Bu filmleri izlediniz mi?

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Resident Evil 5: İntikam (Resident Evil: Retribution)

20248809.jpg

Serinin son bölümünde dünyayı T-virüsü ile tanıştıran ve insanlığı zombilere dönüştüren Umbrella şirketinin karargâhına giren Alice, burada hayatta kalmış diğer insanları bulacağını umuyordur. Fakat uyandığında kendini gizli operasyon merkezinde bulur.

Aynı isimli ünlü video oyunundan uyarlanan ve yönetmenliğini Paul W.S. Anderson'ın yaptığı serinin 5. filminde Milla Jovovich yine hayat verdiği Alice karakteriyle virüsü yok etmeye ve karanlık bir dönüşüme maruz bırakılan dünyayı kurtarmaya çalışacak. Ona bu görevinde eşlik edecek isimler arasında Michelle Rodriguez, Kevin Durand, Sienna Guillory ve Shawn Roberts bulunuyor.

Film 3D ve IMAX 3D seçenekleriyle vizyonda. Resident Evil serisinin hayranlarına not: serinin 6. ve son bölümünün geleceğini bu film belirleyecek.

Toprağın Çocukları

20248810.jpg

“Köylü milletin efendisi olacaktı” sloganıyla yola çıkan Toprağın Çocukları, Köy Enstitüleri'ni ve onların kapanış serüvenlerini konu alıyor. Filmin yönetmenliğini Ali Adnan Özgür yaparken senaryosu Dilşah Özdinç ve yapımcılığını da Erkan Can üstleniyor.

Başrollerini Erkan Can, Ufuk Bayraktar, Bahtiyar Engin, Banu Başeren, Serdal Genç ve Ezel Akay'ın paylaştığı film hakkında konuşan yönetmen Ali Adnan Özgür, “Türkiye’deki ilk köy enstitüsü filmini çekiyoruz ve bunun konuşulmasını istiyoruz” derken, filmde öğretmen Kemal karakterini canlandıran Erkan Can ise “Ben birazda babamı oynadım. Babamda köy enstitüsünden mezun idealist biriydi.

Enstitüden mezun olanlarla konuştuğumuzda hep babamla konuşuyor gibiydim ve Köy Enstitüsü filmi çekmek sanat değil destektir” diyerek sözlerini tamamladı.

Sadakatsizler (Les Infideles - The Player)

20248811.jpg

Posteriyle bile tartışmalara neden olan cesur yapım Sadakatsizler (Les Infidèles) ülkemizde vizyona giriyor. Başrolünde Artist (The Artist) filmiyle En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ını kucaklayan Jean Dujardin'in bulunduğu film, aynı filmle Oscar kazanan yönetmen Michel Hazanavicius'un da yönetmen koltuğuna oturduğu ilginç bir deneme.

Film, Hazanavicius'un da aralarında olduğu 7 yönetmenin elinden çıkmış. Erkeklerin gözünden erkek sadakatsizliğinin ve bunun pek çok örneğinin yer aldığı yapım, umutsuz, absürd ve inanılmaz komik varyasyonlarıyla erkek sadakatsizliğinin başarı ve hüsranlarını, zaferlerini ve acıklı felaketlerini keşfe çıkıyor. İkili ilişkilerde kesin yargılara varmanın zor olduğunu düşünen yapımcılar, filmde yargılayıcı bir tavır takınmaktan çok, sadakatsizliğin hayatın kötü gerçeklerinden biri olduğu fakat dünyanın da sonunun olmadığını gösteriyorlar. Sadakatsizler ülkemizde ilk gösterimini İstanbul Film Festivali kapsamında gerçekleştirmişti.

Yurt

20248808.jpg

Nuri Bilge Ceylan’ın Kasaba (1997), Mayıs Sıkıntısı (1999) ve Uzak (2002) adlı filmlerinde seyrettiğimiz, "Uzak" filmindeki oyunculuğu ile 2003 Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye ödülünü kazanan Muzaffer Özdemir’in yazıp yönettiği ilk uzun metrajlı film olma özelliğini taşıyan Yurt'u yönetmenin sözleriyle "Kendi yurdumuzu yurt olarak görememek, orada kendimizi yurdumuzda hissedememek…

Neo liberal kapitalist zihniyetin, modern teknik zamanların bize bıraktığı hissiyatı çağdaş bir düşünürün sözüne atfen böyle özetleyebiliriz." Başrollerde Kanbolat Görkem Arslan, Muzaffer Özdemir, Muhammet Uzuner ile Pınar Ünsal'ın yer aldığı filmde, doktor tavsiyesiyle seyahate çıkan fakat çocukluğunu geçirdiği yerlerin artık yurdu olmadığını anlayan nevrotik mizaçlı bir mimarın yaşamına konuk oluyoruz.

Kaynak

Root-Sistemci

Asistan
Reaksiyon puanı
2
hiç birini izlemedim kısmet olmamış en kısa zamanda bir göz atayım

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
Resident Evil 5'i izledim.

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
büyük ihtimal sadece Resident Evil 5: İntikam filmini izlerim,zamanı gelince :mrgreen:

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Resident Evil 5: İntikam (Resident Evil: Retribution)
Ona bu görevinde eşlik edecek isimler arasında Michelle Rodriguez, Kevin Durand, Sienna Guillory ve Shawn Roberts bulunuyor.
Michelle Rodriguez ilk filmde virüs kapıp ölmemiş miydi?

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
Michelle Rodriguez ilk filmde virüs kapıp ölmemiş miydi?

Eski filmlerde olan kişiler bu filmde de var,bunlar Umbrella şirketinin üretmiş olduğu klonlar.

Şu ilk filmde lazerle dilim dilim olan zenci ve 3'ncü filmde tırın içinde sigara yakarak ölen adam da var :D

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Saçma olmuş ama o oyuncuları görmek güzel olur. :)

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
Saçma olmuş ama o oyuncuları görmek güzel olur. :)

Sen Milla j.'nin klonlarını bi görsen binlerceydib :D

Umbrella şirketinin deney alanında kullanıyorlarmış bu klonları,bildiğin fabrika yapmış şirket.

İzlersen daha iyi olur : )

Diğer serilere göre ben beğenmedim.

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Sen Milla j.'nin klonlarını bi görsen binlerceydib :D

Umbrella şirketinin deney alanında kullanıyorlarmış bu klonları,bildiğin fabrika yapmış şirket.

İzlersen daha iyi olur : )

Diğer serilere göre ben beğenmedim.
Ben 4. filmden tiksinmiştim zaten. Vahşet doluydu. Ayrıca çakma Matrix gibiydi. :D (Böyle deyince kızanlar, tepki gösterenler oluyor ya neyse.)
Seriyi bitirmek adına 5'i de seyredeceğim mecburen. :)