Ubuntu 12.10 Çıktı!

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Ubuntu 12.10 (Quantal Quetzal)

Kullanıcıların merakla beklediği Ubuntu 12.10 sürümü yayınlandı.

ubuntu12.10.png

İndirme Bağlantıları: http://www.ubuntu.com/download/desktop

Ubuntu Masaüstü Sürümü :http://releases.ubuntu.com/quantal/

Ubuntu Masaüstü Sürümü için HASH Değerleri:
  • MD5
b4191c1d1d6fdf358c154f8bf86b97dd *ubuntu-12.10-desktop-i386.iso
7ad57cadae955bd04019389d4b9c1dcb *ubuntu-12.10-desktop-amd64.iso

• SHA1
799b761f1bbea635d7306a5632cbd54c8c27a10b *ubuntu-12.10-desktop-i386.iso
8618058554ffd11e317356ec25885bcb8c1d0b36 *ubuntu-12.10-desktop-amd64.iso

• SHA256
d91eee1b74fb81f4235fdaed21e7566bbe8965ec6b7206a122f2025365621ad6 *ubuntu-12.10-desktop-i386.iso
256a2cc652ec86ff366907fd7b878e577b631cc6c6533368c615913296069d80 *ubuntu-12.10-desktop-amd64.iso

Sunucu Sürümü:http://releases.ubuntu.com/quantal/

Kubuntu :http://cdimage.ubuntu.com/kubuntu/releases/12.10/release/

Xubuntu : http://cdimage.ubuntu.com/xubuntu/releases/12.10/release/

Lubuntu :http://cdimage.ubuntu.com/lubuntu/releases/12.10/release/

Ubuntu-Studio :http://cdimage.ubuntu.com/ubuntustudio/releases/12.10/release/

http://releases.ubuntu.com/quantal/

Kaynak

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Dün gece yayınlandı sürüm, indirdim ama daha kurmaya zaman bulamadım. Deneyenler buradan fikirlerini paylaşırsa güzel olur :)

cuhadar

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Bizim bilgisayarda ki yazılımlar maalesef bu tür işletim sistemlerine göre ayarlanmadığı için ne yazıkki kurmuyoruz.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Studio sürümü nedir? Ne işe yarar?
Bilgi sahibi olan varmı?

SincapHenry

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bir arkadaş Ubuntu için şunu demiş. Windows gibi kolay kullanabilir olsa kullanırım. Oysa alışkanlıklardan vazgeçemiyoruz biz. Tek derdimiz bu. Windows kurduğunuzda elinizde eğer driver CD'leri yoksa ayvayı yediniz. Eğerki bilgisayar konusunda acemiseniz hemten ayvayı yediniz. Sadece windows kurun bakalım hangi müziği dinleyebilir veya hangi filmi izleyebilirsiniz. Oturup illa codec yüklemelisiniz. Oysa bunu Ubuntu ile tek tıkla yapabilirsiniz. Acemi olsanız bile sizi yönlendiren türkçe uygulamalar sayenizde çabuk işlerinizi ayarlayabilirsiniz. Artık ubuntu da geniş bir kullanıcıya ulaştı. İstediğiniz kadar yardım da alabilirsiniz. Aranız da kaç taneniz Windows Müşteri Hizmetlerini aradı ki. Çoğunuz ya korsan kullanıyor ya da google dan problemi arayıp 3. nesil bir program kurarak işini görüyor. O yüzden Ubuntu Windows'a 1000 çeker.

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
Bir arkadaş Ubuntu için şunu demiş. Windows gibi kolay kullanabilir olsa kullanırım. Oysa alışkanlıklardan vazgeçemiyoruz biz. Tek derdimiz bu. Windows kurduğunuzda elinizde eğer driver CD'leri yoksa ayvayı yediniz. Eğerki bilgisayar konusunda acemiseniz hemten ayvayı yediniz. Sadece windows kurun bakalım hangi müziği dinleyebilir veya hangi filmi izleyebilirsiniz. Oturup illa codec yüklemelisiniz. Oysa bunu Ubuntu ile tek tıkla yapabilirsiniz. Acemi olsanız bile sizi yönlendiren türkçe uygulamalar sayenizde çabuk işlerinizi ayarlayabilirsiniz. Artık ubuntu da geniş bir kullanıcıya ulaştı. İstediğiniz kadar yardım da alabilirsiniz. Aranız da kaç taneniz Windows Müşteri Hizmetlerini aradı ki. Çoğunuz ya korsan kullanıyor ya da google dan problemi arayıp 3. nesil bir program kurarak işini görüyor. O yüzden Ubuntu Windows'a 1000 çeker.

sen en son ne zaman windows kullandın.90'lı yılları anlatıyon.Windows kurduğunuzda elinizde eğer driver CD'leri yoksa ayvayı yemişmiyiz.bilmiyorum sen yemişsen.son yıllarda windowsun tanımadığı donanım sayısı çok azaldı.ekran kartını ses kartı hepsini kendisi otomatik tanıyor.Sadece windows kurun bakalım hangi müziği dinleyebilirmişiz.her müziği dinlerim.hiçde codec filan kurmama gerek yok.media player var.:D geniş bir kullacıya ulaşmışmış.:D tüm linüx sürümlerine toplasan kullanım oranları %1 geçmiyor.

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89
ve beklediğim gibi konu windows-ubuntu kavgasına doğru gidiyor :)

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Hepimiz microsoftcuyuz:D:
D:D

icakir86

Asistan
Reaksiyon puanı
1
her yıl nisan ve ekim aylarında yeni sürüm çıkıyor. sürümler arasında çok büyük farklar gözükmüyo. her yıl iki sürüm çıkartmanın sebebi ne acaba. gündemde tutmak mı?

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
her yıl nisan ve ekim aylarında yeni sürüm çıkıyor. sürümler arasında çok büyük farklar gözükmüyo. her yıl iki sürüm çıkartmanın sebebi ne acaba. gündemde tutmak mı?

Benim gözlemlediğim 04 sürümleri daha büyük değişiklikleri kapsıyor; 10 sürümleri ise 04 üzerine servis paketi gibi güncelleme + birkaç bir şeyle veriliyor. Gene de bilgi sahibi olan linux bilginleri belki daha iyi bir açıklama yapacaktır :)

Muhasebe yazılımı, Tahakkuk yazılımları Windows ta çalışmak üzere tasarlanmış. Diğer işletim sistemlerinde çalışmıyor.

Wine ile denemiş miydiniz? Windows uygulamalarını çalıştırmak için kullanılan bir program.

SincapHenry

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Muhasebe yazılımı, Tahakkuk yazılımları Windows ta çalışmak üzere tasarlanmış. Diğer işletim sistemlerinde çalışmıyor.

Tekir'i tavsiye ederim o zaman.

sen en son ne zaman windows kullandın.90'lı yılları anlatıyon.Windows kurduğunuzda elinizde eğer driver CD'leri yoksa ayvayı yemişmiyiz.bilmiyorum sen yemişsen.son yıllarda windowsun tanımadığı donanım sayısı çok azaldı.ekran kartını ses kartı hepsini kendisi otomatik tanıyor.Sadece windows kurun bakalım hangi müziği dinleyebilirmişiz.her müziği dinlerim.hiçde codec filan kurmama gerek yok.media player var.:D geniş bir kullacıya ulaşmışmış.:D tüm linüx sürümlerine toplasan kullanım oranları %1 geçmiyor.

Donanım sayısı azaldı diyorsun ama bende bağlı olan Tarayıcı, Hd Webcam ve Ekran kartımı tanımadı. Driverlarını da kimbilir nereye attım.Yeğenim geldiğinde driver lazımdı göbeğim çatladı driverları bulana kadar. Eğer sen sadece bir windows kurarak { 3. Parti Yazılımlarını Yok Sayıyorum } müzik dinleyip, divx film { BlueRay katmıyorum bile } izleyebiliyorsan kusura bakma kardeş sen windows'tan anlamıyorsun. İstese bile yasal olmadığı için bunların Codecleri yüklü olarak gelmez windows da. Daha ben sana ne anlatayım. Biraz araştırmacı olun. Hep ağzınıza beklemeyin. Windows'u oyun oynama konsolu olarak gören kardeşlerim lütfen işletim sistemi üzerinden ayar yapmasın. Resmen yeğenime anlatamadığım gibi. Sırf oyun için Windows'u nimetten sayıyordu. Ama artık o lüksü de kalmayacak. Taş çatlasın 3 sene sonra ...

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
ubuntu sitelerinden indirmek daha karışık olmuş aslında değlde işin içine para karışıyor ne o 2$ diye yazmışlar eskisini istiyoruz :(

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
ubuntu sitelerinden indirmek daha karışık olmuş aslında değlde işin içine para karışıyor ne o 2$ diye yazmışlar eskisini istiyoruz :(
bunu sakın ubuntu tr forumda söyleme etmedikleri hakaret kalmaz paşalarımızın :mad::hammer:

E32KERNEL

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Her yıl yeni versiyon çıkarmaın ne anlamı var?
1-2 özellik ekliyorlar ve büyük bir gürültüyle yeni sürüm diye sürüyorlar.Ben 12.04 LTS kullanıyorum ve onu kaldırıp bunu kurmamı gerektirecek nedenler nedir? DUrmadan yeni versiyon için harcadıkları eforu, daha büyük özellikler geliştirecek şekilde harcasalar daha iyi olur... Mesela Windows 'ta çalışan çoğu uygulamanın Ubuntu için de sürümlerinin çıkması için firmalarla konuşmaları gibi...

Kendi kendini harcayarak Ubuntu. Millete bıkkınlık gelecek.

BU arada Studio versiyınu nedir gerçekten?

metinali

Doçent
Reaksiyon puanı
49
studio versiyonu ses film fotoğraf gibi işlerle uğraşanlar için ses, film ve fotoğraf uygulamaları yüklü gelen versiyonudur.

SincapHenry

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Büyük değişikler LTS'den LTS'ye oluyor. Yani 6 ayda bir yapılan küçük değişikler Lts'ye gelene kadar büyük değişim gösteriyor. Bu 6 aylık periyotlarda LTS'ye giden yolda daha fazla Stabilite sağlıyor. Stüdyo versiyonu dedikleri şey açık kaynak kodlu birr çok görüntü, ses ayarlarını yapacağınız kesme, biçme, ekleme, çıkarma uygulayacağınız programların yüklü gelmesi. Dj programları vs.

Windows da Xp versiyonun da çok uzun kaldığı için pazar payı düşmeye başladı. Sonra yeni bir atakla üst üste sürümler çıkarmaya başladı. Vista, Windows 7 vs. Burda Ubuntu'nun izlediği yol doğru gibi gözüküyor. Ama ben maalesef PcLinusOS kullanıyorum.

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
12.04 kurduğum zaman hp dv6 laptop'da tahminimce driver'sal problemlerden dolayı çökmeler yaşıyordum ve adam akıllı kullanamadan silmek zorunda kalmıştım çünkü driver seçmekle uğraşmak istemiyordum. bu sabah 12.10'u kurdum sorunlar düzeltilmiş temiz ve sorunsuz kuruldu çalıştı kullanıyorum şimdilik. firefox hafif lag yapıyordu fakat chromium şimdilik seri çalışıyor. firefox'da flash videoları izlerken kasmalar mevcuttu ama daha chromium'da denemedim. tahminimce de olmayacaktır.

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
12.04 kurduğum zaman hp dv6 laptop'da tahminimce driver'sal problemlerden dolayı çökmeler yaşıyordum ve adam akıllı kullanamadan silmek zorunda kalmıştım çünkü driver seçmekle uğraşmak istemiyordum. bu sabah 12.10'u kurdum sorunlar düzeltilmiş temiz ve sorunsuz kuruldu çalıştı kullanıyorum şimdilik. firefox hafif lag yapıyordu fakat chromium şimdilik seri çalışıyor. firefox'da flash videoları izlerken kasmalar mevcuttu ama daha chromium'da denemedim. tahminimce de olmayacaktır.
peki 12.04 ü silip bunu yüklemeye değermi?

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
silip kurmaya gerek yok güncelleme yaparak 12.10'a geçebilirsiniz

Alt – F2 ye basarak komut satırını açıyoruz ve şunu yazıyoruz

update-manager -d

‘Settings’ e basıyoruz

notify you of new Ubuntu version kısmını herhangi yeni versiyon u seçiyoruz.

Check e basarak güncellemeleri kontrol ediyoruz

‘Upgrade’ çıktığı zaman buna basarak güncellemeyi yapabilirsiniz. fakat size tavsiyem üst sürüme geçmeden önce aşağıdaki gibi bekleyen güncellemeleri yapmanız. 12.04 ün güncellemeleri bittikten sonra upgrade e basarak 12.10 a geçebilirsiniz.

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
silip kurmaya gerek yok güncelleme yaparak 12.10'a geçebilirsiniz

Alt – F2 ye basarak komut satırını açıyoruz ve şunu yazıyoruz

update-manager -d

‘Settings’ e basıyoruz

notify you of new Ubuntu version kısmını herhangi yeni versiyon u seçiyoruz.

Check e basarak güncellemeleri kontrol ediyoruz

‘Upgrade’ çıktığı zaman buna basarak güncellemeyi yapabilirsiniz. fakat size tavsiyem üst sürüme geçmeden önce aşağıdaki gibi bekleyen güncellemeleri yapmanız. 12.04 ün güncellemeleri bittikten sonra upgrade e basarak 12.10 a geçebilirsiniz.

onu güncelleştirme yöneticisinden yaptım ama çok uzun sürüyor bir saat bekledim çok az ilerledi sonra kapattım herhalde wubiden kurduğumdan hiç bu kadar uzun sürmezdi.

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
server yavaştır ondan dolayıdır o yavaşlık. ilk indirmeye başladığım zaman 300kb ile yavaş yavaş iniyordu iso dosyası sonra başka kaynak buldum da 2mb' ye çıktı anca

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
12.04'te yeni Xorg sürümü ve stack'ini ve çekirdek 3.5'i uzun süre üzerinde değişiklik yapılmaması LTS desteğinin zarar görmemesi için eklemiyorlar. Ben 12.10'a geçtim bir Xorg, compiz gibi şeylerde performans artışı var. En azında artık eskisi gibi videolarda yenileme çizgisi göze batmıyor, temiz görüntü üretiyor...

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
ne olacakmış öyle değilmi birde linuxa ücretsiz diyorlar o zaman o ne :)
aynısını ubuntu tr de ben söyledim forum yöneticileri açtı ağzını yumdu gözünü ''ubuntu daima ücretsiz olacak'' diye bir açıklama var onu alıntılayıp kaç kere daha gözünüze sokalım dediler o sözden sonra muhattab almadım daha da basit canlıları. daima ücretsiz olacak denmiş olabilir bizde de her gün bir bakan çıkıp bir açıklama yapıyor ama iki gün sonra açıklamada söylenenlerin tam tersi yapılıyor bunu nasıl açıklarlar acaba?