Windows7 vs windows 8

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
sorum gayet açık karşılaştırma konuları
1-görsellik
2-stabilite ve uyumluluk
3-performans
yorumlarınıza açık

Requ3m

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Görsellik - Windows 8 ( Daha şık arayüz var. )
Stabilite - Daha karar veremeyiz, uzun süre geçmesi lazım.
Uyumluluk - Windows 7 ( Windows 8 için driver sayısı daha az. )
Performans - Windows 8 (Hızlı açılma süresi, programların hızlı açılması ve en önemlisi dx11.1)

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
Görsellik-Windows 8
Stabilite-Windows 7
Uyumluluk-Windows 7
Performans-açık ara win 8

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
windows 8 hangi ara çıktı, hangi ara kullandınız hakkında fikir beyan eder oldunuz arkadaş (:

Bu kadar acele etmeyin daha çıkmadı etmedi ne kasıyorsunuz böyle beta programları kullanıyorsunuz.

Az sabır bir çıksın ondan sonra bakarsınız neymiş diye.

SerdarGokcen

Asistan
Reaksiyon puanı
3
çekirdeği windows 7 neyini karşılaştırıyorsunuz?
O gördüğünüz arayüz bir uygulama sadece(metro yazan)

Windows 7 yi sadece performansta geçiyor. Gerisinde windows 7. 2 hafta kullandım dayanamadım windows 7 ye geri döndüm.

Aero yok, çoğu hazır araç yok. Tabletler için iyi de öbür türlü kötü be.

Daha denetim masasında windows 7 backup diyen işletim sistemi bu windows 8.

Başlat menüsü olmasada metroya alışmak 2 - 3 gün sürüyor. Sonrasında başlat ı aramıyorsunuz ama metrodan desktop a geçiş sinir stres yaratabiliyor ve takılmalar oluşabiliyor...

Ama http://www.technotoday.com.tr/detay/7447/IFA-2012-e-Sony-Duo-11-damgasi gibi bir ürün ile windows 8 süper gider...

Vefasiz

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Yani arkadaşın dediği gibi daha tam sürümü yayınlanmadı windows 8 in bende kullandım açılma&kapanıs hızı gercekten muhtesem ama ne var ki bi türlü metroya alısamadım baslat'ın olmamasınıda pek bi garibime gitti..

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Arkadaş boşuna kimse çırpınmasın.
Programı kapatmak için resmen şebeklik yaptıran bir işletim sistemini masaüstü, dizüstü ve netbook bilgisayarlarda kullandıramazsınız.
Masaüstünden sildiğiniz bir simgeyi geri getirmek için başlatta ufak bir arama yapıp kopyalamak yerine, yerine
Evet burada takıldım çünkü yerine birşey getirilmedi, başlat gitti ne geldi ?
Ayrıca görüntü olarak Windows 8'in daha güzel olduğu söyleyenlerin kafası güzel herhalde, Microsoft bile şık görünüme değil sadeliğe atıf yapıyor, yani kendileri de biliyor
Performans diye kastedilen şey ise sadece Ram.
Aero olmadığı için daha az ram kullanması normal ama oyunları daha hızlı çalıştırması imkansız, ekran kartlarının adaptesi, yeni teknolojiler vb nedenlerden büyük ihtimal daha yavaş çalıştıracaktır.
Zaten öyle olsa her yerde karşılaştırmalı grafikler uçuşurdu şimdiye kadar.Bu maçı kaybettik, önümüzdeki yeni Windows'lara bakacağız.

thruthreign

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
159
1.Metro vs filan Win7'den daha güzel.Daha şık.
2.Bence Stabil ve bluetooth hariç tüm driverlarım kurulu.Bluetooth'u da ayda yılda bir kullanıyordum.Yani gereksiz.
3.Performans olarak Win7'ye göre bir harika.Pc yaklaşık 15 sn'yede açılıyor.
Yani Win8'i kur. :D

Arkadaş boşuna kimse çırpınmasın.
Programı kapatmak için resmen şebeklik yaptıran bir işletim sistemini masaüstü, dizüstü ve netbook bilgisayarlarda kullandıramazsınız.
Masaüstünden sildiğiniz bir simgeyi geri getirmek için başlatta ufak bir arama yapıp kopyalamak yerine, yerine
Evet burada takıldım çünkü yerine birşey getirilmedi, başlat gitti ne geldi ?
Ayrıca görüntü olarak Windows 8'in daha güzel olduğu söyleyenlerin kafası güzel herhalde, Microsoft bile şık görünüme değil sadeliğe atıf yapıyor, yani kendileri de biliyor
Performans diye kastedilen şey ise sadece Ram.
Aero olmadığı için daha az ram kullanması normal ama oyunları daha hızlı çalıştırması imkansız, ekran kartlarının adaptesi, yeni teknolojiler vb nedenlerden büyük ihtimal daha yavaş çalıştıracaktır.
Zaten öyle olsa her yerde karşılaştırmalı grafikler uçuşurdu şimdiye kadar.Bu maçı kaybettik, önümüzdeki yeni Windows'lara bakacağız.

Programı yukarıdan aşağıya çekince kapanıyor.Oda olmadı alt+f4. :)

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
1.Metro vs filan Win7'den daha güzel.Daha şık.
2.Bence Stabil ve bluetooth hariç tüm driverlarım kurulu.Bluetooth'u da ayda yılda bir kullanıyordum.Yani gereksiz.
3.Performans olarak Win7'ye göre bir harika.Pc yaklaşık 15 sn'yede açılıyor.
Yani Win8'i kur. :D

Programı yukarıdan aşağıya çekince kapanıyor.Oda olmadı alt+f4. :)

Ben dayıma çarpıya basıp program kapatmayı öğretene kadar öldüm.
Alt+f4 mü, höh.
Evet son kullanıcı diye bir kesim var, bugün Linux neden başarılı olamadı, bu kitleye hitap edemediği için.
Fare gidebilir, başlat gidebilir tabi ama bir şartla.
Bunların yerine daha güzelleri gelmeli.
Bir kere oyun dünyası var olduğu sürece fare var olacaktır.
Ayrıyeten yeni nesil fareler veriyi 1 ile 4 ms arasında taşıyabiliyorken en eski tekerlekli fareler bile 16ms civarında iken dokunmatik ekranlarda bu rakam 128ms civarında
Bu rakam öyle kolay kolay da düşmez çünkü temele dayanıyor.
Gerçi en azından o gitti kötü de olsa diğeri geldi.
Başlat gitti, onun yerini alacak ne geldi :D
Masaüstünden bir simgeyi sildiğinizde onu geri getirmek için ne yapabilirsiniz, Program Files'ta exesini bulup kendimiz kısayol oluşturmak haricinde

pandomim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
windows 8 hangi ara çıktı, hangi ara kullandınız hakkında fikir beyan eder oldunuz arkadaş (:

Bu kadar acele etmeyin daha çıkmadı etmedi ne kasıyorsunuz böyle beta programları kullanıyorsunuz.

Az sabır bir çıksın ondan sonra bakarsınız neymiş diye.
geç duymuşsunuz. demek msden sürümler.. yayınlandı.. orjinal isoları ile. kurdum. ve orjinal lisansladım. rtm final beta deil. satış sürümüde yayımlanan sürüm.

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
hımm kimisi win7 kimisi win 8 demiş ancak biraz daha karşılaştırma konuları üzerinden gitsek daha iyi olr
(yanlız kafam iyicene karıştı beyler herkesin söylediği mantıklı gibi geliyor:D)

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Daha çıkmadı diyenleride ben anlamıyorum benim şubat ayından bu yana kullandığım ne o zaman??... Siz ayda yaşıyorsunuz herhalde..:D

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Daha çıkmadı diyenleride ben anlamıyorum benim şubat ayından bu yana kullandığım ne o zaman??... Siz ayda yaşıyorsunuz herhalde..:D
eee nasıl anlatsana dostum
şöle bişey duydum doğrumu istersen klasik windows düzenine geçebiliyormuşsun

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
eee nasıl anlatsana dostum
şöle bişey duydum doğrumu istersen klasik windows düzenine geçebiliyormuşsun
Evet tabiki geçersin 3.parti yazılımlarla istersen metro arayüzünden önce masaüstü gelir.. Ayrıca başlat menüsünüde klasik başlat menüsü olarak kullanırsın zaten başlat menüsüyle metro arayüzünü problem haline getirenleri hiç anlamadım...

Sonra üstteki 2. ve 3. mesajlara katılıyorum.. Stabilite ve uyumluluk konusunda elbette windows 7 başarılı olacaktır çünkü w8 yeni bi sistem windows 7 oturmuş bi sistem.. Zamanla uyumluluk sorunlarıda giderilecektir..

Haa bide üstte bi arkadaş aero özelliğinin olmadığından bahsetmiş doğrudur ama bi geliştirici aero glas özelliği üzerinde çalışıyor yakın bi zamanda bi araç çıkaracak ve aero glas özelliğide gelmiş olacak..

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Microsoft un bu tarz sürümler yayınlamasının sebebi feedback almak.
1 tabloya 10 kişi bakıp yanlışı görmesi 10 saatini alırken, 1000 kişi bakarsa hataları bulmaları 1dk sürer.

Bunun bilincinde olunda isterseniz w9 kullanın.

Yarın öbür gün microsoft çıkıp w9 da şöyle bir açık bulduk derse o zaman şamatayı siz düşünün.

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Evet tabiki geçersin 3.parti yazılımlarla istersen metro arayüzünden önce masaüstü gelir.. Ayrıca başlat menüsünüde klasik başlat menüsü olarak kullanırsın zaten başlat menüsüyle metro arayüzünü problem haline getirenleri hiç anlamadım...

Sonra üstteki 2. ve 3. mesajlara katılıyorum.. Stabilite ve uyumluluk konusunda elbette windows 7 başarılı olacaktır çünkü w8 yeni bi sistem windows 7 oturmuş bi sistem.. Zamanla uyumluluk sorunlarıda giderilecektir..

Haa bide üstte bi arkadaş aero özelliğinin olmadığından bahsetmiş doğrudur ama bi geliştirici aero glas özelliği üzerinde çalışıyor yakın bi zamanda bi araç çıkaracak ve aero glas özelliğide gelmiş olacak..
yararlı bilgi için teşekkürler:D

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Microsoft un bu tarz sürümler yayınlamasının sebebi feedback almak.
1 tabloya 10 kişi bakıp yanlışı görmesi 10 saatini alırken, 1000 kişi bakarsa hataları bulmaları 1dk sürer.

Bunun bilincinde olunda isterseniz w9 kullanın.

Yarın öbür gün microsoft çıkıp w9 da şöyle bir açık bulduk derse o zaman şamatayı siz düşünün.
Doğru söylüyorsun ama Windows 8 resmen yayınlandı..

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
başlat menüsünü kafaya takmayın.
Windows8StartMenuSmaller.png

indir..
http://www.spesoft.com/SpesoftWindows8StartMenuSetup.exe

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Tamamen tercih meselesi dostum. Yasal olarak çıkmadan asla kurmam, eskiden meraktan kurar bakardım da şimdi fırsatda zamanda yok.
Çıksın kurarız hiç acelesi yok.
Hala çıksın diyorsun.:D Sen ne kadar inatçı bi adamsın yaa??. Mesleğin pazarlamacılık mı senin??..:D

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Meslek doğru :D

Gidip vatanbilgisayarın rafında görmediğim müddetçe w8 benim için çıkmamıştır.

Gerçi uzun süredir hiç gitmedim çıktıysa rezil olduk demektir :D :D :D

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
win95.gif

Buyrun bakın bu win95 di ve üstünden geçen bunca sene gelişip win7 oldu..
Bu kadar değişimi kesinlikle gereksiz kullanışsız buluyorum. Bence win9 için çıkış tarihini erkene alsınlar ve metroya da bir son versinler.
Bir nebze dual boot ile kullandım win8 i ve uzun bir süre daha yüklemeyeceğime emin olabilirsiniz. Kişiseldir ama win7 den asla geçmem win8 e

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156

3. Parti programların ipiyle kuyuya inilmez.
Güvenlik-Performans-Stabilite
Bunların hiçbiri hakkında teminat sağlamaz.
Hatta buna görünüş şıkkını da ekleyebiliriz zaten tipinde bile çakma havası var.
Bu tür programlar özellikle Windows güncellendikçe, yeni yamalar geldikçe hatalar oluşmaya başlayacaktır ve programı da güncellemek gerekecektir ki bu iyi senaryo.
Bazen ise program güncellenmez ve silmek zorunda kalırsınız.
Windows 7 ilk çıktığında içerisindeki paketleri eleyip kendi versiyonunuzu oluşturmanızı sağlayan birçok program çıktı Service Pack 1 ile hepsi yalan oldu.

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
win95.gif

Buyrun bakın bu win95 di ve üstünden geçen bunca sene gelişip win7 oldu..
Bu kadar değişimi kesinlikle gereksiz kullanışsız buluyorum. Bence win9 için çıkış tarihini erkene alsınlar ve metroya da bir son versinler.
Bir nebze dual boot ile kullandım win8 i ve uzun bir süre daha yüklemeyeceğime emin olabilirsiniz. Kişiseldir ama win7 den asla geçmem win8 e
kardeş duymadınmı klasik win de oluyormuş

büyük konuşma bir gün geçerde beğenirsin ozaman görürüm ben seni:D

ikspi

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Seçme özgürlüğü koymalılardı, isteyen metrolu, isteyen klasik. Yıllardır alışılan başlat menüsünü de kaldırırsan zor tutturursu biraz. Win9da da başlatı geri koyarlar metroyu da seçime bırakırlar, yine satarlar...

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Madem oluyordu ne diye kıvrandık metroyla baştan söyler insan :D
sendemi kullandın yani hımm ben pek bi şey bilmiyorum kullanan arkadşlar sana yardım edebilir:D

Seçme özgürlüğü koymalılardı, isteyen metrolu, isteyen klasik. Yıllardır alışılan başlat menüsünü de kaldırırsan zor tutturursu biraz. Win9da da başlatı geri koyarlar metroyu da seçime bırakırlar, yine satarlar...
oluyormuş kardeş konuyu dikkatli oku

ikspi

Profesör
Reaksiyon puanı
27
sendemi kullandın yani hımm ben pek bi şey bilmiyorum kullanan arkadşlar sana yardım edebilir:D

oluyormuş kardeş konuyu dikkatli oku

1 kere kurdum, beta aşamasında, onda da öyle bir şey görmedim. Belki vardı görmedim veya yeni eklendi bilemeyeceğim. Başlat menüsü için de 3. parti programlardan bahsediliyor.