SDN Galatasaray Kulübü

Janmark

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Furkan, Fatih hocanın en beğendiği genç isimlerden biri.

Geçen sezon Arena'daki maçta bizi zor durumda bırakmıştı. İkinci yarı hoca Furkan için özel önlem almıştı. :D

İyi bir oyuncu. Defansif özelliklerini de geliştirirse bir Emre Belözoğlu olabilir.

Karakteri benzemesinde, gerçi benzeyecek karakterde mevcut değil ismi geçen şahısta.

Reaksiyon puanı
31
b1SWV.jpg

Fatih Terim UEFA Elit Teknik Direktörler Forumu’na Katıldı

Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim’in UEFA tarafından özel davetli olarak katıldığı UEFA Elit Teknik Direktörler Forumu’nda ilk gün geride kaldı.

UEFA’nın Nyon’daki merkezinde gerçekleştirilen organizasyonda 2011-2012 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yaşanan gelişmelerin üzerinde duruldu. Ayrıca elit teknik adamlar tarafından 2012 UEFA Avrupa Şampiyonası’na genel bir bakış açısıyla yorum getirildi.

İlk olarak 1999 senesinde düzenlenen UEFA Elit Teknik Direktörler Forumu için yorumda bulunan UEFA Teknik Direktörü Andy Roxbourgh, organizasyon amacının UEFA tarafından düzenlenen yarışmalarda yer alan kulüplerden gelen geri dönüşleri değerlendirerek teknik adamların gelecek yıllar için turnuvalar hakkındaki yeni fikirlerini almak olduğunu söyledi.

“Bu sezon bir yeniliğimiz daha var” diyen Roxbourgh, “Pierluigi Collina [UEFA Hakemler Kurulu Başkanı] da futbol hakemliği konusundaki son gelişmeleri bizlerle paylaşmak için bizlerle olacak” ifadelerini kullandı.

UEFA tarafından 14. kez düzenlenen UEFA Elit Teknik Direktörler Forumu’nda Fatih Terim'in yanı sıra, Massimiliano Allegri (AC Milan), Carlo Ancelotti (Paris Saint-Germain FC), Frank de Boer (AFC Ajax), John van den Brom (RSC Anderlecht), Unai Emery (FC Spartak Moskva), Rene Girard (Montpellier Herault SC), Kasper Hjulmand (FC Nordsjaelland), Leonardo Jardim (Olympiacos FC), Jorge Jesus (SL Benfica), Ivan Jovanovic (APOEL FC), Jürgen Klopp (Borussia Dortmund), Mircea Lucescu (FC Shakhtar Donetsk), Roberto Di Matteo (Chelsea FC), Jose Mourinho (Real Madrid CF), Vitor Pereira (FC Porto), Thomas Schaaf (SV Werder Bremen), Diego Simeone (Club Atlético de Madrid), Luciano Spalletti (FC Zenit St Petersburg), Tito Vilanova (FC Barcelona) ve Arsène Wenger (Arsenal FC) katılımcılar arasında yer aldı.

Daha önce 2002 yılında dördüncüsü düzenlenen UEFA Elit Teknik Direktörler Forumu’na davet edilen Fatih Terim, Nyon’daki toplantıda Arsene Wenger, Jose Mourinho, Vicente del Bosque, Louis van Gaal, Marcello Lippi, Fabio Capello, Carlo Ancelotti, Ottmar Hitzfeld, Klaus Toppmöller, Gerard Houllier, Jupp Heynckes, Javier Irureta ve Fernando Santos gibi önemli teknik adamlarla fikir alışverişinde bulunmuştu.

Galatasaray

uA23uA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
bu aslan parçaları nerdeler yaw

gs_kadir

Profesör
Reaksiyon puanı
8
B_14319_GSKLOGO_B.jpg

spacer.gif

[TD="width: 65"][/TD]

Medya Bilgilendirme: Basın Toplantısı

Kulübümüz ile GoGas ve Hitit Proje arasında Tribün Isıtma Sistemi'ne ilişkin imzalanacak protokol; basın toplantısı ile 7 Eylül 2012 (Cuma) günü saat 14.00’de Türk Telekom Arena’da İcra Kurulu Başkanı Lütfi Arıboğan, GoGas Genel Müdürü Heiko Schneider ve Hitit Proje Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Atadeniz’in katılımlarıyla gerçekleşecektir.

Medya Mensuplarının bilgisine sunulur.

Galatasaray Spor Kulübü

http://www.galatasaray.org/kulup/haber/14319.php

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
Johan Elmander'den sürpriz itiraf!

Galatasaray'ın İsveçli futbolcusu Johan Elmander, şut çekerken bile ayağında ağrı hissettiğini söyledi.

Galatasaray'ın İsveçli yıldızı Johan Elmander, İsveç milli takımı kampında verdiği röportajda geçen yıl yaşadığı sakatlığın etkisini hala hissettiğini söyledi.

Geçen sezon Fenerbahçe ile Kadıköy'de oynanan Süper Final maçında sakatlanan ve bu yüzden İsveç Milli Takımı ile 2012 Avrupa Şampiyonası'nda da istediği performansı gösteremeyen Elmander, sakatlığını atlatmasına rağmen bazen az da olsa ağrılar hissettiğini söyledi.

Açıklamalarına devam eden Elmander, "Bu işin bir parçası da sakatlıklar. Bazen böyle durumlar olabiliyor. Fakat şimdilik sorun yok." dedi.

Sakatlığının ne kadar süreceği ve kendisini nasıl etkilediği sorulan yıldız golcü, "İsveç milli takımı doktorumuz bana sakatlığımın 6 aya kadar sürebileceğini belirtmişti. Bunu göreceğiz. Bazen şut çekerken acı hissetmemek için ayağımın üstüyle vurmak yerine yan tarafıyla vuruyorum. Bazen de şut vururken ayağım çok acıyor ama yine de bu beni durdurmuyor. Şu anda 90 dakikayı ne zaman tam olarak çıkartabilecek durumda olurum bilmiyorum ama Çin'le oynanacak hazırlık maçında az ya da çok oynamak istiyorum." şeklinde cevap verdi.

Sporx

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
Cris, Meireles'ten mantıklı transfer

Beşiktaş'ın efsane kaptanı İbrahim Üzülmez’den çarpıcı yorum! Üzülmez; Fenerbahçe ve Galatasaray'ın son dakika transferleri Meireles ve Cris'i kıyasladı.

ibrahim_uzulmez_0.jpg

Beşiktaş formasını yıllarca kaptan olarak terleten, bir takımiçi tartışma sonrası 36 yaşında futbolu bırakmak durumunda kalan İbrahim Üzülmez, ezeli rakiplerin son transferlerini değerlendirdi. İşte efsane kaptanın çarpıcı yorumu:

YAŞA DEĞİL İŞE BAKMALI

Yıllarca bu yaşmeselesi nedeniyle zaten savaş veren bir futbolcuydum. Oyuncunun yaşına değil sahada yaptığı işe bakmak lazımdedim. 19-20 yaşında olan, yıldız denilen, gazetelerde manşetleri süsleyen ama takımını hep tribünden izleyen futbolcular var. Diğer tarafta da 35 yaşında olan fakat sahada varını yoğunu ortaya koyan futbolcular var!

Bizim ülkemizde bir yaş takıntısı var; 35'i geçtiğin zaman yaşlı damgası yiyorsun. İşte Cris, 35'inde transfer yaptı. Bence Lyon'un da en iyi oyuncularındandı. Şimdi Cris'in yaşına değil, bu sezon göstereceği performansa bakmak lazım.

Ünal Aysal gazetenize konuşmuş; "Biz 22 yaşında oyuncular da bulduk ama Fatih Terimo pozisyon için tecrübe istedi" demiş. Fatih hocam sonuna kadar haklı. Şampiyonlar Ligi farklı bir arenadır. Büyük tecrübe ister. Cris'te bu var. Geçen sene de Lyon'da 28 maç oynamış.

TÜRKİYE İÇİN GEREKSİZ

Cris'in maliyeti de çok düşük. 1 milyon 250 bin euro alacak. Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nde olmamasına rağmen 20 milyon euroya Meireles'i aldı. Portekizli futbolcu çok iyi futbolcu, kabul; ama Türkiye Ligi için bu maliyet gereksiz. Bu nedenle hem maliyeti hem Şampiyonlar Ligi gerçeğinden ötürü, Cris transferi, Meireles transferinden daha mantıklı.

Ben şimdi bakarım; Meireles Fenerbahçe'ye UEFA'da çeyrek final, yarı final oynatabilecek mi? Cris'e karşı çok oynadım. Kaptanlık yapan bir futbolcu. En son 3 sene önce bir hazırlık maçında oynadık. Kendisine iyi bakan bir futbolcu. En az 25 resmi maçta oynarsa opsiyona göre bir yıl daha sözleşme uzayacak. Bunu başarabilir. Kendisine bakabilirse, 1 değil, 2-3 yıl daha oynar. Galatasaray'a Şampiyonlar Ligi'nde katkı sağlarsa, isterse 45 yaşında olsun. Zago bize 33 yaşında geldi. 35'inde gitti ama istense kalır ve yine iyi oynamaya devam edebilirdi.

100. yılda bize çok katkısı olmuştu. Şu da var; eğer bu futbolcu aynı yaşta bir Türk olsaydı, kimse bu transferi yapmazdı. Çünkü şu ankinden daha fazla tartışılır ve tepki oluşurdu. Bundan da kurtulmamız lazım.

Cris, Fransa kariyeri boyunca 225 Ligue 1 maçına çıkarken 20 gol attı. Bu gollerin 8’ini kafa ile rakip ağlara yolladı. Brezilyalı stoperin 57 Şampiyonlar Ligimaçında ise 3 gol, 3 asisti blunuyor.

Sporx

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
B_14326_GSKLOGO_B.jpg

Başsağlığı Mesajı

Dün gece Afyonkarahisar'ın Ataköy ilçesindeki 500. İstihkam Ana Depo Komutanlığı Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'ndaki mühimmat deposunda meydana gelen patlama sonucu 25 askerimizin şehit olduğunu büyük bir üzüntüyle öğrendik.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralı askerlerimize ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

Galatasaray Spor Kulübü

B_14326_GSKLOGO_B.jpg

Duyuru: Basın Toplantısı İptali

7 Eylül 2012 (Cuma) günü saat 14.00’de Türk Telekom Arena’da Tribün Isıtma Sistemi'ne ilişkin düzenlenmesi planlanan basın toplantısı teknik nedenlerle iptal edilmiştir. Bahse konu basın toplantısı daha sonra açıklanacak bir tarihte düzenlenecektir.

Medya mensuplarının bilgisine sunulur.

Galatasaray.org

B_14325_b.jpg

Galatasaray Cenova'da

Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı, milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Genoa CFC takımı ile dostluk maçı yapmak için İtalya'nın Cenova kentine gitti.

Florya Metin Oktay Tesisleri'ndeki sabah antrenmanının ardından öğleden sonra Cenova'ya hareket eden Galatasaray kafilesi, yaklaşık iki buçuk saat süren bir yolculuk sonrası kente ulaştı.

Galatasaray, Eylül 1893'ün yedinci gününde kurulan Genoa CFC'nin 119. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde gerçekleşecek olan karşılaşma için 17 kişilik oyuncu kadrosuyla İtalya'ya gitti.

Galatasaray'ın kamp kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:

Ufuk Ceylan, Eray İşcan - Cris, Gökhan Zan, Çağlar Birinci, Sabri Sarıoğlu, Hüseyin Tokmak - Ceyhun Gülselam, Felipe Melo, Albert Riera, Furkan Özçal, Yekta Kurtuluş, Engin Baytar, Mertan Caner Öztürk, Nordin Amrabat - Sercan Yıldırım, Berk İsmail Ünsal.

Stadio Luigi Ferraris'deki mücadele, yarın akşam TSİ 22.30'da başlayacak.

Galatasaray.org

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
17823183.jpg

Galatasaray’ın başarılı hocası, özel olarak davet edildiği UEFA Elit Teknik Direktörler Forumu’nda büyük ilgi gördü. Yıllar sonra boy gösterecekleri Devler Ligi’nde hayal edilmeyenleri yapmaya devam edeceklerini söyledi.

ELİTLERİN içinde kimler yoktu ki... Jose Mourinho’dan, Arsena Wenger’e, Carlo Ancelotti’den Barcelona’nın çiçeği burnunda hocası Tito Vilanova’ya, Arda’nın teknik direktörü Diego Simione’den, Di Matteo’ya kadar kadar bir çok isim. Aralarında Galatasaray’ın hocası Fatih Terim de vardı. UEFA Elit Antrenörler toplantısına Terim,üçüncü kez katıldı.

Baştan söylemeliyim, Terim yabancı gazetecilerden büyük ilgi gördü. Özellikle de İtalyan, Brezilyalı ve Fransızlardan. Toplantıda Avrupa futbolundaki son gelişmeler masaya yatırıldı.
Terim ile Nyon’daki toplantıdan sonra bu yılki sahibini bekleyen şampiyonlar ligi Kupası’nın önünde buluştuk.

Lafı uzatmıyorum ve geçiyorum Fatih Terim’in söylediklerine...

Bu kupa elbet bir gün bizim olacak

Şampiyonlar ligi Kupası’nın önündeyiz hocam...

-Evet daha öte tarafta da UEFA Kupası var. Ve o kupayı biz aldık. Türk bayrağımız o kupanın üzerinde duruyor. Bu kupaya da bakıyorum ve “Çok güzelmiş” diyorum. Uzun bir aradan sonra şampiyonlar ligi’ndeyiz. Grubumuz kolay değil. M.United’ı anlatmaya gerek yok. Braga da, Cluj da zayıf takımlar değil. Ama şu var. Bu kupa elbet bir gün bizim olacak. Günü ne zaman olur bilinmez ama bu kupa bir gün mutlaka ülkemize gelecek. Ben buna inanıyorum. Hepimizin hayal edemeyeceği şeyleri yapmaya devam edeceğiz.

Galatasaray’ın, şampiyonlar ligi’ndeki hedefi ne?

-Bu sezonki planımız şu. Gruptan çıkmak. Yani, Ocak ayından sonraki maçlara kendimizi götürmek istiyoruz. Galatasaray ile Avrupa Kupaları’nda oynamayı çok özledim... Yine bizi takip eden dostlarımızla birçok ülkeye yolculuğu zorunlu kılan başarılara uzanmak istiyoruz.

Sizce dünyanın en iyisi futbolda kim?

-Tartışmasız Messi. Ronaldo, İniesta, Xavi ve İbrahimoviç de oyuna direkt etki ediyor ama Messi her an, her maçta bunu yapıyor.

Cris tecrübesiyle gençlere örnek olacak

Cris transferi çok eleştirildi?

-Yöneticilerimiz müthiş bir iş yapmıştır. Tamam yaşı var ama bizim yaşa bakan bir anlayışımız yok. Cris, tecrübesiyle gençlerimize örnek olacaktır. Yaşa değil sahadaki performansına bakmak gerekir.

Milli Takımımız, Hollanda karşısında ne yapar?

-Hollanda bir ekol. Euro 2012’de ve son hazırlık maçlarında iyi değillerdi. Ama yine de dikkat etmek gerekir. Sonuç ne olursa olsun bu bir turnuva. Sonraki maça da bakmak gerekir. Abdullah hoca ve futbolculara güveniyorum. Başarılar diliyorum.

Kızlarım yazdı ben ağladım

TERİM mükemmel olmanın peşinde. Fatih Hoca’nın bilinmeyen bir özelliğini de Nyon’da öğreniyoruz. Son yıllarda kitap okuma alışkanlığı artmış...

Hocam elinizden kitap düşmüyor?

-Dünya hızla değişiyor. Değişime ayak uydurmalıyız. Şu anda okuduğum kitap Tom Peters’in “Mükemmel’e Ulaşmanın 163 Yolu”. Herkese tavsiye ederim.

Hocam futbolcularınız okuyor mu?

-Evet onlar da okuyor. Özellikle son yıllarda daha çok okuyorlar. Okumayı tavsiye ediyorum ben zaten. Her şeyi okumalıyız.

Doğum gününüzü yeni kutladınız.

-Evet. Doğum günümde kızlarım beni ağlattı. Önce Merve yatağıma koyduğu yazıyla. Benimle ilgili 100 düşüncesini yazmış. Sonra da Amerika’daki kızım Buse’nin twitter mesajı. Okudum ve kapıyı kapatıp bir babanın gözyaşlarını akıttım.

Yabancı medyayı peşinde koşturan İMPARATOR

Fatih Terim, üçüncü kez seçkinler buluşmasındaydı. Bana göre şimdiye kadar bu toplantılardaki etkisi medyamızda yeterli derecede yer bulmadı. Yabancı medya büyük ilgi gösteriyordu ona. Hepsi, hocanın peşindeydi. Portekiz’in en çok satan spor gazetesi A Bola’nın spor direktörü Rogerto Azevedo, Galatasaray ile tekrar şampiyonlar ligi’nde boy göstermeye hazırlanan Fatih Terim’le görüşmek için benden yardım istedi...

Terim’e ilettim bunu ve konuştu. Azavedo’nun bana teşekkür ederken öyle mutluydu ki...

Buluşmanın en şık ismi

İtalyan Tutto Sport’tan Massimo Franchi, Terim, Brezilya medyasına konuşurken yanıma gelip, “Türkiye’nin 1 numarası değil mi? Müthiş bir karizma” dedi.

Hocaların içinde tek kravat takan kişi de Terim’di.

Bana göre PSG’nin büyük umutlarla takımın başına getirdiği Carlo Ancelotti ile birlikte buluşmanın en şık ismiydi.

Guardiola’nın ardından Barcelona’nın hocası olan Vilanova tam bir şaşkında. Ceket giymeden toplantıya gelen tek isimdi.

Her iki günde de kazak giymeyi tercih etmişti.

Elit hocaların Ediz üzüntüsü

Fatih Terim, seçkin teknik adamların toplantıya Eskişehirsporlu Ediz’in ani ölümüne duydukları üzüntüyü kendisine ileterek başladıklarını dile getirdi.

Terim, “Hepsinin ortak görüşü bu konuda mutlaka teknik adamların ve futbolcuların eğitilmesi yönünde Bu konuda sağlık ekiplerimizin de mutlaka hazırlıklı olması gerekir“ dedi.

Galatasaray çok iyi takım oldu

Fatih Terim’e zorlu şampiyonlar ligi maçları öncesi başarılar dileyen eski dost, “Güzel günlerimin geçtiği Beşiktaş ise ekonomik krizdeymiş, umarım bu sıkıntılı günleri aşarlar” diye konuştu.

NYON’daki UEFA Elit Antrenörler zirvesinde hocalarla konuşma fırsatım da oldu. İşte elitlerin güncel konulardaki değerlendirmeleri...

Önce eski dost Lucescu.

“Dünya futbolu İspanya’yı izliyor, hayranlıkla. Model Barcelona modeli ama İtalya da Prandelli’yle çok iyiydi. Türkiye’yi özlüyorum tabiki. Güzel günlerim var orada. Türkiye’yi takip ediyorum. Beşiktaş, ekonomik krizdeymiş. Galatasaray iyi takım oldu. Terim ile burada konuştuk ve başarılar diledim.”

Barcelona’nın hocası Tito Vilanova belki de bu büyük organizasyonun en heyecanlısıydı.

“Kupaları almaya devam edeceğiz. Aslında işim çok kolay. Aynı zamanda da zor. Oturmuş sistemle başarı yakalama zorundayım. Aslında hiç konuşmamalıyım. Bu kadar yeter.”

Ve Arda Turan ile Emre Belözoğlu’nun yani Atletico Madrid’in hocası Arjantinli Diego Simione. 2012 Süper Kupa’sını Madrid’e getiren adam... Aslında o da çok şıktı. Kısaca bize bizim oyuncuları anlattı.

“Arda muhteşem bir oyuncu. Benim özel futbolcularımdan. İyi ki transfer etmişiz. Emre’den de çok memnunum.”

Ve en son iki Fransız birlikte çıkıyor. İkisi de efsanevi isimler. Arsene Wenger ve Gerard Houllier.
Dünya futbolunun nereye gittiğini her ikisine de sordum.

Wenger, “Dengeli ama atak zenginliği olan bir düzen kabul görmeye başlıyor. Yıldızlar olacak ama sistem her şeyi belirleyecek” dedi.

İtalya’nın çıkışı

Houllier, “Ben şu an herhangi bir takım çalıştırmıyorum.. Televizyon yorumculuğu yapıyorum. Ama Euro 2012’de gördük ki kontrollü oyun kazandırmaya devam ediyor. İspanya’ya karşı İtalya’nın çıkışı çok önemli. Finalde olmadı ama Prandelli’nin forvet zenginliğiyle uyguladığı sistem futbola renk katıyor” diye konuştu.

Asil adamlar başımı döndürdü

ONLAR bizim en büyük tutkumuzun azmettiricileri aslında. Onlar söylüyor yıldızlar da ona göre şov yapıyor. Belki de dünyanın dev bütçeli şirketlerinden daha büyük ekonomik gücü yönetiyorlar. Aynı zamanda iktisatçı onlar. Bunu ortaya koymak için fazla söze de gerek yok aslında. Aşağıdaki tablo herşeyi ortaya koymuyor mu?

Sözünü ettiğim öyle sıradan insanlar değil. Onlar futbolun “elit” adamları.

Elitlerin içindeki gazeteci

Fatih Terim’in de katıldığı elit antrenörler toplantısı tam bir yıldızlar geçidiydi. İki gün boyunca toplantıyı izledim. Hemen söylemeliyim futbolun asil adamlarını hem de aynı anda dünya gözüyle görmek ve onlarla konuşmak müthiş bir duygu. “Elitlerin içindeki gazeteci”. Neyse uzatmayacağım. “Yaşamak gerekir” türünden bir atmosfer diyerek izlenimlerine geçiyorum...

http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/21400998.asp

Muslera'dan Mondi jesti

Galatasaray'ın Uruguaylı kaleci Fernando Muslera, 2014 Dünya Kupası Güney Amerika Elemelerinin 7. haftasında oynayacakları Kolombiya maçı için milli takım kampında hazırlıklarını sürdürüyor.

Oynadıkları 5 maçta 3 galibiyet ve 2 beraberlik ile grupta yenilgisiz ilerleyen Uruguay'ın başarılı file bekçisi karşılaşma öncesinde yaptıkları kamp sırasında Galatasaray'ın eski kalecilerinden Faryd Mondragon ile birlikte çekildiği fotoğrafını Twitter üzerinden takipçileri ile paylaştı.

130 binden fazla takipçisi bulunan kalecinin, "Büyük Mondragon ile..." diyerek paylaştığı fotoğrafı oldukça beğeni kazanırken taraftarlar eski kalecileri Mondragonu görünce 'Onu tekrar Türkiye'ye getir' şeklinde yorumlar yaptı.

mondragon_muslera9845.jpg

http://live.sporx.com/futbol/superlig/galatasaray/musleradan-mondi-jestiSXHBQ294438SXQ

Carvalhal, G.Saray'a Braga tüyosu verdi!

8212cc4917d003f0df101b3f9ce0de52.jpg

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, Galatasaray Spor Kulübü'nün resmi televizyonu GSTV'de yayınlanan Günün Manşeti adlı programa konuk oldu.

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki şansını değerlendiren ve sarı-kırmızılı takımın rakiplerinden olan Braga'yı değerlendiren Carvalhal, Portekiz temsilcisinde yaşanan son gelişmelerin Galatasaray'ın lehine olduğunu belirtti.

Kariyerinde Braga'da futbolculuk ve teknik direktörlük yapan Carvalhal, "Bunu geçen sene de söyledim; Braga çok tehlikeli bir takım. Belki Liverpool, Manchester ya da Chelsea gibi bir ismi yok ama çok mücadele eden bir özelliğe sahipler. Son yıllarda müthiş bir ivme yakaladılar, başkanları çok dinamik. Braga şu anda Portekiz Milli Takımı'na 6 oyuncu veriyor ve bu özelliği dikkat çekiyor" dedi.

Galatasaray'ın güçlü bir takım olduğunu ifade eden Carvalhal, "Braga'da yaşanan son gelişmeler Galatasaray'ın lehine, Braga'nın aleyhine gelişti. Geçen hafta Lima'yı Benfica'ya sattılar ve teknik direktörleri değişti. Topa hakim olmayı seven bir takım. Manchester United, grupta yer alan takımlara karşı biraz daha avantajlı. İkincilik için Galatasaray ve Braga çekişir. Cluj'a da dikkat etmek gerekir, son maçlarını izledim 6-7 futbolcuları Portekiz ile teması çok yüksek olan isimler." şeklinde konuştu.

Türk Telekom Arena'da müthiş bir atmosferin olduğunu belirten Portekizli teknik adam, "Portekiz'e göre Türkiye'de daha büyük bir atmosfer olacaktır. Statlarının kapasitesi yanlış hatırlamıyorsam 32 bin kişilik ancak genel olarak 20 bin kişiye oynuyorlar. Kendi sahalarında oynadıkları zaman her zaman pozitif bir oyun sergilerler." dedi.

İstanbul'da yaşamanın kendisine büyük bir haz verdiğini ifade eden Carvalhal, "Türkiye tartışmasız bir şekilde Portekiz Ligi'nden daha iyi. Türkiye'de futbola çok büyük bir ilgi var. İstanbul'da yaşamaktan dolayı çok mutluyum. Burada bir çok arkadaşım var ve şu anda çok iyi bir kulüpte çalışıyorum. Türkiye'de Antalya, Çeşme'ye gittim ve bu yaz da Kapadokya'ya gitme şansı yakaladım. Küçük ama müthiş bir yer." dedi.

http://live.sporx.com/futbol/superl...hal-g-saraya-braga-tuyosu-verdiSXHBQ294371SXQ

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
[MENTION=197872]rCpkSk[/MENTION] eklendiniz.

Günaydın arkadaşlar.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
beyler bizim maçı yayınlayan kanal yok mu? nette de birşey yazmıyor? liveonsat, livesport24... hepsine baktım, yok? :(

B_14262_B.jpg

Galatasaray Genoa CFC ile Dostluk Maçı Yapacak

Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı, milli maçlar nedeniyle Spor Toto Süper Lig’e verilecek arada İtalya’nın Genoa CFC takımıyla bir dostluk karşılaşması yapacak. 7 Eylül 1893 günü kurulan Genoa CFC kulübünün 119. yıldönümü dolayısıyla 7 Eylül 2012 akşamı, TSİ 22.30’da başlayacak olan maç, Stadio Luigi Ferraris’de gerçekleşecek.

İtalya’nın köklü kulüplerinden Genoa CFC, XIX. Yüzyılda ülke futbolunun en kuvvetli takımlarının başında geliyordu. İtalya’da 1897-1898, 1898-1899, 1899-1900, 1901-1902, 1902-1903, 1914-1915, 1922-1923 ve 1923-1924 sezonunda lig şampiyonluğuna ulaşan I Rossoblu (kırmızı-mavililer), 1936-1937 sezonundaki İtalya Kupası finalinde Roma’yı tek golle mağlup ederek kupayı müzesine götürmüştü. UEFA Kupası’nda ise 1991-1992 sezonu yarı finaline yükselen Genoa, yarı finalde Ajax’a elenerek finalden uzak kalacaktı.

Stadio Luigi Ferraris’de oluşturdukları etkileyici atmosfer nedeniyle “Gradinata Nord” anısına 12 numaralı formasını emekliye ayıran Genoa CFC, ayrıca 1988 ila 1995 yılları arasında kırmızı-mavili formayı giyen savunmacı Gianluca Signorini’ye ait olan 6 numaralı formayı futbolcunun 2002 yılında hayatını kaybetmesinin ardından müzesine kaldırdı.

Genoa CFC, kadrosunda İtalya Milli Takımı’nda bir dönem forma giyen Alberto Gilardino, Serie-A’nın tecrübeli kalecilerinden Sebastian Frey, İsveçli savunmacı Andreas Granqvist, Almanya’nın alt yaş kategorilerinde milli olan 20 yaşındaki Alexander Merkel gibi önemli oyuncular bulunduruyor. Ayrıca 2003 ve 2004 yılında Galatasaray Futbol Akademisi’nde eğitim gören Macar orta saha oyuncusu Daniel Tözser, Genoa CFC ile sözleşme imzaladı.

Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı, Genoa CFC ile oynayacağı dostluk maçı için 6 Eylül 2012 Perşembe günü, öğleden sonra İstanbul’dan İtalya’ya hareket edecek. Galatasaray kafilesi, maçın ardından gece yarısı ise İtalya’dan Türkiye’ye dönüşünü gerçekleştirecek.

Reaksiyon puanı
31

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
D-Smart yayınlayacaktı ama vazgeçmişler sonradan.

Maçı yayınlayacak kanal yok anlayacağınız.

SARKAT

Profesör
Reaksiyon puanı
68
Ya bu Hamit milli takımda da rezalet oynuyor. Ayakta duramıyor, topların yarısı kaptırdı. Tehlike ataklar hep onun bölgesinden.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Hamit'in geldiğinden beri olumlu bir hareketi yok.

Ne zaman kendine gelecek bu adam?