Şehitlik de gazilik de nasip işi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan leroy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

leroy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
'Şehitlikte gazilikte nasip işi'

spacer.gif

spacer.gif

spacer.gif
17932368.jpg

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, beraberinde Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ile geldiği Iğdır’da, Afyonkarahisar’da mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan 25 askerden biri olan Mehmet Emin Çuğun’un ailesini ziyaret edip başsağlığı dileğinde bulundu.Şahin, ''Her şey nasip işi. Bizim Iğdır’a gelmemizde bir nasip işidir. Aniden karar verdik ve Iğdır’a geldik. Şehitlikte, gazilikte, uzun yaşamak da, genç yaşta şehit olmakta nasip işidir'' dedi.

Dün öğle saatlerinde özel bir uçakla Iğdır’a gelen Içişleri Bakanı İdis Naim Şahin ile Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Valilik, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret etti. Bakan Şahin ve beraberindeki heyet daha sonra Afyonkarahisar’da mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan askerlerden Mehmet Emin Çuğun’un ailesini ziyaret etti. Taziye çadırında gazetecilere açıklama yapan Bakan Şahin, bölücü terör örgütü tarafından şehit edilen polislerin cenazesine katılmak için Malatya’ya gittiğini buradan da Iğdır’a gelerek hem şehit ailesini ziyaret etmek hem de incelemelerde bulunmak için geldiğini söyledi.
Bakan Şahin, "Her şey nasip işi. Bizim Iğdır’a gelmemizde bir nasip işidir. Aniden karar verdik ve Iğdır’a geldik. Şehitlikte, gazilikte, uzun yaşamak da, genç yaşta şehit olmakta nasip işidir. Şehidimizin ailesine sabırlar diliyorum. Acılarını paylaşıyorum. Iğdır’ı yıllar öncesinden biliyorum gelişmiş, geleceği olan parlak bir il. Valilik, Emniyet ve jandarmadan gerekli bilgileri aldık. Eksikleri not ettik. Gidermek için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.
Daha sonra şehir merkezinde gezip esnafın sorunlarını dinleyen Şahin ve beraberindeki heyet uçakla Ankara’ya döndü.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/21493405.asp

leroy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
nedense hepde garibanın çoçuğuna nasip oluyor bu işler

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
nedense hepde garibanın çoçuğuna nasip oluyor bu işler

şer'anda öyledir.Kişi Allah[cc]la pazarlık eder canı üzerine ve alemlerin rabbi olan Allah[cc]en yüksek bedelle o canı alır.yerine Kıyamet gününde o yaralı kanlı her ne haldeyse o halde dirilme imkqnı yakınlarına kabir komşularına şefaat ve kul borcu haricinde cennete sorgusuz cennete girdirir yed hulu cennet[h]derhadi gir cennetime sonra kul borcu olanları çağırır ve izzeti hakkı için onlara alacaklarının kat be katı değerinde karşılıklar verir helalliklerini alır.Cennet ewhl-i cennetten çıkmaz istemez ancak şehidler sorulduğunda birdaha dünyaya gidelimde canımızı senin yolunda verelim derler.şehidin berzah alemide hoştur kabir azabından korunmuş kabri genişletilmiş bir Gül[sav]bahçesi olmuştur.
Değerli kardeşim baban sağsa git bir 10 tl ver ne diyecek bin dereden su getirecek böyle karlı nir alış veriş herkeze nasib olurmu Halid bin velid [Ra]onca gazveden yüzlerce yara alarak kurtulmuş şavaş meydanlarında şehadet nasib olmamıştırda hükmen şehid olmuştur. Bu konularda yazmaya devam edersem şu anda şehidlerimizvar o konudan ayrı kalırız ilk defa böyle güzel şeyler söylüyorlar aman sus bozma

shadow2

Profesör
Reaksiyon puanı
23
İslam gariplerin dini değil mi zaten...

Bu din garip olarak başladı, sonu da garip olur. Halkın bozduğu sünnetimi düzelten gariplere müjdeler olsun! [Tirmizi]

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Nasip; kısmet, talih, baht olarak kullanılan bir kelimedir. Şehitlik şahsı dinen yükselten yücelten bir makam olmasına karşın neticede bir gencin vefatıdır. Ölümün kısmetlik bir yanı olmaz...

leroy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
şer'anda öyledir.Kişi Allah[cc]la pazarlık eder canı üzerine ve alemlerin rabbi olan Allah[cc]en yüksek bedelle o canı alır.yerine Kıyamet gününde o yaralı kanlı her ne haldeyse o halde dirilme imkqnı yakınlarına kabir komşularına şefaat ve kul borcu haricinde cennete sorgusuz cennete girdirir yed hulu cennet[h]derhadi gir cennetime sonra kul borcu olanları çağırır ve izzeti hakkı için onlara alacaklarının kat be katı değerinde karşılıklar verir helalliklerini alır.Cennet ewhl-i cennetten çıkmaz istemez ancak şehidler sorulduğunda birdaha dünyaya gidelimde canımızı senin yolunda verelim derler.şehidin berzah alemide hoştur kabir azabından korunmuş kabri genişletilmiş bir Gül[sav]bahçesi olmuştur.
Değerli kardeşim baban sağsa git bir 10 tl ver ne diyecek bin dereden su getirecek böyle karlı nir alış veriş herkeze nasib olurmu Halid bin velid [Ra]onca gazveden yüzlerce yara alarak kurtulmuş şavaş meydanlarında şehadet nasib olmamıştırda hükmen şehid olmuştur. Bu konularda yazmaya devam edersem şu anda şehidlerimizvar o konudan ayrı kalırız ilk defa böyle güzel şeyler söylüyorlar aman sus bozma

şehitlik güzel mertebedirde , anlatmak istediğim neden zengin çoçuğunu çatışmaların olduğu yerlere asker olarak göndermiyorlar...hep garibanın anası ağlıyor...benim sinirlerimi geriyor bu durum...10 senedir boş boş konuşuyorlar icraat yok.anca davul zurna ile adamları buraya getiriyorlar,anca biz pkk ile görüşmeyiz ispat etmeyen namerttir derler,ispat edincede zaytin yağı gibi suyun yüzüne çıkarlar ben insan içine çıkmam açıkcası...yine çıktı afyondaki patlamalarla ilgili namersin olayına girdiler ispatlanırsa bu sefer ne yaparlar çok merak ederim...

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Gene yazdım yazdım sildim başbakanınada hükümetinede hepsine heee nasip işi gene 7 şehit var o da nasip demi ?

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
İslam gariplerin dini değil mi zaten...

Bu din garip olarak başladı, sonu da garip olur. Halkın bozduğu sünnetimi düzelten gariplere müjdeler olsun! [Tirmizi]

İslamiyetin çıktığı yıllarda hırıstiyanlar kablosuz modem kullanıyordu da biz mi bilmiyorduk?

Zengin bir kralın herhangi bir konuda başarısımı size daha inandırıcı gelir?
Fakirliğin, yokluğun, imkansızlıkların ortamında bir kişinin mi başarısı sizi daha inandırır?

Naaa

Profesör
Reaksiyon puanı
3

biraz daha türkçeye ağırlık versen daha hoş olacak (bence) .... lakin bi seviye daha atlasan seni anlamak için arapça sözlük gerekecek.

Muvahhid

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Nasip yerine Kader kullanılsa daha mantıklı açıklama olurmuş...

leroy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Gene yazdım yazdım sildim başbakanınada hükümetinede hepsine heee nasip işi gene 7 şehit var o da nasip demi ?
ben o duyguyu çok iyi biliyorum aynen bende yazıyorum siliyorum bir daha yazıyorum cinlerim tepeme geliyor birde saçma sapan konuşmaları yokmu sus be adam bu kaçıncı saçmalaman sus artık

fizikci

Doçent
Reaksiyon puanı
12
Senin oglunada nasip olsun ozaman desek hoşuna gidermi bakan beyy bi düşün bakalım insanları fakiri fukarayı bu din sömürüleriyle kandırmayın artık ayıp.. istifa et artık ya nasıl içişleri bakanısın ülkenin içişlerindeki kaosa çözümün nasip mi ya komik

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Bizde mi kral çok, İngiltere'de mi?

İNGİLTERE Kraliçesi'nin torunu Prens Harry, son dönemde çıplak fotoğrafıyla meşhur oldu.
Herkes zannetti ki, İngiliz prensleri böyle bir şey.
Çünkü Harry'nın şeyini tutarken çekilmiş çıplak fotoğrafı koca koca haber oldu her yerde.
Ama aynı Prens Harry, dün eğlendiği gibi bugün de vatanı için bir yerlere gitti.
Bara pavyona, sevgilisiyle yurtdışına değil.
Afganistan'a.
Gezmeye de değil.
Savaşmaya.
4 ay boyunca Afganistan'da görev yapacak.
Öyle yapacak, böyle yapacak.
Ama yapacak.
Koskoca İngiltere'nin prensi.
Birkaç yıl önce de Hollanda Genelkurmay Başkanı'nın oğlu, Afganistan'da savaşırken şehit düşmüştü.
23 yaşındaydı öldüğünde. "Babası Genelkurmay Başkanı, onu Afganistan'a değil, Amsterdam'da orduevine yollayalım" demek kimsenin aklına gelmemişti.
Şimdi size bir soru. Terör kaç yıldır sürüyor? 28.
Bölgede kaç asker görev yapıyor? Yaklaşık 200 bin.
Basit bir hesapla bölgede şimdiye kadar en azından kaç genç askerlik görevi yapmış?
5 milyon 600 bin. Ve şimdi esas soru?
Bunca yıldır burada askerlik yapan bir tane genelkurmay başkanı, kuvvet komutanı, ordu komutanı, siyasetçi çocuğu, bakan, başbakan çocuğu, hadi çocuktan vazgeçtim yakın akrabası duydunuz mu?
Bakın şehit olan, gazi olan falan da demiyorum.
Görev yapan diyorum.
6 ay, 1 yıl bölgede kalan, bölgeye giden diyorum.
Bir tane var mı?
İngiltere'nin prensi Afganistan'a gidiyor ama bizim prensler bir yere gitmiyor.
Acaba krallık olan İngiltere'de mi, yoksa Türkiye'de mi kral çok!

Fatih Altaylı

fizikci

Doçent
Reaksiyon puanı
12
Güzel kandırmışlar seni durmak yok yola devam zaten pakistanda hindistanda buna benzer olaylar olmuyor degil ...!!!

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
şehitlik güzel mertebedirde , anlatmak istediğim neden zengin çoçuğunu çatışmaların olduğu yerlere asker olarak göndermiyorlar...hep garibanın anası ağlıyor...benim sinirlerimi geriyor bu durum...10 senedir boş boş konuşuyorlar icraat yok.anca davul zurna ile adamları buraya getiriyorlar,anca biz pkk ile görüşmeyiz ispat etmeyen namerttir derler,ispat edincede zaytin yağı gibi suyun yüzüne çıkarlar ben insan içine çıkmam açıkcası...yine çıktı afyondaki patlamalarla ilgili namersin olayına girdiler ispatlanırsa bu sefer ne yaparlar çok merak ederim...

öyle bir yazmışsın ki zenginin çocuğu şehit olursa mutlu olacak gibisin.

Aslında mesele zengin-fakir ayrımından çok okumuş-okumamış ayrımının yapılması. Ailesi zengin yada çocuğunun eğitimine önem veriyorsa bir şekilde onu başarısız da olsa ite kaka okutuyor. Okuyan genç kısa dönem askerlik yapıyor, kısa dönem askerler de cepheye gitmiyor, daha çok lojistik yada ofislerde görev alıyor. Askere gidenler bilir, bir birlikte 100 uzun dönem asker var ise 10-15 kısa dönem asker vardır.

Zengin den kasıtım gariban olmayanlar; daha önce bir konuda da belirtmiştim, insanların sevinç ve üzüntülerini yaşayış biçiminin eğitim ile alakasını. İnsanlar eğitimle birlikte duygularını nasıl yaşayacağını da öğrenir, zengin/eğitimli bir aile cenazesinde pek tabutların üzerinde ağlayan anneler babalar göremezsiniz, genelde güneş gözlükleri yada kıyıda kendi başına sarılıp ağlaşan aile yakınları olur, fakat gariban bir ailenin cenazesinde feryatlar kopar, insanlar bayılır, bir şekilde içlerinde yaşadıkları üzüntüyü dışa vururken ne yapacaklarını bilemeyip yürek burkan görüntülere sebep olur. Sonuç olarak her insan yakını ölünce benzer acıları yaşarlar fakat eğitim, belki birazda kültürün de etkisiyle bu insanların acıyı yaşayış biçimleri değişir.

asıl konuya gelecek olursak, bu ülkede gerçekten çok zengin olan %1 lik bir kesim ve bu kesmin oğlu zaten ya dövizli ya bedelli yada kısa dönem askerlik yapıyor. Bu gençlerin sayısı zaten öyle çok fazla değil, ama bunlara karşı doğu ya da gitseler komutanına göre ufak bir ayrıcalık yapıldığı gerçek ama bu listeye şarkıcı, türkücü, sporcu yada ünlüleri de katmalıyız. Tartışmamız gereken belkide bu kişilerin neden şehit olmadığı değil neden doğu da askerlik yapmadıklarıdır.

bu ülkede gariban olmayan ailelerin çocukları da şehit oluyor fakat medyada haber olamıyor.
-eğer bir şehidimizin ailesi gariban yada geçmişinde bir dram var ise bu haber oluyor.
-eğer bir şehidimizin cenazesinde tüm kasaba/köy ayaklanıyorsa bu haber oluyor.
-eğer bir şehidimizin cenazesinde, ailesi bayılıyor, göz yaşları sel oluyor, insanlar feryat edip protestolar ediyorsa bu haber oluyor.

gariban olmayan aileler ise cenazelerini alıp sakin bir şekilde toprağa verip medyada haber olacak duygu patlamaları yaşamadıkları için haber olamıyor. Gariban ailenin şehidi için "gariban" yorumu yapılıyor ama orta kesim bir ailenin şehidi için "orta kesim" şeklinde yorum yapılmıyor ve bu nedenle geçmişe dönüp baktığımızda hep gariban şehitler akıllarımızda kalıyor.
Örnek olarak; afyondaki patlamada şehit olan askerlerin çok büyük bir bölümü okumuş kısa dönem acemi askerlerdi. Belkide bu şehitlerimizin ailelerinin büyük kısmının hali vakti yerindeydi, ama gariban olmadıkları için teker teker geçmişleri yada dramları gündeme gelecek şekilde haber olmadılar yada cenazeleri kaldırılırken medya için malzeme çıkmadı pek.

leroy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
öyle bir yazmışsın ki zenginin çocuğu şehit olursa mutlu olacak gibisin.

Aslında mesele zengin-fakir ayrımından çok okumuş-okumamış ayrımının yapılması. Ailesi zengin yada çocuğunun eğitimine önem veriyorsa bir şekilde onu başarısız da olsa ite kaka okutuyor. Okuyan genç kısa dönem askerlik yapıyor, kısa dönem askerler de cepheye gitmiyor, daha çok lojistik yada ofislerde görev alıyor. Askere gidenler bilir, bir birlikte 100 uzun dönem asker var ise 10-15 kısa dönem asker vardır.

Zengin den kasıtım gariban olmayanlar; daha önce bir konuda da belirtmiştim, insanların sevinç ve üzüntülerini yaşayış biçiminin eğitim ile alakasını. İnsanlar eğitimle birlikte duygularını nasıl yaşayacağını da öğrenir, zengin/eğitimli bir aile cenazesinde pek tabutların üzerinde ağlayan anneler babalar göremezsiniz, genelde güneş gözlükleri yada kıyıda kendi başına sarılıp ağlaşan aile yakınları olur, fakat gariban bir ailenin cenazesinde feryatlar kopar, insanlar bayılır, bir şekilde içlerinde yaşadıkları üzüntüyü dışa vururken ne yapacaklarını bilemeyip yürek burkan görüntülere sebep olur. Sonuç olarak her insan yakını ölünce benzer acıları yaşarlar fakat eğitim, belki birazda kültürün de etkisiyle bu insanların acıyı yaşayış biçimleri değişir.

asıl konuya gelecek olursak, bu ülkede gerçekten çok zengin olan %1 lik bir kesim ve bu kesmin oğlu zaten ya dövizli ya bedelli yada kısa dönem askerlik yapıyor. Bu gençlerin sayısı zaten öyle çok fazla değil, ama bunlara karşı doğu ya da gitseler komutanına göre ufak bir ayrıcalık yapıldığı gerçek ama bu listeye şarkıcı, türkücü, sporcu yada ünlüleri de katmalıyız. Tartışmamız gereken belkide bu kişilerin neden şehit olmadığı değil neden doğu da askerlik yapmadıklarıdır.

bu ülkede gariban olmayan ailelerin çocukları da şehit oluyor fakat medyada haber olamıyor.
-eğer bir şehidimizin ailesi gariban yada geçmişinde bir dram var ise bu haber oluyor.
-eğer bir şehidimizin cenazesinde tüm kasaba/köy ayaklanıyorsa bu haber oluyor.
-eğer bir şehidimizin cenazesinde, ailesi bayılıyor, göz yaşları sel oluyor, insanlar feryat edip protestolar ediyorsa bu haber oluyor.

gariban olmayan aileler ise cenazelerini alıp sakin bir şekilde toprağa verip medyada haber olacak duygu patlamaları yaşamadıkları için haber olamıyor. Gariban ailenin şehidi için "gariban" yorumu yapılıyor ama orta kesim bir ailenin şehidi için "orta kesim" şeklinde yorum yapılmıyor ve bu nedenle geçmişe dönüp baktığımızda hep gariban şehitler akıllarımızda kalıyor.
Örnek olarak; afyondaki patlamada şehit olan askerlerin çok büyük bir bölümü okumuş kısa dönem acemi askerlerdi. Belkide bu şehitlerimizin ailelerinin büyük kısmının hali vakti yerindeydi, ama gariban olmadıkları için teker teker geçmişleri yada dramları gündeme gelecek şekilde haber olmadılar yada cenazeleri kaldırılırken medya için malzeme çıkmadı pek.

kimmiş o zengin olupta medyada gözükmeyenler,arkadaşım burda her yazdığım sansürlüniyor laflarımı eğip büğüp yazıyorum durmadan en baştaki yazım bile silindi mr_rain e mesaj yazdın sorun ne diye...anlatmak istediğini anlatamıyorsun eşitlik olsun diyorum ,ayırma kayırma olmasın diyorum,mesele ölsün meselesi değil çözsünler o zaman bu olayları halk ne diye seçti bunları çözemiyorlar defolsun gitsinler.10 senedir baştalar tek başına yine suçu muhalafete atıyorlar.

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
450
[MENTION=286034]leroy[/MENTION] Kimsenin seni ya da bir başkasını sansürlediği yok, için rahat olsun. Moderasyona yetkili arkadaşlar kendi dünya görüşleri, siyasi ve ideolojik düşünceleri çerçevesinde değil, forum anayasası ve forum kuralları ne gerektiriyorsa ona göre işlem yapıyorlar.

Bu bağlamda, yazdığın siyasi mesajlar ya siliniyor ya da siyasete giren kısmı editlenip öyle onaydan geçiyor. Forum kurallarına riayet edersen böyle durumla karşılaşmazsın.

Konuya yazdığın ilk mesaj da tarafımdan "yanlışlıkla" silindiği için düzeltme yapıp onay verdim ayrıca.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Bizde mi kral çok, İngiltere'de mi?

İNGİLTERE Kraliçesi'nin torunu Prens Harry, son dönemde çıplak fotoğrafıyla meşhur oldu.
Herkes zannetti ki, İngiliz prensleri böyle bir şey.
Çünkü Harry'nın şeyini tutarken çekilmiş çıplak fotoğrafı koca koca haber oldu her yerde.
Ama aynı Prens Harry, dün eğlendiği gibi bugün de vatanı için bir yerlere gitti.
Bara pavyona, sevgilisiyle yurtdışına değil.
Afganistan'a.
Gezmeye de değil.
Savaşmaya.
4 ay boyunca Afganistan'da görev yapacak.
Öyle yapacak, böyle yapacak.
Ama yapacak.
Koskoca İngiltere'nin prensi.
Birkaç yıl önce de Hollanda Genelkurmay Başkanı'nın oğlu, Afganistan'da savaşırken şehit düşmüştü.
23 yaşındaydı öldüğünde. "Babası Genelkurmay Başkanı, onu Afganistan'a değil, Amsterdam'da orduevine yollayalım" demek kimsenin aklına gelmemişti.
Şimdi size bir soru. Terör kaç yıldır sürüyor? 28.
Bölgede kaç asker görev yapıyor? Yaklaşık 200 bin.
Basit bir hesapla bölgede şimdiye kadar en azından kaç genç askerlik görevi yapmış?
5 milyon 600 bin. Ve şimdi esas soru?
Bunca yıldır burada askerlik yapan bir tane genelkurmay başkanı, kuvvet komutanı, ordu komutanı, siyasetçi çocuğu, bakan, başbakan çocuğu, hadi çocuktan vazgeçtim yakın akrabası duydunuz mu?
Bakın şehit olan, gazi olan falan da demiyorum.
Görev yapan diyorum.
6 ay, 1 yıl bölgede kalan, bölgeye giden diyorum.
Bir tane var mı?
İngiltere'nin prensi Afganistan'a gidiyor ama bizim prensler bir yere gitmiyor.
Acaba krallık olan İngiltere'de mi, yoksa Türkiye'de mi kral çok!

Fatih Altaylı

E*** insan dan doğruyu duymak garip.Onun çocuğu olsa gönderirmi idi acaba.

leroy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
@leroy Kimsenin seni ya da bir başkasını sansürlediği yok, için rahat olsun. Moderasyona yetkili arkadaşlar kendi dünya görüşleri, siyasi ve ideolojik düşünceleri çerçevesinde değil, forum anayasası ve forum kuralları ne gerektiriyorsa ona göre işlem yapıyorlar.

Bu bağlamda, yazdığın siyasi mesajlar ya siliniyor ya da siyasete giren kısmı editlenip öyle onaydan geçiyor. Forum kurallarına riayet edersen böyle durumla karşılaşmazsın.

Konuya yazdığın ilk mesaj da tarafımdan "yanlışlıkla" silindiği için düzeltme yapıp onay verdim ayrıca.
o zaman arkadaşım burda durmadan din siyaseti yapılıyor neden müdahale edilmiyor,hizbullahçısından tut ibdac lisine alayı mevcut burda onlara niye din üzerinden siyaset yaptırıyorsunuz

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
450
o zaman arkadaşım burda durmadan din siyaseti yapılıyor neden müdahale edilmiyor,hizbullahçısından tut ibdac lisine alayı mevcut burda onlara niye din üzerinden siyaset yaptırıyorsunuz

Kimmiş o dediğin üyeler, nerde din siyaseti yapmışlar? Din siyaseti nedir ayrıca, açıklar mısın

leroy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kimmiş o dediğin üyeler, nerde din siyaseti yapmışlar? Din siyaseti nedir ayrıca, açıklar mısın
din siyateti nedir daha çok yobaz dediğimiz sınıf tarafından yapılan insanların inaçları üzerinden duygu sömürüsü yaparak kazanım sağlamaktır.etrafına insan sağlamaktır,bu insanlarıda karşı görüşlü insanlara karşı yeri geldimi kullanırlar.genelde şöyle durum oluşuyor dikkat ederseniz siz daha iyi bilirsinizde bende eskisiniz karşı düşünce yazı yazdığında genelde avukat dediğimiz kişiler en az 3 kişi birden o kişiye yazı yazarlar.biraz dikkat edersen kim olduklarını görürsün onların kim olduğunu

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
böyle pişkin pişkin konuştukça kendi sonlarını hazırlıyorlar. o yüzden bırakalım konuşsunlar...

leroy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ne adamlar var şu dünyada Allah akıl fikir versin

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Şehitlik mertebesini konuşacak değilim, ne olduğu açıktır... Yalnız birkaç kelam yazayım bakana...

Bir gecede 24 Şehit vermek nasip kısmet işi falan değildir kepazeliktir, resmen var olan düzen ve tezgahın sonucudur... Düzene karşı duran Yiğitlerin asılarak Şehit olduğu, düzene kurşun atan Şehit olmuş Mehmetlerin "kelle" diye anıldığı bir ülke bizimkisi... 30.000 den fazla Şehit verdik yahu biz ! nasibi kısmeti mi kaldı bu işin, seriye bağlamışız... İnsanların "yaşama hakkı" diye bir şey var ya hani, işte biz onu unuttuk... 30 yıldır onun bunun maşalığını yapanlardan gına geldi, verilen bu canlar yetmedi mi ! Toplumun gazını almak için yok nasip yok kısmet vs. geçiniz bu palavraları...

Bir Şehitin hakkı bile öyle büyüktür ki bir Millet altında kalır, nasıl ödeyecek bu Millet bu hakkı soruyorum ! "Nasip işi..." ne demek yahu :cursing: bu ne pişkinliktir... Savaştasındır tamam verirsin Şehit, yahu her gün her gün Şehit vermenin nasibi mi olur... Fıttıracam ! Ya sabır :cursing:

fthtsdmr

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
44
200 askeri korumasız gönderin hiçbir önlem tedbir almayın sonra nasip.İşi Allah'a havale etmek ne kadar basit.İnşallah istifa etmekte size nasip olur.

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
[MENTION=286034]leroy[/MENTION] arkadaşımıza hak veriyorum. Bu forumda ters giden birşeyler var, kendisi her ne kadar bana yazdıkları konusunda sansüre uğramış olsada ona yapılan muameleyi doğru bulmuyorum.

Türkiyede genelinde olduğu gibi bu forumda da muhalefete çakana, din üzerinden siyaset yapana, ırkçılık yapana, ağır siyasi ve dini propoganda yapanlara kimse sesini çıkarmıyor fakat hükümete, cemaate yada belli siyasilere tek kelime laf ettirilmiyor. Hatta herhangi bir eleştiri olmasa bile isimlerinin geçmesine bile izin verilmiyor.

Moderatörler olayları kendi ideolojik görüşlerine göre sansürlüyorlar. Benimde çok mesajım editlendi ve bu insanları gerçekten soğutuyor forumdan. 1 kişi giderse gitsin forumdan, birşey kaybetmez diyorsanız yanlışınız var. Bir forum'un değeri onun yöneticileri, teknik altyapısı sayfa düzeni üzerinden belirlenmez, onu değerli yapan üyeleridir. Zaten hergeçen gün kan kaybediyor, kaliteli aklı başında üyeler aktif olmuyor, eğer liseli ergen forumuna dönmek istemiyorsa sdn bence biraz daha dikkatli davranılmalı sansür konusunda.

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Nasiptir nasip bakan bey!

çağlar522

Doçent
Reaksiyon puanı
5
sayın bakanın şehitlik nasip işidir demesi çok iyi olmuş,sözylemeseydi bizim haberimiz olmayacaktı amin.