Öneri Mac OSX Kategorisi Hakkında

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan BEFEGA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

BEFEGA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5
Merhabalar.

MacOS X konu kategorisinin çok karmaşık olduğunu düşünmekteyim.

Ne konuda karmaşık derseniz. Benim normalde başvuru yaparken forma yazdığım kategori Mac OS X idi. Fakat Mac OS X kategorisi adı altında Hackintosh konuları da işliyor ve bu yüzden orijinal Mac ve MacOSX ile ilgili konular sürekli aralarda ve aşağılarda kalıyor. Bu yüzden yazdıklarımın bir anlamının kalmadığı düşüncesindeyim.

Sizlerden isteğim Mac OS X ile Hackintosh yani OSX86'nın ayrılması.

Teşekkürler.
Saygılar.

Son düzenleme:

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Mantıklı bir görüştesin kardeşim. Bana kalırsa Apple için ayrı bir kategori yapılması dahada makuldür. Yada şöyle bişey yapılabilir;

Ana bir kategori yapılıp (İşletim Sistemleri adında) alt kategoriler olarakta Windows + Linux + Mac diye ayrı alt kategoriler yapılabilir.
Ve bu alt kategorilerde ayrı birer alt kategoriye sahip olabilir. Mesela Windowsun sürümlerini içeren alt kategoriler ve Linuxun en populer olan alt kategorileri ve son olarakta OS X'in iki alt kategorisi olan orjinal Mac kullanıcıları & Hackintosh kullanıcıları gibi gibi.. Böyle bişey olursa kullanıcılar içinde rahatlık sağlanmış olur . En azından işletim sistemleri konusundaki karışıklık bir nebzede olsa giderilmiş olur.

Fakat şuan için sanırım böyle bişey mümkün değil.

Yinede s.mod ve admin arkadaşlar'da bu konuyu değerlendirip görüşlerini belirtebilirler.

thruthreign

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
159
[MENTION=74155]muratveb[/MENTION]'e katılıyorum.Her işletim sisteminin ayrı bölümü olmalı.İşletim sistemlerinin sürümleri de alt kategori olarak eklenmeli.

BEFEGA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5
Murat Abi tamda demek istediğim buydu aslında. Ama işte alt kategorilere ne denli sıcak bakar yönetim onu bilmediğim için yazmadım.

Orijinal Apple ürünleri ve yazılımları konusunda desteğim isteyen 7/24 fakat dediğim gibi Mac OS X bölümü Hackintosh ağırlıklı olduğu için şuan benim ışık söndü ve adaylıktan da yükselemedim :)

İkinize de yorumlarınız için teşekkürler.

ozkan003

Asistan
Reaksiyon puanı
2
doğru bir tespitte bulunmuş arkadaş, yönetici arkadaşlar gereğini yaparsa daha düzenli olur bence de.

BEFEGA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5
Ayriyeten bu isteğimi sadece Mac OS X kategorisi için de değerlendirmeye almazlarsa sevinirim.

Bir nevi İşletim Sistemleri adlı bir bölüm içindi bu istek :)

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
[MENTION=110040]BEFEGA[/MENTION]'nın önerisi mantıklı ama Hackintosh olayı biraz karışık çünkü yasal bir olay değil.

Zaten osx bölümünü açarken de en büyük çekingelerimizden biri bu idi. Osx bölümü yeni olduğu için Hackintosh konularına biraz daha esnek davranmaya çalışıyoruz. Bu durum ne kadar daha devam eder bilmiyorum ama yasal olmayan bir konu için ayrı bölüm açmak pek mantıklı gelmiyor.

Diğer yönetici arkadaşlar bu konuda ne düşünüyor bilmiyorum ama orjinal içerik artarsa bizde Hackintosh olayını kısıtlar bu sorunu çözeriz diye düşünüyorum.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
[MENTION=110040]BEFEGA[/MENTION] iyi güzel diyorsunda;

MAC OSX kategorisine bugün 1 mesaj attılar. Dün 2 mesaj, ondan önceki gün 2 mesaj.

Eğer kimsenin sıkıntısı yoksa, ve ona cevap verecek birileri yoksa ortada zaten o kategoriye mesaj atılmıyor.

Linux kategorisinde bile 32.000 mesaj var. MAC OSX de 1400 mesaj.
Linux u geç, Pardus da bile (O niye ayrı bir kategori? Oda ayrı bir konu) 4500 mesaj var.

MAC kategorisi aktif bir kategori değil yani, belki sitenin en az aktif olanlarından birisi. O sebeple bişeylerin altta kalması çok kolay.

BEFEGA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5
@BEFEGA iyi güzel diyorsunda;

MAC OSX kategorisine bugün 1 mesaj attılar. Dün 2 mesaj, ondan önceki gün 2 mesaj.

Eğer kimsenin sıkıntısı yoksa, ve ona cevap verecek birileri yoksa ortada zaten o kategoriye mesaj atılmıyor.

Linux kategorisinde bile 32.000 mesaj var. MAC OSX de 1400 mesaj.
Linux u geç, Pardus da bile (O niye ayrı bir kategori? Oda ayrı bir konu) 4500 mesaj var.

MAC kategorisi aktif bir kategori değil yani, belki sitenin en az aktif olanlarından birisi. O sebeple bişeylerin altta kalması çok kolay.

Peki bu deaktifliğin sebebi ne olabilir ?

Hackintoshun bölümde olan üstünlüğü olabilir mi ?

Neden SDN Macintoshcuların uğrak bir mekanı olmasın ?

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
[TABLE="class: reference, width: 633"]
[TR]
[TH="align: left"]2012[/TH]
[TH="bgcolor: #E5EECC, align: right"]Win7[/TH]
[TH="bgcolor: #E5EECC, align: right"]Vista[/TH]
[TH="bgcolor: #E5EECC, align: right"]NT*[/TH]
[TH="bgcolor: #E5EECC, align: right"]WinXP[/TH]
[TH="bgcolor: #E5EECC, align: right"]Linux[/TH]
[TH="bgcolor: #E5EECC, align: right"]Mac[/TH]
[TH="class: style1, bgcolor: #E5EECC, align: right"]Mobile[/TH]
[/TR]
[TR]
[TD]August[/TD]
[TD="align: right"]54.5%[/TD]
[TD="align: right"]3.2%[/TD]
[TD="align: right"]1.3%[/TD]
[TD="align: right"]24.8%[/TD]
[TD="align: right"]5.0%[/TD]
[TD="align: right"]8.7%[/TD]
[TD="align: right"]1.8%[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]July[/TD]
[TD="align: right"]53.8%[/TD]
[TD="align: right"]3.4%[/TD]
[TD="align: right"]1.2%[/TD]
[TD="align: right"]26.1%[/TD]
[TD="align: right"]4.9%[/TD]
[TD="align: right"]8.2%[/TD]
[TD="align: right"]1.7%[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]June[/TD]
[TD="align: right"]53.2%[/TD]
[TD="align: right"]3.7%[/TD]
[TD="align: right"]1.1%[/TD]
[TD="align: right"]26.2%[/TD]
[TD="align: right"]5.0%[/TD]
[TD="align: right"]8.6%[/TD]
[TD="align: right"]1.6%[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

X bir siteye göre işletim sistemi kullanım oranı.
Dünyadaki OSX kullanıcılarının yüzdesi %9
Bunların %0,1 belki Türk kullanıcılar. Bu yüzdenin büyük kısmı MAC ini iş amaçlı kullananlar. Bir kısmıda internet ile forumlar ile bağı olmayan face, cam, msn, twit gibi terimleri ağzından düşürmeyen tipler.
Bize kalan belki %0,02
Toplasan forum kullanıcısı MAC kullanıcısı 2000-3000 kişi ancak vardır Türkiye'de ve bunlara ulaşmak çok ama çok zor.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
bence hiç gerek yok. herşeyi tek Bir siteden öğrenip yapmak mantıklı gelmiyor bana. Bunun için çok güzel detaylı anlatımlar yapan siteler mevcut. Nasıl Android rom aradığımızda Xda-Developers forumuna bakıyorsak bu tarz konular içinde başka forumları araştırmak en doğrusu diye düşünüyorum.

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,158
Mantıklı bir görüştesin kardeşim. Bana kalırsa Apple için ayrı bir kategori yapılması dahada makuldür. Yada şöyle bişey yapılabilir;

Ana bir kategori yapılıp (İşletim Sistemleri adında) alt kategoriler olarakta Windows + Linux + Mac diye ayrı alt kategoriler yapılabilir.
Ve bu alt kategorilerde ayrı birer alt kategoriye sahip olabilir. Mesela Windowsun sürümlerini içeren alt kategoriler ve Linuxun en populer olan alt kategorileri ve son olarakta OS X'in iki alt kategorisi olan orjinal Mac kullanıcıları & Hackintosh kullanıcıları gibi gibi.. Böyle bişey olursa kullanıcılar içinde rahatlık sağlanmış olur . En azından işletim sistemleri konusundaki karışıklık bir nebzede olsa giderilmiş olur.

Fakat şuan için sanırım böyle bişey mümkün değil.

Yinede s.mod ve admin arkadaşlar'da bu konuyu değerlendirip görüşlerini belirtebilirler.

@muratveb'e katılıyorum.Her işletim sisteminin ayrı bölümü olmalı.İşletim sistemlerinin sürümleri de alt kategori olarak eklenmeli.

Bu ne beyler?

http://forum.shiftdelete.net/isletim-sistemleri/

Bunlar da alt kategorileri... Ben mi yanlış anlıyorum sizi?

Windows 7,
Windows 8,
Linux,
Mac OS X,
Pardus

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,158
valla bu cümlelerden senin dediğin anlaşılmıyor sebastian

Her işletim sisteminin ayrı bölümü olmalı.İşletim sistemlerinin sürümleri de alt kategori olarak eklenmeli.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
valla bu cümlelerden senin dediğin anlaşılmıyor sebastian

1. Alıntı evet şuan ki durumu anlatıyor.
2. Alıntı da benim bahsettiğim olay.

Sanırım yani benim anladığım, istenilen şu;
1-Windows
**W7
**W8
**Vista
**
**
**
**
2-Linux
**Ubuntu
**Pardus
**Redhat
**
**
**
**
3-MAC OS X
**HACKintosh

Böyle olmasını istiyorlar.

Benim düşüncem. Forumda zibilmilyon tane windows kullanıcısı var.

Forum ana sayfasında "işletim sistemleri" altında windows7 windows8 vista linux mac hepsi görünüyor.
Eğer işletim sistemleri altına windows onunda altına windows7 kategorisi açılırsa sanırım o forum ana sayfasında görünmeyecek.
Ve buda zibilmilyon tane kullanıcısı olan kullanıcı için 1 tane fazladan tık demek.
Forum örf adabını bilmeyen birisi için / alt kategori mantığını bilmediği için yanlış konu açması demek.
Yöneticiler için konu taşımak demek.

Bana göre hava hoş ama MAC kullanıcısı, windows kullanıcısı sayıları göz önüne aldığımda bu düzen daha iyi gibi...

thruthreign

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
159
1. Alıntı evet şuan ki durumu anlatıyor.
2. Alıntı da benim bahsettiğim olay.

Sanırım yani benim anladığım, istenilen şu;
1-Windows
**W7
**W8
**Vista
**
**
**
**
2-Linux
**Ubuntu
**Pardus
**Redhat
**
**
**
**
3-MAC OS X
**HACKintosh
[MENTION=376]pesimist[/MENTION] bende bunu kastetmiştim. :)

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,158
Hmm anladım arkadaşlar. Teşekkürler.

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Bu ne beyler?

http://forum.shiftdelete.net/isletim-sistemleri/

Bunlar da alt kategorileri... Ben mi yanlış anlıyorum sizi?

Windows 7,
Windows 8,
Linux,
Mac OS X,
Pardus

Öncelikle alt kategorileri kendim lokalde bi sistem kurarak örnek olması açısından resimledim usta. Alt kategorileri kısa tuttum örnek olduğu için. Bu alt kategoriler elbetteki çoğaltılabilir. Örneğe bakabilirsin;

Ayrıca hackintosh'un illegal olduğu dile getirilmiş. Arkadaşlar öyle bişey yok . İşletim sistemini satın alıp legal olarak kendiniz kendi bilgisayarınıza göre kuruyorsunuz. Bunda illegal bi durum söz konusu değildir.

Yine belirtmekte fayda var osx86(hackintosh) kimsenin aklını karıştırmasın. Tamamen legal bir durum .

Sonuçta tek bilgisayarlık bir lisans ücretini ödediğiniz sürece neden illegal olsun ki? Sistemin sadece Apple üretimi bilgisayarlara kurulması demek , sizin ücretle işletim sisteminizi alıp kendi bilgisayarınıza kurmanıza engel değildir hiçbir şekilde. Bu kriter göz önünde bulundurulmalı.

Ayrıca konunun çok aktif olmamasının sebebi Türkiyede Mac kullanıcı kitlesinin ciddi manada çok az olmasıdır. Ama buda demek değildir ki bir teknoloji sitesi sırf kullanıcı kitlesi az diye böyle bi konuda yoksun bırakılacak. Biz bir teknoloji sitesiyiz. Ve teknolojiyi kapsayan herşeyide kendi forumumuzda elbetteki konuşmalı, tartışmalı , geliştirmeli ve geliştirmek öğrenmek isteyenlerede elimizden geldiğince yardımcı olmalıyız. Lütfen olaya birde bu açıdan bakınız.