nasıl yani windows cdsini alıp veya internetten indirip doğru bir şekilde yazdırdıktan sonra açılması lazım.denedim usbden 64bit win7 ult denedim ama okumadı pc açıkkende denedim 32bit olması lazım dedi![]()
denedim usbden 64bit win7 ult denedim ama okumadı pc açıkkende denedim 32bit olması lazım dedi![]()
direk kopyalıyacağına microsoftun programıyla yazdırırsan daha iyi olur![]()
denedim ama hata verdi iso dosyasını kabul etmedidirek kopyalıyacağına microsoftun programıyla yazdırırsan daha iyi olur![]()
sonuçta microsoft onu boşu boşuna çıkarmamıştır ayrıca bir yere direk atmak değil yazdırarak koymak daha sağlıklıdırFarketmez, ve microsoft un programı flash diske "burn" yapmayı desteklemez.
Ki winrar ile açıp aktarmak daha hızlı ve basittir.
başka bir iso dosyasıyla deniyebilirsindenedim ama hata verdi iso dosyasını kabul etmedi
Bak şöyle yapıcaksın.
Windows 7 64 bit ultimate.iso ya sağ tıkla ve birlikte açtan winrar ile aç de. Winrar ile açınca bütün dosyaları flash diske kopyala. ( Görünüşe göre sen bu kısımı halletmişsin)
Şimdi flash diskini bilgisayara tak ve bilgisayarı kapat. Açarken f1-f2-ve del tuşlarına bas bu tuşlardan birisi bios u açıcak. (büyük ihtimal f2)
Bios açıldıktan sonra(genelde masmavi ekran ve yazılar beyaz)(bios genelde advanced options gibi yerlerde olur)
boot settings diye bir kısım bulman lazım yada içinde boot kelimesi geçen herhangi bir seçenek bulman lazım. Bunu bulduktan sonra first boot olarak taktığın flash diski boot sırasında 1. sıraya alıcaksın ve f10 a basıp (kaydet ve çık) çıkıcaksın. Tekrarki açılışta o format atmaya başlar.
sonuçta microsoft onu boşu boşuna çıkarmamıştır ayrıca bir yere direk atmak değil yazdırarak koymak daha sağlıklıdır
başka bir iso dosyasıyla deniyebilirsin![]()
tamam ben diyorumki o şekilde belki kurulum yapılıyordur ama o kadar ultraiso,nero gibi programları niye yapıldıkı bu kadar kolay yöntemi varken demekki bir nedeni vardırki bunları çıkarmışlarAnlamadın galiba.
Windows un kendi programı usb ye "burn" olayını desteklemiyor. Yani o iso dosyasını yazdırmaya çalışmak direk iso dosyasını flash belleğe atar, yazdırır. Boot özelliği olmaz. Ancak burn olayı ile aktarırsanız bootable olayı olur.
Zaten burn yapmanın mantığı iso dosyasını açıp içindekileri hafıza kartına aktarmaktır. Winrar ilede aynısını hızlı şekilde yapabilirsiniz.
Anlamadın galiba.
Windows un kendi programı usb ye "burn" olayını desteklemiyor. Yani o iso dosyasını yazdırmaya çalışmak direk iso dosyasını flash belleğe atar, yazdırır. Boot özelliği olmaz. Ancak burn olayı ile aktarırsanız bootable olayı olur.
Zaten burn yapmanın mantığı iso dosyasını açıp içindekileri hafıza kartına aktarmaktır. Winrar ilede aynısını hızlı şekilde yapabilirsiniz.
Yanlış. Dosyalar direk kopyalanınca belleği partition'u bootable olarak işaretli olmayacağı için bilgisayar boot etmez. Ayrıca microsoft'un bu iş için bir yazılımı var (Windows 7 USB Download Tool) ve USB belleği ISO dosyası üzerinden boot edilebilir hale getiriyor.
Sadece dosyaları kopyalamak yetmez, ayrıca disk yöneticisinden USB belleğin partition'unu active olarak flaglamak gerekir ki yine de sağlam bir sonuç değildir. En iyisi MS'in yazılımını kullanmak...
Yanlış. Dosyalar direk kopyalanınca belleği partition'u bootable olarak işaretli olmayacağı için bilgisayar boot etmez. Ayrıca microsoft'un bu iş için bir yazılımı var (Windows 7 USB Download Tool) ve USB belleği ISO dosyası üzerinden boot edilebilir hale getiriyor.
Sadece dosyaları kopyalamak yetmez, ayrıca disk yöneticisinden USB belleğin partition'unu active olarak flaglamak gerekir ki yine de sağlam bir sonuç değildir. En iyisi MS'in yazılımını kullanmak...
Ben o sırada yüklü olan Microsoft'un Windows 7 ile yüklenen programından bahsediyordum. Bu program flash disk ile bootable dosya oluşturmayı desteklemez.
Ben format dosyalarımı hep Winrar ile hazırlarım Windows platformunda. Gayet sorunsuz çalışıyor.
birde şöyle anlatıyım ben flash diskime windows yazdırırken programla flash beleğimin iconu windows simgesi olur belki dikkat etmişindir ama direk kopyaladığında bu olmaz sonuçta flash diske müzik atmıyorsun windows yazdırıyorsun ayrıca dikkat edersen bütün usb den windows kurulumlarında böyle yapılıyor dediğin gibi yaparsan windows sorunlu kurulabilir eğer bu şekilde yaparsan doğru olur diyorumBen o sırada yüklü olan Microsoft'un Windows 7 ile yüklenen programından bahsediyordum. Bu program flash disk ile bootable dosya oluşturmayı desteklemez.
Ben format dosyalarımı hep Winrar ile hazırlarım Windows platformunda. Gayet sorunsuz çalışıyor.
birde şöyle anlatıyım ben flash diskime windows yazdırırken programla flash beleğimin iconu windows simgesi olur belki dikkat etmişindir ama direk kopyaladığında bu olmaz sonuçta flash diske müzik atmıyorsun windows yazdırıyorsun ayrıca dikkat edersen bütün usb den windows kurulumlarında böyle yapılıyor dediğin gibi yaparsan windows sorunlu kurulabilir eğer bu şekilde yaparsan doğru olur diyorum![]()
Anlattığıb doğru ama, zaten direk kopyalamıyoruz iso dosyasını winrar ile açıp kopyalıyorsunuz aynı şey yani.
Benim bahsettiğim windows disck image burner flasha burn yapmaz. 3. parti yazılım kullanılması gerekir flasha yazabilmek için, umarım anlatabilmişimdir. Çok fazla kurulum için flash disk hazırladım ilk seferim değil
Ubuntu, xubuntu, pardus, windows vb vb.
tabi ki seninkide haklı ama kopyaldıktan sonra windows simgesi çıktığını hiç görmedim en azından insanın içine sinmezAnlattığıb doğru ama, zaten direk kopyalamıyoruz iso dosyasını winrar ile açıp kopyalıyorsunuz aynı şey yani, iki türlüde iso nun içindekileri kopyalıyoruz isonun kendisini değil. Ama isoyu direk kopyala yapıştır yapsaydık olmazdı.
Benim bahsettiğim windows disck image burner flasha burn yapmaz. 3. parti yazılım kullanılması gerekir flasha yazabilmek için, umarım anlatabilmişimdir. Çok fazla kurulum için flash disk hazırladım ilk seferim değil
Ubuntu, xubuntu, pardus, windows vb vb.
Windows 7 USB Download Tool bu programı PC ne kurup istediğin iso yu flash diske veya Cd ye bootable bir şekilde yazdırabilirsin.
Direk microsoft un yazılımıdır başka programa vs ihtiyaç yoktur.
Uzatmanın da...
3. parti yazılımdan kastımın internetten indirilen bir program olduğunu anlarsın herhalde
Böyle fazla programlara hiç gerek yok, winrar ile çok daha kısa sürede halledilir
@Strake
Direk kopyalamıyacaksın, iso dosyasına sağ tıklıcaksın birlikte aç diyip winrar seçiceksin. Orda zaten nero ile yazdırırken oluşan şeylerin aynısı görünür. Onları direk flash diske kopyalayacaksın.
Umarım anlamışsındır artık istersen bir dene![]()
dediğimi anlamamışsın gerisini internetten biraz araştırırsın3. parti yazılımdan kastımın internetten indirilen bir program olduğunu anlarsın herhalde
Böyle fazla programlara hiç gerek yok, winrar ile çok daha kısa sürede halledilir
@Strake
Direk kopyalamıyacaksın, iso dosyasına sağ tıklıcaksın birlikte aç diyip winrar seçiceksin. Orda zaten nero ile yazdırırken oluşan şeylerin aynısı görünür. Onları direk flash diske kopyalayacaksın.
Umarım anlamışsındır artık istersen bir dene![]()
O programın orjinal Microsoft un iso yazdırma programı olduğunun farkıdasın değil mi?
dediğimi anlamamışsın gerisini internetten biraz araştırırsın
Profilindeki yaşının doğru olduğunu varsayaraktan söylüyorum.Windows 7 o program ile yüklü gelmiyor. Yani internetten bir program indirmeniz gerekiyor. Winrarsız bilgisayar yoktur şuanda, birşey indirmeden yapmaktan bahsediyorum ben(Dalga geçmene hiç gerek yok, seni yüceltmez. Microsoft'un programı olduğundan hiç haberim yoktu(!).
Böyle yazmanızın sebebi strake için yazdığım mesajı kendinize üstlenmenizden dolayı oldu sanırsam. Ben strakeye iso dosyasını winrar ile açıp, dosyalar kopyalanınca bootable flash disk oluştuğundan bahsediyordum.
Hayır nedir bu hava atma hevesi.
İnan bana şu ana kadar çok ama çok fazla kurulum cdsi vb oluşturdum.
Nero, super iso gibi programlarla bu iso dosyaları dvd ye veya flash diske yazdırılır. Fakat, bu fazla programlara gerek duymadan iso dosyasına sağ tıklayıp birlikte aç deyip winrar seçerseniz yükleme için gereken programlar yani setup.exe vb vb leri görürsünüz. Bunları flash diske kopyalarsanız iş tamamdır zatenİkisi aynı kapıya çıkıyor.
hava atmak için sandıysan kötü düşünüyorsun yardım etmez ne zamandan beri hava atmak oldu? neyse şunu söyliyim bende kaç tane windowsu yazdırdığımı hatırlamıyorum senin bilgidiğin sana doğru benim bildiğim bana doğrudur anlatmama daha gerek yokWindows 7 o program ile yüklü gelmiyor. Yani internetten bir program indirmeniz gerekiyor. Winrarsız bilgisayar yoktur şuanda, birşey indirmeden yapmaktan bahsediyorum ben(Dalga geçmene hiç gerek yok, seni yüceltmez. Microsoft'un programı olduğundan hiç haberim yoktu(!).
Böyle yazmanızın sebebi strake için yazdığım mesajı kendinize üstlenmenizden dolayı oldu sanırsam. Ben strakeye iso dosyasını winrar ile açıp, dosyalar kopyalanınca bootable flash disk oluştuğundan bahsediyordum.
Hayır nedir bu hava atma hevesi.
İnan bana şu ana kadar çok ama çok fazla kurulum cdsi vb oluşturdum.
Nero, super iso gibi programlarla bu iso dosyaları dvd ye veya flash diske yazdırılır. Fakat, bu fazla programlara gerek duymadan iso dosyasına sağ tıklayıp birlikte aç deyip winrar seçerseniz yükleme için gereken programlar yani setup.exe vb vb leri görürsünüz. Bunları flash diske kopyalarsanız iş tamamdır zatenİkisi aynı kapıya çıkıyor.