Wubi ile Ubuntu kurulumu

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Arkadaşlar wubi ile ubuntu kurarken nereye kuracağı bolümde yeri gösterdikten sonra otomatik boyut ayarlıyor bunu değiştirmeye gerek varmı? ve leptopa kurulum yapacağım için ubuntunun sürümleri arasında hangisini seçmem doğru olur?

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Ubuntu en iyisidir diye uzmanı olmadığım bir konuda iddaa da bulunmam ancak en çok ubuntu kullanıcılarını bulursun internette.
O sebepten en iyi ve hızlı desteği ubuntu da alırsın.

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Değiştirmene gerek yok
Ubuntu 12.04 seçmen yeterli
ubuntu yazıyordu ubuntu dedim ama 10.10 olan sürüm yoklendi bu sürüme eski olduğundan olabilirmi?

Ubuntu en iyisidir diye uzmanı olmadığım bir konuda iddaa da bulunmam ancak en çok ubuntu kullanıcılarını bulursun internette.
O sebepten en iyi ve hızlı desteği ubuntu da alırsın.
tek ubuntu kullanamam arada bir windows'u unutmamak lazım :D

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
ubuntu yazıyordu ubuntu dedim ama 10.10 olan sürüm yoklendi bu sürüme eski olduğundan olabilirmi?

tek ubuntu kullanamam arada bir windows'u unutmamak lazım :D

Ubuntu 10.10 2010 yılının Ekim ayında çıkan versiyondur.
Ubuntu her sene 2 sürüm çıkartır 12.04 (nisan) 12.10 (ekim)

Güncel kullanmakta fayda var baya bir ek özellik + driver geliyor.

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Ubuntu 10.10 2010 yılının Ekim ayında çıkan versiyondur.
Ubuntu her sene 2 sürüm çıkartır 12.04 (nisan) 12.10 (ekim)

Güncel kullanmakta fayda var baya bir ek özellik + driver geliyor.
peki 3 soru sorucam 1-güncelleme yapmasam ne olur bir öncekinde güncelleme yaptğımda 12.04 güncellemesi 5 saat sürüyordu ayrıca bu sürümü çok sevdim :)
2-wubi kurulumu ücretsiz diye okudum doğrumu
3-güncellemeler ücretlimi bu da ücretsiz diye duydum cevaplarsanız sevinirim :)

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Dediğim gibi ne kadar güncel o kadar iyi.
Ekstra özellik, donanım desteği, güvenlik herbir şey güncelleniyor.

Ben wubi falan bilmiyorumda ubuntu komple ücretsiz.
krack dı mıraktı uğraşma derdin olmaz.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Geçenlerde ubuntu nun son sürümünü usb bellekten denedim süper olmuş gelişim konusun da baya ilerlemis direk internete bağlandı bütün donanımları tanıdı flash player de sorum yok sol ve üst bar çok iyi düşünülmüş ayrıca mağazası da Android market gibi olmuş bir tek sayfaları kapatma için sağ değil de sol tarafa tıklamak biraz garip geldi ama kullanım olarak Süper yeni disk aldığim zaman pc ye kurmayı düşünüyorum.

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Dediğim gibi ne kadar güncel o kadar iyi.
Ekstra özellik, donanım desteği, güvenlik herbir şey güncelleniyor.

Ben wubi falan bilmiyorumda ubuntu komple ücretsiz.
krack dı mıraktı uğraşma derdin olmaz.
peki wubi ile ubuntu kurarken normal şekilde bıraktığında 64 bit kuruluyor ubuntu netbook olanını kursam 32 bit mi kuruluyor?

Geçenlerde ubuntu nun son sürümünü usb bellekten denedim süper olmuş gelişim konusun da baya ilerlemis direk internete bağlandı bütün donanımları tanıdı flash player de sorum yok sol ve üst bar çok iyi düşünülmüş ayrıca mağazası da Android market gibi olmuş bir tek sayfaları kapatma için sağ değil de sol tarafa tıklamak biraz garip geldi ama kullanım olarak Süper yeni disk aldığim zaman pc ye kurmayı düşünüyorum.
ubuntuyu bende beğendim :)

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
peki wubi ile ubuntu kurarken normal şekilde bıraktığında 64 bit kuruluyor ubuntu netbook olanını kursam 32 bit mi kuruluyor?

ubuntuyu bende beğendim :)

Hayatımın hiç bir döneminde 32-64 bit kargaşası yaşamadığım için çok bilgi sahibi değilim bu konuda.
Öyle sanıyorum ki senin CPU na göre uygun versiyonu otomatik kuruyor.

Ancak netbook a kuracaksan netbook sürümü kurmanda fayda var sanırım o daha hafifletilmiş versiyonu.

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Hayatımın hiç bir döneminde 32-64 bit kargaşası yaşamadığım için çok bilgi sahibi değilim bu konuda.
Öyle sanıyorum ki senin CPU na göre uygun versiyonu otomatik kuruyor.

Ancak netbook a kuracaksan netbook sürümü kurmanda fayda var sanırım o daha hafifletilmiş versiyonu.
ubuntu netbook ile normal ubuntu arasında fark varmı?

antimatter

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Önemli bi fark görmedim ben daha önce kurduğumda. Netbooksa netbook yükle bence, eksik bişey varsa sonra depolardan indirmek basit.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
ubuntu netbook ile normal ubuntu arasında fark varmı?

Şimdi kontrol ettim artık netbook versiyonu yok.
Eskiden bir desktop versiyonu vardı birde netbook notebook değil netbook yani o ufak 10" lik ler için versiyon vardı.
Sanırım o kalmış download linkleri yok.

Ayrıca 32bit 64bit zaten download ederken sana soruyor hangisini indireceksin diye zaten, siz neyini sormuştunuz?

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Şimdi kontrol ettim artık netbook versiyonu yok.
Eskiden bir desktop versiyonu vardı birde netbook notebook değil netbook yani o ufak 10" lik ler için versiyon vardı.
Sanırım o kalmış download linkleri yok.

Ayrıca 32bit 64bit zaten download ederken sana soruyor hangisini indireceksin diye zaten, siz neyini sormuştunuz?
benim sormak istediğim wubi yi açtığım zaman bir tane ubuntu birtanede ubuntu netbook vardı 10.10 luk sürümü yüklerken şimdi 12.04 olan wubiyi indirecem bu 64 bit olarak kuruyor kendini bunu 32 bit kurma imkanım varmı veya hala netbook varsa onu seçmem doğru olurmu??

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
benim sormak istediğim wubi yi açtığım zaman bir tane ubuntu birtanede ubuntu netbook vardı 10.10 luk sürümü yüklerken şimdi 12.04 olan wubiyi indirecem bu 64 bit olarak kuruyor kendini bunu 32 bit kurma imkanım varmı veya hala netbook varsa onu seçmem doğru olurmu??

Netbook a kurmayacaksan bak notebook değil netbook 10" lik küçük cd sürücüsüz dünyanın en gereksiz cihazlarından bahsediyorum :D
Ona kurmayacaksan desktop versiyonunu kur gitsin.
32-64 bit senin için hiç bir anlamı olmayan bişey Linux da.
4gb dan fazla ramin varsa 64bit kur, yoksa da kur çünkü bir dezavantajı yok.

Windows daki gibi yok o programın 64bit desteği yok, yok bunun şuyu yok falan öyle şeyler yok Linux da.

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Netbook a kurmayacaksan bak notebook değil netbook 10" lik küçük cd sürücüsüz dünyanın en gereksiz cihazlarından bahsediyorum :D
Ona kurmayacaksan desktop versiyonunu kur gitsin.
32-64 bit senin için hiç bir anlamı olmayan bişey Linux da.
4gb dan fazla ramin varsa 64bit kur, yoksa da kur çünkü bir dezavantajı yok.

Windows daki gibi yok o programın 64bit desteği yok, yok bunun şuyu yok falan öyle şeyler yok Linux da.
ben programlarında değilim ki sadece bilgisarayı zorlamasın diye düşümnüştüm gerçi 64 bit linux içinde 2 program bulunuyor o çok zorlarmı?

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Ubuntu bilgisayarını zorlarsa kaldır at o bilgisayarı boşver :D :D

ali3564

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selam Ben wubi ubuntu setupunu indirdim açtım ve kurulum boyutu kullanıcı adı vs şeyler sordu kurulum boyutunu 10gb ayarlıyıp ilerleyelim sonra ubuntuyu indirmesini beklemek lazım 30dknızı alır buda sonra kurulum tamamlandıktan sonra yeniden başlat gelecektir. yeniden başlattıktan sonra Windows Boot Manager karşınıza gelecektir üstte windows 7 altta ubuntu vardır ubuntuyu seçip ilerleyin sonra kodlar geliyor zaten otomatik olarak yapılıyor.herşey sonra şifre istiyicektir şifreyi yazıp girebilirsiniz hem win7 hem ubuntu kullanabilirsiniz dosyalarınıza kesinlikle zarar gelmiyor. yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben de wubi den ubuntu yükledim. yükledikten sonra kurcalarken gördüm ki 64 bit yüklemiş. yüklerken bir seçenek felan vermeden direk 64 bit yükleyivermiş.. netbook 32 bit win 7 ile birlikte şuan 64 bit ubuntu sorunsuz çalışıyor. diskimde yer açıp gerçek kuruluma geçmeyi denicem ama 64 bit ilerde sorun çıkarır mı silip 32 bit yükleyip öylemi gerçek kuruluma geçsem diye düşünüyorum..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben de wubi den ubuntu yükledim. yükledikten sonra kurcalarken gördüm ki 64 bit yüklemiş. yüklerken bir seçenek felan vermeden direk 64 bit yükleyivermiş.. netbook 32 bit win 7 ile birlikte şuan 64 bit ubuntu sorunsuz çalışıyor. diskimde yer açıp gerçek kuruluma geçmeyi denicem ama 64 bit ilerde sorun çıkarır mı silip 32 bit yükleyip öylemi gerçek kuruluma geçsem diye düşünüyorum..

wubi ubuntuyu windows'a sıradan bir program gibi tanımlıyor zaten. içinize sinmezse 32 bitlik bir .iso'yu DVD'ye yazın,autorun dosyaları gibi wubi gelecek zaten,kurulumu öyle devam ettirirsiniz. ;)