Virus Bulaştı ( Live Security Platinum)

svchost.exe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar büyük bir sorunum var.Herşey normaldi nette geziniyordum ve birden java çalışmaya başladı.Bu sırada bende üniversite tercihlerine bakıyordum.Güncellemedir diye pek ilgilenip bakmadım.Derken bir baktım "Live Security Platinum" diye bir virüs programı kendi kendine yüklendi ve bilgisayarın içine etti.Hiç bir program çalışmıyor,kaldırıcam kaldıramıyorum.Heryerini kitledi pcnin,cclearla kaldırayım dedim.Progamlar bile çalışmıyor.Göya virüs var diye açtırmıyor Live Security Platinum bu program :cursing: lütfen yardım edin arkadaşlar baya zor durumda kaldım,başka nasıl yollarla kaldırabilirim bu programı? :mad:

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Güvenli modda kaldırmayı dene. Bir de interneti bağlama kaldırma işlemi yaparken.

svchost.exe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sorun çözüldü teşekkürler.Güvenli modu nasıl unuttum ben. :)

İSS-1

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Sorun çözüldü teşekkürler.Güvenli modu nasıl unuttum ben. :)

Virus programları ile mi kaldırdın(sildin) yoksa programı sistemden mi kaldırdın ?

Bu zararlı programı(sahte antivirus/spyware)silme işlemi için mutlaka MalwareBytes, Emsisoft Anti Malware programları kullanmalısınız çünkü bunlar kayıt kütüğü, windows dizinleri ve arka planda çalışan bütün servisleri ile yok etme silme işlemini gerçekleştrirler...

dostum37

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[h=1]Live Security Platinum)[/h]güvenli mod kısmını biraz daha açabilirmiyiz arkadaşlar ne tür yl izleyelim tşk

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
boyle zamanlarda en iyisi kaspersky gibi firmalarin rescue yazilimini kullanmak, ayrintilar icin tiklayin.

cipro06

Doçent
Reaksiyon puanı
4
anlamadığım nerden bulaştırıyorsunuz.dünde benim iş arkadaşımın laptopya aynı virüs vardı .bana diyor ki ya abi laptopta live secure diye birşey var bende bilmiyorum ki bi bakayım dedim.baktım kaldırma seçeneği yok.ayrıca panda antivirüs programı vardı onuda bozmuş.açtım hala tarama yapıyor bir sürü trojen bulmuş sözde öyle gösteriyor.kapatmak istedim izin vermiyor.mailmwarbyts yükleyim dedim izin vermedi ve benzeri norman cleaner,superantispyware...neyse güvenli modda açtım combofix ilesonra combofix güvenli modda oturumu kapatıp normal açılış yaptı ama masaüstünü açmadı o şeklilde taradı bitirdi ve virüs silindi.sonra tekrar başlattı bir sonrakinde baktım açılmıyor onarma falan denedim olmadı.recovery yaptım normale döndü.baya sağlam birşey heralde antivirüs programından geçip sonra panda antirüsü bozması.bu rastladığım ikinci sıkıntılı virüstü.ilki mause u etkisiz hele getirdi touchpad i sağa çekiyorum alakasız yerlere gidiyordu.neyse bu şekilde çözdüm ben ağ bağlantılıda yapsan olur

KaF

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herşeye tıklamamak lazım. Biraz daha dikkat edilirse pek bi sorunla karşılaşılmaz.

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Deneme-yanılma yoluyla yaklaşık 4 saattir bununla uğraşıyorum. Bir arkadaş önemsemeden ekrana gelen şeyi kabul etmiş ve bulaşmış.

Yazılımı kaldırdım, MSE'yi bozmuş, tekrar kurdum fakat services.exe dosyasına Sirefef.Y ve Sirefef.B isimli virüs ve truva atı bulaşmış. MSE ne zaman müdahale etmeye çalışsa bilgisayarın 1 dakika içinde kapanacağı uyarısı geliyor ve kapanıyordu.

Bulaştı da temizledim diyen arkadaşlar bu dosyaya dikkat etsinler. Temiz bir services.exe dosyası ile değiştirdim virüslü olanı, şimdilik sorun yok ama kurulum dvd'si bulduğum anda sistemi tekrardan kuracağım.

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Herşeye tıklamamak lazım. Biraz daha dikkat edilirse pek bi sorunla karşılaşılmaz.

Bilgisayarda onleyici bir anti v. Programi ve firewall varsa, bu av. gorunumlu viruslere tiklanilsa bile anti v. Programi bu virusleri vs engeller. Ben avg internet security ve Microsoft Security essential kullaniyorum ve her turlu warez sitesini geziyorum, bilerek virus linklerine tikliyorum deneme amacli, antivirus programi cok iyi engelliyor. Kisacasi av. Programı ve firewall ikilisi mutlaka olmali ve bu iki program duzgun yapilandirilmali. Combofix yeni bir program degil, islevsel mi orasi muamma, rootkit virusleri windows ortamindan silinmez, ayrica safe moddan da bu virusler silinmez. Bu nedenke kaspersky, avg gibi buyuk anti v. Yazilimi firmalari rescue yazilimi cikartmislardir. Windows ortamini linux ortamindan rahatca temizliyor bu rescue yazilimlari.

Turgenyev

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
Deneme-yanılma yoluyla yaklaşık 4 saattir bununla uğraşıyorum. Bir arkadaş önemsemeden ekrana gelen şeyi kabul etmiş ve bulaşmış.

Yazılımı kaldırdım, MSE'yi bozmuş, tekrar kurdum fakat services.exe dosyasına Sirefef.Y ve Sirefef.B isimli virüs ve truva atı bulaşmış. MSE ne zaman müdahale etmeye çalışsa bilgisayarın 1 dakika içinde kapanacağı uyarısı geliyor ve kapanıyordu.

Bulaştı da temizledim diyen arkadaşlar bu dosyaya dikkat etsinler. Temiz bir services.exe dosyası ile değiştirdim virüslü olanı, şimdilik sorun yok ama kurulum dvd'si bulduğum anda sistemi tekrardan kuracağım.

Konu başlığındaki zararlı ile sirefef aynı virüs değil. Ama çözümü var.

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Konu başlığındaki zararlı ile sirefef aynı virüs değil. Ama çözümü var.

İkisi aynı zamanda bulaştığı için ilgili zannettim. Antivirüs programı da sirefef'i sahte güvenlik yazılımı diye tanımlamıştı.

Turgenyev

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
S

SDN Okuru

SDN Okuru
microsoft securityle bilgisayarım kusursuz çalışıyor on numara bence şaşmayın anlık yakalıyor virüsleri söylıyım.

İSS-1

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Sahte yazılım davranışları sergileyen bir trojan(truva atı).

cngzkyz

Profesör
Reaksiyon puanı
276
Rus download sitelerinde reklam olarak çıkıyor bu yazılım :))

PcMaKeR

Asistan
Reaksiyon puanı
0
nod32 bence idal güncellerseniz virus girmesi zor hemde rami kasmıyor.

in__fial

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

kardeşim şuanda aynı sorunla ben uğraşıyom; dün temizlediğimi sandım bilgisayarımı.. bugün bilgisayarım 1 dk içinde kapanıcak uyarısı geliyor ve kapanıyor; sürekli restart ediyor.
çözümü birazdaha detaylı yazarsan sevinirim?

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332

Ben yanılmışım demek ki. Dediğim gibi ikisi aynı anda bulaştığı için kaynak aynı sandım.

kardeşim şuanda aynı sorunla ben uğraşıyom; dün temizlediğimi sandım bilgisayarımı.. bugün bilgisayarım 1 dk içinde kapanıcak uyarısı geliyor ve kapanıyor; sürekli restart ediyor.
çözümü birazdaha detaylı yazarsan sevinirim?

Antivirüs programı varsa devre dışı bırak.
Temiz bir services.exe dosyası bul.
Virüslü dosya ile değiştir. (Bu işlem için sahiplik alman gerek. Ayrıntılı bilgi burada)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
benim bilgisayardada var iki gündür uğraşıyorum güvenli moda bile alınmıyor çıldırmak üzereyim:devil:

Turgenyev

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
Kod:
benim bilgisayardada var iki gündür uğraşıyorum güvenli moda bile alınmıyor çıldırmak üzereyim

Güvenli mod için ,aşağıdaki dosyayı açın. İşletim sistemine uygun dosyayı masaüstüne çıkartın. Çift tıklayıp çalıştırın. Win7/Vista'da yönetici olarak çalıştırın.

Sality_RegKeys.zip

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bilgisayarımı güvenli modda açtım. Live security platinium un kısayoluna sağ tıkladım dosya konumunda aç dedim,dosya konumundakitüm dosyaları sildim. Sonra bilgisayarıma Anti-Malware programını yükledim. sistemi temizledim. Bilgisayarım düzeldi arkadaşlar.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
S.a iyi günler. Bende aynı sorunu yasadım. Pc yi ag destegi ile güvenli moddan açıp total uninstall programını kurup direk programı kaldirabiliyorsunuz.
Her türlü kayıt defterinizde temizliyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kardeş ben şöyle yaptım AA39754E-715219CE bunu Registrationa yaz sonra virüs programın hangisi olursa olsun bulur ve siler