Cyanogenmod 10 Nedir? Konusunda Teknik Destek

SamsungGalaxyS3

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Merhaba Arkadaşlar Galiba Sonunda Bende S3üme Kıyıp Bu cyanogenmod 10 yükleyeceğim yani root edip bu romu yükleyeceğim ama genede kafamda bir kaç ufak tefek sorunlar mevcut..

şimdi ben bunu cihazıma kurduğum zaman root etmiş oluyorum değil mi ?
yani bu cyanogenmod 10 google tarafından değilde şahışlar tarafından geliştirilen bir yazılım ve room bunun stabilliği konusuna gelince 4,1 jeli bonun kaynakları ile oynanarak yapılan birşey peki bize samsungun göndereceği jeli bon ile aynı hıza ve performansa sahipmidir?
ben bunu kurar isem gelecek olan 4,1 jeli bon güncellemesini mevcut room üzerinden alabilirmiyim?
yoksa mevcut romu silip orjinalini yükledikten sonra mı alabilirim?
artıları eksileri neledir bir çok video izledim sizlerle de paylaşmak istedim.

[video=youtube;qJb8kEzbYVQ]http://www.youtube.com/watch?v=qJb8kEzbYVQ[/video]
[video=youtube;ZsF02hBBK_I]http://www.youtube.com/watch?v=ZsF02hBBK_I[/video]

ve birde ilk video daki 3 30 ile 4 00 saniyeler arasına bakınız kamerada sıkıntılar var sanırsam buda yazılımsal olabilir...
bildiğin 404 not found modu hata veriyor camera eror diye...

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
mükemmel çalışıyor. samsung mobil işlemci konusunda rakiplerini ezdi geçti

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361
Galaxy S'de Mod 9 kullanıcısı olarak, 10 için biraz daha bekleyin derim. Acele etmeyin...

Evet Root'lamanız gerekiyor. Root'lama ile ilgili olarak çeşitli bilgiler ve siteler var. İngilizceniz varsa ingilizce siteleri öneririm, XDA gibi.

Onun dışında garantiniz gider bilginiz olsun.

SamsungGalaxyS3

Profesör
Reaksiyon puanı
0
mükemmel çalışıyor. samsung mobil işlemci konusunda rakiplerini ezdi geçti
yani bunu yüklemeyip cihazın samsung tarafından verilecek olan orjinal yazılımını mı bekleyeyim?

Galaxy S'de Mod 9 kullanıcısı olarak, 10 için biraz daha bekleyin derim. Acele etmeyin...

Evet Root'lamanız gerekiyor. Root'lama ile ilgili olarak çeşitli bilgiler ve siteler var. İngilizceniz varsa ingilizce siteleri öneririm, XDA gibi.

ben zaten bu root olayını çözemedim ki
kimisi diyor çıkartmaz çıkartsa bile orjinal romunu yükleyince sıkıntı kalmaz kimisi diyor onları sayan sayaç var onuda sıfırlayabiliyorsun....
bence bu konuda editörler felan bilgilendirmesi lazım gerekli konuyu açması lazım ama neyse.

peki root etmeyimi tercih edeyim jeli bonu samsung tarafındsan dağıtılmasını mı

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361
ben zaten bu root olayını çözemedim ki
kimisi diyor çıkartmaz çıkartsa bile orjinal romunu yükleyince sıkıntı kalmaz kimisi diyor onları sayan sayaç var onuda sıfırlayabiliyorsun....
bence bu konuda editörler felan bilgilendirmesi lazım gerekli konuyu açması lazım ama neyse.

Hocam hiç kasma bence. Jelly Bean ile ICS arasında farklar olsa bile Honeycomb gibi değil. Ben senin yerinde olsam orjinalde kalırım bir süre.

Root'ladığın zaman farketmemeleri mümkün değil. İlla ki farkederler. Başına sıkıntı olur. Ben senin yerinde olsam ICS ile devam ederim. Orjinalde kalırım...

SamsungGalaxyS3

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Hocam hiç kasma bence. Jelly Bean ile ICS arasında farklar olsa bile Honeycomb gibi değil. Ben senin yerinde olsam orjinalde kalırım bir süre.

Root'ladığın zaman farketmemeleri mümkün değil. İlla ki farkederler. Başına sıkıntı olur. Ben senin yerinde olsam ICS ile devam ederim. Orjinalde kalırım...
hımm peki abi öyle yapalım şu video ya da bir göz atarmısın ne kadar akıcı bir sürüm ya 4.1 göz kamaştırıcı gelse şu jeli bonda artık yüklesek cihaz resmen uçuyor... @astegon
[video=youtube;Waa0_u_xlLk]http://www.youtube.com/watch?v=Waa0_u_xlLk&feature=related[/video]
[MENTION=174029]Özgür Çetin[/MENTION] [MENTION=218778]tolgacem[/MENTION]

Tolga ve Özgür bey bize samsung tarafından verilecek olan jeli bon güncellemesi bu videodaki gibimidir?
dokunmatık ekranda 3 tane harici kapasitif tuş felan var dokunmatik bunlar biz güncellediğimiz de de olacak mı? bu gelecek olan güncelleme aynısımıdır?
biraz bilgilendirebilirmisiniz?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Garanti gitmesi hala kesin değil, unroot diye birşey var. Yaptığınız rootu geri alıyorsunuz.

SamsungGalaxyS3

Profesör
Reaksiyon puanı
0
buda yeni bulduğum jeli boncuk :)
[video=youtube;p-meVHQIToY]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=p-meVHQIToY#![/video]

allah allah diğer videodaki 3 tane dokunmatik tuş bu videoki jeli bonda yok ... entresan

SamsungGalaxyS3

Profesör
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=48615]ReDo[/MENTION] dostum seninde görüşünü almak isteri birde baksana şu jeli bona nasıl akıcı bunu birde samsung kendi yazılımını yayınladığını düşünsene...

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
İlk olarak ICS ile JB arasında, Gingerbread ya da Honeycomb ile ICS arasında olandan fazla fark var bana göre. ICS hantal bir sistem. Her şeyden önce Android ve Touchwiz'den kaynaklı menü geçiş sorunları yok JB'de. Hatta donanım bağımsız bu sorunun olmadığı ilk ve tek Android versiyonu. İkincisi yaklaşık 1 ay önce aldığım telefona 10'dan fazla rom yükledim, bir o kadar da kernel. Şimdi gel bak counts 0 görünüyor. Gelsin herhangi birisi anlasın tele yaptıklarımı. Triangle Away'in S3 destekli son sürümü ile reset bile atmadan sıfırlanıyor cihaz. Stock rom'u da Odin'le 2 dk'da flash'layıp ilk haline getiriyorsunuz cihazı onda da sıkıntı kalmıyor. Yine de riskli işlemler olduğu için kullanıcı kendisi karar verecek yapıp yapmamaya...

[MENTION=278325]SamsungGalaxyS3[/MENTION], şu anda S3 için yayınlanan tüm JB'ler Galaxy Nexus'tan port. Dolayısıyla sana gelen güncellemede navigasyon bar olmayacak. Şu anda sanırım JB tabanlı üç ya da dört rom var ve hepsi Cyanogenmod 9 çekirdeğini kullanıyor, CM10 preview şeklinde paylaşıma açılıyor. Paranoidandroid'de aynı şekilde ama kullanmak istersen onda navigasyon bar var mesela, CM 10'da yok.

Her şeyi takip edeceğin yer şurası. Sana özelden Türkçe site adresleri de atmıştım, araştırıp hesabını yapıp kararını vereceksin.

SamsungGalaxyS3

Profesör
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=30289]Blackout[/MENTION] sağ olasın abi bilgilendirme için
o zaman ben hiç elimi bulaştırmayayım 1 2 ay bekleyeyim jeli boncugu :)
peki abi bu 3 tane dokunmatik tuş neyin nesi nexusdan portlandığı için mi var?

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Evet öyle, paranoid'de gördüm ben sadece, onu da ufak bir patch'le gizleyebiliyorsun. S3'ün kendisinde olmadığı için fazlalık gibi duruyor bence.

SamsungGalaxyS3

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Evet öyle, paranoid'de gördüm ben sadece, onu da ufak bir patch'le gizleyebiliyorsun. S3'ün kendisinde olmadığı için fazlalık gibi duruyor bence.
olmamasından yanayım zaten çünkü ekranı azda olsa ufaltıyor bence şuan ki durumu çok daha iyi yeterki gelsin şu jeli bon bu portlanan cihazlarda bile bu performansı veriyorsa s3 için olanını düşünemiyorum

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
CM yapımcıları radyo koymuyormuş rom'a :)

Ben ne S3'te ne de önceki telefonlarımda radyo dinlemediğim için yokluğunu hiç hissetmedim ama öyle maalesef. Adamların bir garezi var. :) İnternet kullanmak lazım.

KNOWN ISSUES
- FMradio, heh!
- Camera is unstable, though taking pics should work
- Wi-Fi tethering is semi-broken
- Transparency issues on homescreen #blamesamsung
- Some audio issues #blamecodeworkx

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
[MENTION=30289]Blackout[/MENTION] Kardeşim Root'u nasıl kaldırabilirim ?

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
FMRadio, heh! Koysalar ölürler sanki :D Faryaab'ın yaptığında var mıdır acaba, o da mı cm10 tabanlı.

Beyler bu Nexus'ta kullanılan ve S3'e port edilen JB sürümlerinde gördüğümüz launcher'ın adı ne? Nova Launcher mı yoksa Nova bunun bir taklidi mi? Çünkü ben nova kullanıyorum bu menülerin aynısı bende de var gayet hoş :)

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
@lordarcual Odin'le stock rom'u tekrar flash'laman lazım. En son SGS3 4.0.4 Türkiye Kies sürümünü (BLFB) yükleyebilirsin. Sondan bir önceki güncelleme, arama yasağı geldiği dönem.
http://www.hotfile.com/dl/163065800/574b5c9/I9300XXBLFB_I9300OJVBLF3_TUR.zip.html

Bitince recovery modda wipe cache - wipe data/factory reset.

@__kadıköyRAP__ birtek Faaryab'ın JB'sini denemedim, o da dün yeni sürüm çıkardı deneyecektim fırsat olmadı. Hangisini söylediğini bilmiyorum ama Launcher default herhalde, paranoid'de ayrıca Nova da var ki bana göre özellikle hız anlamında en iyi launcher'dir kendisi. Holo, Apex ve şimdi aklıma gelmeyen birkaç tane daha var iyi olan. JB denemeye çekinenler ya da fırsatı olmayanlar Nova'yı yükleyebilirler. Çok hızlı, harika bir launcher. Ufak çaplı jelibon tatmini sağlar kesinlikle. :mrgreen::laugh:

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361
hımm peki abi öyle yapalım şu video ya da bir göz atarmısın ne kadar akıcı bir sürüm ya 4.1 göz kamaştırıcı gelse şu jeli bonda artık yüklesek cihaz resmen uçuyor... @astegon
[video=youtube;Waa0_u_xlLk]http://www.youtube.com/watch?v=Waa0_u_xlLk&feature=related[/video]
@Özgür Çetin @tolgacem

Tolga ve Özgür bey bize samsung tarafından verilecek olan jeli bon güncellemesi bu videodaki gibimidir?
dokunmatık ekranda 3 tane harici kapasitif tuş felan var dokunmatik bunlar biz güncellediğimiz de de olacak mı? bu gelecek olan güncelleme aynısımıdır?
biraz bilgilendirebilirmisiniz?

Hocam bu işe eğer bu şekilde ürkek davranarak yaklaşıyorsan BENCE acele etme derim...

bu arada ben ICS 4.0.4'ü Galaxy S'de takılmadan gayet güzel kullanıyorum. Cyanogen Mod 9. 12 Mayıs nightly build. Sorun yok...

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Hangisine baksam aynı launcher var zaten hocam, nexus'un defaultu bu heralde.

Nova taklit sanırım şu alıntıya göre;
The Launcher (Nova) looks very similar to the default Android 4.0 ICS launcher you can see on the Galaxy Nexus.

Ama ICS kullananlara ben de tavsiye ederim :)

Uygulama menüsünde sayfa atlarken önceden altta mavi bi çizgi yanıp sönerek bulunduğum sayfayı gösterirdi ama artık yok noldu acaba :D
Bakınız şuradaki gibi
http://www.youtube.com/watch?v=p-meVHQIToY&feature=player_embedded#t=326s

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
[MENTION=30289]Blackout[/MENTION] Kardeşim recovery mod nedir ? hiç bilgim yok :(

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Recovery mod nedir öğrenmeden ne diye root yaptın ki sen? :) Yahu sevgili kardeşim yanlış anlama ama Google çalışmıyor mu sizde? Sırf bu iş için açılmış Türkçe-yabancı tonla site-forum var, içerisinde aradığın her türlü bilgi fazlasıyla var. Tekrar söylüyorum yazmaya erindiğimden değil ancak aynı şeyleri burda tekrar yazmam hem anlamsız, hem de en ufak bir şeyi unutsam ve sen bu yüzden sorun yaşasan hesabını nasıl vereceğim? :) Bu sorumluluğu alamam, üzgünüm. Android'le tanışalı 1 ay oldu, geçen aya kadar Android'in ismi dışında bildiğim en ufak bir şey yoktu. Yine de kimseye tek soru sormadan 2.gün root'ladım telefonu sonra da yapılabilecek her şeyi yaptım. Sadece kaynakları dikkatlice oku, öğren ve uygula bu kadar.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
[MENTION=30289]Blackout[/MENTION] stock firmware'yi flashladıktan sonra cwm recovery gidiyor stock recovery geliyor değil mi?

SamsungGalaxyS3

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Hocam bu işe eğer bu şekilde ürkek davranarak yaklaşıyorsan BENCE acele etme derim...

bu arada ben ICS 4.0.4'ü Galaxy S'de takılmadan gayet güzel kullanıyorum. Cyanogen Mod 9. 12 Mayıs nightly build. Sorun yok...
bende öyle yapıp 1 2 ay daha beklemede kalacağım :)

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
[MENTION=30289]Blackout[/MENTION] tamam sadece şakaydı Gardaşş . :P

Requ3m

Doçent
Reaksiyon puanı
2
[MENTION=278325]SamsungGalaxyS3[/MENTION] Abi ismini öğresen olur mu ? Size galaxys3 ismiyle hitap etmek garip oluyor :)

Abi bu arada cyanogenmod 9 u yükledim, tek kelime ile kusursuz, kurtuldum toucwizz den, bildiğin akıyo telefon.

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361
Galaxy S'de leziz ise S3'de ne olur bilmek istemiyorum.

Beni masrafa sokmayın arkadaş. Ben windows phone bekliyorum... :)