Samsung Galaxy S3 Kullananlar Kulübü

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Beyler telefonda ikde bir "sec.android.gapps" gibi bişe çıkıyor. Ve daha önemlisi google play store ye giremiyorum DLIB sürümü var Polonya için çıkan (Jelly Bean ilki). Ne yapabilirim acaba ? Birde hiçbir şey yüklenmiyor. Mesela Rootladım superuser gelmedi CWM de ama Recovery moda aldığımda CWM çıkıyor nasıl iş bu ? Beyler kusura bakmayın telefondan yazıyorum çok dikkat edemedim yazım kurallarına.

Cylx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Günaydın arkadaşlar;

telefonlarınızdaki boş ram leri yazarmısınız. Bende 200-250 mb arasında. telefonda facebook whatsapp viber ve badoo yüklü. Bu ram olayı hep canımı sıkıyor. s3 ten önce optimus 2x wardı 512 mb ramli. ondada 150-200 arasında boş ram oluyordu aynı programlar yüklüyken. ama cm 7.2 ile kullanıyordum. acaba jelly bean daha fazla rammi tüketiyor yoksa telefonla gelen gereksiz uygulamalarmı rami sömürüyor?

gazozkapagi37

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar az önce ilginç bir şey geldi başıma. Telefon sessiz modundayken arkadaşım aradı ve daha önce hiç duymadığım ve telefonda da olmayan bir melodi çalmaya başladı. Neyse dedim ve açtım telefonu, arkadaşımla konuşurken de o melodi hep çaldı. Konuşma sesiyle melodi sesi karışık olarak geldi hep. Aramayı kapattıktan sonra melodi kesildi, daha sonra denemek için annemin telefonundan kendimi çaldırdım, yine aynı melodi çalmaya başladı daha arama ekranda gözükmeden. Aramayı meşgule verdim ama melodi çalmaya devam etti, telefonu sessize aldığım halde yine çalmaya devam etti. En sonunda telefonu açıp kapadım da şu an normal hale geri geldi. Ama böyle bir hata neden kaynaklanmış olabilir. Bu arada telefonda JB yüklü.

BlackShopAre

Doçent
Reaksiyon puanı
1
bende de telefonda mesaj varken kapatırsam açtığımda kendi kendine çalıyor ama yani mesaj sesi bölümünde öyle bi ses seçeneği yok :D

MBrv

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Arkadaşlar bu Jelly Bean imei numarasına göre dağıtılıyor. Ancak neye göre, sıra nasıl .vs hiç bir bilgim yok. Arkadaş 1 ay önce S3 aldı onda JB güncellemesi var ama ben 3 ay önce aldım bana daha gelmedi bu güncelleme ? !

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhaba arkadaşlar, 1 aydır s3 kullanıyorum. İnanılmaz bir telefon. Benim sorunum sarj dolum süresi. İlk zamanlar çok çabuk şarj olurken 3 gündür 3-4 saattede tam dolum olmuyor. 5 gün önce bir türlü şarj edemedim şarjdayken sürekli çıkarmak zorunda kaldım acaba onun bir etkisi olabilirmi? Ne yapmam gerekiyor? Servisemi götürmeliyim? Ben moskovada yaşıyorum bu ruslarada hiç güven olmuyor adamlar illa bir tarafını bozup öyle gönderiyor o yüzden servisten çekiniyorum.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Yurt dışından gelen (muhtemelen Amerika) bir S3 aldım bir hafta kadar önce, biraz tecrübesizliğime geldi ve cihaz klon imei ile kaydettirilmiş. 4.1.1 Jelly Bean kurdum ve operatör kullanım dışı oldu. Bin bir zorlukla çözümünü buldum. Ama her an kayıt düşebilir tedirginliği yaşamaktansa direkt gitsem pasaport kaydı yaptırsam bu haliyle sorunsuz olarak kies güncellemeleri alabilir miyim? Klon imei diye ceza öder miyim? Her hangi bir sorun olur mu?

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Yurt dışından gelen (muhtemelen Amerika) bir S3 aldım bir hafta kadar önce, biraz tecrübesizliğime geldi ve cihaz klon imei ile kaydettirilmiş. 4.1.1 Jelly Bean kurdum ve operatör kullanım dışı oldu. Bin bir zorlukla çözümünü buldum. Ama her an kayıt düşebilir tedirginliği yaşamaktansa direkt gitsem pasaport kaydı yaptırsam bu haliyle sorunsuz olarak kies güncellemeleri alabilir miyim? Klon imei diye ceza öder miyim? Her hangi bir sorun olur mu?
Yok bir sorun olmaz. Gidip böyle böyle anlatıp veya anlatmadan büyük ihtimal telefonun İmei'si gerçek İmei'sine dönmüştür. Direk pasaport kaydı yaptırabilirsin yalnız. Sadece önceki 2-3 ay içinde yurt dışına çıkıp gelen birisinin pasaportuna kayıt ettirebilirsin. Yani kendi pasaportuna yurt dışına çıkmadıysan kayıt ettiremezsin. Önce Vergi dairesine gidilir daha sonra oradan kayıt parasını yatırdığına dair belge alınır daha sonra Operatör mağazasına gidip kayıt yaptırılır.

palsak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Ark lar tlf uma jb yukledikten sonra rehber cok gec acilmaya basladi her acmama rahat 3-4 sn ye bekliyorum yokmu bunun bir cozumu
Birde uygulamalara girdigimde sayfalar arasi gecis oldugunda ilk sayfa bos ama aniden butun uygulamalar geliyor bu nadir oluyor ama can sikci birsey.varmi ayni sorunu yasaynlar yardimci olursaniz sevinirim tskler

brcii

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet anlayacağınız üzere s3 ümü bugün itibariyle servise vermiş bulunmaktayım. Cihazımda şebeke problemi yaşadım. Yazılımla düzeltemeyince Samsung servisine verdim. Şimdi sorum şu olacak cihazımdaki problem yüzde 90 donanımsal şimdi bu cihazın içi açılacak belki ana kartı değişecek belki başka bir parçası. Çevremdeki insanlar içi açılırsa değişim iste kabul etme diyorlar. Sizin görüşünüz nedir arkadaşlar. Ne yapmam gerekir?

Emre Oz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yok bir sorun olmaz. Gidip böyle böyle anlatıp veya anlatmadan büyük ihtimal telefonun İmei'si gerçek İmei'sine dönmüştür. Direk pasaport kaydı yaptırabilirsin yalnız. Sadece önceki 2-3 ay içinde yurt dışına çıkıp gelen birisinin pasaportuna kayıt ettirebilirsin. Yani kendi pasaportuna yurt dışına çıkmadıysan kayıt ettiremezsin. Önce Vergi dairesine gidilir daha sonra oradan kayıt parasını yatırdığına dair belge alınır daha sonra Operatör mağazasına gidip kayıt yaptırılır.

çok teşekkür ediyorum ne zamandır kafamı kurcalıyordu bu olay. Çok sağolasın.

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Evet anlayacağınız üzere s3 ümü bugün itibariyle servise vermiş bulunmaktayım. Cihazımda şebeke problemi yaşadım. Yazılımla düzeltemeyince Samsung servisine verdim. Şimdi sorum şu olacak cihazımdaki problem yüzde 90 donanımsal şimdi bu cihazın içi açılacak belki ana kartı değişecek belki başka bir parçası. Çevremdeki insanlar içi açılırsa değişim iste kabul etme diyorlar. Sizin görüşünüz nedir arkadaşlar. Ne yapmam gerekir?
En mantıklısı bir sorun bulurlarsa yenisi ile değiştirmelerini istemek gibi geliyor bana.

çok teşekkür ediyorum ne zamandır kafamı kurcalıyordu bu olay. Çok sağolasın.
Önemli değil Kardeşim.

Emre Oz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bi'kaç sorunum daha var;
1) Telefona The Dark Knight Rises, Pes 2012 gibi bazı oyunları yüklediğimde açılmıyor. TDKR'da 'Checking Content' diyor kalıyor, Pes'te Loading diyor kalıyor.
2) Market Flash player'a izin vermiyor haricen yükledim ama yinede tarayıcı ekranında hep soru işaretli mavi kutu var. (Dolphin,Opera,Maxthon,Chrome ve standart tarayıcıda denedim aynı)
3) Bir de yüklü olan Asphalt 7 gibi sensörlü oyunları iyi oynayamıyorum. Kalibrasyon sorunu var. Cihazı düz tuttuğum halde sağa doğru yönleniyor. Hafif sola çevirince düz oluyor. Defalarca kalibre ettim ama yinede aynı.

*Cihaz 4.1.1'de şuan. Samsung'un 'İngiltere'ye sunduğu sürüm yüklü. Klon imei'den kaynaklı operatör hatasını gidermek için yüklemek zorunda kalmıştım. Birde haliyle rootlu cihaz. Yardımcı olabilir misiniz?

forEver_S3

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben telefonu amerikadan getirttim t mobile ve de jelly bean güncellemesini çok merak ediyorum bu telefona güncelleme türkiyede gelir mi ne zaman gelir odin ile güncelleme diye bir secenek var onu nasıl bir şey bir zararı var mı bana bu konuda bilgi verirseniz çok mutlu olrum , şimdiden teşekkürler ?

brcii

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Etmeleri lazım :) Ayıplı ürün :) Eğer kabul etmezlerse "Tüketici hakları ne taraftaydı acaba ?" deyip çekip gideceksin. Daha kalkmadan efenim bir daha konuşalım derler :)

kardeşim ana kartı değiştirmişler bide senle yazılım diye çözmeye çalşıyorduk şimdi işlem tamamlanmış yeni IMEI için ankaradan IMEI nosu bekliyorlarmıs dedimki değişim şansım yokmu parça bulunamadığında Değişim yapıyoruz tabiki dedi ama şuan için öyle bir seçenek gözükmüyor dedi bende aynen şöle yapıcam alıcam teli kullanıcam fazla ısınma , yavaşlama, ekranda problem , arama sorunu , yada önceden yaşamadığım herhangi bir problem böyle birşey yaşarsam direk senin dediğini yapıcam değişim istycem kardeşim ama çok bekleticekler göze alamıyorum :)

Ben telefonu amerikadan getirttim t mobile ve de jelly bean güncellemesini çok merak ediyorum bu telefona güncelleme türkiyede gelir mi ne zaman gelir odin ile güncelleme diye bir secenek var onu nasıl bir şey bir zararı var mı bana bu konuda bilgi verirseniz çok mutlu olrum , şimdiden teşekkürler ?

odin ile istediğin güncellemeyi kurabilirsin telefonun a yalnız efs yedeği diye birşey var ona dikkat et imei nosnunn yedeğini alıyorsun biraz araştır istedigin bilgileri bulablrsn ;)

Linos

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar bu Jelly Bean imei numarasına göre dağıtılıyor. Ancak neye göre, sıra nasıl .vs hiç bir bilgim yok. Arkadaş 1 ay önce S3 aldı onda JB güncellemesi var ama ben 3 ay önce aldım bana daha gelmedi bu güncelleme ? !

Beklemeye gerek yok Odin ile son firmwareyi kurarak güncelleyebilirsiniz.Alternatif olarak Kies'tende güncelleyebilirsiniz.

06seko18

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkese selam arkadaşlar Jelly Bean' in artıları eksileri nelerdir güncelleme yapanlar buraya yazabilirlermi. Güncelleme yapacak arkadaşlar benim gibi güncelleme yapmaya karar verebilirler bu sayede. Şimdiden teşekkürler.

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
lordarcual El Padrino Kadir Sekme Dostlar bir türlü nfc satan bir yer bulamadım internette. Bu zamazingo teoride çok kullanışlı peki neden yaygınlaşmadı hala?

NFC satan bir yer derken neyi kastettiğini anlayamadım.NFC, bluetooth gibi kablosuz bir şekilde aynı özelliğe sahip cihazların birbiriyle veri alışverişi yapmasına yarayan bir teknoloji.Mesela akbil var ise telefonun ayarlarından NFC özelliğini aç.Akbili telefonun arka kısmına dokundur.Cihazından ses gelicek.NFC destekli bütün cihazlarla iletişim kurmasını sağlıyor.

Bu arada arkadaşım Note2 aldı.4 GB'lık müzik arşivimi SBeam özelliği ile (temeli wifi direct'e dayanıyor) 15 dakikada diğer cihaza aktardım.4-5 mblık müzikleri, dosyaları telefonları sırt sırta değdirip 2-3 saniyede gönderiyorsunuz.Muhteşem bir özellik !

regedit

Profesör
Reaksiyon puanı
1
gençler 4.1 güncellemesi hala telefona gelmedi, Kies ile kurmak istiyorum. yeni sürüm bulundu diyor. güncelleştirmeyi başlatıyorum ilk adım "üretici yazılım bileşenleri karşıdan yükleniyor" diyor %100 oldukta sonra kies kapanıyor!!!
yardımcı olur musunuz?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
galajsi s3 kullanıyorum ekrana samsungun güncellemesi geldikten sonra wiper aramalarımı yapamaz oldum. güncelleme otomatik olarak geldi bittiğinde ise bir cok ayarım allak bullak oldu en önemliside wiper aramalarım yok oldu program yüklü yanlızca rehpere girdiğimde arama seçeneği sunuyordu ama artık sunmuyor

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
galajsi s3 kullanıyorum ekrana samsungun güncellemesi geldikten sonra wiper aramalarımı yapamaz oldum. güncelleme otomatik olarak geldi bittiğinde ise bir cok ayarım allak bullak oldu en önemliside wiper aramalarım yok oldu program yüklü yanlızca rehpere girdiğimde arama seçeneği sunuyordu ama artık sunmuyor
Wiper nedir ?

mrkucuk57

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar uygulamalar menüsünde bazı uygulamaları gizledim nasıl geri getircem? Yardımcı olur musunuz? Bulamıyorum...

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Arkadaşlar uygulamalar menüsünde bazı uygulamaları gizledim nasıl geri getircem? Yardımcı olur musunuz? Bulamıyorum...
Evet Kardeşim büyük ihtimal çözmüşsündür ama yinede anlatayım :) Kusura bakma biraz geç oldu :)

İlk öncelikle bu şekilde gizledin galiba :

GONmB.png

VhTfB.jpg

gF9cA.jpg

RphF8.jpg

Şimdi nasıl geri getirebileceğine geçelim:

4Bb1f.png

5NFiw.png

rU21v.png

vMuRV.png

OcGlQ.jpg

Bu şekilde geri getirebilirsin :)