Laptop işlemcisini masaüstü işlemcisine takmak?

itsarmani

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Merhaba arkadaşlar benim bir sorum olucaktı ,Şimdi Ekran kartı yada Ram olsun yada Anakart olsun bunlar Laptoplar ve Masaüstü Pcler için ayrı takılıyor ve fiziksel görünümlerinden de anlaşılacağı gibi bir Masaüstü ekran kartını Dizüstü Pc'ye takılmaz ama peki işlemci ? Kibrit kutusu Küçüklüğünde olan şey bir diz üstündeki işlemciyi masaüstü Pcye takabilirmiyiz ?

Kısacası Intel(R) Core(TM) i7-2640M CPU @ 2.80GHz dizüstünde bir işlemcim var bunu Masaüstü Pc'ye Kasaya takabilirmiyim ?

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Uymaz. Gerçi i7 serisi bir laptopun CPU sunu hiç sökmedim ama sırf uymasın diye 1 tane pin fazla koyuyor çakallar.

Eskiden bir aparat vardı Socket 479 cpuları masaüstünde 478de kullanabilmek için adaptör vardı.

itsarmani

Asistan
Reaksiyon puanı
4
peki teşekkür ederim arkadaşlar bende uyar diye umut etmiştim :(

Uymaz. Gerçi i7 serisi bir laptopun CPU sunu hiç sökmedim ama sırf uymasın diye 1 tane pin fazla koyuyor çakallar.

Eskiden bir aparat vardı Socket 479 cpuları masaüstünde 478de kullanabilmek için adaptör vardı.

peki bu adaptör satılıyormu kasanın içinemi takılıyor ?

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
O dönmler imkansız gibi bişeydi ve oldukça pahalıydı.

Eğer yine aynı durum söz konusu ise ki eminim öyledir, sırf uyuşmasında diye 1 pin fazladan koyuyorlardır. Adaptör varsa bile bulamazsın emin ol.

Senin amacın nedir ki?
Neyi nerde çalıştıracaksın?

Eğer PC cpu sunu laptopa takayım diyeceksen hem güç kaynağı yetmez, hem soğutamazsın.

itsarmani

Asistan
Reaksiyon puanı
4
O dönmler imkansız gibi bişeydi ve oldukça pahalıydı.

Eğer yine aynı durum söz konusu ise ki eminim öyledir, sırf uyuşmasında diye 1 pin fazladan koyuyorlardır. Adaptör varsa bile bulamazsın emin ol.

Senin amacın nedir ki?
Neyi nerde çalıştıracaksın?

Eğer PC cpu sunu laptopa takayım diyeceksen hem güç kaynağı yetmez, hem soğutamazsın.
yokya Intel(R) Core(TM) i7-2640M CPU @ 2.80GHz dizüstünde(laptop) bir işlemcim var bunu Masaüstü Pc'ye Kasaya takmak istedim laptopdan söküp masaüstüne takmak istemiştim ben.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
http://ark.intel.com/products/53464/Intel-Core-i7-2640M-Processor-4M-Cache-up-to-3_50-GHz
[TABLE="class: specs infoTable, width: 467"]
[TR="class: over"]
[TD="class: lc, bgcolor: #CCD9E9"]Sockets Supported
[/TD]
[TD="class: rc, bgcolor: #CCD9E9"]FCBGA1023, PPGA988[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
imiş senin CPU nun soket yapısı.
Böyke bir soket yapısı masaüstü PC ler için yok.

Dediğim gibi belki adaptör ancak böyle bişey varsa bile bulman imkansız diyebilirim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ilk defa duymadım ama güzel bişey keşke bole bişey olsaydı yaaa

S

SDN Okuru

SDN Okuru
masaüstleri laptoplara göre daha yüksek wattlarda çalışır,dizüstü işlemci olsa bile yanacaktır

intel hastası

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar benim bir sorum olucaktı ,Şimdi Ekran kartı yada Ram olsun yada Anakart olsun bunlar Laptoplar ve Masaüstü Pcler için ayrı takılıyor ve fiziksel görünümlerinden de anlaşılacağı gibi bir Masaüstü ekran kartını Dizüstü Pc'ye takılmaz ama peki işlemci ? Kibrit kutusu Küçüklüğünde olan şey bir diz üstündeki işlemciyi masaüstü Pcye takabilirmiyiz
Kısacası Intel(R) Core(TM) i7-2640M CPU @ 2.80GHz dizüstünde bir işlemcim var bunu Masaüstü Pc'ye Kasaya takabilirmiyim ?

LAptop parcalarinu gotur bir bilgisayarciya o parcalararla masaustu parcalarini degistir bir nevi degis tokus yap

egenet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben denedim ve çalıştı. Pin uysun yeter. What meselesine bişey diyemem