İPad alacağım tavsiyeleriniz

Proton

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Merhhaaba arkadaşlar , Ben gelecek aya new iPad almayı düşünüyorum. Fakat internette telefon özelliğiyle ilgili birkaç karmaşık konu var.Ben 3g + wifi iPad alınca konuşma yapabilecekmiyim ? JailBreakla falan oluyorsa söyleyin lütfen. Ve bide önerilerinizi bekliyorum iPad alınca oyunlarından memnun olacakmıyım diye. Ben yıllardır ekran kartı sıkıntısından dolayı oyun oynayamıyorum. :thumbdown:Hayatında crysis oynamamış birisi olarak size söylüyorum ben oyuna hastayım çünkü oynyamadım :drool: Tabi internet kafelerde oynamışlığım vardır arkadaşlarımla fakat evde o deneyimi tadamadım. :hammer: Şimdi ben iPad alınca memnun olacakmıyım ne olacağım ben. :yes: :bored:

fantasticb

Doçent
Reaksiyon puanı
3
o kadar parayı verdikten sonra mutlu olmak zorunda hissedersin kendini :)

Proton

Doçent
Reaksiyon puanı
18

Millet iosdan androide geçiyor anlamış değilim :D Android pek hoşuma gitmiyor değil fakat iosu uygulama için alıyorum bi hatayamı düştüm ben ?

Reaksiyon puanı
189
Oyunlar için olan beklentini fazla yüksek tutma. Açıkçası tabletler için yapılmış çok fazla büyük oyun yok. Olanlar da çok dandik değiller ama bilgisayardaki tadı de veremezler tabi. Sırf oyun oynamaya alacaksan bence git xbox al daha iyi. Oyuna olan bağımlılığını iPad ile tatmin edemezsin...

ewrecca

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Oyunlardan kesinlikle memnun kalırsın ben 2 yıldır kullanıyorum çok memnunum telefon özelliğini skype çok rahat çözüyor Bluetooth kulaklık ile çok hoş bir kullanımı var oyunlar olarak birçok oyunu android cihazlarda yok ornegin bullet time mutlaka yüklemelisiniz online oyun olarak da onerebilecegim birkaç seçenek var gönül rahatlığıyla alıp kullanabilirsin
Merhhaaba arkadaşlar , Ben gelecek aya new iPad almayı düşünüyorum. Fakat internette telefon özelliğiyle ilgili birkaç karmaşık konu var.Ben 3g + wifi iPad alınca konuşma yapabilecekmiyim ? JailBreakla falan oluyorsa söyleyin lütfen. Ve bide önerilerinizi bekliyorum iPad alınca oyunlarından memnun olacakmıyım diye. Ben yıllardır ekran kartı sıkıntısından dolayı oyun oynayamıyorum. :thumbdown:Hayatında crysis oynamamış birisi olarak size söylüyorum ben oyuna hastayım çünkü oynyamadım :drool: Tabi internet kafelerde oynamışlığım vardır arkadaşlarımla fakat evde o deneyimi tadamadım. :hammer: Şimdi ben iPad alınca memnun olacakmıyım ne olacağım ben. :yes: :bored:

Proton

Doçent
Reaksiyon puanı
18

Oyunlardan kesinlikle memnun kalırsın ben 2 yıldır kullanıyorum çok memnunum telefon özelliğini skype çok rahat çözüyor Bluetooth kulaklık ile çok hoş bir kullanımı var oyunlar olarak birçok oyunu android cihazlarda yok ornegin bullet time mutlaka yüklemelisiniz online oyun olarak da onerebilecegim birkaç seçenek var gönül rahatlığıyla alıp kullanabilirsin

Çok teşekkür ederim :) Skype konuşma yapılıyor dedin normal telefon özelliğini kastettiğini umuyorum , arama falan yani görüntülü konuşmayla işim olmaz çünkü :/

ewrecca

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Evet evet telefonda 10 liraya konuştuğunun 4-5 katı konuşabiliyorsunuz ister görüntülü isten anam babam telefon ;)
Çok teşekkür ederim :) Skype konuşma yapılıyor dedin normal telefon özelliğini kastettiğini umuyorum , arama falan yani görüntülü konuşmayla işim olmaz çünkü :/

Proton

Doçent
Reaksiyon puanı
18

ewrecca

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ben hiç jailbreak işlemi yapma ihtiyacı duymadım ucretsiz oyunlar gayet yeterli birde 0.99 ve 2.99 a çok kaliteli oyun var 2 yıldır toplasan 50 dolar vermedim yazılıma bunun içerisine 19 dolarlık navturk navigasyonda var yok illa jailbreak yapacaksan evet tüm ücretli yazılımları rahatça edilebiliyorsun iOS bu kırık yazılımları bile AppStore ayarında edilebiliyorsunuz ayrıca cihaz tamiratı filanda çok rahat ben 2 kez wifi anteni 2 kez de digitizer değiştirdim o konuda bir yazı yazdım inceleyebilirsin http://forum.shiftdelete.net/tablet-bilgisayarlar/271979-ipad-gibi-cihazlarin-onarimi-hakkinda.html
iPad alınca ilk sana geliceğim :) Birde , jailbreak işleminden sonra kırılmış oyunlar rahat bulunabiliyormu ? Günlerce aramayalım sonra :D

Proton

Doçent
Reaksiyon puanı
18
O konudaki son yorum bana ait zaten okumuştum araştırırken :) 11-08-2012 01:31 tarihinde :) Bu anten mantek inşallah kolay kırılmıyordur yav :) Bide onla uğraşmayalım he bide bu uygulamaları satın alırken illa kredi kartıylamı yoksa sms ile falanda oluyormu ? :) Fazla soru sordum kusura bakma :)

ewrecca

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Yok önemli değil yardımcı olabildiysem ne ala anteni filanda takma cogu farketmiyor bile ben wifi yi çok uzak mesafeden kullanıyorum ev dubleks o halde bile 1 ay sonra farkedebildim ;) ki sıkıntı sıkıntı 3 dişden 2 dişe düşme idi ;)
O konudaki son yorum bana ait zaten okumuştum araştırırken :) 11-08-2012 01:31 tarihinde :) Bu anten mantek inşallah kolay kırılmıyordur yav :) Bide onla uğraşmayalım he bide bu uygulamaları satın alırken illa kredi kartıylamı yoksa sms ile falanda oluyormu ? :) Fazla soru sordum kusura bakma :)

Proton

Doçent
Reaksiyon puanı
18

Yok önemli değil yardımcı olabildiysem ne ala anteni filanda takma cogu farketmiyor bile ben wifi yi çok uzak mesafeden kullanıyorum ev dubleks o halde bile 1 ay sonra farkedebildim ;) ki sıkıntı sıkıntı 3 dişden 2 dişe düşme idi ;)

Teşekkürler bilgilerin için :) İpad i alınca görüşmek dileğiyle :D Bu arada görüşleri olanlar yazabilirmi lütfen :)

Proton

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Oyunlar için olan beklentini fazla yüksek tutma. Açıkçası tabletler için yapılmış çok fazla büyük oyun yok. Olanlar da çok dandik değiller ama bilgisayardaki tadı de veremezler tabi. Sırf oyun oynamaya alacaksan bence git xbox al daha iyi. Oyuna olan bağımlılığını iPad ile tatmin edemezsin...

Tabi sadece oyun değil amacım ayrıca ios a ait 625.000 uygulama bulunmakta bunların 225.000 i ipad a ayit , Afedersin yorumunu göremedim , benm amacım tableti bilgisayar olarak kullanmak.

freddie80

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam bir yeni ipad sahibi olarak oyun oynamaktan pek keyif alacağını sanmıyorum, bu ipad için değil tüm tabletler için geçerli bir durum bence çünkü bu aletler oyun oynamak için geliştirilmemiş
Bence alacaksan amacın
internette sörf yapmak olsun(ben keyifle kullanıyorum, normal pc başına oturmak istemiyorum)
kitap dergi gazete veya herangi bir pdf okumak olsun(koltuğa kurulup bunları yapmak için süper bi alet, günlük gazeteleri okuyabilmek te keyifli)
Son amaç olarak basit oyunlar oynamak olabilir(angry birds, cut the rope gibi zaman öldürmek için:))

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
crysis oynamak istiyorsan git bi bilgisayar al laptop al iPad niye alıyosun?
ayrıca ie crysis oynıycam dersen git bi internet kafeye oyna 5 saat ver 5 lira çık :D daha ucuzu mu var bundan başka? :D

ewrecca

Doçent
Reaksiyon puanı
0
neden gayet başarılı yapımlar var severek oynuyorum ben
örnek vermek gerekirse orc vengance, shadow gun, dungeon hunter 3, bullet time gibi oyunlar bilgisayarda benzeri olmayan bir oynayım deneyimine sahipler yani bilgisayarın olsada oynayamayacağın oyunlar anladığım kadarı ile cihazınızı yeni almışınız zamanla seveceğiniz oyunları bulursunuz güle güle kullanın ben çok uzun bir zamandır ios kullanıyorum her birkaç haftada bir yeniden bağlanıyorum bir şekilde hoşunuza giden yapımlar oluyor.
Hocam bir yeni ipad sahibi olarak oyun oynamaktan pek keyif alacağını sanmıyorum, bu ipad için değil tüm tabletler için geçerli bir durum bence çünkü bu aletler oyun oynamak için geliştirilmemiş
Bence alacaksan amacın
internette sörf yapmak olsun(ben keyifle kullanıyorum, normal pc başına oturmak istemiyorum)
kitap dergi gazete veya herangi bir pdf okumak olsun(koltuğa kurulup bunları yapmak için süper bi alet, günlük gazeteleri okuyabilmek te keyifli)
Son amaç olarak basit oyunlar oynamak olabilir(angry birds, cut the rope gibi zaman öldürmek için:))

yada ipad ınız yardımı ile onlive üzerinden bedava oynayın :D kullanmayı bilirseniz çözüm çok
ayrıca ie crysis oynıycam dersen git bi internet kafeye oyna 5 saat ver 5 lira çık :D daha ucuzu mu var bundan başka? :D

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
neden gayet başarılı yapımlar var severek oynuyorum ben
örnek vermek gerekirse orc vengance, shadow gun, dungeon hunter 3, bullet time gibi oyunlar bilgisayarda benzeri olmayan bir oynayım deneyimine sahipler yani bilgisayarın olsada oynayamayacağın oyunlar anladığım kadarı ile cihazınızı yeni almışınız zamanla seveceğiniz oyunları bulursunuz güle güle kullanın ben çok uzun bir zamandır ios kullanıyorum her birkaç haftada bir yeniden bağlanıyorum bir şekilde hoşunuza giden yapımlar oluyor.

yada ipad ınız yardımı ile onlive üzerinden bedava oynayın :D kullanmayı bilirseniz çözüm çok

şöyle 3 harfli ortasında a bulunan bir kelime söyemek istiyorum bu kelimene karşılık :D

neresi bedava arkadaş ? 45$ civarı değil mi oyunlar ? :D ayrıca yeni ipad e kontroller takılcak mı da oynıycaksın doğru düzgün? :D

ewrecca

Doçent
Reaksiyon puanı
0
hiç gerek yok kontrollere felan gayet rahat sıkılana kadar da ücretsiz oynayabileceğin süre 14 gün her oyun ücretsiz artı birtek onlive yok bu tür hizmet veren veeeee crysis oynamak başka parasını vererek harama girmeden oynamak başka ipad resmen birçoklarının alıştığı gibi BELEŞÇİ !ve HARAMZEDE ! kullanıma uymayan bir cihaz. saygılarımla :D
şöyle 3 harfli ortasında a bulunan bir kelime söyemek istiyorum bu kelimene karşılık :D

neresi bedava arkadaş ? 45$ civarı değil mi oyunlar ? :D ayrıca yeni ipad e kontroller takılcak mı da oynıycaksın doğru düzgün? :D

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
hiç gerek yok kontrollere felan gayet rahat sıkılana kadar da ücretsiz oynayabileceğin süre 14 gün her oyun ücretsiz artı birtek onlive yok bu tür hizmet veren veeeee crysis oynamak başka parasını vererek harama girmeden oynamak başka ipad resmen birçoklarının alıştığı gibi BELEŞÇİ !ve HARAMZEDE ! kullanıma uymayan bir cihaz. saygılarımla :D

tamam da oyun oynamak için ipad alınmaz :D

ewrecca

Doçent
Reaksiyon puanı
0
ha birkaç püf noktası verim 3g modülü olmayan cihazlarda gps yok bilginiz olsun navigasyon yazılımı yükleyip kullanamıyorsunuz. birde alacaksanız 32 gb alın 16 geçen yıl için yeterli idi fakat bu yılki oyun ve yazılımlar çok iri kıyım olmaya başladı bu hususlarıda dikkate alırsanız faydanıza olacağını düşünüyorum.

aslında ben o amaçla aldım :D dediğim gibi gayet de memnunum cihazı kullandınızmı bilmiyorum da cidden kendine has oyunları var deneyimi inanılmaz derece farklı g sensörü kullanımına alışınca bilgisayarda oyun bir tık aşağıda gibi geliyor insana
tamam da oyun oynamak için ipad alınmaz :D

Proton

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Bence alacaksan amacın

Valla oyun bilgisayarı toplamakla ipad arasında kaldım şuann :o :/ Oyun bilgisayarın alacaksam işlemci i5 intel ekran kartı asus redaon (nasıl yazılıyorsa) hd6850 veya hd6950 düşünüyorum :) Yeri değil ama söyleyeyim :)

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
Valla oyun bilgisayarı toplamakla ipad arasında kaldım şuann :o :/ Oyun bilgisayarın alacaksam işlemci i5 intel ekran kartı asus redaon (nasıl yazılıyorsa) hd6850 veya hd6950 düşünüyorum :) Yeri değil ama söyleyeyim :)
abi ipad e vericen 3000tl o parayla oyun bilgisayarı topla i7 3750 al asus ekran kartı asus anakart ocz ripjaws ram al güzel bi 5+1 ses sistemi al logitech z906 mesela sonra paran çok kalırsa monitör için bi tv alırsın az oldu diyelim güzel bi monitör alırsın ;) hiç böyle uğraşamam dersen git monster yada alienware marka bi laptop al 3000 tl ye güzelleri var olmadı 2500 e in güzel laptoplar bulursun oyun oynatabilcek 1000 liraya 1300 liraya satılanlarla oyun oynayamazsın ;)
bir de alırken ekran çözünürlüğünün 1920*1080 olmasına dikkat et 1366*768 çözünürlük çok eskide kaldı artık ;)

freddie80

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hocam yeri değil ama bende söyliyeyim oyun bilgisayarı için i7 al bence bende i7 2600 3.4Ghz var performans süper i5 oldukça yavaş kalıyor yanında
demin yukarıda da belirttiğim gibi amacınızı iyi belirleyin bence ipad oyun için yapılmış bir alet değil bence

Proton

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Hepinize çok teşekkür ederim tavsiyelerinize uyarak bilgisayar topalmaya karar verdim inşallah toplamayı başarırım :) Donanım tavsiyesinde konu açıyorum 1500 tl en fazla taş çatlasın 1600 e kadar yolu var :)

Rufat

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Muthis oyunlari ve uygulamalari var Appstoreda hangi oyun ve uygulamalari var bi sey. Soyliyim Bilgisayarda yapa bildiginin 95%ni telefonlarda yapdiginin 100%ni new ipadde yapambiliyorsun kolaylikmi,kullanismi,cozunurlukmu,uygulamami oyunmu her sey bunda 3 aydir kullaniyorum cok memnunum

Proton

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Muthis oyunlari ve uygulamalari var Appstoreda hangi oyun ve uygulamalari var bi sey. Soyliyim Bilgisayarda yapa bildiginin 95%ni telefonlarda yapdiginin 100%ni new ipadde yapambiliyorsun kolaylikmi,kullanismi,cozunurlukmu,uygulamami oyunmu her sey bunda 3 aydir kullaniyorum cok memnunum

Teşkkür ederim öncelikle , tamam yapabiliyorsunda battlefield oynayabiliyormusun ipadda :D

BKZ:http://forum.shiftdelete.net/donani...-bilgisayari-toplama-yardimi.html#post2427710

Proton

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Bilgisayar ekranında bi başka olacağını biliyorsun :)

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Tabletlere çok özenmiş ve almak için yırtınmıştım diyebilirim ancak herkes bir heves alıp sonra ara sıra oyun oynuyor. Ipad ile neler yapabilirsin sorusuna yeterince kurcaladıktan sonra sadece oyun oynamak diyorsun ve kaldı ki oyunlar da zaten bilgisayar oyunları ile karşılaştırılamaz. Yazı yazması tam bir işkence. Ciddi kullanıcı topladıkdan sonra insanlara sunacağı şeyler de azaldı zaten. Şu an bir yenilik yapılamıyor çünkü elverişli değil. Tabletlerin hepsi için geçerli bu. Bence o parayı güzel bir telefona sonra da bilgisayara harca. Herşey varsa altına dolara yatır ne biliyim :D