Toplama PC İçin Donanım Tavsiyesi

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Selamun Aleyküm arkadaşlar. Herkese hayırlı akşamlar.

Tam olarak 6 senedir bana hizmet etmekte olan PC' min artık ömrünün dolduğunu hissettim. Zira iyi kötü Ge-Force 7300GS vardı 64 bit ekran kartı. İdare ediyordum ama oda 2-3 sene önce bozuldu. Şimdi ise ne oyun oynayabiliyorum ne de doğru düzgün birşey. Angry Birds' i bile onboard' ın OpenGL desteği yok diye açmıyor. Varın gerisini siz düşünün.

Şimdi aşağıda kendimce bir sistem topladım. Ancak bu sisteme göre kaç Wattlık güç kaynağı almalıyım karar veremedim.

Ve toplayacağım sistemde yeni kasa almama gerek var mı acaba. Malum ekran kartları soğutucusu vs den dolayı biraz büyüdü sığmama gibi bir durum olur mu? (Eğer orada hoşuma giden kasa tipi olursa alabilirim de)

c999ghvcfhx6a2h98.jpg

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
550 w ve yukarısı yeter. sapphire sitesinde 500 w yeter diyor hatta. :)

kasandan memnunsan değişmene gerek yok. sapphire sitesinde kartın uzunluğu 207 mm görünüyor. ona göre ölçüp hesaplayabilirsin.

http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1160&pid=1654&psn=&lid=1&leg=0

Yukarıya ek olarak Thermaltake 600 Watt güç kaynağı ekledim.

Peki hocam sistemde performans için eklenesi birşeyler var mıdır. Şöyle yapsan daha iyi olurdu gibisinden... (SSD düşündüm ama hala pahalı durumdalar. 128 B' lik te benim işime yaramaz.)

Jordan

Asistan
Reaksiyon puanı
3
SSD diskler pahalı ama onların amacı, işletim sisteminin veya profesyonel yazılımların falan çalışmasını hızlandırmak için.. Bu nedenle 120GB sadece işletim sistemi ve oyunlar için kullanılabilir. Vatan Bilgisayar'da kampanya var bütçeni zorlamazsa almanı öneririm. Onun dışında sistemin güzel

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
Yukarıya ek olarak Thermaltake 600 Watt güç kaynağı ekledim.

Peki hocam sistemde performans için eklenesi birşeyler var mıdır. Şöyle yapsan daha iyi olurdu gibisinden... (SSD düşündüm ama hala pahalı durumdalar. 128 B' lik te benim işime yaramaz.)
kasanda kaç fan var ve boyutları kaç cm? kasada ek kaç fan girişi var? yer varsa fan takabilirsin.

MrSpooky

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
500-550W psu'lu kasa al. Ve o HDD kullananların ses sorunu olduğu şikayeti geldi. WD almanız tavsiye. İyi forumlar.

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Arkadaşlar sistemi topladım ve bugün Vatan' daki %30 indirimide hesaplayarak gittim Bursa' dan aldım sistemi ve kendim topladım. Parçalarda herhangi bir değişiklik yapmadım. Ek olarak Cooler Master 500W dahili kasada aldım. Yardımlarınız ve önerilerinizden dolayı teşekkür ederim.

side-chassis-300x300.jpg

Bu da Windows deneyim dizinin sistemime verdiği puan;

c9a1gwuxcd80st2wa.jpg

MrSpooky

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hayırlı olsun... Güle güle kullanın...