Ios mu android mi?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar Merhaba, Ben Samsung Galaxy S3 almayı düşünüyorum, 1 haftadır yoğun bir şekilde araştırıyorum, bu konuyu ilk başlarda okuduğumda biraz kafam karıştı, iphone 4s mi alsam, Samsung S3 mü diye, iphone'a param yetmediği için değil, iphone'un sadece adı var, bir kaç konuda kendini ispatlamış (IOS vb.) ama samsung S3' dede şu an 4 çekirdekli 1.4 Ghz işlemci ve bir çok özellik artı android 4.0 var, dünya genelinde hangi şirket, hangi program olursa olsun iphone için uygulama üretiliyor, ama bunlara para vermek bana pek mantıklı gelmiyor android 4.0 varken, şimdi sormak istediğim size iphone 4s mi alayım, Samsung Galaxy S3 mü, okuduğum yorumlar kesinlikle fikrimi değiştirebilir, teşekkür ederim.

knnfsr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar Merhaba, Ben Samsung Galaxy S3 almayı düşünüyorum, 1 haftadır yoğun bir şekilde araştırıyorum, bu konuyu ilk başlarda okuduğumda biraz kafam karıştı, iphone 4s mi alsam, Samsung S3 mü diye, iphone'a param yetmediği için değil, iphone'un sadece adı var, bir kaç konuda kendini ispatlamış (IOS vb.) ama samsung S3' dede şu an 4 çekirdekli 1.4 Ghz işlemci ve bir çok özellik artı android 4.0 var, dünya genelinde hangi şirket, hangi program olursa olsun iphone için uygulama üretiliyor, ama bunlara para vermek bana pek mantıklı gelmiyor android 4.0 varken, şimdi sormak istediğim size iphone 4s mi alayım, Samsung Galaxy S3 mü, okuduğum yorumlar kesinlikle fikrimi değiştirebilir, teşekkür ederim.

tahaburak

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Eğer telefon için söylüyorsan bence Android gerçekten çok güzel ve kullanışlı... İphone ise daha çok hava atmak için kullananların diye düşünüyorum amcamın iphone 4S vardı hemen sorun verdi bilmiyorum ondan mı ? ios tanmı ama Apple ne telefonuna ne Pad ine nede Laptobuna okadar para verilmez yazıktır :)

Ardahrsnl

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ios daha basıt ama android daha guzel hergun yenı seyler gelıor ve en onemlısı arayuz degısıklılıgı yapabılısn ama ıos ta bı zaman sonra cok sıkılıosun...

Ardahrsnl

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bana göre android daha guzel ios cok basıt bı zaman sonra sıkılırsın ama androide rom yuklersın tema degıstırırsn .. bu güzellik iosta yok

ÇIRP

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teknolojik aletlere ilgin varsa gerek pc gerek diğerleri Android i çok daha fazla seviceksindir.

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361
Bu sorunun kesin bir cevabı yok. :) İsteyen istediğini kullansın bence...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bunun, parasının olup olmaması veya masanın üstüne koyup artistlik yapmayla bir ilgisi alakası yok dostlar...
JailBreak atıp oyun oynamak istiyorsanız evet iOS derim.
Çeşitlilik, Yazılım, Donanım, Tasarım, Flash, Rootlama ile tam yönetim, İçinde ne barındırdığını size söyleyen (linux ve açık kaynak olmasından kaynaklanıyor.), BlueTooth ile sonuna dek paylaşım, Görüntülü görüşme, Büyük ekran, Klavyesinden menüsüne dek kişiselleştirebilme, Yenilenebilir batarya, Radyo, Micro SD, Telefonu USB bellek olarak kullanabilme ve bence en önemlisi iTunes gibi saçma sapan bir uygulamaya ayağımızdan prangalarla bağlı kalmamak derseniz ANDROID derim. :))

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
tamam android cihazlar donanım olarak çok daha iyiler ama iphone 4s galaxy s3 den daha stabil ve daha akıcı çalışıyor. ben eski bir android kullanıcısı olarak (telefonu rootlamayı bir türlü becerememiş biri olarak) iphone geçtiğime çok memnunum. kısaca android pişmanlıktır. eğer bu kadar özgürlüğünüze düşkünseniz atarsınız jailbreak (android rootlamaktan çok daha basit) paşalar gibi istediğinizi yaparsınız..

atospatos

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bence Apple her zaman iyi işletim sistemleri üretiyor(Hızlı çalışan vs.) ama eğer Android alırsan App Store'daki uygulamaların çoğu ücretsiz ve Galaxy S3 çıktıktan sonra Android de kendini göstermeye başladı.Yavaş yavaş gelişiyor.Eğer benim param bol Uygulamaları ücretli olarak satın alabilirm Dersen iPhone almanı öneririm. Ama bir kere çok para verip iyi bir cihaz(Galaxy s3,Galaxy s2 vs.) alırsan bir daha birşeyi satın almana çok gerek kalmıcak.sadece belli uygulamalar ücretli olucak....Ben Android işletim sistemli bir Telefon aldım ve çok memunum. Hızı gayet iyi alacağın telefona göre değişir ama sen bilirsin eğer bir telefon almayı düşnüyorsan tipinden dolayı iPhone,ama az masraflılığı açısından Android... Seçim senin.! :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
elma elmadııır gerisi hikaye bende Apple var ve arkadaşımda Galaxy var kıyaslama yaptık farkı kendisi de gördü ben başka bir şe söylemek istemiyorum karar sizin APPLE

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Android pişmanlıktır 2 sene kullandım sonrada ıphone aldım ve cok memnunum baska telefon kullanasım gelmıyor.:thumbup:

ozkan003

Asistan
Reaksiyon puanı
2
şu herkes iPhone'u hava atmak için alıyor lafına çok gülüyorum. şuanda donanım canavarınızla aslında siz hava atmaya çalışıyorsunuz neymiş benim telefon dört çekirdekli senin bilgisayarın bile dört çekirdekli değilken neden telefonun dört çekirdekli bilgisayarında bile çoğu kişinin 2 gb ram yok ama telefonlarında var :) katıla katıla gülmek istiyorum. iPhone telefonunla s3 telefonun arasında ne yurt dışında nede abd de çok fazla fark yok ama tr de döviz kurunun etkisiyle fiyat uçup gidiyor. iphone de gps programını bulup kurarsın kendi cihazın içinden ama android de yok pixel farkı yok şu yok bu derken bir çok yeni alan kişi en basit bir gps programı bile kurarken illallah diyor.

ben iphonemi 2009 yılında 3gs zamanında almıştım o zamandan beri zil sesi olarak mp3 kullanıyorum. bir ara iphone 4'e kızıp Samsung Galaxy S2 aldım 1 ay dayanabildim bir arkadaşımda tr den alınma s2 g telefon var hala 4 güncellemesi yapamıyor resmi olarak.

herkes tercihini belirtebilir kimi ios der kimisi android ama bir çok kişi bunu gurur veya namus meselesi olarak görüyormuş gibi yorumlar atıyor hep görüyorum benim cebimdeki telefonun size, sizin cebinizdeki telefonun bana faydası olamaz!!!

her ne kadar ios stabil çalışıyorsa maalesef android o kadar sorunlu cihaz donanım olarak çok güçlü buna kimse hayır diyemez keşke iPhonede bu şekilde güçlü cihazlar yapsa ama bir telefon sadece donanımdan ibaret değil değil mi? birde işin yazılım kısmı var o da ios ve android dir. android içinde o kadar zararlı yazılım barındıyor ki arkadaşım da galaxy tab var 2 haftaya varmadan formatlıyor kızı sürekli oyun program vs indiriyor. bende ipad 2 5.0.1 var 1 senedir ram 25 mb bile düşüyor takılma olmuyor. cihaz jb li ise bir çok uygulamayı bedava kurabiliyoruz.

kim ne derse desin iPhone tek...

barisid

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İOS.Tüm platformları kullanmış biri olarak söylüyorum......

ShadowFix

..........
Reaksiyon puanı
77
Oyunlar açısından JB li İOS
Kişiselleştirme ve +oyunlar açısından Android

Uygulama yazmadım, herkesin tercih ettiği uygulama farklıdır.
Tabi tercih sizlerin :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Uzun uzun analizler okudum ama hepsinide yandaş buldum.

İos la android arasındaki en belirgin fark kişiselleştirme bence. Masaya koyduğunda yarattığı havaymış cart curt değil.
Ama söyle bi gerçek var iosu sadece iphone kullanıyor ve popüler bi telefon o yüzden tanınıyor ama androidde orta sınıf bi telefonun tanınması çok zor bi ihtimal. Ama gelgelelim s3ü görüp tanımayacak one x'i görüp çöp sanacak insan çok kaldığını sanmıyorum ben hepsi tanıdık bildik kalitesini belli eder.

Bence bu tartışmadan önce şuna dikkat etmeli benim neye ihtiyacım var. Mesela benim tek elle kullanabileceğim bi telefona ihtiyacım var çok fazla film izleyen bi insan değilim. Kişişelleştirme benim için geri planda. O yüzden tercihim iphone şuanda 5 var bende oldukça memnunum ama aynı zaman blackberry 9900 de kullanıyorum çünkü bbm vazgeçilmezim. Bunları söylüyorum çünkü bende android kullandım.

İlk olarak HTC HD2 sonra HTC Sensation XL en son olarakda HTC One X aldım. Sürekli HTC şans verdim çünkü HTC Sensi çok beğeniyorum. En son One Xi aldığım sıralar iphone4s i jailbreakledim ve bence ios jailbreaklendikden sonra androidle arasında hiçbir fark kalmıyor. En son iphoneum widgetlarla doluydu. Flash dahil herşeyi kullanabiliyordum. Bence androidin amiral gemisi samsungun iphoneu yenmek için yapması gereken bi kaç basit şey var.

1. Daha kaliteli dış donanım
Burada tarafsız davranamıyacağım. iPhone materyel itibariyle ele ve göze oldukça kaliteli hissi veriyor.
2. Daha yüksek çözünürlük ve ppi yoğunluğu.
iPhone ele alındığında çözünürlüğü ile ve ppi değeriyle inanılmaz geliyor aynı his bence halen samsungda yok. S2 hele orta sınıf telefonlarda bulunan bi çözünürlüğe sahipti.
3. HTC gibi daha fazla şeçenek.
HTC One X ve S gibi 2 tane amiral gemisi çıkardi kimse çıkıp One S'in orta sınıf bi telefon olduğunu idda edemez. One S sadece çok büyük ekran sevmeyenlere hitap eden bi telefon. Mesela eğer Samsung Galaxy3x gibi daha küçük ekranlı ama yinede harika özelliklerlerle bi telefon çıkarsaydı, samsunga şans verebilirdim.
4. Daha az şeçenek.
Kendimle çelişmiyorum demek istediğim Apple çok satıyor çünkü yılda bi telefon çıkarıyor ama samsung 1 yılda bir sürü telefon çıkarıyor.
5. Tasarım
Samsungun bence en başarısız olduğu alan bi çok kişi karşı çıkacak ama herşey donanım değil. HTC inanılmaz güzel telefonlar tasarlıyorken samsungun bence ortalama sayılabilecek tasarımlar yapması çok acı.

Başta dediğimle çelişmek bu belkide ama bence bence karar verilmesi gereken ekran büyüklüğü. Çünkü iphoneu jailbreakledikden sonra en az androiddeki kadar kişiselleştirme özgürlüğüne sahip oluyorsunuz.
Ayrıca günlük kullanımda çoğunlukla kullandığımız uygulamaları düşünelim mesajlar twitter facebook kamera whatsapp ve tarayıcı. Bunlar arasında fark oluşabilecek tek platform tarayıcı bence. Kalanını yaklaşık aynı süreder açar 2 telefonda.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ios performans olarak en üst olabilir doğru lakin ios kullananlar çoğunlukla gösteriş için kullanıyor yani çoğu iphone kullanıcısı bilirim bir yıldır kullanır bi müzik atmasını bilmez iphonuna atamaz aslında çünkü kolay değil itunnes kur falan filan,bluetooth zaten diğer telefonlar ile bağlantı kuramıyor ki beğendiğin bi şarkıyı alabilesin,yani bana android kullanış olarak daha kolay geldi..doğrudur ortalıkta bi android çöplüğü var ama onun da sebebi androidin ios dan daha sonra çıkması ve daha geç gelişmesi yani şuan çıkan android işlemcili telefon modellerine bakın en düşüğü bile işlemci olarak 1ghz altında çıkarmıyor ram hakeza öyle yani işin özeti bence android çok daha gelişecek ve çok daha kullanışlı ama iphone da çok daha stabil ve çok daha güzel

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bence Android gayet kullanışlı ve atak bir işletim sistemi sürekli güncelleniyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Telefonda iphone kullanıyorum ve bir de tablet aldım android olarak, çok açık söyleyebilirim ki kesinlikle ios daha iyi. Bi kere android ios kadar hızlı değil. Tablet için birşey diyemem ama telefonda hızlı ve kolay menü tercihimdir bu sebeple telefon alacaksam şu anda iphone.

Noxeble

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Androide bulaşma 100 dolarlık cihazda bile android var uygulamalarının alayında reklam var cihaza hertürlü virüs girebiliyor android markette virüsler cirit atıyor
Apple Store uygulama geliştiricileri 50.000 ken
Androidde bu sayı acınası durumda haftadan haftaya uygulama istiyosan ve virüslerle yavaşlıkla uğraşmak istiyosan android al.
Ha yok ben JB mi yaparım alayına giderim hem hızlı makinam olur hem havalı olurum dersende iOS Samsung Galaxy s2de zorlanan oyunu iPhone 2G de kasmadan oynayabiliyosun aklında bulunsun.

backspace951

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kim ne derse desin ben ndroid diyorum nedeni saymakla bitmez ios stabil (iosun baska neyi varki) androidde sadece 1 cihaz icin uretilse tabiki stabil olur.

kendim note kullanicisiyim kuzenim yeni telefon istiyordu donanim falan onu ilgilendirmiyor iphone 5 mi s3 mu alsam diyordu ben ne kadar s3 al dedim hatta amaya bile gittik sonra istemedi iphone 4s aldi (kendisi hep iphonunun olmasin isterdi).

iphoneni elime aldigimda inanilmaz ufak ekran ve cok agir notdan daha hafif ama boyutuna gore agir elde tutunca saglam oldugu gozukuyor yani kaliteli ki samsungkalitesiz demiyorum.
neyse kilid ekranni actik hicbisey iste ildigmiz iphone arayuzu cok gereksiz nebilim telefon hapis gibi. yani eger yaninizda itunes yuklu bilgisayar yoksa arkasinda elma onunde IPS ekrani olan bir kibrit kutusu en son kllanicagim telefon bile olsa yinede iphone olmaz veya iosisletim sistemi

yigot

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Kim ne derse desin ben ndroid diyorum nedeni saymakla bitmez ios stabil (iosun baska neyi varki) androidde sadece 1 cihaz icin uretilse tabiki stabil olur.

kendim note kullanicisiyim kuzenim yeni telefon istiyordu donanim falan onu ilgilendirmiyor iphone 5 mi s3 mu alsam diyordu ben ne kadar s3 al dedim hatta amaya bile gittik sonra istemedi iphone 4s aldi (kendisi hep iphonunun olmasin isterdi).

iphoneni elime aldigimda inanilmaz ufak ekran ve cok agir notdan daha hafif ama boyutuna gore agir elde tutunca saglam oldugu gozukuyor yani kaliteli ki samsungkalitesiz demiyorum.
neyse kilid ekranni actik hicbisey iste ildigmiz iphone arayuzu cok gereksiz nebilim telefon hapis gibi. yani eger yaninizda itunes yuklu bilgisayar yoksa arkasinda elma onunde IPS ekrani olan bir kibrit kutusu en son kllanicagim telefon bile olsa yinede iphone olmaz veya iosisletim sistemi

ıPhone hava atmalık bır telefon degıl artık ıPhone 5 ın donanım gucuylede bu acıkca bellı oldu gpu testlerınde Pover vr sgx 543 mp3 un malı 400 den 2 kat fps alması APPLE ın artık donanımada önem verdıgını gosterır vede yaklasık 4 5 ay pıyasaya s4 cıkmayacagı ve snapdragon s4 lu cıhazların gelmıyecegı nı dusunursek ıPhone 5 hakımıyetını kurdu demektır vede iOs faktörü var android 4.1 de bile o kadar stabıl olamıyacak zorunlu olarak ram yetmezlıgınden takılmalar yapacak 1 gb ram ın 700 mb ını yıyo sonucta iOs oylemı adamlar 1 gb ram koydu 800 kusur mb boş ram var samsung boyle gıderse apple bır sure sonra donanım seven androıd cılerınde kafasını çelecek...

Noxeble

Asistan
Reaksiyon puanı
6
iPhonenin düşük donanımla stabil çalışan sisteminin yaptığını samsung yüksek donanımla yapmaya çalışıyor ama ulaşamıyor zaten iPhone kullanmış biri bilir bu cevabı.

backspace951

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ıPhone hava atmalık bır telefon degıl artık ıPhone 5 ın donanım gucuylede bu acıkca bellı oldu gpu testlerınde Pover vr sgx 543 mp3 un malı 400 den 2 kat fps alması APPLE ın artık donanımada önem verdıgını gosterır vede yaklasık 4 5 ay pıyasaya s4 cıkmayacagı ve snapdragon s4 lu cıhazların gelmıyecegı nı dusunursek ıPhone 5 hakımıyetını kurdu demektır vede iOs faktörü var android 4.1 de bile o kadar stabıl olamıyacak zorunlu olarak ram yetmezlıgınden takılmalar yapacak 1 gb ram ın 700 mb ını yıyo sonucta iOs oylemı adamlar 1 gb ram koydu 800 kusur mb boş ram var samsung boyle gıderse apple bır sure sonra donanım seven androıd cılerınde kafasını çelecek...

Android ne yapsada stabil olmayacak neden ?

Cunki android acik bir sistem kullanicisinin istedigi herseyi yaptiriyor istersen kendi rom unu kendin kur istersen normalini gelistir falan
kim ne derse desin ben Samsungdan yanayim (eger su an yaptigi gibi yaparsa) samsung olmasada android veya windowslu telefonlar ama ios dur mac dir bunlara nefret ederim.

birde diyelimki 50 milyon iphone var bu 50 milyon iphone icin sadece 1 tek ios guncellemesi yeter.
Iphone 4 , 4s , 5 apple 3 farkli ozellikli (donanimli) cihaz icin yazilim cikariyor. dgru ? degilmi ?

peki ya google? samsung (tum galaxy ler icin), Sony,HTC,LG ve s. kendin bir bak sadece samsungun Galaxylerin saysan bitmez her biri farkli ekran boyutu farkli piksel farkli ram faala.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
samsung galaxy s3 al rahat ol bende ıphone4 var arkadaşda galaxy s2 internetde o çok daha hızlı verahat

S

SDN Okuru

SDN Okuru
WebRep

Tüm değerlendirmeler

Bu sitenin herhangi bir değerlendirmesi yok
(yeterince değerlendirme yok)

burakdutar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İos mu android mi bu işletim sistemlerinden hangisi daha iyi buna bir sonuç getiremedim birisine soruyorum ios diyor başkasına soruyorum android diyor ama sonuç olarak hiç bir yere varamadım saygıdeğer arkadaşlar.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
forumda bi milyon tane konu var zaten bunun hakkında :) senin kullanım amacına göre değişir?

BEFEGA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Dur bakayım bu kaçıncı konu ?

Herhalde 3bin veya 3bin küsürat bir şeydir. Arkadaş 2 günde bir veya günde bir aynı konu açılıyor.

Bu millet Google bilmez mi ?

Bu millet forum içi aramayı bilmez mi ?