Xp Yüklenmiyor ve daha başka bir sürü sorun ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan umit44
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

umit44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba Bilgisayarımı açtığımda Windows xp ydi(bir yıl kadar iş yerinde kaldıktan sonra aldım ve yeniaçtım) bende hem format atılmış olur hemdewindows 7 ye geçmiş olurum diye windows 7 orijinal Cd si ile özel yükleme yapmaya başladımWindows dosyaları genişletiliyor kısmında %91 de hata vererek kapandı ve bir daha açılmadıbilgisayar Bu arada markası HP. Şu anda Bilgisayarıaçtığımda Hp başlangıç bölümünde kalıyor ve daha ilerlemiyor Sadece F10(setup),ESC(boot),ve F9(tarama) bölümlerini açıyor.bilgisayarı yine Orijinal Xp cd si ile formatlamaya kalktığımda iseWindows XP professional Kur Bölümünde Aşağıda liste,bu bilgisayardaki varolan bölümleri ve bölümlenmemiş alanı göstermektedir yazıyor.Altında ise yukarı ve aşağı tuşlarını kullanarak listeden bir öğe seçin diyor . Aşada ise 4 Tane olmak üzere Şu bölümler Var :
Bilinmeyen Disk
<Bu sürücüde disket yok.>
Enter e bastigimda da mavi bir ekran çıkıyor Ve bir sorun algılandı ve bilgisayarınızın zarar görmesini engellemek için windows kapatıldı.Bu durdur hatası ekranını ilk kez görüyorsanız bilgisayarınızı yenidenbaşlatın.Bu ekran yeniden karşınıza çıkarsa aşağıdaki adaımları izleyin diyor ve aşağısındada yazılar var onun altında da STOP: 0x0000008E (0xC0000005, 0xF75CE9A8, 0xF719F75C, 0x00000000)
setupdd.sys - Address F75CE 9A8 base at F75A7000, dateStamp 48025277 burdan sonrabilgisayarımı reslememi istiyor ve resleyip tekrar kurmaya çalışıncada Yine aynı sorunlarla karşılaşıyorum yani kurulmuyor XP. Bir de F9 tuşu ile deneme yapınca ordada Donanımları Test Ediyor ve BIOHD-2 Hatasını veriyor (tam bilmiyorum ama galiba Harddiskle alakalı) Birde arada sıradabilgisayarı açıp yine açılış ekranında kurcalama yaparken bazenWindows/System32/config/system hatası alıyorum Biraz uzun oldu ama Şimdiden teşekkürler. Vede yanlış yere Yazdıysam şimdiden özür dilerim forumda yeniyim :crying:

whiskers

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Başka windows 7 cd'si ile neden tekrar denemedin?

m.Mypat

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Tahminim harddisk olabilir.

Makinanızdan harddisk in kablosunu çıkarın ve tekrar açın bilgisayarı.
Başlangıçta HP yazısında bir takılma olacakmı bakalım..

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Çok fazla iç içe yazı yazmışsın herşey birbirine girmiş.
Günün bu saatinde kafa almıyor bu tarz yazıları.

Windows yüklerken mavi ekran alıyorsan ram lerde sıkıntı olabilir.

memtest86+ adında 1mb lık bir program var.
Onu indir flash diskine kur, ve PC yi onla başlatıp test yap.
6-12 saat arası test yapmanı öneririm.

Ben sıfır 2x2gb ram almıştım laptop a
Arada bir mavi ekran alıyordum, yeni windows kuramıyordum, exe dosyaları açılmıyordu, netten indirdiğim rar dosyaları bozuk iniyordu.
Sonra bu testi yaptım 12 saatte 4 tane hata aldım.
ramleri geri iade edip yenisini aldım. 0 hata, 0 problem o gün bugün çok şükür.

umit44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yardımlar için teşekkürler denicem olmazsa yazarım tekrar

umit44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tahminim harddisk olabilir.

Makinanızdan harddisk in kablosunu çıkarın ve tekrar açın bilgisayarı.
Başlangıçta HP yazısında bir takılma olacakmı bakalım..

Hard disk kablolarını çıkarıp başlattığımda HP yazisindan direk siyah bir ekrana atti ve ekranda şunlar yazıyor Intel UNDI , PXE-2.1 (build 082)

For realtek RTL8101E/8102E PCI-E Ethernet contraller v1.07 (080320)
PXE-E61 : Media test failure, check cable
PXE-M0F : exiting PXE ROM.
DISK BOOT FAILURE ,INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER

m.Mypat

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hard disk kablolarını çıkarıp başlattığımda HP yazisindan direk siyah bir ekrana atti ve ekranda şunlar yazıyor Intel UNDI , PXE-2.1 (build 082)

For realtek RTL8101E/8102E PCI-E Ethernet contraller v1.07 (080320)
PXE-E61 : Media test failure, check cable
PXE-M0F : exiting PXE ROM.
DISK BOOT FAILURE ,INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER

Sorununuz harddisk olabilir.

Muhtemelen bad sector olduğu için işletim sistemi yüklemeyi bir süre sonra kapatıyor yüklemiyor. Bilgileri okuyamadığı içinde başlangıçta hp yazısında kalıyor, ara sıra geçtiği oluyordur tahminim.

Tavsiyem hiren boot cd kullanabilirsiniz, boot edip mini xp ile açıp içinde HDTune diye bir program var. Bu program ile harddiskinizde arıza olup olmadığına bakabilirsiniz.

umit44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sorununuz harddisk olabilir.

Muhtemelen bad sector olduğu için işletim sistemi yüklemeyi bir süre sonra kapatıyor yüklemiyor. Bilgileri okuyamadığı içinde başlangıçta hp yazısında kalıyor, ara sıra geçtiği oluyordur tahminim.

Tavsiyem hiren boot cd kullanabilirsiniz, boot edip mini xp ile açıp içinde HDTune diye bir program var. Bu program ile harddiskinizde arıza olup olmadığına bakabilirsiniz.

Hiren cd yi yukleyip cd ye yazdim ve bilgisayarda bootladim fakat caldera dr dos acildi ve birkac sey yazdi ve bir kac komut yazdi sonrada A:/ diye bir yerde birseyler yazmam icin birakti Oraya komut yazipmi calistirmam gerekiyor programi yoksa cd yi yanlismi yazmisim acaba ?

m.Mypat

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hiren cd yi yukleyip cd ye yazdim ve bilgisayarda bootladim fakat caldera dr dos acildi ve birkac sey yazdi ve bir kac komut yazdi sonrada A:/ diye bir yerde birseyler yazmam icin birakti Oraya komut yazipmi calistirmam gerekiyor programi yoksa cd yi yanlismi yazmisim acaba ?

Hiren 2011 kullanıyorum ben, boot ettiğiniz zaman direk karşısındaki seçeneklerde mini xp çıkması lazım.

umit44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hiren 2011 kullanıyorum ben, boot ettiğiniz zaman direk karşısındaki seçeneklerde mini xp çıkması lazım.

Gec cevap verdigim icin ozur dilerim pc yle ilgilenemedim yeni bir hdd alip denedim ve sonuc ayni yani yine xp kurmaya calisinca sürücüde disket yok diyorl yukleme ekraninda sorun cd rom da olabilirmi ?

umit44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Gec cevap verdigim icin ozur dilerim pc yle ilgilenemedim yeni bir hdd alip denedim ve sonuc ayni yani yine xp kurmaya calisinca sürücüde disket yok diyorl yukleme ekraninda sorun cd rom da olabilirmi ?

Sanirim cevabimi alamicam :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
hardiski cıkar başka pc ye bagla dostum orda hdd format at sonra git pc ne bagla tamamdır. Sistemsel hata alıyorsan bios pilini cıkar 10 dakka ters tak sonra tekrar başlat bu arada biosu fabrika ayarlarına döndür yanlıslıkla kapatmıs olabilirsin.

harun.arslan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Harddiskin arızalı olduğunu düşünüyorum.

Bilgisayarın 5-6 yıllık mı en az?

Hiren boot CD ile mini xp yi çalıştırıp harddisk arızasına bakabilirsin. Yukarda bunu yapmadığını farkettim.

Az bir ihtimalle Ram lerinde de arıza olabilir.

umit44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hiren boot cd yi kullanamadim yani calismadi o yuzden yapamadim vede bilgisayar 2 3 yillik ama 2 yila yakin kullanilmiyor. Fakat dedigim gibi ilk actigimda calisiyordu ama win 7 kurmaya calisken boyle oldu ha birde hp doctor dan tarama yaptigimda ramde problem yok cpu da problem yok diye gosteriyor ama 3. Adimda BIOHD-2 hatası alıyorum ho forumlarinda arama yaptim ve harddisk hatali deniyor ordada onun icin bende işyerinden yeni bir hdd istedim ve bana calisam bir bilgisayardan hdd sokup goderdiler ama sata degilde pataydi o yuzden bir internet sitesinden patayi sataya donusturucu aldim bilgisayara taktim ve o hdd ilede olmadi peki kendi hdd mi laptopuma takabilmemin bir yolu varmi ? Ordan biçimlendirsem
?

Ho yazmizim hp olacak pardon

Vede sokup degil söküp :)

umit44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hiren boot cd yi kullanamadim yani calismadi o yuzden yapamadim vede bilgisayar 2 3 yillik ama 2 yila yakin kullanilmiyor. Fakat dedigim gibi ilk actigimda calisiyordu ama win 7 kurmaya calisken boyle oldu ha birde hp doctor dan tarama yaptigimda ramde problem yok cpu da problem yok diye gosteriyor ama 3. Adimda BIOHD-2 hatası alıyorum ho forumlarinda arama yaptim ve harddisk hatali deniyor ordada onun icin bende işyerinden yeni bir hdd istedim ve bana calisam bir bilgisayardan hdd sokup goderdiler ama sata degilde pataydi o yuzden bir internet sitesinden patayi sataya donusturucu aldim bilgisayara taktim ve o hdd ilede olmadi peki kendi hdd mi laptopuma takabilmemin bir yolu varmi ? Ordan biçimlendirsem
?

Ho yazmizim hp olacak pardon

Vede sokup degil söküp :)
Ha bir de bilgisayarda intel core 2 duo 2.5 ghz var ve internetten baktigima gore 64 bit mis ama benim kurdugum win 7 32 bit oldugunu fark ettim simdi problem ondan kaynaklaniyor olabilirmi ?