ip kullanıyorsan zaten her bağlandığında ip in değişir. yani servis sağlayıcıda o an boş bulunan bir IP adresi atanır sana. yani başka biri ip mi kullanıyor derken neyi kastettin anlamadım. zaten birisinin ip bulmak öyle zor değil. bulduğunda da filmlerdeki gibi olağan üstü şeyler yapılmaz.

modem arayüzüne girmek için şifre soruyorsa
1) modemin alt kısmına bak orda etikette yazar.
2) googlede "xx modem şifresi" yaz diye ara %99 bulursun.
3)bu varsayılan şifre geçerli değilse modemin üzerinde fabrika ayarları için tuş olmalıdır. onu kullan sonra varsayılan şifreyi gir sonra değiştir.

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
IP adresini kullanmaktan kastın ne olduğunu anlasak.
Buraya mesaj yazmanla beraber buradaki herkes senin IP adresini bilme şansını elde ediyor zaten de, bilip ne yapacağımız ayrı bir konu.

Senin IP adresinle bir işler döndüyse, seninle aynı networktedir yani en genel tahminle wifi'ına girmiştir.

Fox034

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Airties bir modeme arayüz şifresi belirmek istiyorsanız modem arayüzüne 192.168.2.1 sayfasından girip Girişdeki şifre ekranını boş geçiyoruz standat ürünlerde giriş şifresi bulunmaz sizdeki modem büyük ihtimal 5021 modelidir 5026 modeli yoktur arayüze girdikten sonra soldaki menüden yönetim menüsüne tıklayıp şifre ayarlarına tıklayıp mevcut şifreyi boş bırakıyoruz ve yeni şifre ve şifre onaylayı doldurup aynı şifre ile kaydediyoruz o kadar.Ip adresine gelirsek wan ip alır her modem servis sağlayıcı tarafından bu ip adreside değişkendir sürekli değişir modem kapanıp açılınca yada bi süre sonra bu ip adresini modem arayüzüne girdinizde anasayfa kısmında yazar ip adresiniz kimsenin işine yaramaz internet üzerinden yaptınız işlemleri ip üzerinden takip edemezler tabi statik ip kullanmıyorsanız.