Dershaneler Kapanacak mı?

Dershanerlerin kapanmasını isteyenler?

• Kullanılan toplam oy
    70

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Şu an 30-50 yaşlarında kişiler dershaneler sayesinde mi doktor, mühendis, avukat bilmem ne oldu?

Devlet okullarında süper eğitim verildiğini ve dershanelerin öğrencilere yalan yanlış şeyler öğretip başarız olmalarına mı sebep olduğunu savunuyorsun anlamadım :)

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
şimdi devlet vatandaşa daha nasıl ...... im düşüncesinde tabi bunu yaparken dersaneler köşeyi dönecek birileri daha zengin olacak yağma hasanın böreği
Han-ı Yağma

Bu sofracık, efendiler - ki iltikaama muntazır
Huzurunuzda titriyor - bu milletin hayatıdır;
Bu milletin ki mustarip, bu milletin ki muhtazır!
Fakat sakın çekinmeyin, yiyin, yutun hapır hapır...

Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin,
Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!

Efendiler pek açsınız, bu çehrenizde bellidir
Yiyin, yemezseniz bugün, yarın kalır mı kim bilir?
Bu nadi-i niam, bakın kudumunuzla müftehir!
Bu hakkıdır gazanızın, evet, o hak da elde bir...

Bütün bu nazlı beylerin ne varsa ortalıkta say
Haseb, neseb, şeref, oyun, düğün, konak, saray,
Bütün sizin, efendiler, konak, saray, gelin, alay;
Bütün sizin, bütün sizin, hazır hazır, kolay kolay...

Büyüklüğün biraz ağır da olsa hazmı yok zarar
Gurur-ı ihtiıamı var, sürur-ı intikaamı var.
Bu sofra iltifatınızdan işte ab u tab umar.
Sizin bu baş, beyin, ciğer, bütün şu kanlı lokmalar...

Verir zavallı memleket, verir ne varsa, malını
Vücudunu, hayatını, ümidini, hayalini
Bütün ferağ-ı halini, olanca şevk-i balini.
Hemen yutun düşünmeyin haramını, helalini...

Bu harmanın gelir sonu, kapıştırın giderayak!
Yarın bakarsınız söner bugün çıtırdayan ocak!
Bugünkü mideler kavi, bugünkü çorbalar sıcak,
Atıştırın, tıkıştırın, kapış kapış, çanak çanak...

Tevfik Fikret

Aktarmak istedikleri mi bu şiir çok güzel aktarıyor.

Genero

Profesör
Reaksiyon puanı
1
dershaneler kapatılırsa okulların verdiği eğitimle bir yere gidemeyiz. okullarda eğitim bile verilmiyorki sadece 6 saat öğrenciyi avutmak için yapılan bir düzendir bence önce okulların sistemini ordaki kafaları değiştirmek lazım dershaneleri kapatmadan önce yoksa tıpdır mühendisliktir bunlarda çok açıklar veririz kapatıldığı sene ve sonaki dönemlerde

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
bu ülkede dershanelerin %90 cemaatın dır kapatmazlar cünkü akp ve cemaat işine gelmez kapatırlarsa da farklı bir isim ile farklı bir projeyle acarlar hükümet elinde gelen yardımı yapar yandaşsız hükümet olurmu

DarKeN

Profesör
Reaksiyon puanı
88
İnternette şöyle bir araştırma yaptım da önceki iktidarlar da zamanlarında hep dersaneleri kapatacaklarını vaat etmişler yani bir geleneksel 1234. dersane kapatma şenliklerine hoş geldiniz haberi daha itimat etmeyiniz :)

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Devlet okullarında süper eğitim verildiğini ve dershanelerin öğrencilere yalan yanlış şeyler öğretip başarız olmalarına mı sebep olduğunu savunuyorsun anlamadım :)

Belli zaten anlaşılmadığı, iş öğrencide bitiyor diyorum.
Giresun'u bilen bilir, ve hatta dereli ilçesini de söyleyeyim; sizin o beğenmediğiniz devlet okulunu babam hep yüksek başarılarla "dershanesiz" bitirmiş...

Kuzenim var o da dershanesiz harran üniversitesinden mezun, şu anda dershane işletiyor.
Babamın kuzeni de büyük ihtimalle dershanesiz olarak harita mühendisi oldu, müteahhitlik yaptı, şu anki durumunu söylemeyecem siyasi..

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
:) ee yani,20 yıl önceye bakarak, babanın okulu iyi diye yada baban başarılı olmuş diye sen devlet okullarını başarılı mı buluyorsun? Koskoca bir eğitim sistemini baban, amcan üzerinden değerlendirmek kadar komik birşey olabilir mi :)

Şöyle sorayım sana öyleyse, baban atıyorum matematikte 45 soruda 30 doğru yapmış olsun. Eğer dershaneye gitseydi yine 30 doğru mu yapardı, hiç artmaz mıydı ?

Dershanelerin insanların eğitim seviyesini yükselttiği tartışmasız gerçek.

Dershaneler kalkarsa hiçkimse doktor mühendis olamaz mı ? Olur elbette ama bugune kıyasla atıyorum %20 daha az bilgiye sahip mühendislerimiz ve doktorlarımız olur. Dershaneler çıtayı yukarıya çekiyor. İyi bir üniversite kazanmak isteyenlerin gerçekten en iyilerden olmayı gerekli kılıyor.

Dershanelerin kaldırmasını isteyenlerin çok büyük kısmı bu başarısız eğitim sistemininde, herşeye rağmen başarılı olma mücadelesini kaybetmiş, başarısız olmuş kişilerin kıskançlığı ve çekememezliğidir. Sorunu dershanelerde değil, sorun sizde ailenizde ve okulunuzda.

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
:) ee yani,20 yıl önceye bakarak, babanın okulu iyi diye yada baban başarılı olmuş diye sen devlet okullarını başarılı mı buluyorsun? Koskoca bir eğitim sistemini baban, amcan üzerinden değerlendirmek kadar komik birşey olabilir mi :)

Şöyle sorayım sana öyleyse, baban atıyorum matematikte 45 soruda 30 doğru yapmış olsun. Eğer dershaneye gitseydi yine 30 doğru mu yapardı, hiç artmaz mıydı ?

Dershanelerin insanların eğitim seviyesini yükselttiği tartışmasız gerçek.

Dershaneler kalkarsa hiçkimse doktor mühendis olamaz mı ? Olur elbette ama bugune kıyasla atıyorum %20 daha az bilgiye sahip mühendislerimiz ve doktorlarımız olur. Dershaneler çıtayı yukarıya çekiyor. İyi bir üniversite kazanmak isteyenlerin gerçekten en iyilerden olmayı gerekli kılıyor.

Dershanelerin kaldırmasını isteyenlerin çok büyük kısmı bu başarısız eğitim sistemininde, herşeye rağmen başarılı olma mücadelesini kaybetmiş, başarısız olmuş kişilerin kıskançlığı ve çekememezliğidir. Sorunu dershanelerde değil, sorun sizde ailenizde ve okulunuzda.

Uzun ama boş yazı...
Ben iş kişide biter diyorum, en iyi dershanelere ve okullara gidenler de sonradan tembel oluyor.

Adamı zar zor dershaneye yazdırıyorlar şeyine takmıyor öğrenci.
Benim çekememe gibi sorunum yok, dershaneye gittim ama birşey katmadı bana, okulda daha çok anladığım oldu.
Bu arada dershaneye babamlar benim istememle felan yollamadı.
Para boşa gitti ama yine de dershanesiz okul kazandım, iyi yada kötü. Sonunu getirmek ve ilerisini iyiye götürmek Allah'ın izniyle benim elimde...

leroy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
dersanelerin kalkacağını pek sanmam piyasadaki çoğu dersane nur cemaatine bağlı bu sorun yarattı hükümetle ihtimal vermiyorum

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Uzun ama boş yazı...
Ben iş kişide biter diyorum, en iyi dershanelere ve okullara gidenler de sonradan tembel oluyor.

Adamı zar zor dershaneye yazdırıyorlar şeyine takmıyor öğrenci.
Benim çekememe gibi sorunum yok, dershaneye gittim ama birşey katmadı bana, okulda daha çok anladığım oldu.
Bu arada dershaneye babamlar benim istememle felan yollamadı.
Para boşa gitti ama yine de dershanesiz okul kazandım, iyi yada kötü. Sonunu getirmek ve ilerisini iyiye götürmek Allah'ın izniyle benim elimde...

Senin de dediğin gibi iş kişide biter, ben burada sayfalarca açıkladım durumu birşey anlamışsın, dershanelere gitmişsin yine birşey anlamamışsın, demekki sorun sende.

Elbette her öğrenci bir değil, herkesin kapasitesi bir değil. Bazısının kapasitesi yoktur yada kolay öğrenemiyordur dershaneye gider, özel ders alır ama hiçbir faydası olmaz. Kimisi ise okuldaki öğretmenlerinin yetersizliğinden dolayı öğrenememiştir yada diğer başarılı ve çok zeki öğrencilerin seviyesine gelelemiştir, üniversite sınavı gibi tamamen rekabete kurulu bir sistemde istediği bölümü kazanıp istediği mesleği yapabilmek için bu öğrencilerin takviyeye ihtiyacı mutlaka olacaktır. Bugun türkiyede ilk 10 bine girmiş başarılı ve zeki öğrencilerimiz bu dershanelerin de katkısıyla son dakikaya kadar hazırlık ve mücadelelerini sürdürüp türkiyenin geleceğini dizayn etmeye hedefiyle hayallerindeki bölümü kazanmışlar ise bu öğrencilerin de elbette bildiği birşey vardır. Sen bu sistemden istediğinden alamadıysan sorunu başka yerde arama kendinde ara, herşey senin elinde ama anlaşılan senin elinden pek birşey gelememiş.
ilk 30 bin deki öğrencilerin %99 u mutlaka bu derecelerinin bir kısmını dershaneye borçludur ha bu öğrenciler gerçekten zeki ve kapasiteleri yüksek olduğu için bunu başarımışlardır o ayrı. Diğer bir kısım ise bu rekabette geride kalmıştır, dershaneye gidip birşey kapamamışlardır, okulda yeteri kadar öğrenememişlerdir ve kızgındırlar. Dershanelerin kapatılmasını savunanlar ;kapasite olarak kendilerinden daha yüksek seviyede olan gençlerin istedikleri gibi eğitim alamayıp sınavlarda uçurum gibi bir fark yaratmamalarını isterler böylelikle kendi başarısızlıkları göze batmaz ve belki bir umut daha güzel biryere yerleşirler diye umut ederler.

Bir öğrenci ne kadar başarılı zeki olursa olsun sonuç itibariyle tecrübesiz olacağından mutlaka bir yol gösterene, klavuza ihtiyaç duyar. Bu klavuz günü gelir dershaneler olur, özel hocaları olur yada okuldaki idealist hocaları olur. Eğer bu öğrencide gerçekten potansiyet varsa takviyeler ile potansiyelini sonuna kadar kullanıp çok başarılı olabilir unutmayın.

Mateist

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
238
Senin de dediğin gibi iş kişide biter, ben burada sayfalarca açıkladım durumu birşey anlamışsın, dershanelere gitmişsin yine birşey anlamamışsın, demekki sorun sende.

Elbette her öğrenci bir değil, herkesin kapasitesi bir değil. Bazısının kapasitesi yoktur yada kolay öğrenemiyordur dershaneye gider, özel ders alır ama hiçbir faydası olmaz. Kimisi ise okuldaki öğretmenlerinin yetersizliğinden dolayı öğrenememiştir yada diğer başarılı ve çok zeki öğrencilerin seviyesine gelelemiştir, üniversite sınavı gibi tamamen rekabete kurulu bir sistemde istediği bölümü kazanıp istediği mesleği yapabilmek için bu öğrencilerin takviyeye ihtiyacı mutlaka olacaktır. Bugun türkiyede ilk 10 bine girmiş başarılı ve zeki öğrencilerimiz bu dershanelerin de katkısıyla son dakikaya kadar hazırlık ve mücadelelerini sürdürüp türkiyenin geleceğini dizayn etmeye hedefiyle hayallerindeki bölümü kazanmışlar ise bu öğrencilerin de elbette bildiği birşey vardır. Sen bu sistemden istediğinden alamadıysan sorunu başka yerde arama kendinde ara, herşey senin elinde ama anlaşılan senin elinden pek birşey gelememiş.
ilk 30 bin deki öğrencilerin %99 u mutlaka bu derecelerinin bir kısmını dershaneye borçludur ha bu öğrenciler gerçekten zeki ve kapasiteleri yüksek olduğu için bunu başarımışlardır o ayrı. Diğer bir kısım ise bu rekabette geride kalmıştır, dershaneye gidip birşey kapamamışlardır, okulda yeteri kadar öğrenememişlerdir ve kızgındırlar. Dershanelerin kapatılmasını savunanlar ;kapasite olarak kendilerinden daha yüksek seviyede olan gençlerin istedikleri gibi eğitim alamayıp sınavlarda uçurum gibi bir fark yaratmamalarını isterler böylelikle kendi başarısızlıkları göze batmaz ve belki bir umut daha güzel biryere yerleşirler diye umut ederler.

Bir öğrenci ne kadar başarılı zeki olursa olsun sonuç itibariyle tecrübesiz olacağından mutlaka bir yol gösterene, klavuza ihtiyaç duyar. Bu klavuz günü gelir dershaneler olur, özel hocaları olur yada okuldaki idealist hocaları olur. Eğer bu öğrencide gerçekten potansiyet varsa takviyeler ile potansiyelini sonuna kadar kullanıp çok başarılı olabilir unutmayın.

sonuna kadar haklısın ben dershaneciliği sevdiğim için istemiyorum kaldırılmamasını, öğrencilerin başarısını olumsuz etkileyeceği istiyorum yoksa kimse benim kadar nefret edemez dershanecilikten atanmadan önce 1 yıl çalıştım bir dershanede ne kadar etkili olduğunu biliyorum

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Ya aslında dershane şunun için gerekli, şimdiki zamanda devlet okullarında hocalar da öğrencileri pek umursamıyor dersi atlayıp geçiyor ne de olsa devlete kapağı atmış, öğrenci anlamasa da onun derdi olmaz.
Bir de susmayı bilmeyen öğrenciler olduğunda kişi tam deliriyor, yönetimi eline alamıyor, ama yine de o sınıftan başarılı öğrenci çıkıyor.

Dershanede olsa sınıflarda kişi sayısı az olduğu için hoca hemen herşeye müdahale edebiliyor, ders dinlemeyen olsa bile başkasını rahatsız edip dersi kaynatamıyor. Devlette olmadığı ve rekabet olduğu için illa öğrencilere düzgün eğitim verip öyle çıkması gerekir bence.
Ama bu dershaneler kapatılınca nolcak merak ediyorum, eğitim kalitesi belli, bari eğitim şekli aynı olan devlet okuluna dönseler. Öyle birşey mümkün olsa nasıl olurdu acaba?:)

Mateist

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
238
Ya aslında dershane şunun için gerekli, şimdiki zamanda devlet okullarında hocalar da öğrencileri pek umursamıyor dersi atlayıp geçiyor ne de olsa devlete kapağı atmış, öğrenci anlamasa da onun derdi olmaz.
Bir de susmayı bilmeyen öğrenciler olduğunda kişi tam deliriyor, yönetimi eline alamıyor, ama yine de o sınıftan başarılı öğrenci çıkıyor.

Dershanede olsa sınıflarda kişi sayısı az olduğu için hoca hemen herşeye müdahale edebiliyor, ders dinlemeyen olsa bile başkasını rahatsız edip dersi kaynatamıyor. Devlette olmadığı ve rekabet olduğu için illa öğrencilere düzgün eğitim verip öyle çıkması gerekir bence.
Ama bu dershaneler kapatılınca nolcak merak ediyorum, eğitim kalitesi belli, bari eğitim şekli aynı olan devlet okuluna dönseler. Öyle birşey mümkün olsa nasıl olurdu acaba?:)

bahsettiğin sıkıntılar çözülse zaten dershanelerin büyük bir kısmı kendiliğinden kapanır

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Seyyah kardeşim, şunu iyi bil ki; dershaneler kapanırsa asıl fakirin çocuğunun canı yanacak. Zengin özel ders alacak ve çocuğunu her koşulda okutacak. Ancak fakir 2-3 bin lira ödeyerek çocuğunu dershaneye gönderip bir üniversiteye sokuyordu, o da kalkacak. Dershanelerde başarılı ve fakir çocuklarına eğitim bursları veriliyor. Bu burslarda kalkacak. Yani olan yine garibana olacak.

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Bu sektör alıp başını gittiydi zaten.deli paralar kaldırıyorlardı..İyi olmuştur herhalde zaman gösterecek..

dadaist

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Dersanelerin kaldırılması en çok Fethullah Gülen cemaatine yarayacak. FEM dersanelerini devlet desteğiyle özerk eğitim kurumlarına çevirecekler göreceksiniz. Sektörde de isim yapmış firmalar hariç kalan ortalama dersanelerin de binalarını düşeş fiyattan kendi bünyelerine katacaklar. Sınav sonuçlarının bile şaibelerle dolu olduğu bir eğitim sisteminde kısa sürede imamın ordusuna asker yetiştirirler.

IREM

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kapansın. Ailelerin üzerindeki dershane mecburiyeti baskısı kurtulsun. Adet oldu ülkemizde gelecek vaad etmeyen cocuklar bile ekmegınden kısık dershaneye gönderilir oldu. Neden? elalemın cocugu gidiyor. Zaten kapansa onun yeri alacak kılıfına uygun kurumlar mantarlaşır hemen.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kardeşim dünyadan haberin yok galiba....ben 56 yaşındayım..ankara büyük dersaneye gittim......bak lütfen şunu incele bu sene lys de...matematik net oranı.....%2.5 dersaneler olduğu halde...hadi birde kapansa bu oran %1 inde altına düşer...düşünmeden konuşmayalım lütfen

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Dershane nedir yav?
Okul dururken dershanelerin türemesi...Komedi Dükkanı gibi.
Okul nedir o zaman?
Burada amaç fazladan kazanç sağlamak.
Zamanında bizim okulda hoca olan iki öğretmen gidip kendi başlarına okul açtılar, ardından iş büyüdü şimdi kral gibiler.
Eyvallah.
Ama bir kız arkadaşım dışardan birini göstererek dershane açtılar. Hem de Devlet okulu öğretmeni.
Bu ne iş?
Fazla kazanç elde etmek.
Ders okulda öğretilir.
Benim zamanımda dersane yoktu, özel okulda 45 kişi yani tüm sınıf üniversiteye girdi.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Dershaneler kapatılmalı ve düzgün ders anlatmayan öğretmenler düzeltilmeli. Ben dershaneye gitmediğim halde okuldaki öğretmenlerim lise son sınıfta üniversite sınavına uygun ders yaptırıp test çözdürdüler. Her okul için geçerli değil yani söylediğin.

sen hangi okulda okudun türkiyede böyle okullar kaldımı hala, öğretmenler ders anlatmıyormuş öğretmenler her şekilde ders anlatır anlatırda şart lar düzeldiğinde koyun sürüsü gibi bir sınıfın içinde 40-50 kişi, yetersiz kaynaklar daha ne yapsınlar iki kuruş para için bunca yıl yoklukla okudukları için bu rezil sistem karşısında dayanmaya çalışıyorlar avrupa daki sistemleri uygulayacaklarmış :biggrin:siz önce ülkeyi avrupa düzeyine getirin avrypadaki şartların aynısın türkiye yede getirin ondan sonra şunu yapacaz bunu yapacaz diyin

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar Kapanmıcak Sadece Etüt Eğitim Merkezi Olucak Adı liseler gidebilicek Ortaoqretm Deqil ..