WebNick
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 12

We Bought a Zoo (Düşler Bahçesi) 2011 ABD
Karısı öldükten sonra çocuklarıyla birlikte dağılan hayatlarını yeniden toparlayıp yeni bir başlangıç yamaya çalışan bir adam ve ailesinin hikayesi anlatılıyor. Kahramanımız varını yoğunu satıp tüm birikimini yeni bir başlangıç için iflas eden ve kapanmak üzere olan bir hayvanat bahçesini alıyor. Amacı bu güzelim mekanı yeniden canlandırmak ve kaybettiği mutluluğu yakalamaktır.
Hani böyle pazar günleri öğleden sonra ailecek izlenecek filmler olur ya tv de işte bu film için tamda böyle diyebiliriz. Film malesef vasatı aşamıyor fakat çocukarınızla bir pazar öğleden sonra seyredebilirsiniz.
Film için notum 6/10 ( Çoluk çocukla seyredin garibanlar iki hayvan görsün

John Carter (John Carter: İki Dünya Arasında) 2012 ABD
1868 yılı Amerikasında yaşayan eski bir asker olan kahramınımız John Carter, hayatını bir efsane olan altın madenini aramaya adamıştır. Ancak bu arayışı sırasında tesadüfler silsilesi ile kendini yabancı bir dünyada bulur. İçine düştüğü bu gezegende savaş içerisindedir ve umutları john carter olmuştur. Kahramanımız bir yandan eve dönmek istemekte diğer taraftan burada ezilen mazlumlara yardım etmek istemektedir.
Film için ehh işte desem olabilir. Biraz star wars aşarması yapmışlar. Film kendini setrettiriyor fakat bilindik kılişe seneryolardan kendini kurtaramıyor. Bişeyler hep eksik kalmış diyorsunuz. Fakat yoklukta seyredilir.
Film için notum 6,5/10 (Boş zamanda seyredin. Vakit geçer)

The Dark Knight Rises (Kara Şovalye Yükseliyor) 2012 ABD
Veeee son günlerin bomba filmi benimde uzun zamandır beklediğim batman efsanesi.
Filmin konusunu kısaca şöyle özetleyebiliriz. Batman'in hem kendi iç dünyasında sorunlarını çözmesi hem de halkın gözünde yeniden yükselmesini anlatıyor.
Film içeriği ile ilgili çok şey yazmak istemiyorum çünkü seyretmek isteyenlerin zevki kaçmasın. Fakat bir iki tavsiye ve filmde gözüme çarpan noktalara değinmek istiyorum.
Öncelikle filmi seyredek olanlar kesinlikle orjinal dilinde seyretsinler. Bane in sesini duymanız lazım. Müthiş olmuş.
Birde filmi seyretmeden önce eğer serinin diğer filmlerini seyretmediyseniz mutlaka seyredin. Özellikle ilk filmi seyredin. Çünkü film içerisinde bazı önemli noktalarda eski filmlere atıflarda bulunuyorlar. Önceki filmleri seyretmediyseniz buralar havada kalır filmi seyrederken aval aval bakarsınız

Filme giderkende beklentinizi the dark knight filminden aşağı tutmanızda tavsiyedir. Çünkü o filme kıyasla biraz aşağıda kalıyor film.
Batman'in çizgi romanını okumadım fakat okuyanlara göre bane karakteri biraz eksik kalmış. Fakat eksik bile olsa filmde cuk oturmuş güzel bir karakter olmuş. Baştada dediğim gibi ses harika. Filmi seyrederken o kötü adamın korku salışını hissediyorsunuz. Filmde birkaç göze batan mantık hatasını, gereksiz amerikan pompalanmasını birde saçma bir polis-suçlu çatışma sahnesini saymazsak tempoyu baştan son ana kadar düşürmeyen seyir zevki çok yüksek kaliteli bir film olmuş.
Gerek müzikler gerek görsel efekt olarak gayet güzel. Şehirdeki kaos güzel yansıtılmış. Kedi kadın dozajında olmuş. Göze batmıyor. Birde kendilerince film sonunda sürpriz yapmışlar ama siz filmin başından beri anlıyorsunuz. Pek sürpriz bir durum olmuyor. Ah birde şu klişe sonlardan olmasa.
Yorumumda övgüden çok yermişim gibi dursamda film kötü sanmayın. Hakikaten beklediğimize değmiş güzel bir yapıt. Seyredin.
Film için notum 8/10 (Bu filmi seyretmeyipte bir cin hikayesi filmini mi seyredecen