Sizce Hangi UltraPC ? Seçiminizi bekliyorum..

Asus'u mu Apple'ı mı almalıyım ?

• Kullanılan toplam oy
    20
  • Anket kapatılmış .

tlgcn38

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar lütfen özelliklere bakarak karar verin..

2 Laptop arasında kaldım:

1. [TABLE="class: border bottomAlign"]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 3"]
(2900TL)ASUS UX32VD CORE İ7 3517U-1.9GHZ-4GB DDR3-500 GB HDD 24 GB SSD-13.3''-INTEL-BT-W7PRE
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[TABLE="class: leftAlign, width: 904"]
[TR]
[TD]İşlemci Teknolojisi[/TD]
[TD]Intel® Core™ i7[/TD]
[/TR]
[TR="class: rowBackground3, bgcolor: #FFFFFF"]
[TD]İşlemci Numarası[/TD]
[TD]3517U[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]İşlemci Hızı[/TD]
[TD]1.9 GHz[/TD]
[/TR]
[TD]İşlemci Hızı(Turbo Boost)[/TD]
[TD]3 GHz[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Ön Bellek[/TD]
[TD]4 MB[/TD]
[/TR]
[TD]Hafıza (RAM) Kapasitesi[/TD]
[TD]4 GB[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Disk Kapasitesi[/TD]
[TD]24 GB[/TD]
[/TR]
[TD]Disk Türü[/TD]
[TD]SSD[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Hafıza (RAM) Tipi[/TD]
[TD]DDR3[/TD]
[/TR]
[TD]İşlemci Markası[/TD]
[TD]INTEL[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Ekran Kartı Hafızası[/TD]
[TD]1 GB[/TD]
[/TR]
[TD]Ekran Kartı Markası[/TD]
[TD]NVIDIA[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]VGA Chipset Modeli[/TD]
[TD]GT620M[/TD]
[/TR]
[TD]Ekran Boyu[/TD]
[TD]13.3 inch[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Maksimum Çözünürlük[/TD]
[TD]1920 x 1080[/TD]
[/TR]
[TD]İşletim Sistemi[/TD]
[TD]7 Premium 64 Bit Tr[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Ağırlık[/TD]
[TD]1.45 Kg[/TD]
[/TR]
[TD]Ekran Kartı Tipi[/TD]
[TD]Paylaşımsız Hafıza[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Bağlantı Özellikleri[/TD]
[TD]Bluetooth[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

2.MacBook Air : 2900TL

[TABLE="class: leftAlign, width: 98%"]
[TR]
[TD="class: bold rowBackground1, bgcolor: #EEEEEE, colspan: 2"]Özellikler[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: rowBackground1, bgcolor: #EEEEEE, colspan: 2"][TABLE="class: leftAlign, width: 904"]
[TR]
[TD]İşlemci Teknolojisi[/TD]
[TD]Intel® Core™ i5[/TD]
[/TR]
[TD]İşlemci Hızı[/TD]
[TD]1.7 GHz[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Ön Bellek[/TD]
[TD]3 MB[/TD]
[/TR]
[TD]Hafıza (RAM) Kapasitesi[/TD]
[TD]4 GB[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Disk Kapasitesi[/TD]
[TD]64 GB[/TD]
[/TR]
[TD]Disk Türü[/TD]
[TD]SSD[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Hafıza (RAM) Tipi[/TD]
[TD]DDR3[/TD]
[/TR]
[TD]İşlemci Markası[/TD]
[TD]INTEL[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Ekran Kartı Markası[/TD]
[TD]INTEL[/TD]
[/TR]
[TD]VGA Chipset Modeli[/TD]
[TD]Intel Graphics 4000[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Ekran Boyu[/TD]
[TD]11.6 inch[/TD]
[/TR]
[TD]Monitör Tipi[/TD]
[TD]LED[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Maksimum Çözünürlük[/TD]
[TD]1366 x 768[/TD]
[/TR]
[TD]İşletim Sistemi[/TD]
[TD]Lion[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Ağırlık[/TD]
[TD]1.08 Kg[/TD]
[/TR]
[TD]Ekran Kartı Tipi[/TD]
[TD]Paylaşımlı Hafıza[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Bağlantı Özellikleri[/TD]
[TD]Bluetooth, USB 3.0[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

İKİSİNİDE %25 indirim olacağı gün alacağım için 2000 civarı birşeye gelecek sanırım. Ancak Mac alırsam birde macoffice almak zorundayım o da 300 tl..

Sizce Hangisi

tlgcn38

Asistan
Reaksiyon puanı
0
MacBook ve Asus karşılaştırması çok güç. Apple ve diğerleri diye bir gerçek var bana göre. Ama Asus tercih edebileceğin en iyi markalardan biri. iki modelide inceledim Ultrabook sınıfı olarak asus çok kaliteli bir iş çıkarmış gözüm kapalı önerebilirim. ama yanına mac koyarsan akıllar karışır öyle bir durum yani :) burada senin kullanım amacın/alanın devreye giriyor... aradığın kriterler neler ?

kullanım alanım geniş , çok taşıyacağım okula,5yıl gitmeli en az, ders ödev arada sırada oyun ve film

tlgcn38

Asistan
Reaksiyon puanı
0
upppppppppppppp ankete 2 kişi mi oldu daha

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Depolama alanı asusun düşük baya. Zaten 10 Gb sisteme gidecek kafadan... Yanına Harici diskini alabilirsen Asus derim. Ne kadar apple sevsem de Asus da iyi bir marka ve sağlam bilgisayar üretmiş..

grbz_94

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
asusun ayriyeten 500 gb harddiski var, orda belirtilmemiş sadece başlıkta geçiyo, ben de asusun bu modelini çok beğendim, vatana 10kere gittim sürekli inceledim, ancak asusun bu modelinde problem yaratabilicek 2 sorun mevcut, 1.si ram; apple 4 gb ramli ancak çok verimli kullandığından hiç bi zaman az geldiğini düşünmezsiniz, ancak asusun bu modelinde sistem 2,5 gb rami kendisi tüketiyormüş, kullananlardan bizzat öğrendim. 2.sorun ise ışık sızması; özellikle film izlerken büyük bi problem oluşturuyo bu, tabii bunu sorun olarak görmeye de bilirsin sana kalmış :) asusun da tasarımı çok manyak olmuş ancak senin yerinde olsam apple tercihim olurdu, bunların dışında bi şey düşünürüm dersen de hplerin envy serisi var, tam ultrabook sayılmazlar ancak ekran kartı kesinlikle o fiyatlar arasındaki en iyisi, ve 8gb ram sunuyor ki başta da dediğim gibi apple dışı markalarda yüksek ram önemli..

tlgcn38

Asistan
Reaksiyon puanı
0
asusun ayriyeten 500 gb harddiski var, orda belirtilmemiş sadece başlıkta geçiyo, ben de asusun bu modelini çok beğendim, vatana 10kere gittim sürekli inceledim, ancak asusun bu modelinde problem yaratabilicek 2 sorun mevcut, 1.si ram; apple 4 gb ramli ancak çok verimli kullandığından hiç bi zaman az geldiğini düşünmezsiniz, ancak asusun bu modelinde sistem 2,5 gb rami kendisi tüketiyormüş, kullananlardan bizzat öğrendim. 2.sorun ise ışık sızması; özellikle film izlerken büyük bi problem oluşturuyo bu, tabii bunu sorun olarak görmeye de bilirsin sana kalmış :) asusun da tasarımı çok manyak olmuş ancak senin yerinde olsam apple tercihim olurdu, bunların dışında bi şey düşünürüm dersen de hplerin envy serisi var, tam ultrabook sayılmazlar ancak ekran kartı kesinlikle o fiyatlar arasındaki en iyisi, ve 8gb ram sunuyor ki başta da dediğim gibi apple dışı markalarda yüksek ram önemli..

apple iyi de aynı telefon gibi işletim sistemi ya program files falan yok çok sıkıcı ve basit geliyor belgelerim bilgisayarım falan yok. bu konu hakkında ne diyorsun hocam

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
apple iyi de aynı telefon gibi işletim sistemi ya program files falan yok çok sıkıcı ve basit geliyor belgelerim bilgisayarım falan yok. bu konu hakkında ne diyorsun hocam
Kim demiş onlar yok diye?

İllaki windows gibi program files, belgelerim, bilgisayarım mı yazmalı?

Sen Asus'u al boşver. Apple sana göre değil.

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
illa 300tl ye office alıp kurman gerekmiyor. LibreOffice gibi ücretsiz açık kaynak office programlarıda var ve MS office e hiç ihtiyaç duymadan her istediğini yaparsın

BlackXr

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Macbook airi kurcalamıstım bi ara baya bi hoşuma gitmişti :P

ben alacaksam mac alirim :)

thruthreign

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
159
Ben olsam ASUS'u alırım.
Bu arada oyun oynarım demişsin.Macbook Air ile oyun oynaman çok zor.

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
bir ultrabook ile oyun oynamak kadar saçma bir düşünce olamaz herhalde. oyun oynarken oluşacak ısıyı bile uzaklaştıramazsın muhtemelen bilgisayar kapanır durur

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Asus alırsan windows kullanırsın macbook alırsan macbook kullanırsın hep windows kullandıysan mac os kullan birde :)

tlgcn38

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kim demiş onlar yok diye?

İllaki windows gibi program files, belgelerim, bilgisayarım mı yazmalı?

Sen Asus'u al boşver. Apple sana göre değil.

Diyen: Vatan Bilg. Pendikdeki şube görevlisi.......

Konu hakkında bilgi varsa açıklama yapmayı tercih etmelisin bence.... İnsanlara bu tavırla bir faydan olmaz.Olmayacaksa da burada ne işin var?..

illa 300tl ye office alıp kurman gerekmiyor. LibreOffice gibi ücretsiz açık kaynak office programlarıda var ve MS office e hiç ihtiyaç duymadan her istediğini yaparsın
Sorun okulda sunumlar hocaların bilg.a uymayacağı için. Mac alıp yan sistem kurmayı düşünüyorum şuan

bir ultrabook ile oyun oynamak kadar saçma bir düşünce olamaz herhalde. oyun oynarken oluşacak ısıyı bile uzaklaştıramazsın muhtemelen bilgisayar kapanır durur
Bir bilgisayardan , yeni bir bilgisayardan ısının uzaklaştırılamayacağını düşünmek kadar da cahilce bir düşünce olamaz herhalde...Özelliklede bir ultrabookdan...
İnceliğinden dolayı ısı tutmaz ve kendi fanı yetmezse ek soğutmayla kullanırım.. Vs vs..

oyun oynayacaksan ultrabook işine hiç girme bence.
oyun dediğim age of 2 - 3 falan. ( o da belki )
Nette Cod Modern Warfare oynayanlar var ultrabookda ss koymuşlar

Asus alırsan windows kullanırsın macbook alırsan macbook kullanırsın hep windows kullandıysan mac os kullan birde :)
benide cezbeden bu :)

Ben olsam ASUS'u alırım.
Bu arada oyun oynarım demişsin.Macbook Air ile oyun oynaman çok zor.
Macbook age of u falandamı açamıyor :S

Bu arada 7 Asus 5 Apple .. Cidden seçim yapmak zor oluyo ya

tlgcn38

Asistan
Reaksiyon puanı
0
oyun açamama sebebi oyunun windows için düzenlenmiş olması mı

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Diyen: Vatan Bilg. Pendikdeki şube görevlisi.......

Konu hakkında bilgi varsa açıklama yapmayı tercih etmelisin bence.... İnsanlara bu tavırla bir faydan olmaz.Olmayacaksa da burada ne işin var?..

Benim burdaki işimi sorgulayacağına önce kendi isteklerini sorgulasan ve hakkında hiç bir şey bilmediğin işletim sistemini kullanmanın hiçde kolay olmadığını anlarsan seçimini kendin bile yapabilirsin.

tlgcn38

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Benim burdaki işimi sorgulayacağına önce kendi isteklerini sorgulasan ve hakkında hiç bir şey bilmediğin işletim sistemini kullanmanın hiçde kolay olmadığını anlarsan seçimini kendin bile yapabilirsin.
İsteklerime göre 2sini seçtim zaten şimdi 1e indirmeye çalışıyorum dikkat ettiysen..
Kolay birşey istiyorumda demedim..
Ve ayrıca ilk defa windows kullanırken doğuştan gelen bir hafızayla da kullanmadım herşey öğrenilir önemli olan bunlar değil seçme kriterlerimi söylemiştim..

Hayır, varsa oyunun Mac sürümünü indirirsin ama ekran kartı çok kötü. : (
İşte bu fena.. Ekran kartı kötüyse sıkıntı hocam.
Asusda hiçbiryerde stokta yok ya.

Depolama alanı asusun düşük baya. Zaten 10 Gb sisteme gidecek kafadan... Yanına Harici diskini alabilirsen Asus derim. Ne kadar apple sevsem de Asus da iyi bir marka ve sağlam bilgisayar üretmiş..
içinde 500lük hdd de var kardeş

tlgcn38

Asistan
Reaksiyon puanı
0

xyz1234

Profesör
Reaksiyon puanı
13
ben gözü kapalı macbook derim. eğer windows kurmak kullanmak istiyorsan airde onuda yapbilirsin. ama asusa mac os kuramazsın. bu katogoride oyunu unut birkere. basit flash oyunları oynayabilirsin belki ama sistemi kasacak oyun oynayamazsın zira ekran kartı olmadığı gibi, soğutma tertibatıda çok geişmiş değil bunlarda. ben bu işin kompedanı apple diyorum ve oyumu air den yana kullanıyorum bir macbook pro kullanıcı ve airi test etmiş biri olarak.

tlgcn38

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben gözü kapalı macbook derim. eğer windows kurmak kullanmak istiyorsan airde onuda yapbilirsin. ama asusa mac os kuramazsın. bu katogoride oyunu unut birkere. basit flash oyunları oynayabilirsin belki ama sistemi kasacak oyun oynayamazsın zira ekran kartı olmadığı gibi, soğutma tertibatıda çok geişmiş değil bunlarda. ben bu işin kompedanı apple diyorum ve oyumu air den yana kullanıyorum bir macbook pro kullanıcı ve airi test etmiş biri olarak.
oyun HİÇ mi oynayamayız bunlarla ? ultrabookda son çıkan callof'u düşük ayarda oynayanlar varmış nette gördüğüm

xyz1234

Profesör
Reaksiyon puanı
13
oyun HİÇ mi oynayamayız bunlarla ? ultrabookda son çıkan callof'u düşük ayarda oynayanlar varmış nette gördüğüm
hiç oynayamazsın diyemem, ama bu ürünlerde ati yada nvidia chipsetli ekran kartı olmadığı için intelin işlemciye entegre grafik kartı olduğu için güzel bir görüntü ve performans alamazsın. eğer oyun intel ekran kartını desteklemiyorsa zaten hiç çalıştıramazsın.

tlgcn38

Asistan
Reaksiyon puanı
0
hiç oynayamazsın diyemem, ama bu ürünlerde ati yada nvidia chipsetli ekran kartı olmadığı için intelin işlemciye entegre grafik kartı olduğu için güzel bir görüntü ve performans alamazsın. eğer oyun intel ekran kartını desteklemiyorsa zaten hiç çalıştıramazsın.
Kafam karıştı.. :S
asustaki özellikler +1GB ekran kartı i7 işlemci paylaşımsız ekran kartı 1900*.... çözünürlük falan bi yandaa..
Apple mac süper kolay kullanım bir yanda...

tlgcn38

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Asus hiçbi stokda yok yav:........

tlgcn38

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Artık Asus stoklara gelsinnn!!!!!!!!!!!!!!!!!! ilk ne olursa onu alcam vatan %25 ind yaparsa apple o yapana kadar asus gelirse asus