Facebook Kullanmıyorsan Psikopatsın!

tolgacem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
47
Facebook Kullanmıyorsan Psikopatsın!

Yaklaşık 1 milyar üyeye sahip olan sosyal ağ Facebook, insanlığın buluştuğu bir alan olarak görülüyor. Bazıları bu durumu daha da ileri taşıyorlar. Nasıl mı? Cevabı haberimizde.

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Şunu beğensene, şunu yapsana, arkadaş olarak eklesene, fotoğrafımı beğensene, yok bilmem ne grubu, durum beğendirme çalışmaları, özlü sözler ve paylaşımları, her 3 fotoğrafa ayrı albüm, daha sayayım mı?

Ben psikopat kalmaya razıyım.

Piyonist

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Şunu beğensene, şunu yapsana, arkadaş olarak eklesene, fotoğrafımı beğensene, yok bilmem ne grubu, durum beğendirme çalışmaları, özlü sözler ve paylaşımları, her 3 fotoğrafa ayrı albüm, daha sayayım mı?

Ben kullanıyorum ama asla böyle şeyler yapmadım ben ne oluyorum moderatör amca? :)

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
92
Pisi pisi kopatım o zaman.

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16

bu forumun o facebooktan ne farkı var ya;
-burdada paylaşımlar yapılıp beğeniye sunuluyor
-arkadaş olarak eklenip arkadaşlıklık kuruluyor
-fotoğraf beğenmeyi geçtim masaüstü, telefon, kasa, oda, profil vs bin türlü resim paylaşımı yapılıyor.
-yok samsung s3 kullanıcıları, yok ford focuscular, yok fenerbahçe kulubu, burdada gruplar var.
-özlü söz paylaşımları burdada var, bir sürü konu açılmıştır bu konuyla ilgili.

en azından facebook ta herkes neyse o, yazılan, paylaşılan herşey seni bilen tanıyan herkesin gözü önünde oluyor, öyle forumlardaki gibi avatarın arkasına saklanıp çakma bi nick le atıp tutamıyor kimse. facebook profili açmamayı da delikanlılık kriteri haline getirdiniz ya şaşıyorum sizlere.

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Benim var ama sosyal medyadan uzak kalmamak için birde mesajlaşma tabiki diğer şeyler çoluk çocuk için benim yaşım olmuş 32 zaten..

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Dedim ya, Mevlana'nın çok güzel bir sözü geldi aklıma.Biraz düşün anlarsın.

ben facebook ve forumlarda o kalpli güllü karpostallar üzerinde mevladan özlü söz paylaşanlardan yada takip edenlerden değilim, sen hernekadar eliştirsende anladığım kadarıyla birşeyler kapmışsın bu paylaşımlardan. paylaşıp bizi de aydınlat madem, çıkartamadım. Sonrada beğenirim!, gönlün olur.

yavuz_4106

Dekan
Reaksiyon puanı
51
Telefonda kontör yok ne yazıcaksam facebooktan yolluyorum çokta aciliyeti yoksa :D

Piyonist

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Benim var ama sosyal medyadan uzak kalmamak için birde mesajlaşma tabiki diğer şeyler çoluk çocuk için benim yaşım olmuş 32 zaten..
Öyle oldu zaten abicim. Ve de öyle olmasıda gerekiyor. Ben facebook'u ya eski arkadaşlarla muhabbet etmek için ya da oyun oynamak için kullanıyorum.

Telefonda kontör yok ne yazıcaksam facebooktan yolluyorum çokta aciliyeti yoksa :D
He birde bu var. Facebook bedava en azından şimdilik ;)

yavuz_4106

Dekan
Reaksiyon puanı
51
Arkadaşlarla buluşcaz diyelim nasıl olur ne olur haber verene kadar bisürü tl gidiyor 3-4 kişiye haber versem hepsine 3erden mesaj 10 küsür mesaj 4 tl gitti bile :D

zatura

Profesör
Reaksiyon puanı
0
yazılar geldikçe avantajları ortaya çıkıyor. pisikopatlığı bıraksakmı acaba ?

poyrazl

Asistan
Reaksiyon puanı
0
çok çok az kullanıyorum. o zaman bende psikopatım.

Max2Life

Asistan
Reaksiyon puanı
0
O zaman benden psikopatı yok aga... :mrgreen:

[video=youtube;OqCYXxnaUm8]http://www.youtube.com/watch?v=OqCYXxnaUm8[/video]

Senden uzaklarda herkez bir alem//Anlaşılmaz işler bunlar bir tanem//Nederse desin bizim alem
Ben hür yaşarım//Güler coşarım//Bıktım senden billahi//Seni boşarım
Pisi pisikopatım
Billah yaparım//Sensiz olamam der//Senden kaçarım//Pisi pisikopatım
Billah yaparım//Seni seviyorum der//Senden kaçarım
:thumbup::thumbup:

Uranos

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Facebook forbes e paramı yedirmiş ne? :) Bende pisipisikopatım ve öylede kalacam

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Kullanmazsanız kullanmayın ego tatminine niye ihtiyaç duyuyorsunuz ki...

mazula

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu gün psikopatlık olarak görülebilir ; ama yarın kullananlara psikopat gözüyle bakılacak.
Bir zamanların MySpace'i bile şu an gözden düşmüş durumda. Gelecekte hangi sosyal ağın hangisini alt edeceğini bilemeyiz.

kizanlik

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Facebook hesabı olanlara "normal insan" muamelesi yapılıyor ama iş yerinde Facebook'ta zaman geçirilince de işten atılma sebebi sayılıyor. E bu kafayla Avrupa batar tabi.

-Beneficence-

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
31
pYRWP.jpg

Psikologlar, kötü niyetli insanların internet ortamında iz bırakmamak adına sosyal paylaşım sitelerinden uzak durma eğiliminde olduğunu ifade ediyor.

Facebook, modern toplumun hemen her bireyinin hayatına nüfus eden bir fenomen hâline geldikçe bazı işverenler ve hatta psikologlar, sosyal paylaşım ağına üye olmayanlara ihtiyatlı yaklaşılması gerektiğini savunmaya başladı. Alman Der Taggspiegel dergisi ise işi, ABD’de Batman prömiyerinde silahlı saldırı düzenleyen James Holmes ve geçtiğimiz yıl Norveç’te 77 kişiyi katleden Anders Behring Breivik’in Facebook hesabı olmaması üzerinde bir analoji kurmaya kadar ilerletti.
Daha somut seviyede bakarsak, Forbes.com haberine göre dünya çapında birçok insan kaynakları departmanının iş arayan gençler arasında Facebook hesabı olmayanlara şüpheyle bakıyor.
İşverenler arasındaki en yaygın kanı, iş başvurusunda bulunan adayın hesabının son derece olumsuz içeriklere sahip olduğu için kapatılmış olduğunu düşünmek.
Slate.com teknoloji muhabiri Farhad Manjoo ise yazdığı tavsiye yazısında gençlere Facebook hesabı olmayan kişilerle randevulaşmamalarını tavsiye etti.
Muhabir aynı zamanda kötü niyetli insanların internet ortamında iz bırakmamak adına sosyal paylaşım sitelerinden uzak durma eğiliminde olduğunu ifade etti.
Psikolog Christopher Moeller ise Facebook kullananmanın kişinin sağlıklı sosyal iletişim kurabildiğinin işareti olduğunu savunuyor.
Psikologlar kitlesel katliamlar yapan kişilerin ve seri katillerin gerçek hayatta da diğer insanlardan uzak durduğunu ve pek az arkadaş edindiklerinin altını çiziyor.

Haber Kaynağı:

nobody946

Doçent
Reaksiyon puanı
2
ben işin bu yanını hiç düşünmedim ya, hesabı silmeyi düşünüyodum napsam ki :D

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
hiç bu açıdan bakmamıştım. :)

ben daha çok facebook profili olup da birşey paylaşmayan kişilerden uzak duruyorum. adam bir hesap açmış ama ortada ne doğru dürüst resim var, ne mesaj, ne video... :)

nobody946

Doçent
Reaksiyon puanı
2
hiç bu açıdan bakmamıştım. :)

ben daha çok facebook profili olup da birşey paylaşmayan kişilerden uzak duruyorum. adam bir hesap açmış ama ortada ne doğru dürüst resim var, ne mesaj, ne video... :)

o zaman benden uzak durman lazım :D facebook a ayda 1 kere ya girerim ya girmem :D